Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 10 octombrie 2008

ProTV: 'Revolta' la penitenciarul de maxima siguranta din Braila

Nu am înţeles titlul, dar bănuiesc că reportajul era făcut pentru ştirile de la ora 5. De aici tonul şi prăpăstiile. O percheziţie, un telefon şi câţiva deţinuţi nevoşi sunt revolta ştirilor ProTV.
Furiosi ca au fost prinsi cu telefoane mobile asupra lor, doi detinuti au fost la un pas sa se napusteasca asupra gardienilor, pe care i-au amenintat ca ii vor omori.


A fost nevoie de interventia unei unitati speciale pentru a linisti spiritele.
Incidentul s-a produs in timpul unei perchezitii menite sa gaseasca tocmai telefoanele mobile ascunse. Intr-o celula, in timp ce gardienii sigilau carcasa televizorului pentru a fi siguri ca detinutii nu ascund acolo obiecte interzise, s-a auzit soneria unui celular.

La verificarea celor zece barbati inchisi acolo s-a descoperit ca doi dintre acestia aveau telefon. Amandoi au refuzat sa predea aparatele pentru a fi confiscate, ba mai mult, au amenintat ca ii vor omori pe gardieni si pe rudele acestora.

La aparitia mascatilor, chemati de urgenta in zona in care conflictul risca sa degenereze, cei doi au spart telefoanele. Detinutii au fost dusi la izolator si vor fi cercetati pentru ultraj, riscand sa se aleaga cu marirea pedepsei. Cei doi au o condamnare de 8 ani, pentru pentru tentativa de omor calificat.

De la inceputul anului, in Peniteciarul de Maxima Siguranta Braila s-au descoperit la detinuti peste 30 de telefoane, cele mai multe, ascunse in mancare. Pretul pentru un telefon mobil este de pana la 100 de euro sau zece cartuse de tigari. (sursa:ProTV)

1 comentarii:

Anonim spunea...

Ce revoltă? ce mascaţi? Vai de mama lor ăştia cu PRO TV-ul lor. A vrut cineva să se vadă la TV şi i-a chemat să facă marii jurnalişti din ţânţar armăsar. Doar ştim cu toţii că ne întâlnim cu situaţii similare zilnic la percheziţii.