Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 8 august 2008

Reeducare K1 la Penitenciarul Rahova

Site-ul ANP ne anunţă la rubrica evenimente că un domn pe nume Cătălin Moroşanu, luptător K1, s-a prezentat la Penitenciarul Rahova cu o aprigă dorinţă de a sprijini procesul de reeducare a deţinuţilor, în spiritul păcii şi al bunei armonii.
.
K1, după cum ştiţi, nu e afiliat la Federaţia de Şah şi Sporturi Liniştite. Domnii prezenţi în ringul K1 nu discută despre literatură, dizidenţi ruşi cu experienţă carcerală sau joburi pentru prospăt liberaţii din penitenciare. Şi totuşi care e tâlcul vizitei celui cunoscut drept Moartea din Carpaţi la Penitenciarul Rahova?
.
Sunt două explicaţii posibile. Fie, după ultima cotonogeală încasată, Cătălin a devenit un bun creştin şi şi-a descoperit misiunea socială. Fie dl. Moroşanu face ce-i spune PR managerul şi îşi lucrează imaginea şifonată de ultima mega-smardoială încasată.
.
Cum l-au găsit cei de la Rahova tocmai pe Cătălin Mroşanu pentru misiunea asta nobilă? Poate că nu se uită la televizor şi n-au văzut cum personajul îşi promova imaginea mâncând păpuşi şi rupând mese.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Personal aveam impresia ca p p l au si asa mari probleme in gestionarea pasnica a frustrarilor si a starilor de furie?!Nu sunt psiholog nu lucrez la SRS dar tot nu vad care ar putea fi metodologia prin care un sport violent ar ajuta la reeducarea si reinsertia sociala a ppl ,eu stiam ca in penitenciarele romanesti se deruleaza programe de stapinire a furiei,sincer consider ca sunt mai educative sporturile fara violenta ,de echipa care sa le stimuleze spiritul de colaborare si intrajutorare,fair-play .

Anonim spunea...

Alegerea celor de la Rahova nu a fost inspirata dar poate au facut un compromis si au avut si altceva de castigat in afara unui articol intr-un ziar.Ma gandesc la o sponsorizare. Macar de-ar fi asa.Suntem invatati sa ne milogim la unii si la altii sau sa acceptam propuneri"indecente".
La Jilava, acum vreo 2-3 ani, Nety Meir, mare politician, senator daca nu ma insel, nici mai mult nici mai putin, pentru popularitate a adus mingi de fotbal detinutilor, s/a fotografiat cu ei, circ ce sa mi zicem.Chiar a vrut sa doarma intr-o camera.Bine ca i-a trecut,doar era parlamentar...

Anonim spunea...

Cunoasteti proverbul acela care spune ca cine se aseamana se aduna?
Cred ca nu mai e nimic de spus.

Anonim spunea...

"Fiecare la locul lui" imi spunea un profesor la un moment dat.

Diferenta intre Morosanu si persoanele private de libertate care au savarsit infractiuni cu violenta este doar sensul in care aceasta violenta a fost indreptata.

Exercitiu de imaginatie: se iau cei mai violenti infractori din sistemul penitenciar, se supun unor antrenamente fizice similare celor pe care le fac luptatorii K1 si li se deschide orizontul catre activitatea sportiva. Rezultat: "Omul potrivit la locul potrivit".

Sunt convins ca Morosanu nu a transmis cele mai frumoase mesaje in vederea resocilizarii persoanelor private de libertate si de asemenea mai sunt convins si de faptul ca toata lumea a vazut diverse filme SF cu un subiect asemanator exercitiului de mai sus insa un astfel de demers se poate inscrie intr-un program de anger managemet.

Anonim spunea...

"no comment",mare este imparatia lui Dumnezeu!

Anonim spunea...

Auzii de blogul asta si ma bucurai ca se nascu.Poate ar fi bine sa ma i apara unul,nu de alta dar ptr mine tot ceea ce exista,"fiinteaza" doar ca unitate si lupta dintre contrarii...Se pare ca uneori este criza de subiecte...nu vreau sa critic si nici sa acuz...(cine crede ca stie ceva ,nu a cunoscut cum trebuie sa cunoasca),avem familii,obligatii,prioritati,etc.In loc de acest "K 1" as fi preferat o dezbatere cu tema:"Sporul de confidentialitate",baza legala,ordin MJ,modalitati de acordare.Va doresc wk placut si un spor de confidentialitate cat mai mare.

Anonim spunea...

nu se publica mesajul anterior?

Anonim spunea...

@};-@};-@};-