Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 26 septembrie 2008

Cine auditează auditorii din MJ?

Ministrul Justiţiei n-a reuşit să-şi facă timp să verifice lupii care păzesc oile jigărite ale justiţiei. Auditorii şi-au tras sporuri care nu le aparţin şi au măsluit zeci de documente de decont. Nimeni nu a făcut nimc. Corpul de control al ministrului, altă dată destul de activ, s-a blegit brusc în faţa sforăriilor doamnelor şefe, Presură şi Dumitrache.
.
Profesional sunt catastrofe. Oricine a citit un raport de audit făcut de Direcţia de Audit a Ministerului Justiţiei poate să confirme. Auditorii lu' peşte, în frunte cu madam Presură, nu au habar ce auditeaza în 90% din cazuri. Auditează proiecte europene fără să poată buchisi în limba în care acestea sunt scrise sau penitenciare fără să aibă minimul de experienţă şi cunoştinţe în domeniu.
.
Produc tot felul de inepţii care au un singur rost: justifică sporuri care le dublează ilegal salariile. Pentru câteva zile de 'misiune' primesc sporurile un an întreg. Timp în care sforăresc în propriul interes sau pentru alţii. Madam Presură sforărea pe vremuri pentru Nădrag Limbă-dulce, care îi punea la dispoziţie cursuri de master la Constanţa la propria-i soţie. Nici asta n-a verificat nimeni. Un micuţ conflict de interese, un măricel trafic de influenţă nu mai impresionează pe nimeni. Doar e vorba despre Ministerul Justiţiei, legea e flexibilă când e proprietate de partid.
.
Corpul de control al minstrului asteapta de ceva vreme unda verde pentru verificarea situaţiei de la Direcţia de Audit a MJ. Dar, cum ministrul justiţiei nu are nevoie de scandal înainte de alegeri, pentru că, dacă acuzaţiile se confirmă fie şi numai parţial, va fi un mega scandal.
.
Auditorii fură, prostesc, sforăresc şi măsluiesc. Nimeni nu va rămâne insensibil, când aceste aceste acuzaţii se vor confirma.
.
Link-uri utile:

PS Tocmai am primit proiectul de organigrama ANP si motivatia modificarilor. Poate discutam dupa masa si despre asta.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Buna seara!Multumim ptr. organigrama.Cam putine directii,9-10.Speram sa se regaseasca si in unitati...Nu uitati ca DGP a avut si 60000 detinuti si doar 3 directii.Presupun ca vor fi directori cu 15-20 salariati in ANP,iar in unitati directori adjuncti cu 2-300.Un director de unitate va fi nevoit sa citeasca si sa semneze zilnic zeci de hartii,situatii,pentru aceste directii...Va garantez ca nu va mai avea timp sa faca nimic altceva."Confruntati" fisa postului cu manualul de proceduri si atributiile din legea executarii pedepsei si regulamentul de aplicare a legii...
la noi ca la nimeni.Sper sa se faca o restructurare serioasa,cei care nu au tangenta cu ppl sa fie functionari simpli,ceilalti sa fie salarizati corespunzator in raport cu complexitatea muncii,riscurile la care sunt expusi etc.O seara minunata!

Anonim spunea...

Buna seara,
In unele unitati sunt posturi nejustificate, oameni care-si iau degeaba banii si chiar se poate fara ei! Unii se inghesuie si fac doar cateva hartii, in schimb ce alte sectoare sunt 1 sau 2 persoane si fac munca pe care in alte unitati o fac 4-5, la un volum de munca mai mic. FIECARE UNITATE CUM A STIUT SA CEARA POSTURILE. Orientati-va oamnei buni in alte institutii, privati care fac bani grei, acestia NU AU O ARMATA INTREAGA DE CONTABILI, si munca merge struna, in timp ce in unitatile penitenciare e OMUL SI HARTIA, unul face numai salarii, altul face numai auto, altul face numai caserie, altul numai receptii si uite asa trec cele 8 ore dar munca nu le este justificata, iar acolo unde CHIAR AR TREBUI OAMENI...nu sunt, fiindca NU S-AU CERUT POSTURI PENTRU ACELE SECTOARE. Cum e posibil in acest sistem sa fii SEF la 1 om sau cel mult 2, sa iei salar GRAS de sef birou, ori la BPCMP un sef si un agent. AR FI TIPUL CA SI sefii,sa mai munceasca,insa acesti sefi la un om sau 2, nu stiu ce au de facut, ii lqasa pe bietii subalterni si ei fac munca. PANA MAI ANUL TRECUT, de ani de zile, acel compartiment nu a avut sef birou si munca a mers STRUNA cu un singur om si au fost mult d elucru, s-au adus comenzi, de munca in unitati, acum cu sefi,se munceste mai putin. IN PREZENT APROAPE TOTI AGENTI SUNT CU STUDII SUPERIOARE, SI POATE AU FACUT ACEEASI FACULTATE CU SEFUL CARE IL CONDUCE, INSA MINTEA LUI ESTE LA CONTRIBUTIE CA TREABA SA MEARGA, fiindca seful, e sef, poate e sotia unui om f f important si trebuia sa ajunga pe acel post. JUDECATI F BINE ACEASTA REORGANIZARE, uitati-va in jur, peste tot unde a fost reorganizare oamenii s-au imputinat si au fost pusi sa munceasca efectiv cele 8 ore,ca doar de aia sunt platiti, nu sa stea la barfe, tigari, cafele, etc...ore intregi, doar sa treaca ziua. sa speram ca se fac pasi marunti dar siguri. Le dorim succes celor care GANDESC BINE O NOUA ORGANIGRAMA !

Anonim spunea...

bravo Huginn !
mi ai taiat comentariul ca nu era la articol si acusica le postezi cum necum!
cit de auditori ,dupa ANI DUMITRACHE auditor sef,nu ma mira nimic
stie cineva cum a incurcat fomeia asta ,fomista ,toate itele la Olt si cum a avansat ca bomba ? gindeste onor conducerea Mj cum de s a strecurat la umbra lui Kibeddi
si al sau sofer?

Anonim spunea...

Subiect sensibil si cu ...frica mare !
Auditorii sint si buni ,sint si ...perversi!
Te privesc fata in fata si ...te lucreaza !Nu le ar strica un control al Corpului de control MJ ca sa ne lamurim si noi!
De ce dle Ministru nu dati veto pentru ?
Riscul e ...putin adevar!

Anonim spunea...

Ce sa controleze la Audit? Sforariile nu se vad cu ochiul controlului.
La acest capitol sint tari ca piatra ,iute ca sagetile cele doua schimbatoare conducatoare Presura si Dumtrache!

Anonim spunea...

"orice putere corupe iar piterea absoluta corupe absolut"Napoleon Bonaparte