Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 3 septembrie 2008

Asigurari de viata - la interne se poate, la penitenciare... se fac comisii

Presa zilei aduce în discuţie o problemă pe care sindicatele din penitenciare o tot abordează în discuţiile cu Ministerul Justiţiei şi cu ANP. Fără prea mare succes până acum. Ministerul Internelor şi Reformei Administrative a finalizat, la presiunea sindicatelor spune presa, proiectul privind asigurările de viaţă şi sănătate.
.
Proiectul stârneşte reacţii contradictorii. Unii salută iniţiativa, pentru că au avut prilejul să cunoască munca poliţistului, alţii dimpotrivă. Pentru funcţionarii din penitenciare acest proiect de hotărâre de guvern nu a fost elaborat, deşi este obligatoriu conform legii 293/2004 privind statutul funcţionarilor publici.

Jumătate de salariu în plus, pentru poliţiştii fără casă

Proiectul de lege privind modificarea Statutului Poliţistului a fost aprobat şi transmis în procedură de avizare la celelalte ministere, urmând a fi promovat către Parlament. Potrivit modifi­cărilor, poliţistul va primi din partea unităţii din care face parte sumele necesare asigurării asistenţei juridice pentru fapte săvârşite în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Totodată, poliţiştii care nu deţin o locuinţă proprietate personală vor avea dreptul la o indemnizaţie lunară de 50% din salariul de bază, pe o perioadă ce nu poate depăşi 15 ani, ca formă de sprijin pentru construcţia sau cumpărarea, o singură dată, a unei locuinţe.

Preşedintele SNPPC, Liviu Butunoi, a declarat pentru ziarul Gândul că sindicatul pe care îl conduce priveşte încă cu neîncredere promisiunile MIRA, atâta timp cât acestea nu vor fi puse în aplicare. (Sursa: Gândul, 03.09.2008)

(...)În plus, poliţiştii vor mai beneficia de asistenţă juridică, pentru faptele săvârşite în exercitarea atribuţiilor de serviciu, care va fi plătită de stat. „Se vor acorda despăgubiri agenţilor în cazurile de rănire în timpul serviciului, dar şi în situaţiile de invaliditate sau deces“, se specifică în actul normativ. (sursa: Cotidianul, 03.09.2008)

Ministerul de Interne a finalizat proiectul de lege care prevede asigurari de viata si sanatate pentru oamenii legii. Politistii care sunt raniti sau chiar ucisi in timpul serviciului primesc despagubiri de pana la 20.000 de euro.

In plus, se lucreaza si la adoptarea unor pedepse mai aspre pentru cei care ataca agenti si asta pentru ca cifrele sunt alarmante. Numai in trei luni, 127 de poltiisti au fost agresati. In acest moment, la nivelul politiei romane sunt peste 5000 de locuri neocupate. (sursa: ProTV, 2.09.2008)

Link-uri utile:

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ce fac sindicatele ?/...S.N.L.P. doarme ,ca de obicei,,,F.S.A.N.P. e si ea cuprinsa de o somnolenta .DESTEPTAREA

Anonim spunea...

Slugarnicie , Nepotism , Linguseala , Pacaleala . S-au vazut tendintele inca de la infiintare cind ti se completa cererea de adeziune de catre seful direct . Repede , sa nu se trezeasca bizonii . Deci , "somn usor in continuare , SNLP lucreaza pentru tine!" .

Anonim spunea...

SINDICATUL DIN PENITENCIARE=PRAF IN OCHI.....Contributie lunara platita degeaba....