Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 3 octombrie 2008

Istorii cu revoluţii şi securişti

La Cluj Napoca un număr de militari au fost condamnaţi pentru cei 29 de morţi şi cei 55 de răniţi din decembrie 1989. Unul are o poveste interesantă. Prin 2007 - 2008 Laurenţiu Cocan, fost ofiţer MApN, condamnat la 9 ani participaţie improprie la omor deosebit de grav, îşi executa pedeapsa la Penitenciarul Gherla. În cursul acestui an s-a liberat la împlinirea fracţiei obligatorii şi a vârstei de 60 de ani.
.
Pe parcursul executării pedepsei, fostul ofiţer s-a adresat în mai multe rânduri instituţiilor statului inclusiv organelor de urmărire penală, exprimându-şi nedumerirea cu privire la faptul că, un fost coleg de dispozitiv, şi anume ofiţerul de trupe de securitate Vasile Pop, aflat în acelaşi dispozitiv, în data de 21.12.1989, se află la conducerea unui penitenciar, în timp ce el se află în custodia acelei unităţi.
.
Ecourile afirmaţiilor deţinutului s-au făcut auzite, astfel că, în perioada 2007 - 2008, pe numele actulalului director interimar de la Gherla au sosit citaţii de la Parchetul Militar Cluj. După o anchetă sumară, deşi s-a confirmat prezenţa acestuia în dispozitiv, Vasile Pop a primit mult prea obişnuitul NUP.

Banu Tiberiu, spun sursele noastre, este văr cu Vasile Pop (foto), şi vicepreşedinte al Tribunalului Militar Cluj, lucru pe care l-au ştiut şi procurorii anchetatori. A fost în dispozitivul din care s-a tras şi au fost omorâţi şi răniţi oameni, doar că nu este vinovat pentru ce s-a întâmplat, şi, în plus unele fapte s-au cam prescris. Asta spune Parchetul Militar Cluj.
.
Sigur că deţinuţii inventează tot felul de poveşti ca să-şi facă pedeapsa mai interesantă. De plictiseală sunt scornite cele mai incredibile poveşti. Totuşi, nu avem în discuţie un deţinut tipic. Laurenţiu Cocan este un criminal dovedit, dar cea mai mare parte a sesizărilor se confirmă... mai puţin vinovăţia lui Vasile Pop, ofiţer de securitate, viitor jandarm, viitor comandant de penitenciar.
.
Revoltele de după revoluţie, din penitenciarele româneşti, l-au găsit pe actualul împuternicit - candidat într-un elicopter. A fost unul dintre cei care nu au avut curaj să coboare şi să-şi ajute colegii. Se întâmpla pe un acoperiş al Penitenciarului Gherla. Sunt istorii vechi, o să spuneţi. Ce mai contează? O să avem şi unele noi, despre amicul lui Bogdan Găurean, dar şi istoria e importantă. Teoretic, cel puţin, ar trebui să ne împiedice să mai repetăm unele greşeli.
.
Link-uri utile:

423 comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   1 – 200 din 423   Mai noi›   Cele mai noi»
Anonim spunea...

Nu sunt deloc de acord cu ultimul pasaj. Desi eram prea tinar pe vremea aceea, imi amintesc de acest episod din povestile tatalui meu, lucrator de penitenciar in aceea vreme si component al unuia dintre dispozitivele organizate in penitenciar... Imi povestea, cu mare placere despre "asaltul din elicopter" al echipei mixte (trupe de securitate-azi jandarmi si penitenciare) si de cei trei curajosi ofiteri Stroescu, Vizitiu si Pop care, prin actiunea lor, au restabilit ordinea. Sigur este vorba de acest Pop, l-am sunat pe tatal meu acum citeva momente, mi-a spus si cu ce "arma" a actionat...cu un imens picior de masa luat din Fabrica de mobila. Imi spunea ca cei trei au primit ulterior felicitari oficiale de la Gen. Chis si se poate verifica in dosarul de cadre. Cu bine, Freealexandra

Anonim spunea...

revin cu intrebarea adresata dvs, mr. Hugin, referitoare la faptul ca daca vreau sa postez o parere- care nu este cu privire la subect- o postati? Sa nu ma trimiteti la un articol mai vechi, as vrea sa fie citita opinia mea! e in legatura cu fantomatica Regie Autonoma Multiproduct!

Anonim spunea...

TERMINA CU ARTICOLE DE GENUL ASTA! TERMINA ODATA CA FAC HEPATITA! CAND LE VAD FETELE IN FIECARE ZI, CAND AUD DE SALARIILE LOR CU 000.000, CAND .... LA DRACU` CU EI!

Mihai Politeanu spunea...

oameni buni, postati. chestia cu regulile a fost luat ad literam. deja se discuta prea mult despre reguli, si nu despre fond. cata vreme nu se injura, nu se jigneste se publica. din experienta noastra avem o problema de a judeca comentariile care aduc acuze lipsite de argumentatie (X e lipsit de etica, Y e ticalos, Z e..). autorii nu au reusit sa gaseasca un raspuns cum ar trebuie sa tratam astfel de comentarii. ptr ca probabil nu exista unul. ca atare, posibil sa gresim cateodata. da' daca aveti ceva de spus, va rog, spuneti, si nu mai intrebati :)

Anonim spunea...

Cam baţi câmpii Huginn, ia uite ce scrie lumea. Sursele pe care le folosiţi nu prea sunt bine informate. Sau nu vor să spună tot adevărul. Parcă ne este cunoscută abordarea. E măsluitorul sinuciderii de la Baia Mare.

Anonim spunea...

Il cunosc pe acest individ, Vasile POP, am fost colegi la jandarmi, poate fi acuzat de multe, insa nu de lasitate.
La revolutie a fost in dispozitiv la Combinatul de Utilaj Greu Cluj,iar Laurentiu Cocan, a fost in dispozitiv la Fabrica de Bere. Unde a fost POP, nu au fost morti sau raniti. }n schimb, la fabrica de bere unde a fost Cocan, au fost morti si raniti.

Anonim spunea...

domnilor...eroilor..detinutilor (asta era pentru cei care au telefoane cu abonamente de internet in celula):) scotocim in istorie! Degeaba nu l-au inchis pe acel detinut care se vrea egalul altora.. Sunt de acord poate unii meritau si ei macar sa fie speriati cu puscaria... dar nu s-a intamplat! Pe vremea aceea era alt regim in puscarii.. detinutii nu comentau si daca o faceau ii astepta un tratament de corectare a comportamentului! Acum insa traim in regimul de umilire in fata detinutilor de coborare sub nivelul lor a personalitatii noastre! despre asta vorbiti!Despre cum trebuie sa faci rapoarte in fiecare secunda daca un detinut te-a injurat si si tu intr-un acces de furie l-ai lovit! Cei care cred ca sunt frustrat din aceasta cauza sa nu-si faca iluzii... bat la hoti mai mult decat cred ei asa ca nu-i vre-o problema! domnilor...eroilor..det... nu mai conteaza ei, incercati sa va ancorati in realitate ! Este doar o rugaminte ce pot sa fac mai mult nu-i asa?

Anonim spunea...

Predoiu vrea o lege a salarizarii care sa acopere toate functiile din Justitie
http://www.ziare.com/Predoiu_vrea_o_lege_a_salarizarii_care_sa_acopere_toate_functiile_din_Justitie-427309.html

adica, privilegii la salarizare, sporuri si pensie pt toti din sist judiciar...

Himmm....
pe de o parte, mi se pare OARECUM echitabl, daca privesc din interiorul sistemului,

dar daca ma uit din exteritor si mai ales ca si contribuabil din firma privata,

M-AM SATURAT DE AVALANSA LEGISLATIEI PRIVIND PRIVILEGII IN SALARIZARE SI PENSIONARE LA TOT MAI MULTE CATEGORII BUGETARE...
Intii a fos armata, apoi a venit puternic justitia, s-au trezit si paralmentarii sa ceara privilegii , ca si ei sint putere, ce saracia. apoi a venit pers admin din parlament, aum vine adm din Justitie, ce sa zicem de Politie, Jandarmerie etc etc etc etc...



in final, o data Cutia Pandorei deja deschisa cu magistratii,
aceasta abordare ne va duce la un moment in care darile pe care noi, "privatii" ( adeca cei ce producem) le platim, sa nu va mai ajunga voua , bugetarilor , pt citi privilegiati veti deveni... iar momentul nu este departe deloc...

Departe de a avea ceva personal cu oricine din sistem, discut doar o cestiune de artimetica elementara.

toata lumea doreste privilegii, desigur NECONDITIONATE de calitatea serviciilor prestate contribuabilului.... caci daca ar fi asa, multi ar trebui sa aduca bani de acasa, ca sa recupereze daunele proipriei incompetente , indolente....

Anonim spunea...

pop o fost gura de aer dupa roman. treaba merge bine acum si nu pare a fi un las. poate ca mai exista cate-un suparat din vremurile ,,romane", ca a pierdut cmbinatia salar de merit si A38, dar macar s-a terminat cu abuzurile grosolane, cu joaca de-a destinele oamenilor.

Anonim spunea...

Il cunosc pe Vasile Pop,am lurat cu el. Poate fi acuzat de multe, dar nu de lasitate.
La revolutie a fost in dispozitiv la Combinatul de Utilaj Greu,loc unde nu s-a tras nu au fost morti nu au fost raniti.
Laurentiu Cocan a fost in dispozitiv la Fabrica de Bere ( distanta aproximativ 5Km),unde s-a tras,au murit oameni,au fost raniti.Nu mi-a fost simpatic niciodata,daca va interesati la parchetul militar o sa vedeti lucruri adevarate.(ex Lovirea superiorului si multe altele)

Anonim spunea...

buna ziua,

multe lucruri ar fi de spus despre dl. pop. personal nu ma intereseaza increngaturile politice ale domniei sale, ele exista si dovada a acestui lucru este imputernicirile cu care s-a ales pe parcursul ultimului an. cine ar numi in functia de director de penitenciar un agramat, un incult, un bataus, un securist sau o persoana care nu este in stare sa ia un examen psihologic? un tampit mai mare decat el, acesta ar fi raspunsul.
dar poate eu sunt subiectiv dar tare mi-ar place sa inceapa persoanlul de la gherla sa vorbeasca...si poate daca si peretii din penitenciar ar putea vb., ce lucruri interesante am auzi...
gherleni, ce ati alege daca ati avea un cuvant de spus in numirea directorului? opinii, pro si contra pop!

Anonim spunea...

poate ca istoria nu mai intereseaza pe nimeni si ca am fi incredintati sa dam o sansa lui pop, dar haideti sa ne uitam putin la referintele lui dupa angajarea la penitenciarul gherla.
tre sa contrazic colegul care spunea ca pop a fost o gura de aer dupa Roman. oricine ar fi fost. doar ca ceea ce nu au inteles colegii a fost ca el a incercat s fure privirile, atat.
deci...vasile pop...
intr-o iarna, de sarbatori, la radio fir se aude o melodie iar pe fundal moderatorul emisiunii care spune:"dedicatie speciala pentru detinutii de la penitenciarul gherla din partea personalului:Hotule de sarbatori, dau-ar Dumnezeu sa mori!"
Colonelul Chiorean, pensionat de prin iarna lui 2006, ii cheama in birou pe colonelul pop si pe maiorul rus c si ii intreaba care a fost cu ideea, cine a trimis dedicatia la radio. Stiti ce a raspuns pop? D-le colonel, nu am fost eu, doar stiti ca eu nu stiu sa scriu! Asta este directorul pe care ni-l dorim la comanda unuia dintre cele mai renumite penitenciare din tara noastra? si veti vb, stimata conducere a Anp-ului si a Mj-ului despre performanta si rezultate cu acest om? mai bine inchidem puscaria si merem cu totii acasa!

Anonim spunea...

pop vasile participa la concursul pentru directorul penitencirului gherla? oare este acest modelul de director tinerilor agenti si ofiteri de penitenciare? acesta este omul care va conduce penitenciarul solicitand personalului respectarea legii, respectarea demnitatii si drepturilor detinutilor? domnilor, cand politia si alte structurii isi penisoneaza personalul depasit si care a facut parte din securitate noi ii punem directori de penitenciar? slaba miscare!
pai daca am avea sa dam o bere pentru fiecare poveste a agentilor de la gherla despre pop am avea o mare gaura in buget...
astfel, pop comandant de sectie la carantina, izolare si infirmerie, sectia fiin situata la parterul pavilionului central al penitenciarului gherla. pop avea biroul undeva la mijlocul sectiei iar in drumurile sale dese si nesfarsite la colegii de la tura si ceilalti ofiteri cu care pierdea ore intregii palavragind si la cafele, trecea prin dreptul camerelor in care se afla detinuti care executam perioada de izolare. odata, avand acolo un "amic" deosebit, pop, un ofiter cu perspectiva si foarte bine ancorat in legislatia nationala si internationala, in recomandarile internationale in domeniu, trecand pe langa izolator batea la usa iar cand detinutul raspundea el ii spunea: "P...a ma-tii!" si isi continua drumul. o atitudinea meseriasa a unui comandant de sectie, nu credeti? banuiti ce se intampla in izolator? detinutul tipa si urla pentru ca nu stia cine l-a injurat, se lovea cu capul de pereti, circ. Cand se intorcea pop de la cafea dupa 2-3 ore, detinutul mai linistit putin, ce facea? normal, batea la usa si ii ura de bine, si detinutul innebunea din nou. si sa nu va spun ca acest obicei al lui pop era o intamplare pe care acesta o facea spre deliciul supraveghetorilor de pe sectie. cum se vor comporta acestia si ce vor crede ei despre colegul lor care acum, din postura de director de penitenciar le cere fermitate, respectarea demnitatii umane si a drepturilor si libertatilor ppl?
majoritatea rad, intr-adevar, in sinea lor dar ...meritam oare un astfel de viitor pentru gherla? ramane la latitudinea celor care vor face parte din comisie....

Anonim spunea...

curios lucru,cum au cazut la examenul de promovare sotia fostului director de la Baia Mare, Batinas Luminita si cumnata dir adj ec Florin Chis, nu mai este bun Pop.
Cum a trims-o in consiliu de onoare pe contabila sefa CAmpan Aurelia, Pop nu mai este bun.

Anonim spunea...

Nu mai inteleg nimic ! Referitor la reguli, tocmai ati publicat un comentariu in care un anonim ii adreseaza lui Pop apelativul de "tampit", iar nedumerirea mea are legatura cu faptul ca dumneavoastra moderati comentariile ! O zi buna..

Anonim spunea...

as vrea sa raspund si eu ceva legat de dl. Pop. de cand cu aceste concursuri urmaresc indeaproape criteriile care tre respectate pentru inscriere si participare la concursul pentru functia de director de penitenciare. ma intreb: cum ar tre sa arate un director de penitenciar? si eu il vad, ofiter de cariera, chiar si fost agent de penitenciare - in final cu totii avem in cizma bastonul de maresal - cu experienta dedicat nevoilor si problemelor cu care se confrunta unitatea respectiva, sistemul penitenciar in general. il vad ca fiind o persoana destupata, comunicativa, sociabila, cu rezultate in munca sa si cu recunoasterea explicita sau chiar si tacita a profesionalismului sau. il vad un om citit, vorbitor de o limba straina, o persoana familiarizata cu folosirea calculatorului...mi-l imaginez un om cu viziune asupra viitorului, viziune pe care ar tre, cel putin teoretic, sa o transcrie in proiectul de management pe care sa il sustina in fata comisiei de concurs.
gandindu-ma la toate aceste aspecte, si nu numai, imi dau seama ca dl. Pop este un ras de om ca s-a inscris la concursul pentru director. de ce? pai cine il cunoaste persoanal stie ca nu poate lega cursiv si coerent nici 2 fraze. daramite sa scrii un proiect de management...vai,vai. eu as verifica, in locul membrilor comisiei, sa nu fie descarcat de pe net sa cine stie? vreo lucrare a vreunui concurent la concursurile care se org acum la gherla, sau daca vor sa se amuze...
d-le Pop, pensionati-va domnule! de ce sa va pierdeti timpul cu proiecte structurale, cu colaborari internationale? aia de la cooperare nu scriu proiectele astea cu bastonul de cauciuc sau cu sangele detinutilor. da, atunci ati fi putut contribui si dumneavoastra dar acum...nu!
propun, in lipsa unei concurente pentru postul de director la gherla sa nu se ocupe deloc, faca pariu ca unitatea ar merge chiar mai bine!

Anonim spunea...

Este uşor de vorbit, atât pentru noi comentatorii, dar mai ales pentru voi autorii, în fond suntem nişte anonimi.
Deşi nu prea aveţi succes, prin scanadaluri şi minciuni, încercaţi să aduceţi Gherla în prim plan.
Încercaţi destabilizarea situaţiei pentru ca ulterior să veniţi să propuneţi "un bun director de penitenciar", care are deja şi suficientă experienţă.
Noi ştim la cine vă gândiţi, dar n-avem nevoie de el, pentru că aceluia i se potrivesc epitete ca: laş, măsluitor. Lăsaţi-o baltă.

Anonim spunea...

ooooooooooooooooo, ce misto! cineva a facut referire la situatia dnei campan. pai cine o stie pe aceasta femeie, cine a lucrat cu dansa stie ca femeie extraordinara este...dar pop a avut treaba cu doamna pentru ca a fost un apropiat coleborator al lui roman. este asta o vine? nu, nu cred! daca gherla arata acum a penitenciar normal, care s-ar inscrie in tipicul penitenciarelor moderne este meritul unei echipe conduse de roman, cu prostiile si neajunsurile lui. dar ce primeste dna campan dupa pensionarea lui roman? schimbarea calificativului din exceptional in satisfacator. normal ca femeia face contestatie la bucuresti si lumea ii da dreptate! de ce era nevoi sa fie batjocorita, fortata sa se transfere la spital la dej? de ce a fost pop in stare sa dea la o parte un profesionist si sa aduca de la dej o contabila sefa care nici nu stie pe ce planeta exista?
si cati nu au mai fost oamenii acre au avut de suferit de pe urma faptului ca nu au acceptat prostiile lui pop. ar tre intrebat colonelul dumitru, sef birou logistica care pregatind un document pe care l-a prezentat dir. gen a constatat ca intr-o seara, pop si informaticianul lui peste, alt viitor director la informatica la anp - baraian- au umblat in calculatorul lui dumitru pentru a-si pregatii mai bine apararea. si daca s-ar fi oprit aici dar cei doi infractori au umblat la documentele dnei campan si ale lui dumitru si le-au sters, modificat samd. pacat ca nu vrea nimeni sa ii cerceteze disciplinar k-lumea.
dupa debarcarea lui roman, pop a persecutat toti colaboratorii acestuia, printre care si pe seful de la resurse, iftinca, sefii de serviciu si comandantii de sectie, sa nu mai vb acum de familia batinas...
urat lucru si asta pentru ca fiind proaspat imuternicit la gherla, pop il suna fest pe batinas la baia mare sa se consulte dar are oare pop coloana vertebrala? eu cred ca nu! dar macar cei care ii stau in preajma sa se fereasca pentru ca in bransa asta, vanezi ce vanezi dar el se va intoare si impotriva lor sooner or later, asa a facut si iosif...

Anonim spunea...

dar haideti sa le spunem si colegilor din tara ce ne mai distram la sedinte si la cate o alarma cand il auzim cum vb pop, cum incearca sa il imite pe roman, cu se stalceste, cum face de cacao vocabularul roman. ne prapadim de ras, acolo prin ultimile randuri ale salii de sedinta, pe cuvant de onoare, sunt momente memorabile care ne mai coloreaza viata, in rest...parole,parole...
poate ca daca ia concursul o sa apeleze la serviciile vreunui prof de romana, ii recomand pe doamna morar, sta chiar langa restaurantul transilvania, vis-a-vis. dar atentie domnule pop, doamna ofera meditatii acasa, nu la birt!!!

Anonim spunea...

daca va doare inima sa nu publicati articolele impotriva TINTEI, as avea macar bunul simt si as taia pasajele care nu corespund principiilor enuntate ale blogului. dar nu este prima data cand va contraziceti. astazi ati publicat un articol prin care faceati haz de necaz, de sistemul de comunicare informala din penitenciare si anume de barfa. oare dumneavoastra nu o incurajati. parerea mea este, dar s-ar putea sa fie si a altora, ca prin acest blog nu numai ca intretineti barfa, dar o si incurajati.

Anonim spunea...

De ce nu vorbiti domnilor si de contracandidatii lui POP? Cine sunt acestia? Oare nu este vre-un ,,roman" cum spune un coleg mai devreme?

Anonim spunea...

De ce in ajunul examenului,este atacat pop, mai este cunva un contra candidat? Daca mai este cel putin unul lucrurile sun clare. Poate cineva sa-mi spuna?

Anonim spunea...

Doamna Câmpan, prin comentariile dumneavoastră vă demascaţi. De unde atâţia ofiţeri de carieră doamnă, că demilitarizarea a fost de mult. Aveţi dumneavoastră o supărare pe acest Pop, dar asta-i viaţa, se mai gată şi abonamentele la spor 50 şi salariu de merit cumulat, avansări la excepţional, la premiiii din beneficii, la stimulente de la CAR şi altele. Se mai întoarce roata. Ar fi mai bine să vedeţi dumneavoastră ce e cu finanţele de la Dej, că poate le încurcaţi şi pe alea şi lăsaţi-ne-n amaru noastru. Nu că madam Dia asta nouă ar fi mai bună, că e vai de capul ei, noroc că muncesc fetele.

Anonim spunea...

Era să uit, dumneavoastră acum puteţi propune la Dej, dacă tot aveţi ceva de propus.

Anonim spunea...

hei, eu nu te cred, tu acela care vorbesti vrute si nevrute! nu sint de la ru, dar din cate stiu, pop are o licenta si un master in drept la babes. cati ofiteri mai aveti la gherla cu dreptul la o universitate de stat. s-au cam inghesuit toti la ,,X-O" ,,universitatea fituica"(spiru haret) si prin fenta devin licentiati, iar apoi masteranzi. si nu te poti mira daca intr-o zi te mai si conduc! vai viata noastra!

Anonim spunea...

fratilor am auzit ca s-a inscris Roman Petru la concurs!

Anonim spunea...

bai frate, voua vi s-a facut de ROMAN? va credeam mai destepti gherlenilor!

Anonim spunea...

si iar revin cu intrebarea adresata dvs, mr. Hugin, referitoare la faptul ca daca vreau sa postez o parere- care nu este cu privire la subect- o postati? Sa nu ma trimiteti la un articol mai vechi, as vrea sa fie citita opinia mea! e in legatura cu fantomatica Regie Autonoma Multiproduct!

Anonim spunea...

ha, ha , ha , haaaaaaa ..........

Anonim spunea...

ce aveti cu doamna campan , cu domnul dumitru cu domnul iftinca si altii pe care i-ati pomenit? dar ei cand se aruncau in haita asupra noastra pe vremea lui pensionatu' cum era?

Anonim spunea...

Daca Pop,are diploma de liceenta la babes,cei care sunt impotriva lui ar trebui sa taca.
Oare are?

Anonim spunea...

cand era contracandidatul lui pop la putere, cei din cluj faceau naveta in gherla, iar cei din gherla in cluj. sa le mai vina mintea la cap! era o metoda buna! nimeni nu cartea! erai mancat!

Anonim spunea...

Pentru UN GARDIAN:B R A V O !MI-E DRAG DE FELUL CUM GANDESTI. DE-AR FI INCA 1000 IN SISTEM CA TINE, CE BINE AR FI. AI D R E P T A T E! Asta se intampla.

Anonim spunea...

E adevărat că unii şefi sunt mai duri, nu toţi se roagă de subalterni ca să facă ceva. Asta e. Şi e adevărat că unii nu s-au schimbat, sunt exact ca înainte. Însă nu aţi menţionat că se puneau pe voi, pentru că le daţi prea multe motive.

Anonim spunea...

In romania de obicei ce se fura se duce acasa. La Gherla daca mai dura putin teroarea, trupa punea stapanire pe puscarie, puneau firma pe ea (ROMAN&Co) a lor, cu tot cu detinuti, cu tot cu GAZ, poate mai tineu gospodarul pentru organizarea curateniei si poate soferul, sa-i plimbe!

Anonim spunea...

anonimul de la 16:18 este acelasi cu cel de la 16:35? locuieste cumva pe strada romana, fosta noua? ca prea seamana cu mana A se citi penita) lui batinas. el stie sa scrie atat de frumos....
normal ca sunt si din aceea care plang dupa roman ca doar si dupa ceausescu au plins.au plins prostii si cei care au avut numai de profitat.
in schimb, acuma poti veni la serviciu si cu zimbetu pe buze ca nu se supara directoru.

Anonim spunea...

Colegule, care le iei apararea acelor sefi duri. Cred ca voit nu ai inteles despre ce e vorba! La Gherla, daca unul pica in dizgratie, se aruncau cu totii pe el si nu conta ca e la pamant, din contra, atunci dadeau mai tare! Fara sa discearna daca omul e sau nu vinovat! ... de fapt nici nu-i interesa pe acei sefi duri! Si mai e ceva, mai sunt pedepsele colective la care erau supusi angajatii, pedepse care sunt interzise pana si la pplei! Sa le fie rusine!!!!! Sper ca tu nu ai fost printre acei ,,duri" colegule!

Anonim spunea...

Pai am auzit ca furturile erau organizate de pupila lui roman, de doamna campan

Anonim spunea...

Fratilor, cine mai candideaza pentru Gherla?

Anonim spunea...

Cine e Dumitru? Prietenul lui Costas? Atunci dati-i pace!

Anonim spunea...

Batinas e un om orientat, cred ca te-ai inselat! Nu era penita lui. El stie cand sa iasa in fata si cand sa se retraga. Nu e vremea lui acuma. El poate folosi sageti(si nu-i greu sa le gasesti la Gherla), dar acum e prea proaspata amintirea Penitenciarului Baia-Mare ca sa iasa in fata. Sa nu uitam cine a fost director acolo! ...dar s-a retras la timp.

Anonim spunea...

Dumitru e cel mai tare. Pe baza organigramei existente, avem la Gherla 3 functii de sefi care nu au nici o raspundere. Sefii de servicii (sef serviciu logistica, sef serviciu siguranta si sef serviciu regim).Prin fisa postului cei care ocupa aceste functii nu au nimic de facut ci doar sa semneze statul de plata. Dintre cei trei ocupanti ale acestor functii, Dumitru e cel mai tare.Nu face nimic, nu vrea nici macar sa semneze in locul dl Chis cand il inlocuieste.In schimb subalternii sai sunt catalogati de acesta "caporali". Probabil un nume comun acolo de unde a venit, de la aceeasi unitate militara din Dej de unde a venit si d-na Campan.MAPn a facut ordine in ograda proprie pensionand batrinii sau transferind la penitenciare incompetentii. Cei din tara pot confirma.

Anonim spunea...

Ce aveti oameni buni? Lasati oamenii in pace sa mearga la concurs si cel mai bun sa castige!

Anonim spunea...

Daca a fi popular este un viciu, prefer un director vicios.

Anonim spunea...

contracandidatul lui pop, dI Emil Tureanu,fost ofiter MAPn, care a debutat ca si secretarUTC pe unitate,refugiat dupa revolutie in serviciul C.I(contra informatii),debarcat la Gherla,cu binecuvantarea lui Roman,fauritorul de garduri imprejmuitoare ale penitenciarului, care cad unul dupa altul cel care a dat dispozitie sa se tencuiasca pe timp de iarna incat tavanurle de la scola si socio, cad unul dpa altul.
Mare om mare caracter darama zidurile construite cu doua zile inainte, spargea zeci de metri cubi de faianta ca nu i se parea nuanta potrivita.
Stie lumea ca nu a facut abonamente la detinuti schimband conturile impreuna cu "profesionista" de la financiar
si ca organizau vestitele petreceri de la GHERLA din banii contribuabililor.

Anonim spunea...

a spus cineva ca va candida Dumitru?

Anonim spunea...

Va pierdeti energia povestind povesti! De ce nu vorbiti de marirea de salarii? De ce noi suntem mereu cu un pas in urma?

Anonim spunea...

"Batinas e un om orientat, cred ca te-ai inselat! Nu era penita lui. El stie cand sa iasa in fata si cand sa se retraga. Nu e vremea lui acuma. El poate folosi sageti(si nu-i greu sa le gasesti la Gherla), dar acum e prea proaspata amintirea Penitenciarului Baia-Mare ca sa iasa in fata. Sa nu uitam cine a fost director acolo! ...dar s-a retras la timp."
Cred ca ai dreptate aici.
Pentru prostiile de la Baia Mare ponoasele le-a tras Vasile Chorean.
Si la Gherla, cred ca ar fi foarte fericit sa ia concursul de director sageata sa dl. Turean. Nici nu-i trebuie alta functie decat cea pe care este acum si sa poata "completa" salariul cu micii "beneficii" ca se pricepe sa le obtina.Are destui oameni devotati care pentru sefu lor ar face orice , chiar sa adune si marmelada.Bati stie...
Si noi stim da nu spunem mai mult ca cine srtie ce iese...
Admin, pe cand o tema Bati, ca avem material destul si verificat.

Anonim spunea...

Ei, ca Roman n-o muritu', nu m-o tar o adurmnitu'! Daca vine domnul Tureanu, atunci ii clar!

Anonim spunea...

dictatura amurit .traiasca bati, costica,emil,,.

Anonim spunea...

Oameni buni, sunteti nebuni! Lasati-i in pace. Este mai bine pe vremea lui Pop decat pe vremea lui Roman. Acum macar poti sa-ti spui parerea unora. Cei vechi de pe vremea clanului Roman nu accepta nici acum ideiile noi, nu accepta ca cineva sa cunoasca mai multe.

Anonim spunea...

mare lupta multe,, SAGETI,,

Anonim spunea...

Cum e cu multiproductul la voi?

Huginn spunea...

Daca aveti intr-adevar material 'destul si verificat' il astept pe adresa de blog. Puteti sa-l postati si la comentarii. Ce va opreste? De vreo doua zile tot citesc aluzii de contraatac dar nu vad nimic concret. Va astept.

Pentru intrebarea despre Multiproduct. Da se posteaza. Daca e un material mare puteti trimite si pe adresa de mail, si eventual il incarc pe server.

Anonim spunea...

LASATI PAUZE MAI MARI INTRE ARTICOLE CA SA POATA CITI SI VASILE POP!!!

Anonim spunea...

Vrei sa zici ca e lucratura lui Roman? Cineva spunea ca e a lui Batinas

Anonim spunea...

mare lupta la gherla asta ,bre.

Anonim spunea...

ooooooooo

Anonim spunea...

LASATI PAUZE MAI MARI INTRE ARTICOLE CA SA POATA CITI SI VASILE POP!!!

Anonim spunea...

lasati domnilor candidatii in pace!
de ce toata mascarada aceasta? ce aveti cu pop, cu tureanu, cu dumitru sau batinas? urati succes celor care s-au inscris la concurs si sa de-a Domnul sa-l ia cel mai bun!

Anonim spunea...

Ce inversunati sunteti fratilor! Ati auzit de zicala ,,doi se bat si al III-lea castiga"? Aveti grija!

Anonim spunea...

mai lasati omul in pace

Anonim spunea...

fii activ dl baraian!nu-i lasa sa-ti supere seful!te-a trimis la bucuresti sa-l ajuti la testul psihologic pentru ca din ultimele 3 testari , la 2 a fost respins! ce-o mai fi la urmatoarea?

Anonim spunea...

Se vede clar ca Pop este un ofiter de penitenciare tipic: badaran, neglijent, incult. De ce nu se orienteaza sistemul pe atragerea unor oameni disciplinati, inteligenti, educati in spiritul ordinii. Sistemul are nevoie de reguli si de un management eficient, nu de ramasite penitenciaristo-securiste.

Anonim spunea...

mai terminati cu prostiile, sunteti nebuni si invidiosi.

Anonim spunea...

mai bine era pe vremea raposatului, cand nu puteai spune un cuvant? Macar acum mai poti spune o parere chiar daca nu este luata in seama.

Anonim spunea...

Gherlani, va plang de mila! Grele zile aveti si voi! Va multumim ca "l-ati primit" pe Bati inapoi. La Baia Mare si-a aratat tot "talentul", dar, "daca voi nu ma vreti eu va vreau" n-a functinat! Il trimitem si pe Chiorean inpoi la Gherla curand.
Sper sa nu aveti ghinionul sa va fie Batinas director!

Anonim spunea...

daca pop ti-e dusman sti ,daca bati ti-e dusman e.... numai lapte si miere

Anonim spunea...

bre dumitre, ce salariu ai ? ca sa-ti TORNI ,, colegii,,

Anonim spunea...

parca ai picat testul la calculator?ai luat ore intr timp?????

Anonim spunea...

deci la concurs se vor prezenta pop si tureanu...cred ca singura sansa a lui tureanu este sa pice pop psihologicul! acum avand in vedere ca pop are experienta psihologicelor s-ar putea sa ii iasa de asta data, sau poate pur si simplu o sa ia iar meditatii de la psiholoaga de la penitenciar cu a facut a doua oara cand a fost reprogramat la concursul pentru sef serviciu in 2006. sa fiu seriosi, cand ai probleme la mansarda, ai...scriu prea repede pentrud-voastra, domnule pop? imi pare rau...dar luati-o ca pe un exercitiu pentru psihologic pentru ca, din pacate, este contratimp...daca ai putea sa raspunzi la cele 480 de intrebari in 2 saptamani...ei acum apropo de tureanu, vad ca deranjeaza deja cu simpla inscriere la concurs...dar, pe de alta parte daca cne dorim la conducerea penitenciarului nostru cu om cu probleme psihice...sustineti-l oameni buni!

Anonim spunea...

care bine dispozitie la gherla? n-am inteles? cine si-a facut treaba a avut aceiasi dispozitie si pe vremea lui roman ca si acum, doar ca acum stau mai linistiti acolitii lui pop. sa va aduc aminte oare gasca de smecheri care faceu regulile la gherla cand era vehiculata numinalizare noricai nicolai pentru justitie? cum petreceau o seama de agenti smecheri care impartisera deja puscaria cum planificau bush si gorbaciov viitorul europei la malta. si cine era smecher atunci? nu pop! pop era bucuros ca era bagat in seama de acesti smecheri care aveau legaturi peneliste...vai si amar de ea puscarie!

Anonim spunea...

succes ,dl. pop !!!!!!!!

Anonim spunea...

succes ,dl. pop !!!!!!!!

Anonim spunea...

succes ,dl. pop !!!!!!!!

Anonim spunea...

succes ,dl. pop !!!!!!!!

Anonim spunea...

succes ,dl. pop !!!!!!!!

Anonim spunea...

apropo de eroismul asta a lui pop...toti cunoscutii si toti cei care lucram pe sectii stim ca e un frustrat care decat sa vb cu un detinut mai bine il bate. astia sunt oamenii pe care i-am luat din alte sisteme! bestii care bateau suporterii pe la meciuri si betivani. ma mir ca nimeni nu povesteste ce corectii aplica pop cand era cdt de sectie, cu umplea de sange cate un detinut. si mai avem pretentia de a fi mai buni decat detinutii care ne jignesc sau agreseaza fizic...am vazut ca spunea cineva pe la pranz ce e rau in a raspunde cu violenta unor agresiuni! draga coleg nu mi s-ar parea nimic in neregula insa pierdem din vedere ca situatiile in care personalul este agresat fizic sunt foarte putine si reactia personalului este adesea disproportionata fata de atac. prindem, sa spun asa, ocazia si ne descarcam pentru toate frustrarile nostre pe vreun nenorocit, si atunci ii dam, sa care pentru toti banditii din puscarie. da, cele mai adesea sunt agresiunile verbale dar aici, fara suparare colega, pierdem din atentie ca suntem pusi in locul acela sa ajutam colegii de la interventie in procesul de resocializare a ppl si nu sa zdranganim cheile in urechile lor. si atunci se ridica o intrebare: cum acceptam un astfel de om ca pop sa ne conduca? quo vadis domine?

Anonim spunea...

in primul rand, valoarea dovedita la concursul national pentru ocuparea functiei respective ar trebui sa fie prioritara,nu credeti? care se crede mai capabil sa o dovedeasca, daca poate. si doar dupa aia ar fi frumos sa criticati in stanga si dreapta despre trecut. inca o chestie si inchei: ar fi intelept sa nu mai scrieti unii despre altii vrute si nevrute,sunteti un colectiv si ar fi bine sa fiti uniti inainte de toate. va multumesc

Anonim spunea...

mai stiti ca in 2007, dupa mega controlul lui macovei la aiud, pop a fost chemat la anp sa fie imputernicit director si muresan de la dej adjunct. pana a ajuns pop la anp l-au ajuns din urma si referintele si astfel in clipa in care a intrat in biroul lui serban tactica era deja schimbata si comisia il dorea pe muresan director si pe pop adjunct. stiti ca pop ii spunea lui muresan : hai ma sa merem ca o sa fie bine si vom face echipa buna impreuna ( ar fi muncit muresan de i-ar fi sarit ochii din cap pentru amandoi)! inspirat a fost insa nu pop, ci muresan care s-a gandit in primul rand la colegii lui care tocmai fusesera detasati prin botosani si pe la tulcea. si ce s-a intamplat in final cu toata povestea? muresan a refuzat postul iar pop s-a multumit cu un transfer tot pe post de sef serviciu. si sa stiti ca oricum pop facuse o afacere avand in vedere ca la concursul pentru functia de director adjunct nici nu luase nota de trecere, 5 sau cat o fi fost. dar n-are nimic, imputernicit la gherla mere ca doar na...ai pile, jumatate drumul l-ai parcurs! cand s-o termina si cu prostiile astea chiar ma intreb. dar si cand se va intampla se vor trezii unui ca loviti de fulger si tot nu vor stii ce i-a lovit! in orice caz, tupeu mare are un astfel de om sa se prezinte in fata comisiei de concurs si chiar ma intreb cum s-o pregatii, cum si-o prezenta sau sustine proiectul. daca exista decenta in aceasta tara...astfel de oameni ca pop ar tre sa se angajeze la batut merii si prunii cu jordele ca tot esezonul palincii, cel putin asta stie sa faca foarte bine, restul e...poezie!

Anonim spunea...

Si totus un om care si-a optinut diploma de liceenta la Babes-Boliay,este catalogat ca "badaran,incult,anagramat...",
oare cum arata ceilalti,care nici unul nu se poate lauda cu o astfel de performanta.
La voi la Gherla s-au inversat cmva scara valorilor. Sau poate nu ati auzit de aceasta institutie,este la 65Km de Gherla, in municipiul Cluj.
Sunteti ca si-n bancul cu nebuni.Eu nu cred ca aceasta prestigioasa institutie acorda diplome oricui,cu atat mai putin "baietasilor de puscarie".
Asi dori sa stiu prin ce cotlone si-au dat liceenta( si daca au si optinut-o) stolul de corbi, si de ce au ocolit universitatea Babes, preferand distantele de sute de km,cand aceasta institutie este atat de aproape de voi.

Anonim spunea...

si asadar sunt cel putin 2 candidati pentru postul de director la gherla...interesant. dintre colegii care citesc si posteaza pe acest blog sunt oare colegi care stiu povestea dlui Pop cu un coleg agent pe nume tiberiu o?
nu cred ca o stiti, va ajut eu. se da alarma si un coleg, plecat din localitate sau ocupat cu alte probleme, nefiind nici informat, nu se prezinta la chemarea goarnei. si ce se intampla? este trimis in comisia de disciplina. totul ok pana aici, sa spunem...asadar, intr-o dimineata intrigantul si clevertitorul domn Pop se infiinteaza pe parter unde acest coleg tiberiu al nostru era coordonator si ce face? ii spune: vezi mai tibi ce oameni sunt astia? (probabil se referea la comisia de disciplina, ca la el nici nu ii trecea prin minte)Uite te-au trimis in comisia de disciplina...ce putea sa spuna tiberiu o? da, domnule! ceea ce nu stia dl. Pop este cum arata o instiintare a comisiei catre persoana trimisa in judecata si mare i-a fost surpriza colegului tiberiu o sa citeasca citatia comisiei in care era scris ca, in data cutare, directorul penitenciarului gherla inspector sef de penitenciare vasile pop a sesizat comisia de disciplina a penitenciarului privind incalcarea si nerespectarea samd. deci?
numai cei care nu lucreaza in gherla mai pot fi pacaliti!fratilor, vulpea asta de om e un perfid si un ipocrit de zile mari si treziti-va, roman era un caz aparte si oarecum natural in ceea ce facea, pop insa a crescut si invatat din tacticile lui roman doar ca multe le face intentionat si planificat. e redus ca nu il duce mintea la lucruri bune, contructive, dar la prostii...sa fim seriosi!

Anonim spunea...

Oameni buni, orice prost vede că articolul a fost o diversiune în favoarea lui Bătinaş. O fi ajuns familia Bătinaş persecutată. Hai sictir, vrăjeală. Dacă chiar este adevărat, atunci pe Pop îl vrem director. Că e singurul care a făcut faţă măsluitorului de sinucideri de la Baia-Mare. E bărbat, nu c..ă ca Bătinaş. Pe Nelu să şi-l ia Dumitraşcu. Şi să meargă învârtindu-se. În perioada cât n-a fost Bătinaş şi cu cutra lui de nevastă, până şi pe vremea lui Roman a fost bine la Gherla. A fost linişte, că n-a avut cine să îmbârlige oamenii la generalu.

Anonim spunea...

despre ce studii vb domnule? stai domnule de vorba cu omul asta! macar daca diplomele ar tine locul inteligentei si al priceperii, evident vorbim de lucruri care il depasesc pe dl pop, asa cum de altfel il depasesc si aceste vremuri. du-te popica si lasa-ne!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

băi fraţilor, vedeţi că Roman a trecut de 55, deci GATA. Istoria aia s-a scris deja.

Anonim spunea...

pentru colegul de la 22.08, "Si totus un om care si-a optinut diploma de liceenta la Babes-Boliay" - la cum ai scris denumirea universitatii cred ca vb de ceva ras de universitate de prin mintiu-gherlii. in acest caz nu te contrazic, si-o fi dat acolo licenta, poate chiar in incinta Morii din mintiu. cine stie?

Anonim spunea...

tov.CI-st tureanu,SALUTATI,tovarase.nu stiti??/

Anonim spunea...

nu prea inteleg atacul la familia batinas..adica care esmecheria? omul nu candideaza la post, nici el nici nevasta-sa, deci? a, ca ne place noua sa gasim si sa invinovatim oamenii fara temei asta este partea a doua...

Anonim spunea...

Propun sa nu se mai modereze comentariile. Imi sustin solicitarea pentru ca oricum suntem anonimi iar in acest fel poate vom vedea exact calitatea noastra. Ce spuneti ? O seara buna..

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 03.10.2008 19:15:00

Şi ştii cine era cel mai bun la fazele astea? Domnul ex director Baia Mare, Bătinaş Ioan.

Anonim spunea...

dar cine spune ca a urmat cursurile la babes-bolyai? e publicat pe undeva vreu cv al dlui pop? stimabililor, vb de un ofiter de securitate, scolit in aceste arte extraordinare in padure la baneasa, la specializarea trupe de securitate, pomotia 85 sau 86. si mai vb de diplome, numai cine n-a facut un master sau o postuniversitara la bus, la psihologie sau mai-stiu-si-eu-ce poate sa viseze restul stim cum erau examenele si la babes, mai mult sau mai putin ca peste tot...asa ca vrajeala chestia asta cu studiile si unde si-a sustinut licenta!

Anonim spunea...

Frumos va mai sade! Va bateti acoperiti de anonimat! Maine va zambiti protocolar si va injurati in gand! Tipic sistemului! Cand se va termina odata? Cand vom reusi sa profesionalizam sistemul? Cand va fi simtit spiritul de camaraderie in sistemul penitenciar? Ce este cavalerismul? Dar onoarea? De ce ne place noroiul? De ce vrem sa traim in el? ....si alte multe ,,ce"-uri si ,,de ce"-uri pentru sistemul penitenciar. Poate ar trebui sa ne gandim un pic mai mult inainte de a acuza pe altul! Poate ar mai trebui sa ne uitam din cand in cand si la noi!... Sau poate ar fi mai bine sa plecam cat vedem cu ochii.
Pacat!

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 03.10.2008 19:45:00:
Lucrarea care s-a dărâmat a fost făcută pe vremea când şeful spatelui era Băti, iar contabil şef unu Jiman. Abia au scăpat de mititica amândoi. Dar au uitat.

Anonim spunea...

da...succes ,dl. pop !!!!!!!!ce sa spun? popica, acest lucru ti-l doresc doar lingaii matale si cainii de stana, ca oamenii maturi si responsabili prefera profesionisti in aceste posturi, nu batalai....

Anonim spunea...

frumos site-ul de la gherla, dar cand citesc despre reeducarea si reinsertia sociala a ppl parca il vad pe dorel visan, in "cel mai iubit dintre pamanteni" si atunci mi-l imaginez pe dl. Pop vb despre reeducare comisei de concurs, ce show or sa mai aiba si aia acolo la bucuresti....vai de capul ei reeducare, cu pop si fetche...

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 03.10.2008 20:14:00
Ce clan Roman adormitule? Îi fi vreun frustrat de 35 de kile de pe la logistică, care ai rămas pe dinafară când s-au împărţit pijamalele. păi rândul tău oricum e sărit de mult. Iar despre idei noi, vezi-ţi de treabă că sunt de pe net.

Anonim spunea...

comentam pe marginea postarilor contra pop dar ceva pro, serios si palpabil nu prea am auzit...dl baraian, poate fabricam ceva frumos despre viitorul director al penitenciarului gherla! poate "ii punem" ceva mai greu in spinare decat atmosfera placuta din penitenciar...dar daca nu va vine nimic concret in minte va tre sa continui eu seria contra pop...imi pare rau dar competitia este deschisa...

Anonim spunea...

"Daca aveti intr-adevar material 'destul si verificat' il astept pe adresa de blog. Puteti sa-l postati si la comentarii. Ce va opreste? De vreo doua zile tot citesc aluzii de contraatac dar nu vad nimic concret. Va astept."
In acest articol ati demonstrat ca nu publicati material verificat.
Ceea ce avem despre Batinas este de competenta ANI si DNA nu de a dvs. cu tot respectul.
Este totusi bine ca existati asa ca o sezatoare dupa ce iesim din schimb si nu avem somn.
Cu stima.

Anonim spunea...

singura sansa a lui tureanu este sa nu i-a pop psihologicul dar singura grija a lui pop este sa nu ii moara pila intre timp...
amuzant sau nu, acest lucru s-a mai intamplat domnule pop! haideti sa va povestesc ceva...
prin anii '90 un ofiter de la raposatul dgp, pe numele lui martiniuc s-a gandit oare cum ar fi viata de cadru didactic, universitar. se intereseaza omul si afla ca ar avea o sansa pentru ca are o pila, pe raposatul, de asemenea - nu va speriata domnule pop, n-or muri toate pilele odata -cum spuneam, o pila in persoana lui clocotici, secretar de stat la justitie. ce ii spune clocotici protejatului? tu te pregatesti si nu iti faci nici-un fel de problema, de restul ma ocup eu...se apropia ziua examenului, totul ok doar ca cu o zi inainte de examen, cu o zi inainte de examen a murit secretarul de stat, pila, domnul clocotici. este evident ca renumele omului a ramas, a semnat la viata lui mii de hartii dar acestea nu au tinut piept concurentei si descurajat de noua conjunctura in care se afla, ofiterul dgp isi intoarce privirea din nou spre institutia care l-a pregatit si i-a oferit o paine de'a lungul anilor cu regretul, public manifestat, de a nu fi avut posibilitatea sa modeleze si sa creeze caractere umane.
nu vreau sa "sadesc" pesimism in sufletul dumneavoastra, stimate domn, dar, la modul in care se imbolnavesc oamenii in ziua de azi, la modul in care conduc soferii pe strazile din romania, s-ar putea sa va moara pila, pardon, sa va moara cheful de munca, care stim, nu? dauneaza grav sanatatii...
si deci...domnule pop, bafta, succese nenumarate, impliniri si mai ales un sfat sincer: bucurati-va domnule de o pensie mare si de repaos, il meritati!

Anonim spunea...

CI-stii nu erau tot securisti? Dar cadristii? sa fim seriosi!

Anonim spunea...

hallo! puscaria voastra nu e de vanzare! ce tot o impartiti atata! e vorba de un mandat de director pentru 4 ani.

Anonim spunea...

Stai blând Vali, că nu-i războiul tău. N-ai post bun în Academie? Ori şi tu eşti săgeată de-a lui Bătinaş? Vezi că mergi pe o carte perdantă.

Mihai Politeanu spunea...

Ptr. 23.03: Cand faceti sesizarea catre ANI si plangerea penala catre DNA sa ne anuntati si pe noi.
In rest, oameni buni, eu ma duc la somn acum, si cum nu stiu daca vreunul din colegii mei e online, s-ar putea sa va apara comentariile de abia maine dimineata. Noapte buna!

Anonim spunea...

ce vorbiti voi acolo de Batinas sunt rautati gratuite si invidii grosolane

Anonim spunea...

pentru colegul care spunea ca aruncam cu noroi in niste oameni...ai perfecta dreptate, insa responsabilitatea de a te inscrie si participa la un concurs presupune publicitate, asumarea raspunderii de a fi pus in discutie, de a fi acuzat, de a fi hiduit, de a fi apreciat, de a fi contraoversat iar dicutiile pe marginea lui pop vasile nu arunca noroi pe imaculatetea Sa, el este in noroi si o cariera construita pe pile si incompetenta, pe instabilitate psihica, pe lipsa unei perspective ar tre sa iti taie si tie pofta de astfel de oameni. pe de alta parte, e bine ca ii facem publicitate, poate s-o trezi chiar dir gen. sau ministrul sa vada cine este acest huiduit, hartuit si reclamat ofiter de penitenciare, sa sa uite putin doar la mutra lui, sa ii auda articulatiile, ineptiile...ar transforma puscaria gherlii in centru pentru persoane cu deficiente de vorbit, pentru debili mintali avem aproape de gherla, in drumul lui pop spre cluj se poate chiar interna. La rascruci, domnule pop, e spitalul pentru nebuni...

Anonim spunea...

frumoasa povestea lui clocotici! sa moara pilele! dar colegule, te-ai intrebat daca nu cumva are si tureanu pile? si daca-i more la tureanu?

Anonim spunea...

Tare pop asta,il invidiez sa adune peste 100 comentarii,nici un director nu s-a bucurat de atita atentie.

Anonim spunea...

profiti frate ca s-a dus moderatorul la culcare! de aia vorbesti asa! esti frustrat! pentru ca numai atunci jicnesti sub acoperirea anonimatului.sa poate las!

Anonim spunea...

Cine-o-ntrebat ,,daca-i moare la tureanu"? e gagica?

Anonim spunea...

Huggin tu care membru din famiglie esti?
Sau voi dormiti toti odata, in familie...
Respect.

Anonim spunea...

da..sa dispara pilele! normal ca ne gandim ca si tureanu o fi avand pe cineva, poate. pe de alta parte, va propun un exercitiu de imaginatie si de memorie: stie cineva cu umbla pop sau tureanu? cum umbla, pur si simplu?

Anonim spunea...

Ar fi cazul să încheiaţi. Toată această bălăcăreală nu face decât rău unităţii, oamenilor care lucrează acolo. Am muncit atâţia ani ca să construim un colectiv de profesionişti. Cei mai mulţi, chiar dacă ne invidiază, ne recunosc meritele şi rezultatele.
Nu e corect să lăsăm ca un concurs de director să distrugă tot ce am făcut.
Ar trebi să străngem rândurile cu toţii: foşti miliţieni din MI, foşti militari din MAN, încadraţi direct, colegi mai vârstnici sau mai tineri.
Ar fi cazul ca taberele care se înfruntă pe acest câmp de luptă să scoată steagurile albe. Toţi ar avea de câştigat.
Pop şi Tureanu să meargă la concurs, iar ceilalţi să ne vedem fiecare de oile noastre.
Energia pe care o punem în postările noastre ar fi bună de folosit în scopuri pozitive, nu pentru bălăcăreală.
Oricum, nu putem să ne facem iluzii că va fi o competiţie supercorectă, aşa cum n-au fost nici cele de până acum, atâtea câte au fost, pentru că va fi un concurs din România. Dar va exista un câştigător, cu care va trebui să lucrăm. Aşa este corect. Dacă nu ne convine, trebuia să mergem noi la concurs.
Dar mai bine haideţi să ne concentrăm energiile spre lucruri pozitive, de acolo toţi vomn avea de câştigat. Pentru că puteţi să fiţi siguri, oricine va fi el director: Pop, Turean, Bătinaş (deşi nu a candiddat), nu va putea lucra singur, nu îşi va putea aroga toate meritele lucrurilor bine făcute. La fel nu va putea lua toate premiile şi stimulentele.
Tot cu noi le va împărţi.
Iar această experienţă sigur le va folosi şi lor, poate îi vor face mai buni.

Anonim spunea...

tureanu umbla cu ,,sa triti" in urma lui roman. ptiu! de ce-mi propui exercitii de memorie la ora asta? am sa visez urat!

Anonim spunea...

Cu greşelile de gramatică sper să mă înţelegeţi. E târziu.

Anonim spunea...

frumos! anonimule de la 23.30...si constructiv!

Anonim spunea...

Sa fiu a naibi de nu m-as transfera la Ghela cu asa "atmosfera"!

Anonim spunea...

v-ati adus aminte? daca nu va spun eu: cand trece pe langa noi si saluta innabusit si de neinteles, pop priveste in pamant. ei bine, tureanu priveste sus, cu o anumita mandrie, superioritate, care la prima vedere e chiar deranjanta. si acum lasand prostiile la o parte chiar ma intreb: cum poti privi cu incredere si optimist spre viitor, prefigurand, diagnosticand, planificand dezvoltarea penitenciarului gherla cand nu poti sa iti tii privirea in sus?
pentru colegul de la 03.10.2008 23:08:00, nu impartim nimic dar daca mai putem deschide niste ochi sau destupa niste urechi merita sa o facem pana nu este prea tarziu. 4 ani de directoriat pentru un om lipsit de discernamant mi se par o eternitate si mai ales ca deciziile lui si ale acolitilor ne vor afecta, ne vor dezgusta si vom trece sau nu peste cei 4 ani intrebandu-ne: daca as fi spus ce aveam de spus nu as fi atras atentia anp-ului sau mj-ului asupra ofiterilor de acest gen. draga colega, eu nu astept sa treaca timpul de pomana, fapt pentru care fiecare este liber sa se exprime, sa isi spuna pasul, daca nu aici atunci unde? in biroul lui pop?
mai exista o speranta pentru personalul penitenciarului gherla: corectitudinea si transparnta comisiei, lipsa subiectivitatii si a partinirii. nu sunt lucruri extraordinare, in fond nu le cerem decat sa fie cinstiti fata de toti candidatii. atat!

Anonim spunea...

nu faceti decat sa-i distrageti de la invatat pe cei doi candidati. creati tensiuni inutile, iar tu anonimule de la ora 23.30 trebuia sa-ti dai seama mai devreme ca te bagi in ,,balacareala"!

Anonim spunea...

Păi concursurile de avansare sunt terminate, aşa că puteţi veni cu rapoarte de transfer. Că locuri sunt destule, iar de muncă e pentru toată lumea.

Anonim spunea...

Păi concursurile de avansare sunt terminate, aşa că puteţi veni cu rapoarte de transfer. Că locuri sunt destule, iar de muncă e pentru toată lumea.

Anonim spunea...

Da colegule invidios. Dar vei avea o surpriza. Pana vi la Gherla, lucrurile vor fi deja aranjate. Va exista un director, iar ,,romanii" se vor linisti. Va fi stabilitate!

Anonim spunea...

sunt un simplu agent, de la gherla, nu am crezut ca in aceasta unitate exista asemenea inversunare. Pe noi nu ne intereseaza cine este sef, sunt buni toti atat timp cat nu ne sunt incalcate drepturile. credeti ca ne interesaza cine o sa ia concursul? va inselati ne intereseaza locul de munca si salariul. Daca nesunt incalcate drepturile exista o procedura clara stabilita de L/293,inclusiv plangerea in instanta. Nici nu cred ca protagonisti celor doua tabere sunt din pen. Gherla.

Anonim spunea...

Nu cu articole despre mult aminatele majorari de salarii va faceti traficul pe blog.Uitativa la istoric si vedeti ca acest articol de interes local a avut deja mai multe comentarii decat altele cateva mai importante impreuna.Deci bie ati venit in sfera birfei, mult mai iubita de penitenciaristi decit problemele cu adevarat importante.

Anonim spunea...

bla-bla-uri, suntem satui de ele.priviri semete, ochi de vultur si auzul fin! scuze... nu avem nevoie! au trecut vremurile alea!

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 03.10.2008 23:46:00

Baţi câmpii. Discursul tău este gol, lipsit de conţinut. De ce nu te-ai înscris la concurs? Încetează, că nu este cazul să mai continui. Masajul tău este unul strict distructiv. Eşti folosit, eşti o săgeată, o unealtă. În fond tu nici nu eşti parte a acestui colectiv.

Anonim spunea...

poti in birou la pop.s-a facut program de audienta cu personalul.

Anonim spunea...

03.10.2008 23:52:00
Bobocel, nu stii inca cu ce se "mananca" puscaria!

03.10.2008 23:54:00
Ai vreo propunere ?

Anonim spunea...

roman a condus puscaria 10 ani bazandu-se pe barfa! i-a iesit! ce meseriasi suntem noi cei din gherla!...si instruiti!

Anonim spunea...

"roman a condus puscaria 10 ani bazandu-se pe barfa! i-a iesit! ce meseriasi suntem noi cei din gherla!...si instruiti!

04.10.2008 00:01:00"

Şi atunci, noi azi ar trebui să ne conducem după ceea ce scrie pe blog? Ce glume bune spuneţi.

Anonim spunea...

GHERLA!
Emblema puscariilor din ardeal, cea data de model intotdeauna, emite asemenea comentarii? Are asemenea oameni?!!!

Anonim spunea...

ai dreptate, barfa este principalul mijloc de a fi la curent cu ,,starea de spirit" in randul cadrelor si a detinutilor.

Anonim spunea...

Ia uitaţi ceva interesant:
http://www.anp-just.ro/PosturiVacante/2008-08-DirectorGeneralAdjunct/20081003RezTestePsihoDirAdjSiDir.pdf

Anonim spunea...

daca tot nu dormiti, stie cineva, se dau banii pentru echipament?

Anonim spunea...

Deci să vă fie clar.
GHERLA este emblema puşcăriilor din Ardeal.
Cei ce se bălăcăresc aici sunt uscăturile. Şi ele trebuie să existe. Dar este vorba de uscături de prin mai multe unităţi, inclusiv din ANP.

Anonim spunea...

revin:

http://www.anp-just.ro/PosturiVacante/2008-08-DirectorGeneralAdjunct/20081003RezTestePsihoDirAdjSiDir.pdf

Anonim spunea...

acelasi agent
ai dreptate sunt boboc, dar daca ma situez in una din tabere insemna ca imi caut stapan. Vreau sa fiu propriul meu stapin.Tot nu cred ca sunteti de la gherla

Anonim spunea...

banii de tinuta pe ce an?

Anonim spunea...

ce daca omul e boboc? si mai vrea sa fie si stapan! chiar daca asupra propriului destin. nu trebuie incurajat?

Anonim spunea...

Fratilor! ascultati-l pe colegul de la 23.30 si hai sa ne culcam langa neveste.nu fac bine nimanui povestile astea.

Anonim spunea...

felicitari celor care au luat testul si bafta celor care urmeaza sa-l de-a.

Huginn spunea...

pentru anonimul cu informatiile "verificate"

Nu putem multumi pe toata lumea, dar nici nu ne ascundem dupa deget. Aveti sau n-aveti verificatele alea? Intreb si eu, desi nu ma astept sa reveniti cu ceva concret.

Anonim spunea...

comentariile la prezentarea candidatilor ,sint surse de "inspiratie" pentru directorii ANP
de citit,le citesc!
inteleg si nemultumirea personalului?
cine se astepta in Ardeal ,la asemenea clocot!?
GAUREAN pila !
ai pile la GAUREAN,ai scaun...de director!

Anonim spunea...

Pop,Batinas,Tureanu, sunt cei mai competenti ofiteri din Gherla,spre nemultumirea unora coopereaza foarte bine intre ei,la fel si cu cei de la paza. Roman era un comandant adevarat nicodata nu se inconjura de oameni,puturosi si incmpetenti. Cei trei au pus umarul la inlaturarea multor incompetenti din unitate gen Vali
Munteanu,Campean Aurelia, si au
facut front comun in incercarea de subordonare a PAZEI de catre logistica.In fiecare unitate sunt anumite probleme, intucat cele mai recente nu au aparutpe blog maface sa cred ca intradevar atacatorii( ambele tabere) sunt aceles persoane, prea au aceleasi idei si aceleasi povesti cu o singura exceptie, vesnicul mar putred din cadrul colectivului(nu ca este moldovean), Dumitu Constantin, poreclit de subordonati "Tremurici"
Felicitari celor trei ca nu au pus "botul"

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 08.52.
De geaba incercati sa ascundeti gunoiul sub pre, ati reusit sa va faceti de tot rasul.
Chiar credeam ca Gherla este o unitate etalon, sunteti mai rau ca ceilalti, uitativa cata inversunare, cat patos,cate cmentari rautacioase,ma intreb cat au oprit administratorii din veninul care-l varsati.
Gherla, bun venit in randul fraierilor.

Anonim spunea...

Lasatii sa-si dea la giole,prea s-au crezut buricul pamantului

Anonim spunea...

v-ati facut de rusine! se vede de la o posta ca ati intrat in panica! ati crezut ca pierdeti momentul iarasi de a prelua conducerea puscariei!

Anonim spunea...

Citesc si nu pot sta deoparte.Mai incetati cu diploma de la BB a dl. pop.Bietul a intrat la facultate dupa 4 incercari nereusite ( a se intelege examene de admitere la care a fost declarat "respins" ). La urmatoarea li s-a facut mila de el si.Poate fi declarat ca un record in materie.

Anonim spunea...

Informatie verificata.Acum la gherla este intrunit comandamentul de sustinatori ai lui popica.Sunteti penibili!Plecati acasa si lasati-ne!Este vreunul dintre voi care nu aveti A38?Treziti-va!

Anonim spunea...

Este adevarat!In ultima perioada doamna psiholog Morar nu prea mai este vazuta pe sectiile de detinere.Principala ei activitate a fost sa-l " pregateasca " pe dl. POP in incercarea disperata de a trece testul psihologic.Munca grea Madam ,dar nu pentru asta santeti platita si nu santeti angajata personala a cuiva.Degeaba te chinui doamna,omul nu pricepe si basta!Lasa-l in biata lui ca-i sarac cu duhul!

Anonim spunea...

Dragii mei am avut rabdarea sa citesc toate comentariile. Observ cum imaginea unei institutii de renume este terfelita de barfe sub linistea anonimatului. Dispozitivul in care a fost Cocan, mi-a omorat cel mai bun prieten. Daca ar fi dupa mine, pe cei care ucid si care isi maltrateaza copiii cum vedem tot mai des la televizor, i-as inchide pe viata fara nici un fel de drepturi. Din comentariile postate, este vizibila apartenenta anonimilor ce le scriu, la o tabara sau alta. In afara de atacuri la persoana nu am vazut nimic interesant, dar nu va faceti probleme, asa stau lucrurile in intreaga Romanie, doar ca voi ati ales sa va spalti rufele in public. M-au deranjat referirile la Universitatea Babes si renumele acesteia. Cu siguranta sunt facute de catre cineva care si-a luat diploma la o "privata". Vorbeati de agramati. Avem din acestia si in politica, iar in unele cazuri conduc destinele a sute de mii de romani, fiind primari de Sector in Bucuresti. Ceea ce conteaza domnilor, nu e doar trecutul (a fost, a facut, a dres), ci si capacitatea unei persoane de a exercita functiile de management sau leadership. Ce, Presedintele Basescu, nu "a fost" un marinar? Iata ca ne conducele destinele. Lasa-ti concursul sa va decida liderul si nu va mai spalati rufele in public. Numele celui de-al doilea candidat a aparut destul de tarziu intre comentarii, pentru mine fiind clar ca sustinatorii lui au pornit "porcaiala". E pacat ca astfel de lucruri se mai intampla in Romania zilelor noastre. Of, unde esti tu Tepes, Doamne ....! Alin Dorin, AB

Anonim spunea...

Dumitre(Tremurici), mai schimba
termeni "trezitiva", in discutiile cu noi esti singurul carei spui lui pop "popica", noi ceilalti ii sunem "Boieru".
Apropo iar ai cosmaruri, nu ieste nimeni adunat la penitenciar,sunt cei aflati in serviciu, de la Paza,ca doar no munci logistica.

Anonim spunea...

Numarul enorm de mare al comentariilor care mi-a pus greu la incercare rabdarea ma face sa intervin.Intentia mea nu este de a le lua apararea nici unuia din personajele prezentate in articol sau comentarii,in primul rind pentru ca nu lucrez la Gherla,cind vad aceasta vinatoare de vrajitoare dupa vinovatii pentru mortii din 1989 ii dau dreptate unui prieten din copilarie care in ianuarie 1990 a demisionat din MAPN,a platit scolarizarea[facuse liceul militar si scoala de ofiteri]si a devenit un civil oarecare din tara asta,motivatia au fost tocmai evenimentele din dec. 89,degringolada de atunci,zapaceala,trasul in propriul popor fara sa stii in cele mai multe din situatii in cine tragi,cine sunt dusmanii!In alta ordine de idei nu este drept sa loviti intr-o unitate universitara de prestigiu pentru ca 1 absolvent este...cum il descrieti voi;puteti sa fiti siguri ca absolut toate universitatile si formele de invatamint au dat si absolventi merituosi si absolventi care nu le fac cinste totul depinde de bunavointa individului,de dorinta sa personala de a invata,a evolua spiritual SAU isi doreste doar o bucata de hirtie cu patalama ,o diploma?!Dureros este insa ca in Romania au succes acesti posesori de diplome,ca la noi conteaza doar hirtia si nu capacitatea individului nici cind da un concurs ,nici cind este evaluata performanta angajatului!

Anonim spunea...

Pentr-u anonima de la ora 12 00
BUNA DIMINEATA GABY BRUSTUR

Anonim spunea...

ma intreb cine o face parte din "celula de criza" a lui pop? numai "liceeni" sau are si "superiori"?

Anonim spunea...

cred ca va fi misto daca pop si-a chemat de acasa "echipa", vor fi comentarii interesante. imi si imaginez cum ii pune pe fiecare sa scrie si apoi le verifica textele inainte de a fi trimise moderatorilor blogului, asa face un director adevarat, nu popica? adica tu nu semnezi ca primarii...

Anonim spunea...

nu are nimeni salvat rezultatul examenelor pentru directori adjuncti din 2006, interesant ar fi cel pentru aiud, pop a reusit atunci sa cada cu brio!

Anonim spunea...

pentru dl oltean george! cere domnule o reprogramare la psihologic, sigur s-au facut manareli la ex sa pici, lumea nu te iubeste, dar tu ii placi pe ei. uite dl. pop si-a mai dat o data psihologicul si l-a luat. acum ca li s-a facut mila psiholoagelor sau o fi invatat omul :)))), ce importanta mai are? important este ca ai mai avea o sansa!

Anonim spunea...

hi,,diperararea cand in vine rup camasa de pe mine".asa ar trebui sa faceti, nu sa scrieti pe blog.atunci nu ati mai fi anonimi.v-ar recunoaste tota lumea pe strada! de ce nu lasati candidatii in pace! de ce lansati provocari? se vede ca lucrati dupa paternuri odioase. se vede ca le-ati mostenit si ca va face placere sa le perpetuati! daca spuneti si sustineti ca pop nu e bun, de ce nu lasati sa se vada asta din rezultatul concursului. asupra cui vreti sa faceti presiuni?

Anonim spunea...

da, succes domnule pop!
da, va tin pumnii domnule pop!
da, sa va dea sanatate D-zeu domnule pop!
da, sunt alaturi de dumneavoastra domnule pop!
da, sunt convins ca veti lua concursul domnule pop!
da, avem incredere in fortele dumneavoastra domnule pop!
domnule pop, nu recunoasteti umilul angajat al penitenciarului care chiar va are drept model in viata profesionala si personala? pai nici nu aveti cum domnule! tot ce am scris sunt minciuni, dar acum pe bune:de cine sa fac si eu misto sambata la pranz? soacra-mea e plecata la tara :)))

Anonim spunea...

Un om capabil care putea sa participe la concurs si va asigur in cunostiinta de cauza ca avea sanse mari este CHIS dar probabil in actuala conjunctura existenta in tot sistemul nu numai la Gherla a considerat ca este mai bine sa stea pe margine. A fi director inseamna in primul rind a fi gospodar si manager. Nu sunt de la Penitenciarul Gherla.

Anonim spunea...

POP este singurul director de penitenciar cu a treia imputernicire? Credeti ca pentru el mai este vreo problema viitorul concurs?

Anonim spunea...

pentru colegii din tara care sunt martori cu sau fara voie la aceste discutii: dragi colegi, daca discutiile s-au aprins si s-au scris lucruri urate despre pop vasile, din punctul meu de vedere sunt indreptatit sa o fac pentru ca cunosc acest om.
sigur ca acum spuneti ca ne dam in spectacol....va asteptam la tastatura cand va veni vorba de craiova, de galati, de targu jiu, de bacau samd. si eu unul as fi cel mai fericit daca gherla ar avea cele mai mari probleme din acest punct de vedere, al persoanelor care conduc unitatea, insa...ramane de vazut!
dar se ridica si o alta intrebare: daca noi, cei care cunoastem situatia din penitenciar nu spunem nimic atunci ce pretentii am avea ca cei de la bucuresti, de la anp sau minister sa se convinga de ce se intampla aici? oamenii aia vin, casca ochii prin unitate, o vizita la salina din dej, una la manastirea de la nicula si una la rebeca la santioana pentru a umple matul inainte de a pleca spre bucuresti! sta cineva sa intrebe specialistii de la paza, de la logistica, de la interventie, de la resurse sau orice alt angajat despre cum merg lucrurile? cum se iau hotararile le puscarie? suntem departe, dragi colegi, de a intelege rolul si importanta directorului in viata acestei institutii! ne rezumam la povesti cand stim foarte bine cat de divizat este colectivul, cat de apreciat este col moldovan care nu cu mult timp in urma avea pretentia de la noi sa ii dam onorul - mare infanterist si asta. pacat ca nu toata lumea nu poate participa la sedintele cu ofiterii sa auda carcotelile si cum tusesc anumite persoane cand aud nazdravaniile lui pop, fluturii care ii zboara prin cap, ca de, capul mare, creierul lejer!
veti vedea atitudini si pareri in momentul in care vor exista indici de performanta, nu acum cand singurul indicator este sa nu scrie presa nimic rau de tine.
cine crede ca dupa examenul acesta sta relaxat 4 ani se inseala...vom prinde, cu siguranta, si ziua in care conducerea anp-ului va stabili obiective si indicatori pentru fiecare unitatea in parte, si vor realiza evaluari partiale anuale si vor mai schimba din directorii care nu se vor tine de treaba. si vor vedea atunci cei care dezbina colectivele de agenti si ofiteri ca nu vor avea cu cine sa lucreze si ca multi isi vor baga picioarele. vom prinde, sper, si ziua cand directorii vor renunta la cumetrii si nepotisme pentru a-si salva pielea, nu vor avea incotro, d'asta!
si aceste lucruri ce denota oare? ca vremurile si practicile se schimba, dar cheia importanta si vitala pentru ca aceste schimbari sa se faca in bine este ca sa ajutam si noi la schimbarea unor oameni!
a existat ieri si un comentariu foarte bun, constructiv si datator de speranta, din pacate nu a fost al meu! desi cred in sansa sistemului penitenciar de a se redresa, desi am speranta ca lucrurile, la gherla si in celelalte unitati, vor prinde o intorsatura pozitiva, nu imi permit sa spun cu voce tare aceste lucruri. nu am curajul de a spune cu voce tare aceste lucruri de fica ca vantul sa nu mi le imprastie in zarea intreaga si sa se aleaga praful de sistemul penitenciar!
ca la gherla o fi director pop sau tureanu, ca o fi altul, eu, ca individ, ce am de pierdut? A38, salariul de merit, posibilitatea de a fi vreodata imputernicit pe o functie de conducere? nu le-am avut nici pana acum! la dracu cu astea! imi fac treaba si afara nu ma da nimeni, dar eu ca individ ma mai gandesc: o alta datorie fata de aceasta institutie nu am? sunt eu dator doar mie insumi? nu tata! spiritul civic, dorinta de implicare, dorinta de a avea rezultate in munca, dorinta de a fi apreciat de cei din jurul meu - de colegi, de sefi - o am, dar aceste lucruri nu le pot obtine daca cei care ma evalueaza sunt mai slabi, incompetenti, frustrati si mai rai decat mine...
si astfel, vedem ca lucrurile se leaga intre ele, NADA mea - Nevoi, Asteptari, Dorinte si Aspiratii - depinde de cea a institutiei, este influentata, este masurata si apreciata prin aceasta prisma si atunci imi dau seama ca lucrurile care se petrec la locul meu de munca ma privesc indeaproape, si ma obliga uneori sa iau atitudine, asa cum cred si inteleg eu mai bine.
poate ca in momentul in care fiecare dintre noi va realiza motivul pentru care este pus intr-un anumit post, poate doar atunci vom privi cu seriozitate si interes spre persoanele care ar trebui sa ne ajute sa ne facem treaba cat mai bine, pana atunci insa...multa sanatate tuturor!

Anonim spunea...

pentru colegii din tara care sunt martori cu sau fara voie la aceste discutii: dragi colegi, daca discutiile s-au aprins si s-au scris lucruri urate despre pop vasile, din punctul meu de vedere sunt indreptatit sa o fac pentru ca cunosc acest om.
sigur ca acum spuneti ca ne dam in spectacol....va asteptam la tastatura cand va veni vorba de craiova, de galati, de targu jiu, de bacau samd. si eu unul as fi cel mai fericit daca gherla ar avea cele mai mari probleme din acest punct de vedere, al persoanelor care conduc unitatea, insa...ramane de vazut!
dar se ridica si o alta intrebare: daca noi, cei care cunoastem situatia din penitenciar nu spunem nimic atunci ce pretentii am avea ca cei de la bucuresti, de la anp sau minister sa se convinga de ce se intampla aici? oamenii aia vin, casca ochii prin unitate, o vizita la salina din dej, una la manastirea de la nicula si una la rebeca la santioana pentru a umple matul inainte de a pleca spre bucuresti! sta cineva sa intrebe specialistii de la paza, de la logistica, de la interventie, de la resurse sau orice alt angajat despre cum merg lucrurile? cum se iau hotararile le puscarie? suntem departe, dragi colegi, de a intelege rolul si importanta directorului in viata acestei institutii! ne rezumam la povesti cand stim foarte bine cat de divizat este colectivul, cat de apreciat este col moldovan care nu cu mult timp in urma avea pretentia de la noi sa ii dam onorul - mare infanterist si asta. pacat ca nu toata lumea nu poate participa la sedintele cu ofiterii sa auda carcotelile si cum tusesc anumite persoane cand aud nazdravaniile lui pop, fluturii care ii zboara prin cap, ca de, capul mare, creierul lejer!
veti vedea atitudini si pareri in momentul in care vor exista indici de performanta, nu acum cand singurul indicator este sa nu scrie presa nimic rau de tine.
cine crede ca dupa examenul acesta sta relaxat 4 ani se inseala...vom prinde, cu siguranta, si ziua in care conducerea anp-ului va stabili obiective si indicatori pentru fiecare unitatea in parte, si vor realiza evaluari partiale anuale si vor mai schimba din directorii care nu se vor tine de treaba. si vor vedea atunci cei care dezbina colectivele de agenti si ofiteri ca nu vor avea cu cine sa lucreze si ca multi isi vor baga picioarele. vom prinde, sper, si ziua cand directorii vor renunta la cumetrii si nepotisme pentru a-si salva pielea, nu vor avea incotro, d'asta!
si aceste lucruri ce denota oare? ca vremurile si practicile se schimba, dar cheia importanta si vitala pentru ca aceste schimbari sa se faca in bine este ca sa ajutam si noi la schimbarea unor oameni!
a existat ieri si un comentariu foarte bun, constructiv si datator de speranta, din pacate nu a fost al meu! desi cred in sansa sistemului penitenciar de a se redresa, desi am speranta ca lucrurile, la gherla si in celelalte unitati, vor prinde o intorsatura pozitiva, nu imi permit sa spun cu voce tare aceste lucruri. nu am curajul de a spune cu voce tare aceste lucruri de fica ca vantul sa nu mi le imprastie in zarea intreaga si sa se aleaga praful de sistemul penitenciar!
ca la gherla o fi director pop sau tureanu, ca o fi altul, eu, ca individ, ce am de pierdut? A38, salariul de merit, posibilitatea de a fi vreodata imputernicit pe o functie de conducere? nu le-am avut nici pana acum! la dracu cu astea! imi fac treaba si afara nu ma da nimeni, dar eu ca individ ma mai gandesc: o alta datorie fata de aceasta institutie nu am? sunt eu dator doar mie insumi? nu tata! spiritul civic, dorinta de implicare, dorinta de a avea rezultate in munca, dorinta de a fi apreciat de cei din jurul meu - de colegi, de sefi - o am, dar aceste lucruri nu le pot obtine daca cei care ma evalueaza sunt mai slabi, incompetenti, frustrati si mai rai decat mine...
si astfel, vedem ca lucrurile se leaga intre ele, NADA mea - Nevoi, Asteptari, Dorinte si Aspiratii - depinde de cea a institutiei, este influentata, este masurata si apreciata prin aceasta prisma si atunci imi dau seama ca lucrurile care se petrec la locul meu de munca ma privesc indeaproape, si ma obliga uneori sa iau atitudine, asa cum cred si inteleg eu mai bine.
poate ca in momentul in care fiecare dintre noi va realiza motivul pentru care este pus intr-un anumit post, poate doar atunci vom privi cu seriozitate si interes spre persoanele care ar trebui sa ne ajute sa ne facem treaba cat mai bine, pana atunci insa...multa sanatate tuturor!

Anonim spunea...

Este adevarat ca dl.POP a avut imputernicirea numai pina la 30 septembrie? Conducerea cea noua a ANP ce face ,accepta ca lucrurile sa mearga ca si pe vremea lui iosif? dacai adevarat ,undel numiti pe dl.POP?

Anonim spunea...

pt. bati:acest olteanu jorjel" nu poate veni in tinuta de serviciu . nu o suporta???? sau poate e "special".

Anonim spunea...

Ce o fi cautand in ecuatia asta,fostul ofiter SIPA, Lazar, inainte de a apare articolul impreuna cu Tureanu si Nicoleta,erau foarte bine dispusi, foarte veseli la P.C. 1

Anonim spunea...

Din pacate, este foarte usor sa critici,sau sa distrugi, fara a iesi in fata si fara a avea o alternativa constructiva si viabila. D-le Pop, imi pare rau ca ati fost supus unui tir de sarade si ca ati fost doar o unealta pentru altii. Noi doi ne-am intalnit de cateva ori si stiu ca ceea ce se spune aici sunt doar rautati pornite din invidie sau din manipulare. E usor sa vorbesti din spatele unui monitor si a unei tastaturi. Oricum, d-le Pop, imi pare rau sa te anunt, dar jocurile sunt facute. Concursul nu e pt. dumneata si nici pt acel individ Tureanu (daca ma insel asupra numelui imi cer scuze), insa vazand abundenta de postari, am devenit curios si am dat cateva telefoane si, ce-am aflat? Ca mai exista un candidat si ca acesta are prima sansa. Din pacate am promis ca nu-i voi mentiona numele, insa nu e de la Gherla (desi in trecut a lucrat acolo). Cineva, spunea mai devreme ca doi se bat si al treilea castiga. Ei bine eu cred ca avea dreptate si timpul (scurt de altfel) imi va da dreptate . Ati fost lucrat ca-n vremurile apuse. Totul a fost pentru a se distrage atentia. Oricum eu va doresc succes si mi-as dori sa nu am dreptate.

Anonim spunea...

pt.12.50 decit "superior" la x-0 ....

Anonim spunea...

O alternativa de-a lui Bati? Nu e mare lucru! Omul asta are scoala lui Roman! Atentie!

Anonim spunea...

domnule pop , nu am vrut sa intervin, dar vazand avalansa de rautati lansata impotriva dumneavoastra, nu m-am putut abtine sa nu va urez succes. nu-mi dau numele, pentru a nu fi acuzat ca sut motivat de obtinerea unor avantaje. nu va lasati domnule pop!

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 12.00

Rationamentele logice nu ti-au cam iesit.......d-na Morar n-a fost vazuta pe sectie in ultima vreme pt. ca 3 saptamani a fost in concediu.si in plus e sef serviciu.Nu trebuie sa fie pe sectie in fiecare zi.Pastreaza-ti rautatile pentru cine le merita!

Anonim spunea...

Domnule Batinas ai vrut ca tu sa fii director si D-NA loctiitor ?

Anonim spunea...

Succes Dl.POP nu va lasati influentat de clanul BATINAS-TUREANU.Ce a-ti fost dl.TUREANU inainte sa veniti la gherla?

Anonim spunea...

pentu anonimul de la 14.53
Vezi art.15 al. 2. din Constitutia Romaniei, uitate apoi la data ultima modificare a legii 293/2004, DACA STI SA LE COOROBOREZI AFLI RASPUNSUL. Poate se lumineaza si ceilalti"juristi", dar ma indoiesc ca in "sura de la Mintiul
Gherli" s-au dezbatut asemenea probleme.

Anonim spunea...

Ne apropiem de un record de audienta? Ar fi interesant sa vedem un clasament...

Anonim spunea...

pt anonimul de la 14 41
"muri cl mic"de la Dej
Nu degeaba esti ruda cu Batinas, gura bogata, munca putina.

Anonim spunea...

...oare roman v-a invatat domnilor sa aruncati cu noroi? sunt convins! era o metoda de-a dumnealui. dar acum va sprijina in denigrarea domnului pop? vedeti ca veti cadea in capcana! nu se face! suntem pana la urma colegi! lasati lucrurile sa mearga de la sine. lasati fiecaruia o sansa! nu fortati! nu va coborati sub nivelul culturii de penitenciar!

Anonim spunea...

Lasati-l in pace pe Pop!

Anonim spunea...

sa va uitati la voi mai intai si apoi sa criticati pe altii!

Anonim spunea...

De ce-ati plecat din armata domnule Tureanu? De ce-ati dat cu piciorul unei cariere pentru care ati depus atata efort, venind la puscarie? Ati avut cumva probleme?

Anonim spunea...

domnilor! numai atat am de spus: daca mai era roman, taticu' gherlii, pe tata il pensiona! nu se uita la propria persoana ca a trecut de 55! vedeti sa nu vina inapoi ca dati de dracu!

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 19.54
fi convins! se stie!
...inainte sa plece, roman si-a strans lacheii si le-a promis ajutor ori de cate ori vor avea nevoie. acum au ultima sansa sa revina!

Anonim spunea...

Daca mai este un candidat, spune,
sa-i rupem "mustiucul"

Anonim spunea...

si uitati ca au aparut si acolitii lui pop!!!strasnica echipa, derutata insa de aparente si atitutdini: oare o fi batinas in spatele comentariilor, oare tureanu, poate chiar roman? ce prostii, sunteti sub orice critica domnilor. de fapt nu sunteti chiar sub orice critica, sunteti de calibrul lui pop, s-ar putea sa fie chiar un pleonasm, sub orice critica-pop vasile!
colegilor, nimic concret pana acum decat faptul ca incercam sa deconspiram "incondeiatii", dar faptele dlui pop care ar putea graii in apararea acestuia care sunt? de vrajeala suntem satui...fapte nene!

Anonim spunea...

pt 16.05
un 1SIPA+1CI+1SRI=mazilirea lui POP? Oare sa se fi reunit dizidentii din cele 3 servicii secrete ca sa-l rastoarne pe Pop? orcum nu trebuie subestimati. cu siguranta ca intalnirea nu a fost intamplatoare! si revolutia s-a facut cu televizorul. pe-atunci nu era internet.

Anonim spunea...

vai, au inceput sa scrie si amaratii care cred in pop...mereti ma si va culcati!!!
"nu am vrut sa scriu, dar am incredere in dvoastra dle pop! nu este normal ce vi se intampla, sunt numai rautati". ba, da stiti ca voi nu aveti niciun dram de rusine? auzi tu, nu isi da numele sa nu para oportunist. colega, eu nu imi dau numele pentru ca mi-e frica, recunosc asta! dar tu, care exprimi un gand asa frumos, sincer, de loialitate, spune mai cine esti, fii mandru ca ai asa un director meserias!

Anonim spunea...

pentru administratorul blogului.
publicati mai epede comentariile, ne privati de dreptul de-a ne-o "trage uninla alti"

Anonim spunea...

domnule tureanu, cum va mai prezentati in fata colegilor dupa tot ce-ati pus la cale? de ce nu ati pus mana sa invatati in loc sa va tineti de lucruri slabe! astea-s metode securiste si dumneavoastra ii acuzati pe altii! poate cadeti la psihologic domnule tureanu! sunteti diabolic!

Anonim spunea...

"Lasati-l in pace pe Pop!" 04.10.2008 19:56:00, ei inca asa ceva nu am mai vazut! colega, ti s-au terminat cuvintele din vocabular? nu va suparat dar asta e sora cu "lasati-l pe tata in pace, nerusinatilor!"
dle pop, mai cu viata domnule! sa traga tare aer in piept si sa strige toti odata "Lasati-l in pace pe pop!" pardon, cu P mare de la cuvantul Prost ca alte cuvinte sunt cenzurate :))), poate termina "amicii" cu atacurile neintemeiate.

Anonim spunea...

Daca acest om a stirnit atitea comentarii, atitea opinii pro si contra, e clar ca e un om puternic, unul cu experienta, care pe unii ii sperie, iar pe altii ii face sa se simta in siguranta. Orice s-ar spune, este un om important, iar Gherla e un penitenciar care merita un astfel de om. Spre deosebire de noi, care avem un penitenciar aflat pe ultimul loc si un director care nu-si cunoaste oamenii si unitatea, care nu-i asculta pentru ca nu are destul timp sa se asculte pe sine, puteti fi fericiti.

Anonim spunea...

pt 20.30
aseara ai ridicat steagul alb cu o pveste frumoasa, care te caracterizeaza. ai revenit din nou? nu te lasa inima!

Anonim spunea...

dar eu n-am inteles ceva: pop de ce a plecat de la jandarmerie? nu mai facea fata stresului si asa a venit la relaxare la puscarie? bravo lui!

Anonim spunea...

Se trezira ardelenii. Exploda mamaliga. Tineti-va fratilor! Porni buturuga de la Cluj

Anonim spunea...

pt aonima de la 20 41
Lumi- ai inviat? de cand te asteptam sa ne explici cum faceai prescurtarile la colonel " colon " si ce ai raspuns cand te intrepat Roman daca sti cei un colon. Mare suparare cana-i trecut examenul,mai sti ce ai spus unui coleg la registratura ca de nu se admite contestatia incepe Razboiul

Anonim spunea...

cel mai interesant lucru pe care smecherii pro pop ar putea sa il faca, si fac acest lucru pentru voi pro bono dragilor, ar fi ca pana maine dimineata sau na, pana luni, sa intocmesca liste cu sustinatorii lui pop, sa organizeze un mic mars - sau o procesiune chiar - sa ceara demascarea celor contra, sau sa ceara inchiderea blogului care le face de c...t seful. cum ei sunt oameni de fapte, nu le au ei cu scrisul, si pentru ca au fost cam luati prin surprindere de aceasta avalansa de comentarii, trebuie neaparat se se organizeze cumva, nu?
daca aveti si sectiune contra pop, inscrieti-ma si pe mine: anonim, 20.54, ma semnez cand intru in serviciu luni dimineata, ok? va tin pumnii dragilor!

Anonim spunea...

Las' ca nici smecherii anti-Pop nu stau prea bine cu scrisul. V-a lasat Roman si va faceti de cap. Bine era cand va tinea el din scurt, ca e voi de capul vostru. Invidiosi, agramati si carcotasi. Ardeleni, ce sa le faci. Si mai aveti si complexul orasului mic. Aveti calculator la Gherla? Bravo, bravo!

Anonim spunea...

pentru frog,
ce vorbesti colega de om important? nu e domnule drag el impotant , este postul scos la concurs important! ce a facut pop pentru gherla de cand lucreaza acolo? cel putin daca nu cunosti puscaria, taci frate! daca cineva a auzit de conditiile de la gherla, de cum arata este datorita lui roman, asa prost si nebun cum il credem noi, ceea ce a ramas in urma lui graieste, nu comentariile tale. si inca ceva: daca cineva a vazut bistrita si ii place cum arata si ce conditii sunt si acolo, afla colega ca tot lui roman i se datoreaza! ce au facut pop pentru gherla si ioanitoaia pentru bistrita? se bucura de pe urma muncii altora pensionati, in timp ce persoanele care au pus cu adevarat umarul la aceste realizari sunt hartuiti si persecutati.
sa fim fericiti?!?!?!macar daca as putea sa spun chiar tot ce gandesc...
chiar nu vreau sa te supar colega dar daca nu cunosti situatia nu te baga sau esti amicul lui pop care tre sa scrie la 21 fix???

Anonim spunea...

Faptul ca va balacariti in asa hal seful mi se pare o dovada de lipsa de onoare, de constiinta pervertita. Sa stati dupa tufisuri si sa aruncati cu noroi in munca de viata a unui om onorabil, mi se pare detestabil. Sa va fie rusine!

Anonim spunea...

ma astia contra pop, ce faceti incepeti sa pierdeti teren, va cracaneaza astialalti, nu va lasati, va tin pumnii.
Apropo va domina intelectual,cautati ceva mai ca lumea o sa creada lumea ca vi se potriveste ce ati scrs de pop.
bafta)))))

Anonim spunea...

Daca nu e important, lasati-l! Nu va fie teama! Nu-si va lua concursul. Sau il credeti, totusi, important?

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 423   Mai noi› Cele mai noi»