Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 30 octombrie 2008

Împuternicitul - de la administrator de bloc la director de anepe

Suntem un popor de oameni mândri la stat (degeaba) şi la sfat (în pustie). Avem coloană vertebrală, deşi umblăm cocoşaţi, cinstim tradiţiile - cu surle şi trâmbiţe şi măşti pagâne - şi nu uităm niciodată de unde am plecat, pentru simplul motiv că (încă) nu am ajuns nicăieri.
.
Nu de mult, inimile ne-au tresăltat a bucurie şi a speranţă când a fost anunţat, a fost premeditat şi, în cele din urmă desfăşurat, marele concurs mare de ocupare a fotoliilor-cheie din Împărăţia lui Blue - Yellow Împărat.

.
Pătrunşi de importanţa acestei competiţii, convinşi ca va fi pe viaţă şi pe pile, ne-am aşezat confortabil în propriile fotolii şi ne-am înarmat cu pasiune, seminţe, ţigări şi nervi de oţel (sau, după caz, cu ceai de muşeţel, distonocalm şi limbaj academic).

.
Şi-am încremenit în faţa blogului, cu ochii cât cepele şi cu pumnii strânşi, mai ceva ca la un campionat de fotbal în care ne iluzionăm că va învinge echipa favorită, chiar dacă este prima din coadă.
Am rămas on-line până târziu pentru a afla cine a intrat in sferturi şi apoi în semifinală, am consumat cafeaua pe 2 luni, am pariat - virtual, ne-am duşmănit între noi sau am căzut de acord, învinşi de argumente.
.
Ce mai! Acest concurs purtând pecetea brandului „ciobănesc mioritic” ne-a resuscitat preţ de o respiraţie. Şi ne-am simţit sângele pulsând în tâmple. Şi ne-am uitat răspunsurile comode şi rezonabile. Şi ne-am trezit întrebându-ne uimiţi „dar, noi de ce nu am participat?!”
.
În sala de teatru, scena păstrează şi acum vibraţiile solemne ale unui „DA!” rostit în cor la o întrebare, pe care cei mai merituoşi dintre noi, mai norocoşi sau mai orange, o primesc de mai multe ori în viaţă:
.
- „Candidat Icsulescu, de bunăvoie şi nesilit de nimeni o vrei pe Doamna Funcţie, la bine şi la mai bine, până când guvernul următor vă va despărţi?!
Tortul a fost tăiat şi servit, doamna cea grasă a cântat şi ultima notă în registrul grav, iar luminile s-au stins, una câte una. Odată cu iluziile noastre de dreptate, adevăr, etică.

P.S. Detaşat/transferat – Împuternicit – Candidat – Câştigător/Admis! În loc de „concurs” puteau să-i spună oricum, nu-i aşa?!

10 comentarii:

Anonim spunea...

Normal ca puteau sa-i spuna oricum....la urma urmei,ce mai conteaza pentru noi,pleava?

Anonim spunea...

Candidatul Icsulescu a stiut rezultatele inainte sa inceapa concursul. Sigur ca a spus DA! Era in concubinaj cu numita Functia, si ii facuse si un copil. Era normal sa o ia. Naş l-au pus pe Ragea si nuntasi i-au fost membrii comisiei.

Anonim spunea...

Extinzind un pic la directorii de unitati, deja se stie si se flutura prin acestea ca la cutare penitenciar va fi director X (deja imputernicit, la celalalt Y (tot imputernicit) si asa mai departe.
Au fost eliminati oamenii care aveau o sansa, ba la testarea psihologica, ba la interviu, iar cei care au supravietuit vor fi eliminati la proba scrisa, astfel incat sa cistige cine trebuei.
Nu va mai mirati, vin alegerile iar oamenii de azi vor fi dati jos de pe post ptr.management defectuos, se vor organiza alte concursuri si poate vor ,,cistiga" altii.
Nu vreau sa fiu cinic, dar se poarta.

Anonim spunea...

De ce sunteti suparati domnilor! Cu ceva timp in urma va spuneam de prietenia dintre Bala si Ungureanu si nu numai. Cred ca daca eram langa dumneavoastra ma linsati, domnul Bala... cel mai corect cel mai cinstit in fine cel mai cel, ce nu mai vazuse ANP pana acum, imi reprosati ca nu vreau sa muncesc ca nu sunt deschis la nou etc...
Acum ce aveti cu saracul om?
Cred ca nu stiti ce vreti sau daca stiti atunci trebuie sa recunoasteti ca va-ti inselat.

Anonim spunea...

" v-ati" inselat.....forma corecta!

Anonim spunea...

adevarat este ca in acest sistem cine se "marita" cu functia sa, binecuvantat este....s-a insurat cu functia dl firinel? da. s-a maritat cu functia dna alinutza? da. si care e problema a-ti spune voi? pai problema este ca s-au luat fara a respecta conditiile prevazute de lege , si de bunul simt. si sper sa plateasca intr-o buna zi cand un "Superman" al sistemului penitenciar, care cu tot regretul nu este Ioan Bala, va curata sistemul de parazitii asta care s-au infiltrat pana in maduva lui. bravo sword, este un articol misto...bafta!

Anonim spunea...

domnule Huginn..la Craiova s-au acordat 5 sporuri de 50% pe 01.10.2008 unor sportivi fara a fi respectate prevederile legale in vigoare..ce parere aveti?domnul director general Bala stie oare?

Anonim spunea...

Nu e nevoie de maritis, se poarta divortul si adulterul.Amantul sustinator ,face cartile la minister !
Prietenii stiu de ce!

Anonim spunea...

Revin la un comentariu mai vechi:cea mai mare teapa a sistemului penitenciar este dl.Bala! Nu am putut sa concep un om mai supus politic decat acesta!Suntem din ce in ce mai jos prin prisma imputernicitilor care au luat concursul fara nici cea mai mica stiinta despre postul lor!Vai de noi care credem ca prin munca cinstita in acest sistem vom avea cu ce sa ne mandrim si sa avem si performante!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cu asa directori de directii in ANP lucrurile vor sta din ce in ce mai urat pentru simplul motiv ca EI CHIAR HABAR NU AU DE PROBLEMELE DIN UNITATI SI DE FAPTUL CA MAJORITATEA ACESTORA LI SE DATOREAZA!
Dl.Stanciu director la Margineni?Felicitari d-le Gaureanu, dl sofer si-a depasit conditia si va fi recunoscator pana la adanci batraneti!
R8sine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Mai oameni buni eu nu mai stiu ce sa spun>>>>daca au fost numai pile si numai aranjamente cum de a picat doamna Puscas???? Nu-mi vine sa cred...dar lasa ca se rezolva la contestatie.....:-??