Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 29 august 2008

Picatura chinezeasca

Iarasi trist, iarasi adevarat. Gheorghe Şpaiuc in 9 cuvinte, pentru descrierea decorului, si restul, pentru o poveste scurta. Un magistrat, recompense politice, picatura chinezeasca, un birou sindical.
.
O noua zi de munca. Magistratul, recompensat politic cu o functie beton, si un salariu asisjderea, aranjeaza linistit castanute si frunzulite in birou. Cateva flori ofilite asteapta o picatura de ploaie pe pervazul linistitului sau birou.

Pic, pic, pic. Se pune ploaia? Magistratul se bucura. Pic, pic pic, totul continua la nesfarsit. O zi, a doua zi, a treia zi. Stresant. Nu mai poti vorbi la telefon, nu-i mai poti da explicatii sotiei, nu mai poti rezolva transferuri, nu mai poti “plati” din datorii. Stresant.
.
Se ratoieste la administrator. Cine e impertinentul care-i tulbura linistea patriarhala? Ameninta suparat cu repercursiuni. Intr-un tarziu, activat, serviciul secret al ANP, trista relicva a SIPA, actualmente DPCMP, afla cine sunt impertinentii (speculez desigur, nimeni nu stie ce face Tibi Ungureanu). Sindicalistii au lasat aparatul de aer conditionat deschis. Se dau dispozitii: “intrati in forta, nu ma pot concentra”.
Incearca sa-l tempereze cu totii, dar in zadar. Ar fi ilegal, dar magistratul e greu de convins, a lipsit la lectia in cauza.

O noua zi. Revenit la birou, presedintele FSANP este 'fugarit' prin ANP de doi insi in salopete albastre cu o surubelnita in mana. Vor sa salveze magistratul de la 'spalarea creierului'. Sindicalistul refuza sa le permita accesul in birou. Şpaiuc gaseste insa solutia salvatoare. Pleaca in concediu. Astfel o noua etapa in lupta pentru salariu este castigata de magistratul din Iasi.

De luni, a revenit. Fresh si pregatit să cheltuie sutele de milioane de lei pe care, generos, ANP i le face cadou în fiecare lună cu titlu de salariu.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Pe 30 .11 .2008 vin alegerile!

Anonim spunea...

Ieri a fost ,, nevoit " să părăsească atmosfera idilică a biroului său şi să intre în, spaima sistemului penitenciar, JILAVA.
Cu această ocazie, familia CĂMINIŞTEANU i-a făcut plata pentru că a scăpat-o de sancţiunile propuse de comisia de disciplină din ANP.
A îmbinat utilul cu plăcutul.

Anonim spunea...

După ce a fost pe secţiile de deţinere a Penitenciarului Jilava, Spaiuc şi-a ars hainele pentru a nu-şi infesta familia şi apartamentul inchiriat cu 1500 euro.
Şi astăzi are programare la psiholog pentru a trece peste ororile vazute acolo,care îi provoacă coşmaruri îngrozitoare.

Anonim spunea...

Se pun si picaturile de muci picurate de madam DEDIU peste tot ?

Anonim spunea...

Parca Jilava era in renovare ?!?

Anonim spunea...

Vine Toamna!!!!!!!

Anonim spunea...

EMOTIE DE TOAMNA

A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva,
cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.

Ma tem ca n-am sa te mai vad, uneori,
ca or sa-mi creasca aripi ascutite pina la nori,
ca ai sa te ascunzi intr-un ochi strain,
si el o sa se-nchida cu-o frunza de pelin.

Si-atunci ma apropii de pietre si tac,
iau cuvintele si le-nec in mare.
Suier luna si o rasar si o prefac
intr-o dragoste mare.