Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 11 septembrie 2008

Comisia Paritară discută modificarea statutului funcţionarilor ANP

Mâine la ora 10.00, la Ministerul Justiţiei, se întruneşte Comisia Paritară. Pe agenda de lucru va fi discutarea noului proiect de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii nr.293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
.
În discuţie sunt următoarele aspecte:
  • procedura de ocupare a posturilor vacante din cadrul sistemului penitenciar;
  • completarea cadrului necesar aplicării legii 293/2004 la nivel de ANP şi MJ;
  • accesul la funcţiile de execuţie şi de conducere;
  • avansarea în funcţie;
  • promovarea în categorie;
  • asigurările de sănătate şi risc profesional;
  • dreptul la locuinţă de serviciu şi compensaţia pentru chirie;
  • suspendarea din funcţie şi modificarea raporturilor de serviciu;
  • procedura disciplinară, şi
  • statutul salariaţilor civili şi eliminarea discriminărilor.

Modificările sunt, fără discuţie, obligatorii, deşi, în mod ciudat, tocmai acest gen de bune intenţii fac necesară noua ordonanţă de urgenţă.

Aici găsiţi propunerile de modificare:

23 comentarii:

Anonim spunea...

Deja modifica legea?

Anonim spunea...

"Având în vedere media scăzută de vârstă a personalului din sistemul penitenciar, în situaţia în care aceştia nu ar putea ocupa funcţii prevăzute cu mai mult de două grade, faţă de funcţia avută, nu ar exista interes pentru angajarea în sistemul penitenciar.
De asemenea, personalul acesta nu ar avea acces la funcţiile de conducere, având în vedere că aceste funcţii sunt prevăzute cu gradul de comisar şef, conform Hotărârii Guvernului 135/2007 privind stabilirea coeficienţilor de ierarhizare a salariilor pe grade profesionale pentru funcţionarii publici cu statut special din Ministerul Justiţiei şi din sistemul administraţiei penitenciare."
De ce nu exista aceasta motivatie acum 6 luni cand , eu am fost incadrat cu NUMAI 2 grade profesionale peste gradul meu?
Daca acest proiect devine Ordonanta, ANP-ul - SI UNITATILE SUBORDONATE - ar face bine sa se astepte la procese in instanta pentru ca EU cel putin am rabdat destul.

Anonim spunea...

neinteresant

Anonim spunea...

Care lege? ce le tot modifica astia? Sa le lase asa cum sunt.

Anonim spunea...

pe cand preluarea Regiei Autonome Multiproduct de catre ANP? Salariatii acesteia lucreaza in aceleasi conditii ca si functionarii publici cu statut special, ba chiar, unii dintre ei, in conditii mai periculoase, lucrand cot la cot cu ei! si fiind necesar sa-i stimuleze sa munceasca, sa respecte disciplina muncii! Sunt oameni care au mare experienta in lucrul cu ppl! Analizati toate acestea!

Anonim spunea...

Deja modifica legea?

Anonim spunea...

Oricum, dacă citiţi cu atenţie şi acest proiect încă mai are scăpări destule.
1. la pct.22, se vorbeşte de "Delegarea sau detaşarea se realizează pe posturi de funcţionar public cu statut special ori pe posturi de altă natură...". Cum adică delegare pe posturi de funcţionar public sau de altă natură? Şi asta după ce la pct. 10 ni se dă o definiţie corectă a delegării.
2. La pct. 13 se oferă o justificare puerilă. În fond este vorba despre rude de până la gradul II cu funcţionarul sau soţul/soţia. Oare nu ne mai cunoaştem fraţii şi cumnaţii? Sub pretextul neştiinţei, unii nu vor declara intenţionat.
3. La punctul 14 se propune o abordare destul de riscantă. Ca să fiu cârcotaş, probabil că etapa următoare va fi şi acordarea drepturilor băneşti conform legislaţiei muncii pentru respectivele perioade (Legea 19), iar apoi şi a pensiei, pe baza aceloraşi reglementări. De altfel şi sectiunea a II-a din OMJ 2854/C/2004 a fost tratată cu destule rezerve tot timpul. Cei care cunosc ştiu foarte bine că în culegerea albastră, de altfel se şi indica faptul că în ce priveşte suspendarea, capitolul respectiv nu are aplicabilitate. Deci atenţie !!!
Şi probabil că mai sunt destule.

Anonim spunea...

Cum "deja"? De cand asteptam?

Anonim spunea...

Forma super restrictivă a legii este urmare a abuzurilor la care a fost supusă. Mă gândesc aici la încadrări pe şest, condiţii de concurs stabilite pe interese, comisii formate din neprofesionişti, în care decizia aparţine habarniştilor, iar lucrătorii de resurse umane (nu că ei ar fi profesionişti, dar aşa nici n-or să devină vreodată) sunt simpli secretari, redistribuiri cu acoperire legală în norme inexistente, etc.
Bineînţeles că asta nu scuză inadvertenţele şi minunile existente, care o fac în momentul de faţă aproape de neaplicat.
Colac peste pupăză, specialiştii de la juridic fac şi interpretări fantomatice. Un exemplu: un subinspector de penitenciare, absolvent al promoţiei 2004, care a îndeplinit cu brio stagiul în grad numai cu FB-uri (3 la număr, pe 2005, 2006 şi 2007), nu se poate avansa în grad, că aşa se interpretează de către juridic art. 24 alin. 5. În acest caz au "identificat" ei "un an din stagiu" în care aceşti ofiţeri nu au fost evaluaţi.
Deci, de la aşa jurişti, aşa legi, ce vă mai miraţi.
Despre normele de aplicare, mai încolo...

Anonim spunea...

Stiti cum se poate ajunge director de penitenciar?
Organizezi o revolta si gata...
Horia Chis,proaspat director la Penit.Baia Mare,stie...
Unul din capii revoltei din 2004,de la Baia Mare.
Ce sistem imputit avem.
De sigur,ca cei care l-au ajutat atunci,ofiteri si subofiteri,o sa posteze comentarii aici,si sper sa o faca.Dar sa ne spuna si cum duceau gratare de la blocul alimentar,sau tigari si cafele pe sectie la tilhari ca sa bata in gratii si sa ceara mentinerea lui Marincas in functia de director.
DL.Bala?Cred ca e doar o marioneta.
A vb.doar aiurea azi in marea vizita de lucru facuta la Baia Mare.
Pleaca ai nostrii vin ai nostrii(incompetentii si politicii)
Bleah...un mare fis...greata ...scirba...
Prostii.....

Anonim spunea...

Intr-adevar! Juristii ANP-ului sunt de kkt.... Nu am vazut in viata mea juristi asa de slabi....Interpretarile pe care le fac ei diverselor articole de lege, le putea face si nenea Ion, de pe strada...

Sa ne auzim cu bine!

Anonim spunea...

Pt anonimul de la 00:06:00

Scenaristule amator, incearca sa-ti dai creatiile la o Casa de productie film. Si sa nu-ti faci probleme pentru greselile gramaticale, au aia corectori pe-acolo...Si ca sa fie mai spectaculos, iti sugerezi sa il pui pe dl. Bala sa dirijeze, telefonic, de la Timisoara, revolta din 2004. Partea cu tigari si cafele e ok, poate la gratare ai fost mai putin inspirat...Incearca si tu cu fructe de mare sau ceva delicatese culinare. Hai, bafta! Poate scapam de tine...

Anonim spunea...

Aceasi comisie discuta tot astazi modificarea ord.399 al MJ,aceasta tema nu ati atins-o in articol si nici inainte nu ati postat propunerile facute de ANP si de sindicate,pacat ar fi putut crea discutii interesante.Personal astept cu nerabdare sa vad in ce formula vor fi adoptate aceste modificari ,este marea nostra sansa sa eliminam diferentele de calcul al salariilor intre unitati,sa eliminam neglijarea fractiilor orare ce nu sunt multiplu de 8,sa obtinem plata orelor festive.Personal si eu gasesc puerile argumentele cu rudele pina la gradul 2,in Romania nu am ajuns inca sa nu ne cunoastem parintii si fratii,rude de gradul 2 nu inseamna verisori de gradul 2.Alte lucruri modificate sunt de bun simt,imediat dupa aplicarea L293 am gasit anormal sa fim lasati descoperiti in caz de cercetare pentru fapte din timpul serviciului si in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu,dar cum juristii din ANP sunt cum sunt nu stiu daca ne va fi mai bine cu asistenta juridica asigurata de ei.

Anonim spunea...

Pentru cei car au ceva cu juriştii!
Poate ca ar trebui sa aveti in vedere ca, asa cum se poate afirma si de orice alta specialitate, fiecare padure are si uscaturile ei. A aprecia ca din cauza unui conducator tot ce se afla in spatele acestuia este habarnist nu cred ca este corect. Parerea mea este ca astfel de aprecieri nu trebuie sa se rasfranga asupra intreg colectivului de juristi. Cei care fac astfel de afirmatii ar trebui sa probeze, altfel fiind lipsiti de profesionalism.
Parerea mea - o jurista din sistem

Anonim spunea...

De acord cu jurista de la 15.46. Conducatorii nostri nu sunt obisnuiti sa asculte de specialisti. Ei stiu mai bine ce au de facut si adeseori ii pun pe oamenii care se pricep in situatii penibile. Cred ca in primul rand juristii simt asta pe pielea lor. Unu' care nu e jurist.

Anonim spunea...

Brrr, s-au supărat juriştii. În general la o opinie se răspunde cu contraargumente. De altfel profesioniştii adevăraţi ştiu că nu este vorba despre ei şi nici nu se voe simţi lezaţi. De ce? Pentru că nu au motive.
Poate mai doriţi şi alte mostre de interpretări cu titlu "consultativ", cum le place unora să-şi definească poziţia. Cea mai tare e cea cu sporul de confidenţialitate pentru importanţa socială muncii.
Deci, mai lăsaţi smiorcăiala, că nu ţine.
Despre 399, din păcate, acelaşi juridic a trimis în unităţi proiectul de modificare de vreo două zile şi cere propuneri pana pe 15, deci după discuţie. Din nou acelaşi refren, voi scrieţi propuneri, că oricum ele nu contează.
Semnează un nejurist.

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 12.09.2008 00:06:00

Domnule agent de la Baia-Mare, ştii care va fi următorul pas în cazul în care nici Chiş nu face ordine la voi?
DESFIINŢARE.

Anonim spunea...

Pe sefii care nu au juristi competenti ii intelegem oarecum. Ce te faci cu aia care au juristi exceptionali si nu le cer parerea tocmai pentru a-si face in liniste smenurile. Sunt cazuri destule si o sa venim zilele astea cu cateva exemple concludente din provincie.

Anonim spunea...

La noi in unitate s-au discutat propunerile de modificare a 399 in lina august inainte de a pleca eu in concediu.

Anonim spunea...

Esti cam pe langa, Theo. Mai bine ti-ai vedea de treaba ta si nu ti-ai mai da cu parerea despre ce nu stii. Du-te la cabinetul medical si ponteaza vreun hot, ceva.

Fox spunea...

ptr militar...

Mareanee, hei, Dumitrache , nu auzi? Lasa blogul, ca aici nu-i un loc pentru misogini!
Iar iti dai in petec.
Incearca macar o singura data sa fi intelept si asculta-i si pe ceilalti din jurul tau. Nu esti doar tu mintea luninata a sistemului (am vazut la ce rezultate ne-ai adus - nesatisfacator)

Anonim spunea...

Pentru "Veninul si canepa"
Suuuuuper tare, frate! De acord cu tine.Parca ai fi fost in pielea mea. Suturile undeva se iau nu pentru ca stii meserie ci pentru ca vrei sa si practici ce stii. Si normal ca asta nu convine multora.
Si pentru ceilalti, un sfat : nu va mai luati de juristi pentru ca ati ajuns la ei, cu diverse probleme de f.f.f.f. multe ori. Iar acestia nu v-au intors spatele, asa cum faceti voi acum.

Anonim spunea...

Anul trecut era mai interesant si avea mai multe subiecte de dezbatut.
Pacat aveam pretentii la oameni intelectuali.Acum a juns o pierdere de timp si un mic taifas.........