Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 1 august 2008

Senzational! Obiecte zburatoare interzise. In exclusivitate! Numai la penitenciare.

Cum o fi frate să fii deştept? Eh, întreb şi eu 'retoric'. Păi nu poate să fie decât bine.
.
Dude şi deştepţi
.
Înţelegi mai uşor fineţurile astea lumeşti. Eşti deţinătorul adevărului şi toată lumea te iubeşte şi te respectă pentru asta. Bună treabă! Ai putea trăi o viaţă numai hrănindu-te cu energia din privirile celor care-ţi sorb cu nesaţ cuvintele.
.
Nu prea înţelegeţi unde bat, nu-i aşa? Păi ia gândiţi-vă la fenomenul obiecte interzise în penitenciare. Ce poţi să faci dacă eşti şef la penitenciare? Recunoşti că ai o problemă şi te apuci inginereşte de treabă ca să o rezolvi? Naaah. Dimpotrivă. Pentru că eşti musai deştept, că de aia ai ajuns cel mai mare peste cei mai mici, arunci cu dude peste avizii de informaţie.
.
Misterul telefoanelor zburătoare revine
.
Mai ţineţi minte cazul telefoane - internet - Codlea? Un deţinut a făcut poze prin penitenciar şi le-a postat pe un site. Nimic spectaculos în gestul cu pricina. Poate doar năzuinţa spre libertate virtuală a băiatului cu telefonu'.
.
Noi am folosit prilejul pentru a deschide discuţia despre introducerea de obiecte interzise în penitenciare. A fost ceva interes şi implicare din partea cititorilor.
.
ANP-ul a folosit însă prilejul pentru a demonstra ce şefi deştepţi are. Am citit cu stupoare cum au fost găsite în penitenciare mii de telefoane. Toate, culmea, paraşutate în curţile de plimbare. Adică nu introduse fraudulos pe la sectorul vizite, nu aduse de colegii noştrii cu 'ambiţii financiare', nu primite la instanţă, spital sau punct de lucru.
.
În 2007 - 6434, în primul trimestru al anului 2008 - 2232 telefoane mobile au fost descoperite. Dacă ar fi să speculez aş spune că doar unul din 5 telefoane introduse este găsit. Asta ar însemna vreo 30. 000 de telefoane pe an. Toate, sau cele mai multe, zburătoatoare după părerea şefilor ANP de la momentul comunicatului cu pricina.
.
Domnul Dumitrache, directorul de la Codlea, a fost într-atât de lezat de interesul nostru încât s-a simţit dator să ne dojenească aspru folosind epitete precum mineri, frustraţi şi alte drăgălăşenii. Ne pare rău că l-am supărat. Realitatea e naşpa dar asta e domnu' şef.
.
Obiectul Zburător Interzis intră în scenă... şi nu mai vrea să plece
.
Sigur că nimeni nu i-a crezut pe băieţii deştepţi care au făcut comunicatul cu pricina. Ne-am spus cu toţii că e o aiureală şi că s-au trezit plictisiţii din ANP vorbind. Dar nu s-a terminat aici. Se naşte o modă, se continuă un trend. Obiectul Zburător Interzis intră în scenă şi nu mai vrea să plece.
.
Recent (acum cîteva zile într-un reportaj la ProTV) am auzit aceiaşi explicaţie de adormit copii. Zboară telefoanele domle'. Ce să facem? Asta e, noi ne luptăm cu dihania dar, mai mult nu putem face.
.
Nu prea e bine. Iar ne minţim. Iar facem operaţii cosmetice obrazului ridat al penitenciarelor. Şi noi vorbim ca proştii despre lustraţie şi prinţipuri. Dacă n-am fost şi noi deştepţi aşa ne trebuie. Găseam explicaţii mişto, reinventam adevăruri, ne făceam designeri de realitate şi, uite aşa, eram şi noi în rândul lumii. Care lume domnilor? Aia a 'deştepţilor' evident.
.
Link-uri utile:

21 comentarii:

Anonim spunea...

Am ras de m-am prapadit. Bine scris. Preoblema e serioasa dar sefii de la ANP nu o vad ca atare. Parca pe ProTV a fost un reportaj in care un sef de la ANP spunea aceiasi bazaconie cu telefoanele aruncate peste gard. Ce, te asteptai sa-i auzi spunand ca au o problema. Niciodata n-o sa se intimple asa indiferent de cvine vine la conducere.
Nici nu mai accepta sindicatele la disutii, asta e un semn.

Anonim spunea...

si credeti ca nu se arunca telefoane peste gard?

Huginn spunea...

Sunt sigur ca se arunca. Evident ca sunt situaţii când se aruncă obiecte interzise peste gard. Dar credeţi că e singura cale? Eu zic ca doar in unele unităţi e tehnic posibil, iar cazurile sunt destul de rare in realitate, deşi există.

Anonim spunea...

S-or arunca peste gard dar sunt unitati unde nu se poate. Si mai e o chestie. Telefoanele se sparg. Dar nu asta e problema adevarata. Sefii de la ANP se ascund dupa deget si inventeaza scuze pentru faptul ca nu isi fac treaba in loc sa gaseasca solutii. Ni se tot promit instalatii de briuere. Cand o sa le avem? La pastele cailor.

Anonim spunea...

S-or arunca peste gard dar sunt unitati unde nu se poate. Si mai e o chestie. Telefoanele se sparg. Dar nu asta e problema adevarata. Sefii de la ANP se ascund dupa deget si inventeaza scuze pentru faptul ca nu isi fac treaba in loc sa gaseasca solutii. Ni se tot promit instalatii de briuere. Cand o sa le avem? La pastele cailor.

Anonim spunea...

Sunt o multime de metode prin care se aduc telefoane mobile in penitenciarele patriei, de la mascarea lor in diferite obiecte primite prin sectoarele PVC la aducerea lor in penitenciar de catre angajatii ANP(agenti,asistente medicale,medici,soferi dupa cum se aude chiar de sefii de sectii)ba chiar si personele din afara care desfasoara diferite activitati cu ppl.
Ce este mai grav ca dupa atatea persoane descoperite ca aduc obiecte interzise in penitenciare si in urma masurilor luate asupra lor, fenomenul nu se stopeaza aproape in fiecare nota de informare citim ca a mai fost prins inca un coleg de al nostru care incerca sa introduca in penitenciar diferite obiecte interzise.
In penitenciarul unde lucrez eu, acum cativa ani daca se gasea cate unul, doua telefoane la trimestru, acum cate 3-4 pe camera la o perchezitie.
Suntem vinovati cu toti.Poate nu ne facem treaba cum trebuie sau chiar si mai rau il cunoastem pe cel care aduce aceste obiecte interzise si nu luam nici o masura inchidem ochii "nu am vazut nimic nu stiu nimic" si astfel a mai trecut o zi si se apropie salaru.

Anonim spunea...

La ANP sefii zboara precum obiectele interzise pe care declara ca le-au vazut cu ochii lor ,,de sticla sau plastic,,

Referitor la cele afirmate seara trecuta pe un post de televiziune de catre un cadru de nadejde al sistemului penitenciar romanesc se poate afirma ca este ceva de rasul curcilor si adormitul copiilor sub 5 luni varsta totala.Cum este posibil ca acest directoras c-am in varsta dealtfel sa duca sistemul penitenciar pe calea cea buna din moment ce face asemenea afirmatii aberante care starnesc ropote de ras, poate domnia sa fi fost interzis ca si obiect zburator deasupra ANP datorita faptului ca autoritatea aeronautica nationala (MJ) a specificat se pare intr-un amplu raport ca nu se poate adapta la regimurile de functionare cu turatii mari si carburanti traditionali si ii este necesar rapid un transplant de ,,cap,, de bara ca altfel cel cu tunelul ( detinutul care sapa tunelul sub puscarie cu lingura)ajunge la granita cu R. Moldova iar dumnealui in calitate de mare specialist in management al ANP in relatia cu Republica Moldova sa poata circula linistit prin el,adevarul este ca se pare ii lipsea tablita de identificare dar a scapat din corziile capcanelor datorita recomandarilor bune spuse de un bun prieten de management penitenciar intr-o sticla de culoare verde,intr-o oarecare seara sub o oarecare scara pe undeva prin Amara
Se vede deja roadele noii conduceri a ANP numai aberatii si bataie de joc, din pacate SE PARE CA SIGUR ACESTIA SUNT OBIECTE ZBURATOARE INTERZISE PRIN ANP

Anonim spunea...

Catre anonimul de la ora 19.35

Se scrie "cam", nu "c-am", "corzile", nu "corziile" si mai ai cateva scapari (cele din urma scuzabile).

Vad ca esti cam agramat, da' sfatos esti nevoie mare.

Anonim spunea...

Catre anonimul de la ora 19.47

Am uitat sa ma prezint si sa imi cer scuze pentru greselile grave de ortografie pe care le fac, eu speram sa citesti comentariul cu gura deschisa in proportie de 96,32111% ca altfel dai impresia ca e ceva de capul tau sau mai precis ca esti unul din obiectele zburatoare neidentificate (OZN) din ANP.
Daca te intereseaza comentariile de pe blog citestele si tinele pentru tine nu te mai da interesant ca mirosi a sef, mai citeste cu atentie prin actele pe care le intocmesti si ai sa descoperi ca se foloseste foarte des si formula ,,c-am,,mai ales atunci cand se desparte un verb de doua conjunctii. Despre celelate greseli sper ca sunt scuzabile din moment ce ma grabesc sa nu ma detecteze sefii pa pa .

Anonim spunea...

Ai dreptate. Se poate scrie si "c-am" daca vrei sa scrii "ca am", dar tu ai scris "c-am in varsta", ceea ce e strigator la regulile gramaticale. Tu inveti gramatica dupa actele venite de la ANP? Nu stii ca acolo e un cuib al incompetentei? De ce aspiri sa ajungi ca si ei? Mai bine ia niste lectii citind articole si comentarii pe blog.

Anonim spunea...

"Citeste-le" si "tine-le".

Te rog "spune-mi" ca faci aceste greseli in mod intentionat ca sa nu te recunoasca cineva.

Anonim spunea...

Imi cer inca odata scuze PENTRU GRESELILE ORTOGRAFICE FACUTE sper sa intelegeti ca nu ortografia conteaza si ceea ce este exprimat prin acel comentariu, mii de multumiri administratorului acestui blog care ne admite inca cu bune si relele noastre.

Anonim spunea...

Bai Pruteanule al sistemului penitenciar, tu nu faci decat sa vanezi greselile gramaticale ale colegilor care posteaza comentarii? Vino tu la ANP,cu gramatica in manus, sa fii singurul competent. Hai corecteaza textul......

Anonim spunea...

cu toii stim sau banuim cum se introduc obiectele interzise in penitenciare si sunt convins ca si dansul stie insa hai sa fim seriosi, cum ar fi fost sa fi spus dansul nu reporterul, ca angajatii introduc obiectele pentru bani, ca agentul in loc sa-si faca treaba prefera sa mai fumeze o tigara sau ca nimeni nu este interesat de stoparea acestui fenomen. ne place sau nu, noi suntem de vina.

Anonim spunea...

Comentariul tau nu-l corectez. Tu nu mai ai nicio sansa.

Anonim spunea...

Directorul care apare in reportajul ProTV cu obiectele interzise e acelasi care a fost autorul scuzelor penibile referitoare la tunelul sapat cu lingurita... la Penitenciarul Focsani parca. Zeci de metri cubi de pamant sapati cu lingurita, Prisone Break nu alta, la Focsani.

Anonim spunea...

lstimati colegi!nu vom reusi aici pe blog sa stopam mizeria din sistem,daca vreti, chiar coruptia.nu vedeti ca datorita mijloacelor noastre invechite,cei dela DICCOT isi fac mai bine serviciul,cum altfel mai anihilau ei o alta banda de escroci,din clanul camatarilor daca acestia nu ar fi avut telef. in penitenciar,sa-si poate coordona activitatile.oare sa fie cumva si o cutuma la mijloc?anp si altii,cu buna stiinta?nu am idee cat costa un sistem de bruiere,dar daca ar dori anp-ul acest lucru,ar fi pus in practica.DECI.....?uitati-va cate tari au in perimetru ppl. nici asta nu se vede?atat timp cat legea 275/2006 va suferi modificari,e clar,atat timp cat in fiece zi apare cate o lege noua pe:financiar nu vei stii ce salar ei,cat regulamentele PES,nu se aplica de cei mari nu vei stii de ce vei fi dat afara,sau de ce te bate ppl.Raspunsurile curg ca viiturile...NU AVEM BANI!!dar asta fratilor nu e treaba noastra,cine a dus sistemul in cap sa iasa la plimbator.nu ma bucura acest lucru dar ma satisface etic,trebuiesc pedepsiti si nu vom mai fi luati drept o adunatura de slugi,si treptat lucrurile trebuie sa i-a o turnura normala.daca v-am plictisit e traba dv.ptr Pruteanu succes la corectari si augmentari.

Anonim spunea...

Buna tuturor!


Domnilor colegi, telefoanele se introduc atat peste gard(invelite bine in burete si prinsa cu banda adeziva, nu se sparg) dar si prin sectorul vizite, atata vreme cat din lipsa de personal numarul de agenti la sectorul vizite este insuficient(ca mai bine se trimite formatie la munca).

Dupa cum bine spunea un coleg, oare sa fie interesul zero din partea ANP sau se doreste a se afla din ascultarea telefoanelor tentaculele diverselor retele de infractori (asa ca statii de bruiere nu o sa vedeti prea curand).

Posibil, nu vom stii niciodata adevarul adevarat, asa cum istoria nu se scrie decat in sensul dorit de cel de la putere.

Iar la sfarsit va intreb: nu vedeti ca va indepartati de la subiect corectandu-va unul pe altul? Asa nu o sa vedeti nicicodata padurea din cauza copacilor... (nu sta eticheta unui om cinstit in mici greseli gramaticale, datorate probabil si de lipsa folosintei unui pc)

Toate cele bune!

Anonim spunea...

in unitatea noastra se pot arunca telefoane peste gard,si de altfel chiar s-au aruncat.Au fost gasite telefoane chiar si in interior linga zona,telefoane care trebuiau ridicate,invelite bine in vata sau poliesten.Asa ca nu va mirati.Nu peste tot sunt garduri mari din placi.Si inca ceva...a gresi este omeneste,chiar si gramatical,esenta insa conteaza mai mult.

Anonim spunea...

Esenta e interesul pentru autodezvoltare, grija pentru a invata in fiecare zi ceva nou. Tine si de profesionalism.

Anonim spunea...

la Pnt Ploiesti chiar se arunca telefoane peste cladirea administrativa direct in curtea de plimbare a p.p.l.De la orele 16, 17 "aruncatorii"(fosti p.p.l.) sunt prezenti in fata pnt. si arunca tel. mobile spre curtile de plimbare, tel bine impachetate in carpe, bureti etc.Acestea ajung pe plasa care acopera curtile de plimbare, iar p.p.l.de la ferestre cu ajutorul unor dispozitive improvizate (un fel de caleasca)le recupereaza.Mentionez ca din strada pana la curtile de plimbare sunt aproximativ 25-30 de metri. DECI SE POATE!