Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 11 octombrie 2008

MApN-ul invadeaza ANP-ul

Ministrul justitiei, dl. Catalin Predoiu a emis un ordin privind transferul cadrelor militare si functionarilor publici cu statut special din institutii publice de aparare, ordine publica si siguranta nationala ale statului, precum si din Ministerul Justitiei in sistemul administratiei penitenciare.
.
OMJ 2330/2008 a fost promovat pe sub mana de catre minister, fara consultarea sindicatelor, asa cum prevede Legea 293/2004 si, limiteaza indirect accesul personalului din penitenciare la ocuparea unei functii vacante. Personalul din Ministerul Apărării (MApN) si Ministerul Justitiei (MJ) se va putea transfera in conditiile acestui ordin in sistemul penitenciar, desi situatia inversa este imposibila.
.
Ordinul face şi o 'eroare' monumentală. "Abrogă" tot OMJ 2854/2004 unde, la art. 5 erau stabilite clar etapele ocuparii functiilor vacante. Posturi vacante nu mai pot fi scoase la concurs, pentru că, efectiv, nu mai există o procedură. În schimb sunt transferate, din alte structuri persoane mai mult sau mai putin competente, de regula, orientate pe posturi de conducere.

Fiecare structura din sistemul de siguranta nationala isi protejeaza resursele proprii, dar angajatii penitenciarelor sunt discriminati, in comparatie cu cei care vin prin transfer, pentru ca nu au o sansa egala sa acceada la functiile vacante din sistem.

La sfarsit de mandat, domnul ministru răspunde unor nevoi politice, permitand accesul in sistemul ANP, inclusiv pe functii de conducere printr-un simplu transfer, fara sa dea sansa personalului propriu. Un exemplu: viitorul purtător de cuvânt al ANP va fi un MApN-ist venit prin transfer. Probabil bun profesionist în domeniul comunicarii, dar total necunoscator în ceea ce priveste sistemul penitenciar.

0 bila neagra domnului ministru Predoiu, apreciat la inceputul mandatului pentru ca a indreptat unele greseli ale predecesorului sau, coleg de partid.

36 comentarii:

Anonim spunea...

s-au trezit tarziu astia de la MApN
In curand astia o sa modifice legea pensionarii si a salarizarii ANP.
dupa scandalurile din ultima vreme sigur o sa ramanem in urma cu salariile.

si pe buna dreptate

Anonim spunea...

ALO......... sindicatele....... domnul ALIN dormiti pe umarulu domnului Bala!
Pun pariu ca nu au fost consultate sindicatele toate ca "dormiti" la ANP.

Anonim spunea...

Habarnisti din MAPN ne trebuie?
Nu sintem satui de Costas,Limbadulce Nadrag, si alti C..!
RUSINE! RUSINE!RUSINE!
Vor trece prin testul psihologic sau vom avea paraziti patologici paranoici?!

Anonim spunea...

Voi ati auzit vreodata zicala: "Ce ti-e scris, in frunte ti-e pus!" ?
Ce dracu va mai chinuiti sa adunati informatii, sa scrieti frumos si corect (unii chiar au mari probleme si transpira abundent sa scrie corect)? Voi nu vedeti ca daca tineti poporul penitenciarist ocupat cu citirea blogului, in lumea reala se intampla tot felul de chestii reale, ireversibile si inconvenabile noua? Sesizati tot felul de nereguli, sindicatele au iesit in strada, singure sau la adapostul a 10000 de confrati truditori, faceti contestatii, strigati cat va tine gura, etc. Ei si? Asta e! NU va baga nimeni in seama. Si nici pe noi! Ne bucuram de o schimbare pe aici, una pe acolo, minuscule firmituri de satisfactie. Suferim alaturi de candidatii picati ba la psihologic, ba la interviu. HA HA, ce misto! ...ba la... Ce mai, paine si circ! Mai nou, vin...militarii! OK! Dar pe langa ei vin si jandarmii, politistii, politia de frontiera, pompierii, garda financiara, sri-ul, judecatorii, procurorii, grefierii, magistratii asistenti, agentii procedurali, aprozii, etc. Ma intreb daca si politistii comunitari sunt invitati la marea placinta anepista?
In aceste zile de mari framantari competitionale avem o mare problema ca doamna Trandafirescu nu a trecut de proba interviului sau ca domnul Stancovici este un prea competent manager care ar merita mai mult decat poate sa ii ofere statutul de director SDRP. Nu e nimic! Fiecare primeste dupa cat isi doreste (asta e valabila acolo la varf)! Am citit azi pe noul blog al colegului PETERPAN motivele pentru care domnul Plesa are toata sustinerea sa. La asemenea lista de calitati, nu stiu de ce ar mai fi fost nevoie de examen. Sau concurs. Dar repet! Nu va asculta nimeni!
Oricum doamna Trandafirescu nu va ramane in afara peisajului. Precis va fi cooptata in noul Consiliu Consultativ. Sau daca dorim sa generam un scenariu, potrivit teoriei conspiratiei, concursurile vor fi anulate datorita viciului de procedura semnalat de Penifest, doamna Trandafirescu si domnul Cel Mare vor fi imputerniciti in posturile de directori generali adjuncti, iar ceilalti concurenti se vor intoarce la locurile lor, sperand sa vina ziua in care un concurs va fi corect pana la capat. Si ne mai intrebam de ce nu se inscriu cat mai multi profesionisti sau oameni competenti la concursuri!

Anonim spunea...

Daca cititi cu atentie Legea 293/2004 cu modificarile si completarile ulterioare,veti vedea ca art.28 alin.1 lit g si alin.2 lit.2 transferul cadrelor militare si al functionarilor publici este ultima forma de ocupare a functiilor vacante.Deci stabilirea unei ordini stricte pentru ocuparea functiilor vacante totusi ne avantajeaza..Abrogarea ordinului 2854 privind regulamentul de organizare a concursurilor cred ca s-a facut din eroare.

Anonim spunea...

Ce refuleaza MAPN-ul inghite ANP-ul

Anonim spunea...

Codlea este deja invadata de MApN-isti. De aceea este pe ultimul loc in sistem.

Anonim spunea...

"Invadeaza" e un cuvant dur. Poate ca mai aproape de realitate era: "MApN-ul salveaza ANP-ul". Ministrul demonsteaza ca este un om responsabil care cauta adevarati profesionisti. Felicitari, domnule ministru!

Anonim spunea...

HUO! HUO!BA ,MILITARULE FACI DE RUSINE MILITARIA!
ANCHETELE DIN MAPN ,CU AVIOANE,COMBUSTIBIL ,TERENURI VOR VENI PESTE ANP.
INVADATI POLITIA ,FRONTIERA ...LASATI NE !

Anonim spunea...

Cred ca gresiti. Intre cei veniti de la ANP sunt si oameni valorosi, adevarati profesionisti. Nu toti sunt astfel. Mai sunt si uscaturi, dar in general sunt OK.

Anonim spunea...

De data asta ai dreptate, ciine credincios care maninci rahatul stapinului. Uscatura, insa, e Habarnache, cel care te mingiie acum pe crestet.

Anonim spunea...

Nu cred ca fac de rusine militaria. Din contra, prin tot ceea ce fac in viata dau dovda de onoare si demnitate, asa cum doar militarii desavarsiti au. E greu sa inteleaga toata lumea asta. De ce nu intelegeti ca ni se face un serviciu sa primim oameni caliti si plini de onoare. E adevarat ca si in MApN s-au intamplat lucruri rele, dar in general e un castig pentru ANP sa primeasca astfel de profesionisti. Sa nu ne incrancenam atat! Doar suntem de aceeasi parte a baricadei. Ei vor invata de la voi cum arat cotloanele penitenciarelor, iar vor veti putea invata ordinea, demnitatea, tinuta, disciplina. Putem castiga cu totii.

Anonim spunea...

Care demnitate,disciplina si ...cite,ha,ha ONOARE!
N ati facut ba,armata ,nu stim cum sta majurul cu
soldatul ? pe ppl il frige mai tare!
S a dus cu Penes Curcanul si ai lui .
Noi avem pene de jumulit si posturi geaba.Ce i a facut mamitica lor numa conducatori? si noi plebei?
Sa dea concurs si sa vina,da concurs, nu ce se intimpla acusica.

Anonim spunea...

In opozitie cu ostasul concentrat din fotografie, ar mai fi trebuit sa apara una cu un militian gras care scuipa seminte pe jos.

Anonim spunea...

Ostasul este o ostasa nenea militaru.

Anonim spunea...

In armata toti sunt ostasi. Numai la noi vin fandosite care la angajare cer drepturi egale si dupa aceea vor sa fie tratate ca niste doamne, desi se poarta cu totul inadecvat. Bine..., sunt si exceptii.

Fox spunea...

"Militar spunea...
Nu cred ca fac de rusine militaria. Din contra, prin tot ceea ce fac in viata dau dovda de onoare si demnitate, asa cum doar militarii desavarsiti au."


Despre ce onoare vorbesti d-le Dumitrache? Ai invatat care este semnificatia cuvantului "onoare" sau a cuvantului "demnitate"?
Unde era demnitatea ta atunci cand ii luai pe agentii de la vizite pe sus ca il puneau pe fostul vostru coleg (arestat pentru luare de mita) sa dea cu matura prin sala de vizite(ca doar pentru asta era scos acolo, nu sa frece menta)?
A? Aud? Sau atunci cand jucai tenis de camp cu p.p.l-ul aveai demnitate si era o mare conoare pentru tine sa joci cu el... nu?

Esti plin de onoare si demnitate cand nu dai voie sa se porneasca centrala termica(ca nu e voie) insa tu stai cu caloriferul electric la fund in conditiile in care temperaturile sunt scazute.

"E adevarat ca si in MApN s-au intamplat lucruri rele, dar in general e un castig pentru ANP sa primeasca astfel de profesionisti."
Cu ce ne ajuta profesionalismul lor? Ce are de a face, racheta, radiolocatia, avionul, tancul cu detinutul? A! Te refereai desigur la profesionalismul in "invarteli". Da am inteles...

Mi-e sila de natia asta M.Ap.N.-ista care sunt invatati sa "ciupeasca" de la stat, ca de... este de unde.

Anonim spunea...

Oare soldateii astia isi imagineaza ca un penitenciar este Afganistanul?Ne ducem naibii de rapa....Tare as vrea sa vad un militarel din MApN instruind un vietas...culcat,salt inainte,inainte taras mars...:))))

Anonim spunea...

cred ca este pacat sa judecam pe cei veniti sau care vor veni din MApN prin prisma unora ca Dl.D. sau alti neadaptati. cred ca un militar poate deveni un bun lucrator de penitenciare, daca doreste acest lucru, mai rapid decat un inginer mecanic, un economist sau alt individ care nu accepta regulile. daca vor veni prin concurs si ne vor convinge ca sunt buni, nici o problema. daca vor veni cu pile au toate sansele sa-si caute o modalitate de pensionare cat mai rapida.sa nu uitam ca facem parte din aceeasi casta,,sistemul national de aparare,,iar o distantare de ei nu este in avantajul nostru.

Anonim spunea...

pt anonimul de 11.43

Problema este asa cum zici matale,dar reciproca nu este valabila.
Deci numai sa vina dar sa nu plece din ANP,oare nu-i cam legata cu ata alba ?

Anonim spunea...

1) Domnul Dumitrache nu este Militar.
2) Faptul ca a jucat tenis de camp cu o p.p.l. nu e neonorabil sau nedemn. E o dovada de flexibilitate si de lipsa de prejudecati.
3) Chestia cu fostul coleg care matura pe la sectorul "vizite" e o calomnie ieftina pe care prefer sa n-o bag in seama.
4) Va doare faptul ca aveti un om demn si onorabil la conducere, un om disciplinat care nu va lasa sa va faceti de cap. Incadrati-va si totul va merge struna. Sunteti invatati sa chiuliti, sa va faceti de cap, sa scuipati cu seminte in capul colegilor si sa umblati echipati neingrijit.

Anonim spunea...

A, am uitat de centrala termica. Pai nu ti se pare normal sa facem economie? Unde iti este spiritul civic? Sint oameni care tremura de frig pe afara, si noi sa le dam caldura hotilor atit de repede? Astia sint niste oameni care au gresit, nu merita sa stea in cald atunci cind ceilalti sint congelati in blocuri. In ceea ce priveste caloriferul din biroul domnului Dumitrache, ti-as sugera sa intri in toate birourile si sa vezi ca toti au calorifere. Ce vrei? Doar directorul sa tremure? Nu ti se pare ca esti penibil?

Anonim spunea...

Nu este vorba despre rachete, radiolocatii, avioane, ci despre disciplina, ordine, demnitate, inteligenta profesionala, curaj, adica exact elementele care va lipsesc voua in evolutia profesionala.

Stig spunea...

Printr-un ordin al ministrului nu se poate abroga o lege organica, iar legea organica (L 293/2004, art 28) impune o ordine stricta a ocuparii posturlor vacante.

Cand se va ajunge la etapa ocuparii prin transfer, metodologia este stabilita prin noul ordin.

Daca ordinul este facut prost, acesta se poate modifica.

Daca se aproba transferuri inafara ordinei stricte, acestea pot fi apreciate ca ilegale.

Anonim spunea...

Dar la noi, cei de pe sectie, te-ai gindit, dresatule? Ipocriziile tale si ale lui Habarnache ni se sparg noua in cap. Cind se scutura pomul sa cada toti impostorii?

Anonim spunea...

Se plang frustratii sistemului. Faptul ca fostii MApN-isti ajung repede in functii de conducere e un argument in favoarea a ceea ce v-am tot spus eu: salvarea va vine de la militari. Profitati, nu va mai plangeti ca niste fetite seduse si abandonate! Noi am venit sa invingem. Asa am fost educati.

Anonim spunea...

Cand vor cadea toti impostorii, vor ramane militarii si vreo doi-trei.

Fox spunea...

Se putea sa nu apara "dog" si sa-si apara stapanul? Ce te face sa crezi ceea ce afirmi? Militar este Dumitrache.

"Faptul ca a jucat tenis de camp cu o p.p.l. nu e neonorabil sau nedemn. E o dovada de flexibilitate si de lipsa de prejudecati." - sa si-l ia acasa daca ii place de p.p.l.-ei ca, cine se aseamana se aduna...

Chestia cu fostul coleg care matura pe la sectorul "vizite" este reala.Poti intreba pe fostii agenti de la vizite (intre timp au fost schimbati ca au povestit despre Sandu Dorian).

Asa ca...

Anonim spunea...

Nu stiu daca e bine sau nu, dar daca dupa aprobarea transferurilor se purcede la examen, totul e ok.
Daca sunt mai multe solicitari decat posturi voi cum credeti ca se va proceda, eu consider ca se vor organiza concursuri.
Nu inteleg de fapt dece sunteti porniti asa pe militari, nu ei sunt de vina, armata se reduce de aproape 20 de ani, este o incercare fireasca de supravietuire.
Si nu sunt oameni rai, dar trebuie bine alesi.
Sunt un fost militar, care mi-am casti locul prin concurs. Vreau sa credv ca sunt apreciat de cogi, sefi si ppl/i ca un profesionist.
Am criticat sistemul in diferite discutii neoficiale si cred ca am gresit.
Un fost colaborator, impartial, afirma ca numai in armata a vazut atatia oameni detepti pe m patrat. Era punctul lui de vedere. dar m-am gandit la ce spunea numai dupa ce am venit la ANP.
Asztazi dupa ceva ani ca ANP-ist cred ca un sistem este format din oameni, iar cei din sistem sunt ok.
Sistemul este problema.
Iar potrivit teoriei sistemelor, transformarile sunt impuse de sistemul in sine.
Considerati ca sunt mai indicati nu stiu ce tineri de 25 de ani, lipsiti de experienta, in favoarea MAp/istilor.
cu siguranta ANP/ul nu este Afganistan, dar situatia de criza se pastreaza, iar ANP/isti am spus intotdeuna, sunt in permanenta in linia intai, cei care lucreza cu ppl/ii, nu cei care se ocupa de logistica sau de informatica.
Comentariul meu nu vrea sa afirme ca toti mApN/istii sunt perfecti, au si ei problemele lor.
Deci fiti obiectivi si nu patimasi!
Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Concursuri dupa transferuri? Bai, da' voi aveti tupeu. Intrati prin concurs si apoi mai vedem.

Anonim spunea...

Adevarul e ca Habarnache asta e un exemplu negativ de director: nu cunoaste penitenciarul, este rigid, fara consistenta si fara autoritate profesionala, deseori absent. Totusi, nu poate fi acuzat ca e prea apropiat de detinuti. Poate ca mai sint unii pentru care se intervine la el (gen Sandu Dorian, Gubernat Cornel, Suciu Andrei), dar in general e scortos. Ne-am asteptat sa faca ceva pentru logistica penitenciarului, ca doar se spune ca a lucrat la noi si se va intoarce aici, dar lui nu-i pasa. E la fel de habarnist ca si in biroul ritzi-pitzi.

Anonim spunea...

Asta cu militaria ai unge pe suflet pe actualii ofiteri ca doar vin ofiterii din MAPN sa ne invete pasul de defilare asta nou prin fata superiorului.Da intradevar avem ceva de invatat.Comenzile 'DREPTI!','PE LOC REPAUS!' se mai dau, deci adaptarea lor in sistem o sa fie usoara din punctul asta de vedere.Dar militaria dincolo de poarta 2 nu prea bate cu libertatea ppl-ilor.Ni se pregateste oare o noua militarizare ,dupa ce am trecut printr-o demilitarizare?Suntem bataia de joc al unor incompetenti si al oamenilor cu interese in RO,ca doar ciolanul e mai mare in justitie.

Anonim spunea...

MApN-ul are specialisti in toate domeniile si scoli proprii care-i pregatesc. Poate ca este rau faptul ca sunt disciplinati si camarazi dar unii din voi nu-si doresc lucrul asta

Anonim spunea...

Cand specialistii sistemului penitenciar vor fi in stare sa scoata proceduri si regulamente, pe care cei din mapn le mananca pe paine si la care au contribuit de-a lungul a zeci de ani,atunci sa isi exprime parerea. Deocamdata specialistii din penitenciare nu sunt in stare sa-si faca proceduri locale, rof, roi, ce sa mai vorbim de proceduri si regulamente cu aplicabilitate generala si unitara... Va e frica de ei? Daca sunt atat de departe ca pregatire fata de agricultorii convertiti de pana acum, sau fata de ofiterii creati la apelul de seara fara pregatire si experienta administartiva, atunci nu va faceti probleme, isi vor da siguri cu stangul in dreptul, mai ales daca ii ajutati voi cu mentalitatea, jargonul si smechereala copiata de la ppl. Mai bine v-ar preocupa un ghid sanatos si echitabil al carierei in sisem, fise ale posturilor bine calibrate care sa va si apere si sa va si stimuleze. Recunosc importanta concurentei loiale, din start, dar daca la concursul pe post nu s-ar da ca probe numai teste stupide de memorie si s-ar testa si inteligenta, aptitudinile si chiar deprinderile formate, nu stiu daca ati depasi asa usor un militar. Va doresc sa iesiti cat mai repede din blazare si sa deveniti profesionistii cu coloana vertebrala in care va place sa fiti identificati, fara a depune eforturi in acest sens. Pana una-alta, la mine in unitate exista agenti in uniforma cu lant de aur de juma' de kilogram la gat, ordinele directorului sunt executate la sfantu' asteapta si numai daca isi mai aduce aminte sa verifice, la tragere participa numai cine vrea, tinuta completa impusa de ordinul ministrului tuturor angajatilor se negociaza de catre fiecare - cadrele de conducere si protejatii lor neridicand nici un articol din magazie nici dupa trei ani (sic!), iar activitatea administrativa, departe de a fi una unitara, se desfasoara pompieristic dupa urechea unuia sau altuia dintre imputernicitii de alta specialitate, numiti prin cumul de functii - au si uitat cum arata un formular de casare de exemplu. Si lista ilegalitatilor si inechitatilor e nesfarsita... Succese in continuare!

Anonim spunea...

conducerea

Anonim spunea...

Conducerea Penitenciarului Galati a sarbatorit plecarea "stafului"din anp cu surle si trambite...