Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 21 august 2008

Penitenciar USA

National Geographic Channel despre penitenciarele din America.
Penitenciar USA
.
Apreciata serie de documentare revine cu şase noi episoade incitante. Pătrunzând dincolo de gratii, seria Penitenciar dezvăluie viaţa infernală din puşcărie, înfăţişând toate extremele dintre crimă şi pedeapsă: gangsterii fără remuşcări, infractori ce refuză să-şi recunoască faptele, condamnaţi ce nu vor decât să-şi ispăşească pedepsele… şi ofiţerii însărcinaţi să ţină sub control acest grup de violenţi inadaptaţi social.

Află despre „oraşul corturilor” în Ultimii prizonieri în lanţuri, unde supraaglomerarea a impus luarea unor măsuri drastice: deţinuţii au fost cazaţi în corturi, fiind nevoiţi să supravieţuiască condiţiilor vitrege din deşert. Aici există chiar şi o echipă specială de ofiţeri care să ţină sub control acest oraş al infractorilor. Costurile sunt reduse pentru că prizonierii sunt puşi să muncească pentru a se întreţine.
.
Cunoaşte noii angajaţi ai Penitenciarului din Wyoming, care trebuie să se pună rapid la curent cu mersul lucrurilor dacă vor să se impună în faţa criminalilor, violatorilor şi pedofililor, faţă de care se află în minoritate.
.
De la tinerii infractori care încearcă să revină pe calea cea bună în Tânăr şi rău până la membrii de bande care-şi continuă acţiunile violente chiar şi de dincolo de gratii în Loialitate fatală, această serie realistă spune lucrurilor pe nume. În Şcoala de corecţie, puşcăriaşii îşi riscă vieţile pentru a încerca să studieze, cu speranţa la o viaţă mai bună. Pot rămâne departe de probleme în mijlocul conflictelor violente din interiorul închisorii?
.
În cele din urmă, Stare de urgenţă analizează situaţia din Centrul de Detenţie Multnomah, unde supraaglomerarea a dus la eliberarea unora dintre prizonieri pentru a face loc celor acuzaţi de infracţiuni mai grave, care apar în fiecare zi. (sursa: link)

Link-uri utile:

6 comentarii:

Anonim spunea...

Eu vreau sa merg putin impotriva curentului(si cand spun asta ma refer la atacarea sefilor)pt ca mai mult sau mai putin despre asta discutam aici.Ce vreau sa spun este ca avem o mare problema in selectarea agentilor.
Intrebare:de ce se incadreaza cineva la penitenciar?(ma refer la agenti,ca de ofiteri am vorbit destul Doamne iarta-ma)
Raspuns:pt BANI,e ,si aici avem o problema dupa parerea mea,nu ca nu ar fi importanti banii dar pe langa bani mai conteaza si "chemarea" spre o anume meserie.
De ce nu facem ca in Politie,ok cine vrea sa lucreze la penitenciar,ca agent,sa faca o scoala de 2 ani,nu e corect asa?
Vorvesc si eu asa.......... si ma credeti sau nu eu sunt agent,dar ma uit in jurul meu si vad cum gandesc oamenii,ceva in genul "de ce te agiti ca tot banii aia ii iei?" "ne mai da ceva" , "ce afaceri putem face".Pai bai fratilor haideti sa ne hotaram ,am venit la penitenciar :PENTRU CE ANUME? OK nu stiu cat am am fost de explicit,va rog pe dumneavoastra stimatii mei colegi sa ma completati sau sa ma corectati,dar eu consider ca avem o mare problema si aici ma refer la agenti de ofiteri nu mai zic........ca s-a tot vb de ei.Injurati-ma stimati colegi agenti(probabil ve-ti crede ca sunt vreun "infiltrat".Numai bine!

Pruteanu spunea...

"veti crede", nu "ve-ti crede"

Anonim spunea...

Asta e un exemplu de "asa da" sau de "asa nu"?

Anonim spunea...

E un exemplu de... asa poate.

Anonim spunea...

Asa poate...? Nu inteleg.

Anonim spunea...

Este interesant ca la primul comentariu nu prea au fost replici.Asadar agentii stiu doar sa ii critice pe sefi,interesant.nu?