Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 5 septembrie 2008

Ministrul justiţiei refuzat de CSM

Ministrul justiţiei, dl. Cătălin Predoiu, a încasat-o ieri de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care i-a avizat negativ propunerea la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Monica Şerbănescu a convins majoritatea membrilor CSM că nu poate fi şeful DNA.
.
În pofida avizului negativ ministrul justiţiei va înainta propunerea preşedintelui Romîniei, care, zic eu, o va respinge. În sincron, Parlamentul României se chinuie să-l elimine pe Băsescu din schema numirii şefului parchetului anticorupţie.
.

La audierile de joi ale candidatului la funcţia de şef al DNA, aşii din mânecă ai procurorului-şef, Laura Codruţa Kövesi, principalul intervievator al Monicăi Şerbănescu, au fost două întrebări: când a făcut ultimă oară un rechizitoriu şi dacă va rezista la solicitarea psihică şi fizică a postului, după ce, în mai 2007, aceasta i-a solicitat retragerea din secţia de reprezentare a recursului în interesul legii din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde erau două şedinţe pe lună, invocând motive medicale. (sursa: link)

Se anunţă o dispută interesantă, mai ales că vin alegerile. Ministrul Predoiu ar trebui să învăţe din acest semi-eşec şi să joace mai mult cartea competenţei şi mai puţin cea politică.

Link-uri utile:

7 comentarii:

Anonim spunea...

Nu exista comentarii inca. Deci, nimic de comentat!

Anonim spunea...

Predoiu nu este decat o marioneta.....unul din cei mai slabi ministrii dupa '90.....acesta este parerea mea.....

Anonim spunea...

Corect (din punct de vedere gramatical) ar fi: "...unul din cei mai slabi ministri...". Ministrii cei mai slabi au fost, cred eu, Chiuariu si Stanoiu.

Anonim spunea...

Chiuariu a fost cel mai nenorocit si mai hot ministru dupa '90 iar Stanoiu cea mai inganfata......

Anonim spunea...

"ingamfata"

Anonim spunea...

Chiuariu s-a dus pe drumul lui. Au mai ramas poate cateva firimituri prin pusculitele patriei.DAR NU UITATI STIMATI COLEGI CINE L-A NUMIT MINISTRUL DEZASTRELOR! DIN CAUZA CUI TRAIM CLIPE"PLINE DE GLORIE". AVETI GRIJA CU CINE VOTATI IN NOV. _GiGel_

Anonim spunea...

Predoiu l-a adus pe Bala,fapt ce denota ca e bine intentionat si nu mai risca experimente cu colegii lui de magistratura.