Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 8 septembrie 2008

Ordonanţa secretă nu mai e secretă

Ministerul Justiţiei afişează ca document de lucru o primă variantă a unui viitor proiect de act normativ privind salarizarea în domeniul justiţiei." (sursa: Site MJ, 08.09.2008)
Proiectul nu mai e proiect. E doar o "primă variantă a unui viitor proiect", pe care Ministerul Justiţiei a publicat-o vineri pentru câteva minute pe site-ul propriu.
.
Fosta adresă este acum un minunat document alb, care încă mai poartă numele de OUG salarizare şi mai păstreză la proprietăţi numele editorului.
.
Cele două variante de proiect sunt identice. Diferă doar anunţul postat de Ministerul Justiţiei care, prins cu proiectul în sac, nu a mai avut ce face şi a trebuit să-şi facă publică intenţia de a modifica cele 4 acte normative referitoare la salrizarea şi statutul magistraţilor şi personalului auxiliar din instanţe.
.
De ce ar publica o "variantă a unui viitor proiect" înainte de alegeri? Documentul abia se discută, existând şanse să nu fie avizat. Ce rost are toată scamatoria?
.
Link-uri utile:

36 comentarii:

Anonim spunea...

Unul dintre comentarii facea referire la "jegurile de tigani". Sunt curios sa aflu cine isi asuma responsabilitatea pentru continutul comentariilor, in conditiile in care acestea sunt aprobate de moderator. Daca eu, tigan fiind, ma simt lezat si discriminat, pot sa dau pe cineva in judecata, pot sa-mi apar drepturile? Daca da, cum o pot face?

Mihai Politeanu spunea...

Buna ziua,

nu stiu la ce comentariu va referiti, dar in mod cert a fost o scapare din partea moderatorilor. Ne cerem scuze pentru respectivul comentariu. Si, daca ne indicati unde este postat, il putem si sterge.

Anonim spunea...

"Nu vine nici Superman dupa cum n-au venit nici americanii"


Comentariul nr. 19. Multumesc pentru operativitate.

Anonim spunea...

Nu se spune nimic despre primul corupt? E confidential? De aceea primim sporuri?

Anonim spunea...

Primul corupt e ... Mircea Sandu.

Mihai Politeanu spunea...

Ptr. tigan recunoscator:

Am sters mesajul indicat. Aveati dreptate. Scuze, inca o data. Ne mai scapa!

Anonim spunea...

Nu-i problema. Imi place atitudinea ta, famiglia musat. Multumesc.

Anonim spunea...

Oameni buni, se pare ca se pregateste cea mai mare teapa din ultimii ani din ANP.Se pare ca TOTI CEI NOU IMPUTERNICITI IN ANP SE VOR INSCRIE LA CONCURS SI CA VOR SI LUA MARELE CONCURS!S-a ajuns pana intr-acolo incat se spune in fata celor interesati SA NU SE INSCRIE!!!!!!!!!!!!
oARE DL.Bala sa fie cea mai mare teapa de pana acum din penitenciare?
Ar fi dureros, pentru ca tocmai a "luat" un concurs.

Anonim spunea...

Oare eu sa fiu primul corupt prins cu mâţa in sac?

Anonim spunea...

Tu esti in vizor..., dar n-o sa fii dat in vileag. De vor face astia informator ca sa le spui cine arunca seminte in capul sefului "SIPA".

Mihai Politeanu spunea...

Ahhhhhhh, am respins in bloc 3 comentarii din greseala. Habar nu am la ce postari. Posesorii comentariilor sa nu ne injure!!!! :(((

Anonim spunea...

Respingi si de la postarea antarioara?

Anonim spunea...

Sunt convins ca le-ai salvat si vei face un "comentariu" mai tarziu.

Mihai Politeanu spunea...

Offtopic again: Cand citesc comentariile, ele sunt ordonate fie dupa ora postarii, fie dupa articolul sub care sunt postate (depinde cum alegi sa apara). Cum acum erau ordonate dupa ora postarii, nu stiu care era destinatia lor. Sorry again.

Anonim spunea...

Va plangeti de parca ati fi pierdut o avere. Puneti mana si mai scrieti o data. Mare scofala.

Anonim spunea...

Nu cred ca dl.Bala e teapa. Iar reluam discutia? Teapa e tragicomedia asta cu concursurile cu final previzibil? Admit ca noua conducere sa considere ca ar putea face echipa cu acesti "candidati" si nu gasesc nimic anormal in asta. Nu inteleg insa de ce acest "praf in ochi" si atata tam-tam cu organizarea unor concursuri la care cunoastem finalistii. Mie mi se pare pierdere de timp. Pana la urma, nu un examen "aranjat" le va confirma valoarea, ci rezultatele, ceea ce vor reusi sau nu sa faca dupa ce vor fi numiti prin "concurs".

Anonim spunea...

Ok .Te iert si de data asta.Insa raman suspicios.Spuneam ca trebuie sa raspundem la prea multe hartii,unele neesentiale.Ca la fiecare sector de activitate 2-3 oameni in loc sa-si indeplineasca atributiile de serviciu fac"altceva".Spuneam ca este un termen ptr. raportarea necesarului de functii la "administrativ".Suplimentarea statelor de functii este necesara.Avem nevoie de fochisti.La 2-3 electricieni un sef de birou.La 2-3 fochisti un sef de centrala-ofiter,(nu centrala telefonica).La 5 salariati civili un sef de serviciu,ca sef de birou nu se poate,la 15 salariati civili un director,la orice unitate un maresal.Nu conteaza ca vad ppl-ei doar la bilant pe diapozitive.Prostimea plateste...Batem apa in piua ,asta spuneam.Nu vrem sa vedem esentele.Functionarii publici cu statut special sa ocupe posturile vacante de agenti ,ofiteri.La administrativ sa se incadreze salariati civili...oricum nu au de a face cu ppl-ei.Orice asemanare cu fapte si unitati este pura intamplare.O seara minunata!Daca nici tu nu stii...eu ce sa mai spun?

Anonim spunea...

De acord 100% cu Albert.

Anonim spunea...

De ce va puneti sperante intr-o "viitoare posibila" ordonanta de salarizare? Eu mi-as pune intrebarea daca prezentul sau viitorul director economic ANP va reusi sa vireze banii de salarii + alte drepturi integral si la timp dupa intrarea in vigoare a "proiectului" , altfel decat o face in prezent.

Anonim spunea...

Si eu sunt de acord cu Albert.

Anonim spunea...

Asa e, Albert.

Anonim spunea...

De acord, Albert. De ce mascarada asta cu concursul? Nu era mai simplu ca noua conducere sa numeasca pe X la paza, pe Y la medical, pe Z la educatie etc. Nu, de ce sa fie simplu, daca poate fi complicat? Si-apoi, daca se dovedesc sub asteptari, ce urmeaza? O noua procedura complicata de destituire, urmata de imputerniciri interimare pana la concursurile de definitivare?

Anonim spunea...

Pelinule am scris.Esti cumva sef serviciu la 2 agenti?Multe din comentariile mele nu au aparut pe blog...se pare ca de serviciu era Huginn sau "Famiglia".Am spus ca pot fi cauze (erori umane sau pur tehnice} diverse.De regula comentariile au fost (auto) critice.Sper sa nu deranjez.Eram o pata de culoare(mai ales cu "crestinismul".O seara minunata!

Mihai Politeanu spunea...

Foarte, foarte rar respingem comentarii si doar pe motive de limbaj. aveti incredere in buna noastra credinta

Anonim spunea...

Da, sunt sef de serviciu si am in subordine doi agenti. Unul dintre ei e zapacit si cam agramat. Cred ca esti chiar tu. Glumeam. Sef serviciu? De ce vrei sa ma retrogradezi? Iar am glumit. Hmmm...

Anonim spunea...

Ok.Va cred.Altfel nu mai "postam"
.
.

Anonim spunea...

Sa fie ceva de genul: "tatuca si copiii adaptati"? Nu cred ca ar fi util. Noi avem nevoie de un director DEAP hotarat, bazat pe stiinta sa manageriala si de specialitate. Daca este numit sau "aranjat", joaca dupa cum i se canta. Si eu cred ca e o mascarada de concurs, dar nu cred ca un concurs e inutil. Vreau un concurs adevarat, in care comisia sa fie profesionista, nu diletanta, in care sa se evalueze cu adevarat capacitatile candidatilor, nu cunostintele (a se citi:pilele) lor sau capacitatea de inchinare la sefi.

Anonim spunea...

Si eu am patit-o de cateva ori si am suspectat buna-credinta a administratorului blogului pana am prins ideea. Se poate intampla sa nu plece mesajul de la prima incercare, situatie in care va trebui trimis inca o data. Pentru verificare, mesajul a fost transmis DOAR DACA apare scris, in partea de sus, cu verde: "Comentariul dvs a fost salvat si va fi vizibil dupa aprobarea lui de catre autorul blogului".

Anonim spunea...

Si totusi..., cine e primul corupt?

Anonim spunea...

Chestia cu norma de hrana e doar un zvon. Parca suntem la revolutie: suntem dezinformati sistematic.

Anonim spunea...

Multumesc Albert!Am urmarit "procedurile"...nu scriu de ieri, de azi...

Anonim spunea...

Asa e, Edy. Nici mie nu imi inspira incredere "interimarul" de la voi.

Anonim spunea...

Te-am dibuit, raporatatorule. Vrei sa-ti scri acum cugetarile sau auto"tampeniile".
Tu esti ala care l-ai schimbat pe curajosul care a implementat Arial Narow (de 11). L-ai sapat la greu, l-ai terminat, nu mai are ala nici un viitor.
Ai aparut tu, un "Fat Frumos" care-i raportezi zilnic lu' Ileana Cosanzeana, prin ode inaltatoare (bineinteles ca sunt cu Arial simplu de 12), de cate ori mergi la WC si te scobesti in nas, ceea ce ne ceri sa-i facem si noi acum.
Fii barbat pana la capat, fii un praslea al sistemului, pune-ti tarusi la cap sau promoveaza si tu intr-un stil original in ochii tatalui tau ... ??? (cu toate ca nu ai cum ... scuze ca trebuie sa revin la realitate), incearca sporturi fff extreme (poate promovezi in ochii nostrii "post mortem").
Apropo ... pana sa-ti revii pe pamant, da-ne adresa ta da e-mail sa-ti trimitem raportarile, la care am rugamintea sa ne raspunzi cu privire la parerea ta din ziua respectiva (eu mizez pe 50 de persoane care sa-ti trimita TOT ce au de raportat, astept si alti oameni de bine care sa aduca oameni multi, care sa-ti poata raporta). Daca ai vre-o nelamurire, iti recomand sa-i folosesti pe sefii tai ierarhici, in a raspunde problemelor aparute. Te vor pupa de drag si cu siguranta vei fi urmatorul ministru al justitiei.

Cu multa consideratie si supusenie,
al dumneavoastra

Stichus

Anonim spunea...

Stichus, esti o bomba plina cu greseli gramaticale. Cred ca Pruteanu te va da cu capul ala sec al tau de toti peretii pana iti va intra limba romana in cap, tontule.

Anonim spunea...

Am loc destul, Pelinule. Daca mai are cineva, ceva de trimis ... sa trimita.
Nu trebuie sa te oftici si pana apare pruteanu, te-ai putea apuca si tu de treba. Sau tu nu ...?

Stichus

Anonim spunea...

Hmmm... Pari un om inteligent, desi ai facut o gramada de greseli in comentariul precedent. Ai simtul umorului si esti capabil de ironie si de autoironie. Ma mai gandesc. Hai ca esti simpatic. Te iert. Glumeam. Unde mi-e pelinul? Ce ai facut, Stichuuus?