Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 5 octombrie 2008

Cititorii ne scriu: Azi în Satu Mare / Maine in Vaslui / Poimaine'n toata tara

Mai deunazi eu si Huginn ne ratoiam la telefon unul la altul cu privire la criteriile de respingere a comentariilor. El mai strict, eu mai permisiv. Eu riscand să legitimez ceea ce cateodată e evident dezinformare cu buna stiinta, el riscand sa inhibe participarea la dialog a unora mai stangaci sau inoportuni in exprimare. Probabil e o disputa a intaietatii oului sau gainii. Nu am gasit raspunsul.
.
Ceea ce am observat este, insa, ca disputele, chiar și de tipul celei mai de sus, au contribuit la atingerea scopului blogului. Acela de a stimula dezbaterea privind buna functionare a sistemului penitenciar. In ultimele luni a crescut numarul comentariilor si, deci, nivelul de implicare in dialog, si numarul mesajelor trimise pe adresele de mail ale blogului, deci dorinta oamenilor de a informa, de a-si face cunoscute problemele.
.
Azi publicam doua mesaje-apel (la constiinta) primite pe mail. Unul de la Satu Mare, celălalt de la Vaslui (parte a unui articol mai amplu*).

Asteptam cu nerabdare / Vesti mai bune-n Satu Mare

"Sistemul penitenciar românesc nu va putea fi reformat cu adevarat decat atunci cand isi va asuma public valorile sociale pozitive si cand va pune in funcţiune structuri care să încurajeze verticalitatea, răspunderea, adevărul, binele. Atâta timp cât vom continua sa ne fundamentăm activitatea pe smecherie, disimulare, duplicitate, dezinformare, umilind oamenii valoroşi, cu rezultate concrete şi loiali valorilor pozitive şi instituţiei, promovând şi încurajând în paralel comportamente menite să inducă teamă si neîncredere, nu vom putea face niciodată curăţenie în propria ogradă.

Ceea ce se intampla in aceste zile la Satu Mare ar putea fi un al doilea pas (pentru că primul îi aparţine întotdeauna, de drept, minunatei Timisoara) în încercarea de a separa binele de rău.
.
Răul va ceda greu, deoarce trebuie sa justifice „eficienţa” unor structuri care au supravieţuit prin vivacitatea subculturilor profesionale reproduse de la o generaţie la alta. Răul va ceda greu, deoarece a reuşit să manipuleze inclusiv adepţi ai Binelui, ceea ce îi convine de minune. Răul va ceda greu, deoarece îi place întunericul. Lumina provoacă panică în rândul celor ce se ascund sub masca acţiunilor anonime. De fapt, răul nu există. E absenţa Binelui. Binele trebuie lăsat să lucreze.

.
Există două tipuri de comportament. Cei care ies la lumină şi îşi asumă ceea ce spun şi ceea ce fac şi mai există cei care vor să rămână în beznă, pentru că nu se pot hrăni decât din „jaluzelele” care îi acoperă. La Satu Mare a apărut o luminiţă. Oamenii de caracter o încurajează şi o sprijină. Cei răi sunt panicaţi. Se agită. Caută „soluţii”, amestecă adevărul cu minciuna, sună la uşă şi fug, scriu anonime, încercând să obosească şi să consume energia celor care, în afara sarcinilor de serviciu, mai trebuie apoi să repare ce au stricat alţii.

.
Să spargi pahare e uşor. Să îl refaci din cioburi e mai greu. Cei care sparg pahare ştiu că cei care vor încerca să îl repare vor obosi mai repede, ca ei să aibă timp să îşi savureze cafeluţele, că poate mai pică o bârfă care să ne binedispună. Oameni care, prin natura serviciului, ar trebui să aplaneze conflicte, să îndemne la împăcare, iertare, bunătate, sunt printre primii care vor să arunce acum cu pietre. Oameni care se consideră „maturi”, pun în pericol inclusiv integritatea fizică a colegilor sau cunoscuţilor, influenţează anchete administrative şi penale, doar pentru că un şef sau altul nu şi-a răstignit subalternii pentru o presupusă abatere, sau pentru un presupus „management defectuos”.

Asteptam cu nerabdare / Veşti mai bune-n Satu Mare se adauga, întâmplător sau nu, la îndemnul Azi in Timişoara / Mâine – n toata tara!”


Vaslui: Veţi beneficia, mai curând decât vă aşteptaţi, de judecata noastră


Se spune că poţi minţi pe toată lumea o vreme şi pe câţiva tot timpul, însă nu-i poţi înşela veşnic pe toţi. Numai un orb nu-şi poate da seama că lucrurile nu merg bine la Vaslui. Însă cei care ar trebui să-şi asume responsabilitatea, aceşti preaiubitori de sine şi dispreţuitori de popor, îşi bagă capul în nisip şi caută ţapi ispăşitori, arătând cu degetul spre cei care “uneltesc” împotriva lor, ignoranţa împiedicându-i să înţeleagă că ei înşişi sunt vinovaţi de mocirla în care se zbate unitatea vasluiană şi că “lumea”, după atâţia ani de promiscuitate, vrea şi altceva. Din păcate pentru dumnealor, “duşmanii de clasă” sunt din ce în ce mai mulţi şi nu mai pot fi minţiţi sau duşi cu zăhărelul.
.
Oamenii au nevoie de lideri care să le asigure condiţii de muncă mai bune şi care să le confere demnitate. Care să-i facă să vină cu drag la serviciu şi să depăşească cu zâmbetul pe buze toate dificultăţile inerente activităţilor noastre. Care să-i îndrume către o viaţă mai bună. O viaţă mai bună pentru ei şi pentru familiile lor.
.
Şi dacă nu v-aţi dat seama până astăzi, dragii noştri imaculaţi, aflaţi că nu numai voi aveţi familii, cu toţii avem familii pe care le iubim, nu doar voi aveţi o carieră profesională, toţi avem o carieră profesională de care ne preocupăm, nu numai voi aveţi nevoi, toţi dorim câte ceva de la viaţă dar nu cu orice preţ şi nu în orice chip. Şi noi avem sentimente, şi noi avem sensibilităţile noastre. Şi noi suferim pentru ce ni se întâmplă la serviciu din cauza unor şefi fără vocaţie şi fără inimă, şi copiii noştri ni se uită în ochi şi speră să vadă bucurie , demnitate şi speranţă, nu lacrimi şi umilinţă, şi părinţilor noştri le plâng inimile de durere când ne văd şi ne simt apăsaţi , trişti şi resemnaţi din cauza unor colegi sau şefi inumani, de parcă nu ar fi de ajuns dificultatea în sine a muncii noastre, şi pensionarii unităţii au dreptul să mai vină din când în când să-şi vadă fostul loc de muncă şi foştii colegi fără să li se închidă poarta în nas de către nişte şefi vremelnici măcinaţi de ură şi de dorinţă de răzbunare, şi noi avem nopţi nedormite din cauza problemelor de serviciu, avem îndoieli, ne punem întrebări, şi noi punem umărul la supravieţuirea unităţii, şi noi lăcrimăm în ascuns din cauza unor impostori care-şi spun şefi sau colegi şi care ne fac viaţa la serviciu un chin.
.
ŞI NOI EXISTĂM, domnilor. Universul nu se învârte în jurul vostru. Opriţi-vă, pentru o clipă, şi scuturaţi-vă de orgoliul nemăsurat, de ignoranţă şi de lipsa de scrupule. Renunţaţi să vă mai amăgiţi şi ruşinaţi-vă puţin. Încercaţi să vă faceţi viaţa mai frumoasă făcându-ne-o frumoasă şi pe-a noastră, cei de lângă voi, datorită cărora, în bună măsură, vă câştigaţi salariile frumoase. Oamenii au nevoie de siguranţă, de linişte, de echilibru. Respectaţi-i pe cei din jur dacă vreţi să fiţi respectaţi, fiţi voi înşivă integri dacă vreţi să le cereţi subordonaţilor să dea dovadă de integritate, fiţi oneşti dacă vreţi să fiţi trataţi cu onestitate şi daţi dovadă de transparenţă dacă nu aveţi nimic de ascuns. Faceţi eforturi pentru a asigura bunul mers şi dezvoltarea instituţiei şi încercaţi să puneţi interesul colectiv mai presus de interesele personale şi de grup pe care le-aţi promovat până acum cu atâta perseverenţă.
.
Domnilor preaiubitori de sine şi dispreţuitori de popor, vă conjurăm să ne redaţi mândria de a face parte dintr-o structură de elită, mândria de a purta o uniformă şi demnitatea de a merge cu capul sus atât prin curtea unităţii cât şi în afara ei. Şi dacă nu puteţi face toate astea, măcar abţineţi-vă să faceţi rău celor din jur doar pentru faptul că nu vă seamănă sau că nu sunt de acord cu ceea ce faceţi. Pentru că viaţa nu iartă şi, în afară de judecata Lui Dumnezeu şi a istoriei, veţi beneficia, mai curând decât vă aşteptaţi, de judecata noastră, a celor mulţi şi lipsiţi de importanţă, aşa cum ne consideraţi voi.
.
*Maine, ora 13.00, vom posta articolul complet privind situatia de la Vaslui
.
P.S. Stati aproape. La miezul noptii vom afla care din candidatii pentru functia de director general adjunct nu îndeplineste conditiile legale pentru candidatura.

43 comentarii:

Anonim spunea...

Emotionant! Pune pe ganduri, sper, sefii si aduce o raza de sperant subordonatilor de la toate nivelurile. Dar, parca tot nu se spune lucrurilor pe nume!

Anonim spunea...

Daca vreti lucruri spuse pe nume , sa va spun eu unul. Stiti care este una din vorbele preferate ale directorul de la Vaslui, domnul Costel Poinescu? "Fiecare cu p...a mamii lui". A spus-o de mai multe ori in plenul sedintelor. Si mai are o zicala preferata:"decat sa planga mama, mai bine sa planga mama lu` altu`".

Anonim spunea...

fostul ofiter sipa de la vaslui, apostol, este unul din oamenii care i-au stat in gat rau de tot domnului director Poinescu de la Vaslui. Apostol a iesit la pensie si de a doua zi marele director Poinescu a dat ordin la poarta de acces ca omul este persoana indezirabila si nu mai are ce cauta in unitate. Apostol s-a conformat dar i-a transmis cu sincera prietenie ca "se va interesa de evolutia lui in cariera ".
Pe noi nu ne intereseaza meciul dintre cei doi ci modul elegant si lipsit de ranchiuna al lui Poinescu de a-si rezolva diferendele cu cei care ii stau sau i-au stat in cale, mod pe care il promoveaza si astazi in activitatea lui de zi cu zi. Mare om, mare caracter, om vrednic.

Anonim spunea...

Domnul poinescu are un alt obicei interesant. la fiecare sedinta nu se poate abtine sa nu faca aluzii la dusmanii de clasa si se milogeste la spectatori sa nu mai trimita informari la anp ci sa o dea pe bune, barbateste. asa a facut si la ultima sedinta de la clubul cadrelor de saptamana trecuta. cand il auzi pe poinescu vorbind despre barbatie ti se face greata. el, marele barbat de caracter, care nu este in stare sa spuna niciodata in fata ce gandeste si te injura pe la colturi sau cand esti in lipsa. el care de cate ori are ocazia te lucreaza pe la spate dupa ce l-ai scos dintr-un rahat cat el de mare. el care ii instiga pe altii sa faca ce -i este frica lui sa faca pentru ca, in opinia mea, este un las.

Anonim spunea...

EU AM FACUT PROSTIA SA MA DAU BARBAT SI SA II SPUN IN FATA CEVA LUI DOMNUL PINTILESCU. DE ATUNCI TREBUI SA AM LA MINE CUTIA CU ALIFIE . PRIETENII STIU DE CE.

Anonim spunea...

nu vreau sa-i iau apararea CA NU MERITA dar Poinescu nu este singurul vinovat de ce se intampla la zarca de la vaslui. l-ati uitat pe lungu si pe pintilescu care de fapt conduc puscaria si astazi. lungu se da la fund sperand sa scape cum a scapat de atatea ori iar pintilescu se sinucide incet incet prin incapatanarea luide care da dovada. oamenii astia nu stiu sa renunte si isi fac rau si lor si la toata unitatea. iar poinescu este prea slab sa-i poata controla pe amandoi. ar fi interesant poinescu sa spuna si el doua lucruri importante facute pentru puscaria vaslui. doar doua. in afara ca ii vin ordine de la anp si lepune in aplicare sa spuna si el doua lucruri facute pentru oamenii din subordinea lui si pentru unitate.

Anonim spunea...

Poezia Analfabetilor
de Adrian Paunescu a fost scrisa parca special pentru Penitenciarul Vaslui. Noi o dedicam acelor oameni- din tot sistemul nu numai de la Vaslui - care fac pe vulturii dar care,de fapt, sunt niste papagali si care ne fac viata grea tuturor

V-am spus că sunt un om periculos
Şi nu mi-aţi luat avertismentu-n seamă.
V-am spus s-aveţi pentru persoana mea
Un plus de-ngrijorare şi de teamă.

V-am spus că fac teribil de urât
De sunt călcat puţin pe libertate.
V-am spus ca sunt oşteanul credincios
Dar care doar cu inamici se bate.

V-am spus să vă astâmpăraţi şi voi,
Cenzori capricioşi ai vremii mele,
C-o să vă coste scump măruntul moft,
De a ne face nouă zile grele.

V-am spus să puneţi mâna să munciţi.
Să nu mai tot pândiţi zeloşi din umbră,
V-am spus că n-o să placa nimănui
Pornirea voastră, tulbure şi sumbră.

V-am spus că vremurile s-au schimbat
Şi că situaţia e mai complexă,
Nu-i intelectualul - servitor.
Cultura nu-i ceva ca o anexă.

Şi lumea nu se poate cuceri
Umflând la cifre şi mimind tumulturi
Cu aroganţi şi trindavi doctoranzi,
Cu papagali care ţin loc de vulturi.

V-am spus şi am puterea să mai spun
Ca nu încape muntele în seră
Ca prea-i scurt drumul de la rai la iad
Şi de la căprioară la panteră.

V-am spus să nu-l fetişizaţi pe Marx,
Să nu-i păstraţi în spirt învaţătura
Şi voi într-una fără să-l ciţiti
Îl pomeniţi până vă doare gura.

V-am spus că bătălia pentru om
Nu iartă astăzi nici o dezertare
Şi voi v-aţi decorat voi între voi
Când lupta este în desfăşurare.

V-am spus că muzica nu-i un microb
Care ameninţă civilizaţii
E-a omului pentru a fi mai bun,
V-am spus: ceva care să-i placa daţi-i.

V-am spus, concetăţeni analfabeţi,
Şi luaţi aminte şi să ţineţi minte.
Dar nu ştiam ca v-aţi născut şi surzi
Şi scoateţi arma când vedeţi cuvinte.

Anonim spunea...

unul ceare nu accepta adevarul in fata de la oameni si care poarta pica pe cel care are curaj e boul de ionescu dumitru de la galati, care a luat 2,50 la examen si acu e director la paza , cu imputernicire normal ca altfel nu se poate.

Anonim spunea...

mititelu de la vaslui a indraznit sa-l dea in judecata pe seful lui domn cotoc si cred ca va avea cistig de cauza. daca ar avea toti curaj de asta poate mai scapam de mosierimea care ne trateaza ca pe sclavi

Anonim spunea...

Cine are curaj sa-i zica ceva lui Pintilescu in fata sufera toata viata ca nu te iarta cate zile are, sunt o gramada care pot confirma.

Anonim spunea...

sa povesteasca agentul enache nelu cum sa injurat ca la usa cortului cu seful lui adica cu domnu comisar sef pintilescu cind nu ia dat voie sa plece in concediu lu enache. parca era la circ. cu asa ofiteri mai bine ne mutam la stana. lu pintilescu ii mai lipseste bita in mina

Anonim spunea...

DESI NU FACE PARTE DIN SUBIECTUL DISCUTIEI DE ASTAZI DORESC SA INSEREZ ACEST COMENTARIU ACUM, PENTRU A FI MAI DE ACTUALITATE.
E PRIMA MARE DEZAMAGIRE LEGATA DE D-NUL BALA, DACA ESTE ADEVARAT CEEA CE S-A SCRIS DE ALEGEREA ECHIPEI CONSULTATIVE. NU POT SA CRED CA D-NUL BALA E IN STARE DE ASA CEVA. VADUVA? BADITOIU? FOSTUL SEF DE CABINET? CU ASTIA VRETI SA FACETRI REFORMA? ADICA NU REFORMA (CA SE TOT FACE DE VREO DOUAZECI SI DE ANI). CHIAR NU PRICEP. D-NULE BALA, CHIAR V-ATI GANDIT D-VOASTRA LA ACEASTA PORCARIE?
SI CA SA FAC PARTE DIN TOPICUL DE AZI, MAI FAC UN COMENTARIU. NEA POINESCU A FOST NUMIT SA CONDUCA DESTINELE UNEI UNITATI PENITENCIARE: VASLUI. LA CONVOCARILE DIRECTORIALE ERA BETIVUL COTIDIAN "MEREU IN FORMA". CE MULTE V-AR PUTEA POVESTI NEA' MARIUS DE LA IASI!

Anonim spunea...

DE RAZBUNAREA LUI PINTILESCU SI A SEFILOR DE LA VASLUI POATE SA NE ZICA IRIMIA LUCIAN, IORDAN ADRIAN, MACIUCA FLORIN, MITITELU GABRIEL, LUCA ION, IACOB COSTICA,DUCHIMAN VASILE SI MULTI ALTII

Anonim spunea...

alias, lui Poinescu i s-ar trece cu vederea ca mai soarbe si el cate un sprit, dar necazul cu el este ca nu face NIMIC pentru institutia pe care trebuie sa o pastoreasca ci numai pentru el si gasca lui. Cum ar zice presedintele Basescu, lasa numai dara in urma lui.

Anonim spunea...

De dragul adevarului, trebuie spus ca nu numai agentii de la paza care au indraznit sa nu stea drepti in fata lui Pintilescu si co. au avut de suferit. Sunt destui ofiteri care au platit cam scump vitejia de a nu se inclina in fata dinozaurilor. Daca nu credeti intrebati-i pe Brinza, pe Ofileanu,pe Tanase,pe Zaharia, pe Iordan , pe Nastase, pe Vatamanu.
In acelasi timp, tin sa va atrag atentia asupra slabiciunii sefilor pazisti pentru lucratorii de la escorte. Nu prea ati vazut agenti de la escorte sanctionati, nu-i asa? Pai nici n-o sa vedeti, ca doar nu aia de pe sectiile de detinere le umplu sacosele si portbagajele barosanilor si nu aia le transporta materialele de constructii la destinatie. Nu ca baietii de la escorte ar avea vreo vina, in fond ei isi fac treaba si executa doar niste ordine. Ramaneti pe receptie, revenim cu stiri proaspete si bune. Dragi baieti care va credeti destepti, o sa va dam la stiri cu si despre voi pana veti intelege sa fiti oameni.

Anonim spunea...

Anunt important pentru tara

Dragi colegi de la Vaslui,ba chiar din toate penitenciarele patriei, va rugam sa fiti decenti in exprimare sau chiar sa evitati sa mai postati , pentru ca acusi se supara domnul director Poinescu si ii da ordin domnului Cotoc sa va rechizitioneze caclulatoarele de acasa sa va prinda cu mata-n sac. Aveti grija! Mai bine ingititi in sec si tineti pentru voi toate problemele, durerile, frustrarile si ce-oti mai avea voi pe suflet, vreti sa destabilizati mafia vasluiana postand sub anonimat tot felul de tampenii despre mult iubitii si stimatii noastri sefi, sa ne traiasca ?

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 15.12
Lui Poinescu i s-au spus multe in fata, barbateste, de catre colegii lui. Si el ii stie si ei se stiu. I s-a explicat cum ar fi fost mai bine sa faca, ce merge si ce nu merge in unitate. I s-a cerut socoteala mai oficial, mai neoficial. Dar la el nu se prinde. Te ia drept dusman daca ii atragi atentia . Unii colegi (si chiar oameni din exterior)spun ca nu este suficient de inteligent. Altii spun ca face pe prostul si ca isi vede, de fapt, de interesele lui si ale apropiatilor sai. Nu stiu care o fi adevarul adevarat dar mie , unul, mi-e dor de un sef pe care sa am motive sa-l respect si pe care sa-l urmez pana in panzele albe. Ca de asta m-am saturat. Am asteptat destul dar vad ca nu evolueaza absolut deloc.

Anonim spunea...

P.S. Stați aproape. La miezul nopții vom afla care din candidații pentru funcția de director general adjunct nu îndeplinește condițiile legale pentru candidatură.
:) seamana din ce in ce mai mult cu otv ... din interesant devine amuzant :(1

Anonim spunea...

poje a facut ceva pt. voi, a trantit licitatia pt. puscaria noua. in loc sa va faceti unitate noua in 2-3 ani o sa v-o faceti la pastele cailor.

Anonim spunea...

Frumoase cuvinte ,nu stiu cit este citat din mailuri si cit este redactarea celui care a scris articolul dar este incurajator nu suntem toti doar brute care spun ca" detinutii tre sa sufere",se pare ca mai exista speranta si pentru sistemul penitenciar.

Mihai Politeanu spunea...

nu am achimbat nimic din ce am primit

Anonim spunea...

Dupa superba poezie a lui Adrian Paunescu, nu ma pot abtine sa nu postez Apelul către lichele
- variantă adaptată la sistemul penitenciar românesc -. Deci il postez. Din partea nasului, tuturor lichelelor de la puscariile Vaslui si Satu Mare:

" Prefaţă

Sistemul penitenciar românesc venea, după 1990, dintr-un spaţiu istoric ce îl izolase aproape total de restul societăţii. În el domnea teroarea, cruzimea, minciuna şi promiscuitatea. Valorile dominante- rămase valabile până în ziua de astăzi- erau frica, neîncrederea, duplicitatea, egoismul, laşitatea, obedienţa. Mediul în sistemul penitenciar continuă să rămână unul sărăcit şi degradat moral.
Această variantă quasi-parafrazată vine ca un strigăt de ajutor sub febra urgenţei de a evacua trecutul şi prezentul, ameninţaţi de posibilitatea că ar putea continua şi în viitor.
Apel către lichele este, deopotrivă, un avertisment la adresa lichelelor dar şi un manifest adresat majorităţii lucrătorilor oneşti din sistem aproape învinsă de prima categorie.
În concepţia noastră, lichelele din sistemul penitenciar românesc vin de dinainte de 1989 , găsindu-şi , pe parcurs, noi adepţi dintre tinerii cu vocaţie de lichelism. Au fost obişnuiţi să trăiască în promiscuitate pe vremea comunismului şi-şi continuă stilul de viaţă ajutaţi de imobilismul inexplicabil al majorităţii. Sunt o adevărată piedică în reformarea sistemului şi cu toate acestea sunt promovaţi de aleşii noştri într-un ritm şocant.
În loc să se retragă dintre noi cu o urmă de sfială în priviri, se încăpăţânează să rămână, convinşi fiind că nu ne putem dispensa de expertiza lor inestimabilă. Ne fac viaţa grea ducând până la rang de normalitate mizerii de genul injuriilor, abuzurilor, hărţuirilor morale la locul de muncă, bunului plac , furtului etc. Iar noi suportăm toate acestea precum o turmă de oi imbecile.

Acest apel către lichele se vrea a fi şi un semnal de alarmă pentru clasa politică, ministeriabilii din justiţie, societatea civilă şi mass-media. Doar cu sprijinul lor se mai poate reforma acest sistem, eliminând lichelele din sistem atâta cât să putem fi resuscitaţi.

Apel către lichele


Sunteţi puţini în mijlocul nostru de vreme ce încă mai supravieţuim şi totuşi mulţi din moment ce sistemul respiră cu ajutorul aparatelor artificiale.
Vouă, ăstora mulţi-puţini, vă adresăm următoarea chemare:
- nu mai strângeţi o vreme, bărbăteşte, mâna colegilor voştri şi nu-i mai priviţi senini în ochi. Lăsaţi să se întrevadă o urmă de sfială în privirea voastră şi fiţi o vreme stingheri ;
- renunţaţi la funcţii şi la posturi călduţe şi lăsaţi-i pe cei cu adevărat merituoşi, dedicaţi meseriei , să acceadă la ele;
- nu mai ridicaţi glasul decât pentru o scurtă căinţă;
- nu mai folosiţi o vreme cuvintele cinste, integritate, onestitate, demnitate, generozitate, colegialitate. Nu asasinaţi aceste cuvinte ;
- renunţaţi să vă mai minţiţi pe voi înşivă şi pe cei din jur afirmând cu tupeu că nu vă simţiţi cu nimic vinovaţi şi că sunteţi o binecuvântare pentru sistem;
- nu mai confundaţi instituţia în care lucraţi cu moşia personală;
- nu mai umpleţi şi nu mai căraţi genţile şi portbagajele şefilor voştri aşteptând de la ei să vă facă favoruri, ca nişte slugi ordinare . Încercaţi să fiţi demni măcar pe ultima sută de metri. Ce lecţie le daţi copiilor voştri?
- nu mai consideraţi că cei care nu fac sau nu gândesc ca voi trebuie să fie puşi la zid ;
- nu mai consideraţi că voi şi familiile voastre sunteţi mai importanţi decât colegii voştri şi familiile lor;
- nu mai acceptaţi şi nu mai încurajaţi turnătoriile şi intrigile dintre oameni doar ca să puteţi voi conduce din umbră;
- renunţaţi la ideea că ştiţi totul când de fapt nu ştiţi nimic;
- daţi-vă jos uniforma şi gradele de pe umăr şi încercaţi să vedeţi ce-a rămas de capul vostru;
- respectaţi-i pe cei din jur dacă vreţi să fiţi respectaţi;
- comportaţi-vă demn sau plecaţi acasă. Mai este timp să vă salvaţi sufletele şi să ne salvăm şi noi, cei care rămânem.
- mergeţi şi fericiţi-vă neamurile şi prietenii cu preţiozitatea voastră, noi ne-am săturat de voi. E clar că nu vă puteţi schimba. Sunteţi un rău mult prea mare pentru această instituţie.
- faceţi ceva demn şi LĂSAŢI-NE!

Iar dacă veţi da curs acestei chemări şi veţi înceta să fiţi lichele, veţi primi ceva din partea noastră. Ce veţi primi? UITAREA!"

Anonim spunea...

Sa inceapa pariurile. Eu contez pe doamna Zinica, pe care s-ar putea s-o incurce putin trecutul ei despre care gurile rele spun ca ar fi nitel securist. Next.

Anonim spunea...

Trebuie sa recunosc ca nu stiam. Mi-am luat-o. Se pare ca idiotul am fost eu. Multumesc pentru informatie.

Anonim spunea...

Bravo Vaslui cu Poinescu director si Chilug inlocuitor de contabil sef am ajuns de rasul tarii si cand ma gandesc ce bine se impaca astea doi, nu trebuie sa ne miram ca am ajuns de rasul sistemului, ei orice ar face rau altii sunt vinovati.Bine ar fi sa vina odata un control care sa nu se mai lase impresionat de problemele personale ale lui Chilug daca are asa multe probleme sa mearga sa consulte un specialist altfel inebunim cu totii si ajungem ca ea imorali si mincinosi.

Anonim spunea...

Domnilor de la Vaslui ,de ce nu prezentati adevarul decit pe jumatate? mai sunt si alte persone care au functii si nu sunt corecti, se vede ca sunteti in haite. Spune-ti de toate compartimentele ca sunt oameni promovati pe ele pe alte criterii decit cele profesionale , pe criterii de haita si cu aprecieri dupa ureche .Pestele s-a imputit de la cap,cu acordul tacit al celor de la A.N.P.care asteptau cu gura cascata sa vina provincia cu portbagajul plin, asta este reforma care s-a facut si se face in sistem.

Anonim spunea...

Felicitari pentru mesajul de la SATU MARE, emotionant, atata dreptate si adevar in acele cuvinte, insa printre randuri se citesc mult mai multe. SA AUZIM DE BINE LA SATU MARE ! Pentru cel care a exprimat in cuvintele sale,ATATA ADEVAR, un indemn > ROATA VIETII SE INVARTE, nici o grija, MAI DEVREME ORI MAI TARZIU, DAR SE INVARTE ! Sunt prea multe dedesupturi acolo si e MARE PACAT ca sufera uni care chiar NU PUTEAU SA-SI RASTIGNEASCA SUBALTERNII...insa altii puteau avand o putere MIRIFICA ! SANATATE SCRIITORULUI SI SUCCESE IN CONTINUARE !

Anonim spunea...

Problema e ca ne plangem ca nu avem lideri, ii criticam pe altii, dar nici noi nu am fi in stare sa conducem. Si stiti de ce ? Pentru ca avem din ce in ce mai putine valori, suntem goi, nu avem ce transmite. Asta sa fie subiect de meditatie pentru multi viteji in ale vorbelor.

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 22.02
Daca tot stiti si de alte cele petrecute la Vaslui, spuneti-i dumneavoastra pe cei care au functii si nu sunt corecti, care sunt promovati dupa alte criterii decit cele profesionale si care primesc aprecieri dupa ureche. Ca altfel, si dumneavoastra puteti fi acuzat ca spuneti adevarul numai pe jumatate.

Anonim spunea...

Anonimule de la 22.10, cand spui ca "nici noi nu am fi in stare sa conducem" te referi la tine sau mai stii si pe altii prin preajma ta? Daca te simti gol, sa stii ca e problema ta. Si tot problema ta este ca ai prea putine valori. Eu zic sa te exprimi in numele tau , lasa-i pe ceilalti sa-si dea seama singuri daca sunt goi ori nu.
De criticat ii criticam pe cei care ne transforma in bataia lor de joc. Nimeni nu este atat de absurd incat sa se apuce de criticat asa din senin. La Vaslui se intampla tampenii nu de azi, de ieri, ci de ani de zile. Au tot fost lasati in pace,ca nimeni nu le-a cerut sa fie perfecti, poate, poate isi vor da seama ca trebuie sa-si mai indrepte privirea si spre cei multi nu numai spre propriul lor interes, mimand actul de conducere. Nu va intrebati de ce doar cateva penitenciare din tara au asa mari probleme? Uitati-va si la postarile anterioare despre puscariile cu probleme, printre care si Vasluiul, si-o sa intelegeti cati oameni nemultumiti sunt. Probabil nu lucrati la Penitenciarul Vaslui sau faceti parte din grupul celor favorizati, dar daca ati putea face vreodata un sondaj cu o camera ascunsa, atat printre cadre cat si printre detinuti , o sa aflati cu cate probleme grave se confrunta unitatea noastra. Despre ce naiba vorbim aici, aveti impresia ca noi traim in alta tara sau pe alta planeta?! Desi nu sunt de acord cu ce afirmati, va respect punctul de vedere , este dreptul dumneavoastra sa credeti ce vreti, dar incercati, va rog, sa priviti lucrurile si dintr-o alta perspectiva. Este cel putin ingrijorator faptul ca si in comunitatea locala, si in interiorul puscariei, chiar si in alte penitenciare imaginea unitatii din Vaslui este una negativa. Nu conteaza deloc pentru du8mneavoastra? Dar, hai sa zicem ca nu ne intereseaza maginea puscariei, ca este doar o notiune abstracta. Insa faptul ca unitatea arata jalnic, ca suntem impartiti in tabere, ca ne pandim unii pe altii, ca ne rafuim mai rau ca niste gangsteri, ca ne suspectam unii pe altii, ca suntem mereu incruntati si incrancenati, ca venim la munca cu scarba, ca vor sa ne plece oamenii,ca ne pandim la intrare sa vedem cine intarzie 2 minute,ca tipam si urlam unii la altii, ca se incurajeaza lupta dintre sectoare nu va spune nimic despre calitatea directorului unitatii si despre cei 2-3 oameni care detin , de fapt, puterea in unitate? Daca ar fi sa comparam unitatea din Vaslui cu o gospodarie, dumneavoastra, va intreb, v-ar placea sa traiti intr-o astfel de atmosfera si in astfel de conditii? V-ar placea ca ai dumneavoastra copii sa ajunga sa -si desfasoare activitatea intr-un astfel de loc? Daca da, atunci sa nu ne miram ca n-o sa apucam sa mancam prea multa pensie, pentru ca daca vom continua in felul acesta, stresul ne va ucide incetul cu incetul. Iar eu refuz sa mai raman in hora asta imputita. Nu vreau sa-mi ramana copiii pe drumuri. Iar la acest lucru sa se gandesca bine si domnii care isi inchipuie ca or sa mai poata sa ne batjocoreasca multa vreme de-aici inainte.

Anonim spunea...

SUNTEM IN 1848!"DREPTATE SI FRATIE!" DAR NU PUTEM, CACI SUNTEM O ALTFEL DE natie.

Anonim spunea...

Nemaipomenit articolele amandoua. Bravos celor care le-au scris. Chiar ca iti merge la suflet. Bravos si celor care dau unda verde. Daca mai sint oameni care gandesc asa si simt asa, inseamna ca nu suntem pierduti. Ciocoii ar trebui sa se teama.

Anonim spunea...

Stati pe aproape, nu parasiti fotoliile, nu plecati din fata ecranelor, urmeaza la Nasul o emisiune despre colonelul Lungu , aceasta eminenta portocalie a penitenciarului Vaslui, care a reusit sa lase parnaia in curul gol, sa nu ne acuze televiziunile concurente ca il protejam in mod voluntar. Detalii dupa publicitate.

Anonim spunea...

E BUNA ASTA CU DORINTA DE A IESI DIN HORA IMPUTITA. IMI SI INCHIPUI O HORA LA NOI LA VASLUI, CU TOTI CUM NE TINEM UNII PE ALTII DE CURELELE DE LA PANTALONI, DAR IN TIMPUL DANSULUI NE SALTAM CU TOTII IN SUS DE NE INTRA PANTALONII IN CUR ,PARDON. PRIETENII IAR STIU DE CE. SI CU ASA SENZATIE DE DISCONFORT NORMAL CA VREI SA IESI DIN HORA. sa cante fanfara !

Anonim spunea...

penifestul a bagat spaima in jigo, lichelele de la vaslui. sa-i vezi cum merg prin puscarie ca niste sobolani. gata cu hotia, gata cu smenurile la angajare, gata cu salariile alea de 50% pentru lingai si pentru sclavii care fac servicii barosanilor, gata cu carnea luata de familia mamii lor cu sacosele fara sa plateasca, gata cu folosirea masinilor de la parnae, gata cu umplutul portbagajului, jos mafia .

Anonim spunea...

domnu radu moraru, ar fi bine sa faceti un serial, ca aveti de unde . trebe luati toti mafiotii la rand de la vaslui, ca este marfa. sa apara si imaginile alea filmate ca sa le piara cheful sa mai faca pe nevinovatii la bagabontii astia, griul mamii lor de imbacsiti

Anonim spunea...

Hai, domle, cand bagati despre Lungu. nu uitati sa apara si mertanu ca la cat a carat cu el din puscarie trebuie neaparat.

Anonim spunea...

STATI CUMINTI, MAI ESTE MULT DE FURAT. NU SE SPERIE EI ASA CU UNA CU DOUA. LUPU DE UNDE A MANCAT O OAIE ACOLO VINE SI DUPA 7 ANI.URMARITI-L PE CIRLIG DE LA POPOTA SA VEDETI CUM PLEACA DUPA ORA 3 CU SACOSELE PLINA FARA CHITANTA , CA NU A FOST DE ACORD DIRECTORUL SA BAGAM CHITANTIER CA MAI CIUPESTE SI EL. MILOGI CARE SE UMILESC PENTRU UN KIL DE CARNE. VAI MAMA LOR.

Anonim spunea...

Nu numai despre Lungu sa scrieti, ca el daca nu ar fi toata filiera in familie Cirlig, Smeria,Carare, Galan,Chirita altii nu ar putea sa faca de capul lui.

Anonim spunea...

Oameni buni, ati vazut ce frumos se poarta domnu Tiplea de la cadre acuma cu noi? Pana mai ieri nici nu mai ajungeai la nasul lui, uitase de unde a plecat, cand mergeam la el la birou nu ridica ochii din hartii, ii iera greata. Acuma e baiat bun. la fel si Ionascu care a plecat tot dintre noi. ce e si viata asta. cum ajungi la birou cum uiti de omenie,

Anonim spunea...

Bunul Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti, sa ne dea pace sufleteasca si intelepciune. Lasati tot raul la o parte si fiti buni unii cu altii. Niciodata nu e prea tarziu. Omul sfinteste locul. Sa dovedim ca suntem OAMENI. Amin.

Anonim spunea...

Nu ai cu cine, tovarasul Mihai Romica Pintilescu are un fix, sa se razbune. Iar cei amenintati, tulburati de frica, i-au transmis ca pentru orice marlanie facuta sau spusa la adresa lor, i se va intoarce tovarasului Romica de trei ori mai mult. Inclusiv cu imagini foto si video. Ca cica sunt baieti generosi si suficient de precauti incat sa -si fi pastrat niste asi in maneca pentru vremuri nasoale.

Asistenta lu C.G.V. spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.