Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 7 octombrie 2008

Curentul: Concursul pentru şefii de la ANP, contestat de sindicalişti

Comisia de Concurs pentru funcţii de conducere în Penitenciare s-a întrunit, ieri, pentru a analiza dosarele candaţilor, fără ca observatorii sindicali să fie informaţi despre acest aspect, aşa cum prevede legea. Potrivit site-ului penifest.blogspot.com, sindicaliştii s-au adresat deja Ministerului Justiţiei pentru a cere o explicaţie în acest sens.
.
De asemenea, potrivit aceleiaşi surse, Comisia de Control a admis şi dosarul lui Tiberiu Ungureanu, şeful Direcţiei Criminalităţii în Mediul Penitenciar, fostă DGPA/SIPA. Sus-numitul a fost demis din funcţia de Şef Serviciu Teritorial Craiova, în 2005, iar statutul funcţionarului din ANP prevede ca persoanele care vor să participe la asemenea concursuri să nu fi fost demise din vreo funcţie în ultimii şapte ani.
.
Motivul pentru care dosarul lui Tiberiu Ungureanu a trecut de Comisia de Control ar fi acela că în fişa de evidenţă nu e specificat de ce anume acesta s-a "transformat" din Şef Serviciu în simplu ofiţer cu funcţie de execuţie. (sursa: Curentul, 07.10.2008)

26 comentarii:

Anonim spunea...

O întrebare pot să pun şi eu, chiar dacă e în afara subiectului?
Cine-i paraşutistu care l-a votat pe George Olteanu?
Scoateţi-l domnle din listă că derutaţi alegătorii.
P.S. Pe unii cred că îi votează subalternii, da de, da de scapă de ei.
Hai la vot băieţi.

Anonim spunea...

Tiberiu Ungureanu este un nume care atrage atentia tuturor cititorilor de pe blog, fie avizati, fie neavizati.
Dar sa nu uitam, domnilor ca sistemul penitenciar are probleme "mici si marunte" in opinia unora, (cum ar fi lipsa de personal, plata orelor suplimentare numai unora, restantele de echipament si primele de vacanta care la unele penitenciare nu s-a acordat nici pana in prezent) care destabilizeaza sistemul.Haideti sa ne indreptam atentia si asupra problemelor care ne framanta cu adevarat. Ca de-a lungul anilor au tot fost sefi si sefisori si nu ne-a luat nimeni in considerare pe noi astia micii....care suntem cu carca, facem hartii sa iesim "bine per ansamblu" si suntem in continuare discriminati.Ce ziceti d-le huggin, oare este posibil ca cei care au calitati si vor sa muncesca, sa fie promovati? sa nu mai exite discriminari? sau vom tine cont de sfatul comitetului consultativ care a jupuit ani intregi sistemul peniteniciar? Domnilor hadeti sa venim cu propuneri si solutii care sa elimine disfunctionalitatea in care un ordin al ministrului sau decizie a directorului general este mai presus de lege haideti sa venim cu propuneri. Pentru ca Domnul Bala, oricat de mare experienta ar avea, nu cred ca la momentul actual mai are timp sa citeasca Penifestul deoarece si ANP-ul este o gradina in care fiecare sapa sa vada daca nu poate obtine functia vecinului....si ar mai fi multe de spus..........

Anonim spunea...

Greaca a fost demisa din functie.Comisia va verifica?

Anonim spunea...

Pentru 07.10.2008 21:23:00

Ciudat cum incerci sa schimbi cursul comentariilor tocmai la articolul asta. Simpla coincidenta? Nu prea cred.

Si daca tot vrei asta, ce-ar fi sa fi tu primul care sa vina cu "propuneri si solutii care sa elimine disfunctionalitatea in care un ordin al ministrului sau decizie a directorului general este mai presus de lege"

Anonim spunea...

Ce bine, totusi, ca numirile nu se fac in urma voturilor de popularitate...

Anonim spunea...

Ati contestat de forma. In 2006 ati lasat-o balta pentru ca ati cazut la pace cu organizatorii. Alin stieee!

Anonim spunea...

E momentul să-mi sun rudele! Să dau o tură pe la sălile de internet! Vreau voturi!
Sunteţi năucitori cu găselniţele voastre idioate.
Dar se ştie că pentru manipulare nici un mijloc nu e inoportun.
p.s. Nu uitaţi să daţi lista cu voturile şi comisiilor de concurs.

Anonim spunea...

Gresiti!

Anonim spunea...

Sunt intereante "procentele" obtinute de dl Ungureanu, la vot. Ei, vedeti, datorita acelor "procente" (indecente) nu va putea fi reformat sistemul penitenciar romanesc.

Anonim spunea...

Lupu Valentin a fost demis din functia de director adjunct paza si regim de la Jilava in iunie 2006...Comisia de concurs va lua masuri si Parchetul va fi sesizat pt.fals in declaratii.

Anonim spunea...

CEL MARE TE VOTEZI SINGUR CA ESTI POTRIVIT?
LA CE? MAI BUN E PLESA!

Anonim spunea...

Popularitate si nu se ia premiu penitenciaristilor. Fotoliul cald de director un timp cit sa iasa cu o pensie "babana" si un grad de general = CEL MARE

Anonim spunea...

Ionel,Ionelule ce mai bei baiatule?
Cind erai pe faras la Iosif, nu cintai cocoseste!

Anonim spunea...

Poate acum Alin Popescu ne poate spune ce s-a intamplat la concursul de la prevenirea criminalitatii cand domnul BALA si TIBERIU UNGUREANU erau mari sefi de comisii si el (Alin)observator din partea sindicatului.
Oare sa-i fie frica acum domnului Bala de Ungureanu?

Anonim spunea...

Aline, Aline, pune-ti mintea la contributie si apara interesele oamenilor pe care-i reprezinti, e pacat de tineretea ta sa intri in noroi, cu toate ca e cald si bine! Vrem sa vedem pe blog contestatia scrisa si inregistrata la MJ ! E prea mult ce cerem noi?

Anonim spunea...

Cum credeti ca a ajuns Alin ofiter?
A fost partas la toate magariile facute la concursurile de angajare unde a fost observator.
Cand a aparat Alin Popescu alte interese decat ale lui si familiei?

Anonim spunea...

Mda... unul cu tinta clara. Ai scris 3 comentarii prietene. Ai macar un argument pentru ce spui? Da, nevasta-sa e agent la PMT Craiova. Si unde e smecheria?

Anonim spunea...

Alin> sunt anonimul de la 08.54, si nu am scris decat aceasta opinie, deci suntem doi! Revin cu cererea de a aplica pe blog contestatia la MJ! -inregistrata- daca exista si daca ai sange! Nu am nimic personal cu tine, dar te contrazici si nu duci lucrul pana la final. Trebuie sa fi impins, asta e menirea celor de jos, sa-i faca pe lideri sa actioneze ca sa se vada ca acestia nu sunt de capul lor!

Anonim spunea...

Cum adică "a fost demis din funcţia de Şef Serviciu Teritorial Craiova, în 2005"?
Definiţi "demis".
Nu scrie nicăieri că dacă ai fost demis n-ai voie la concurs. Vorbiţi corect măi oameni buni.
Omul să fi fost "retrogradat din funcţie", e altceva, dar asta nu-l împiedică să meargă la concurs.
Putea fi şi "destituit", dar atunci sigur nu mai lucra în sistem.
Deci: parole, parole.

Anonim spunea...

Nea B... autorul e Curentul, ai gresit andrisantul.

Anonim spunea...

A fost eliberat din functie pentru motive imputabile... nea B lasa limbile. Am vazut ce ai scris deja la tine.

Anonim spunea...

Ce raspuns s-a dat de catre comisie sau de minister la contestatia *facuta* de liderii de sindicat ? Nu credeti ca e lipsa de respect fata de oameni sa nu raspundeti la aceasta intrebare? Am un fix cu primirea de raspunsuri concrete, nu cu contestatia, ca sa nu intelegeti gresit! Daca nu se raspunde la aceasta intrebare, ma retrag din sindicat!nu stiu daca e mare pierdere, dar eu asa voi face!

Anonim spunea...

Cineva nu va lua testarea psihologica. Ce vor spune sustinatorii. Vor cerceta mai departe.

Huginn spunea...

pentru anonim 08.10.2008 13:43:00

Nu sim inca ce raspuns s-a dat. Oricum e prea devreme, nu ma astept ca sa raspunda in 1 - 2 zile.

Anonim spunea...

CE TOT VREA ANONIMUL DE LA 13.43? E CLAR CA NU E NICI O CONTESTATIE! SI CU AMENINTAREA AIA CU IESIREA DIN SINDICAT, CREZI CA IL DOARE UNDEVA PE A~H DE ASTA? CHIAR AI CREZUT CA LE TULBURA CINECA COMISIEI SAU MINISTERULUI APELE, DE CE SA NU FIE LINISTE, E MAI COMOD SI NU FACE RAU LA INIMA! CE CERERE , SA PUNA CONTESTATIA PE BLOG! NU EXISTA ASA CEVA! VOI, MARI LIDERI, CHIAR NE CREDETI NAIVI, DACA NU PROSTI!

Anonim spunea...

pentru 08.10.2008 14:03:00

Il vor sustine pe Tureanu, care din tuturica va deveni vultur.