Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 30 august 2008

ANP: 18 posturi de director de penitenciar scoase la concurs

Ministerul Justiţiei şi ANP au anunţat ieri scoaterea la concurs a 18 posturi de director de penitenciar. Problema magistratului multilateral dezvoltat se menţine în graba de a ocupa aceste posturi înainte de alegerile din noiembrie 2008.
.
Mai mult, nici unul dintre posturile de conducere ocupate temporar de către magistraţi nu sunt scoase la concurs.
.
Singura excepţie este Penitenciarul Târgşor - mulţumesc pentru observaţie - unde dna. judecător Zinica Trandafirescu a cerut încetarea detaşării din motive personale. Se întoarce în magistratură sau, la fel de posibil, va ocupa o altă funcţie la ANP.
.
Link-util:

43 comentarii:

Anonim spunea...

Oare , cand vin si randul palmasilor (cei care nu sunt ofiteri nu pot particiap) ?Sa poata participa si la un concurs !

Anonim spunea...

La un concurs de ce? Daca ai participa tu la un concurs in limba romana, ai pierde.

Anonim spunea...

Talpa vrea sa devina creier?

Anonim spunea...

"Oare , cand vin si randul palmasilor (cei care nu sunt ofiteri nu pot particiap) ?Sa poata participa si la un concurs !"....... te rugam pruteanuleeeeeeee..... intrerupe concediu si amendeaza ce este de amendat.....
Mai grav este ca .....cel de mai sus viseaza sa si participe la un examen cand, dupa cum se exprima, nu ar fi capabil nici macar sa redacteze un DZU :(

Anonim spunea...

Pe cand se scoate la concurs si postul de director la Barcea Mare ? Sa-l vedem si pe Bota cat de capabil este .Sigur nu ar participa la concurs,s-ar face de rusine, ca si ceilalti doi incompetenti,Timar si Mara.

Anonim spunea...

magistrat,targsor

Anonim spunea...

magistrat:Targsor

Anonim spunea...

Mai lasati-l Doamne pe Pruteanu in pace , fie-i zacusca usoara si plimbarile cu motoreta , line ! Asa o fi , palmasii , zise cineva , nu prea au minte , dar ce te faci cu atitea CREIERE ce nu pot schimba nimic ?

Anonim spunea...

O....DZU

Anonim spunea...

Domnilor,

ce va infocati asa de tare?

anonimul de la ora 10:39
* a mincat o litera,din graba, este evident, nu e o greseala de ortografie majora,
* a inversat doua litere intre ele - contabilii inverseaza frecvent doua cifre alaturate...

de ce judecati omul dupa cestiuni nesemnificative..

daca scria "sau dus" sau "tu sa fi" ziceam si eu....

asa ca, va rog sa incercati sa vedeti padurea de copaci, nu sa dati cu nasul in ei ...

Anonim spunea...

iar revine frica ca ocupa magistratul postul... chiar daca nu s-ar inscrie niciunul sau n-ar fi detasat tot n-ai putea dormi de grija. e si normal: pe cine sa mai arunci vina daca nu mai sunt magistrati in sistem?

Anonim spunea...

Bai da prost mai esti. Vina apartine prostilor nu magistratilor. Intimplator cele 2 categorii sunt una in cadrul ANP. Mai primesc si salariile alea de 200 de milioane ca sa frece menta pe nervii nostri si ai tai asa putini si uzati cum sunt.

Anonim spunea...

Nu trebuie sa-i vorbiti astfel. Poate nu stie ca magistratii au o pozitie privilegiata chiar in legea functionarilor din sistemul penitenicar. Chiar crede ca razboiul cu acestia este unul inutil. Ar trebui si dumneavoastra sa intelegeti ca avem ii avem si noi pe ai nostri... prosti.

Anonim spunea...

Pt ka un major timpit ,urmareste semnele de punctuatie pe acest forum kum urmareste orele la kare vin sefii la program ,ne-am hotarat sa-i dam lectii saptamanale de gramatika,in lok de muraturii sau lamaii ,impotriva gretii a la... prutenu... Semne de punctuaţie: Semnele de punctuaţie de sine stătătoare (punctul, virgula, două puncte, punctul şi virgula, semnul exclamării, semnul întrebării şi punctele de suspensie) stau lipite de cuvântul anterior şi separate cu un spaţiu de cuvântul următor:

Newton a fost un om de ştiinţă englez. Alături de Leibniz, Newton este considerat părintele analizei matematice.
Contribuţiile sale cele mai numeroase au fost în domeniile: matematică, fizică şi astronomie.
De ce cade mărul din pom? Pentru că e atras de Pământ! Lui Newton îi datorăm înţelegerea gravitaţiei.
Semnele de punctuaţie care se folosesc în perechi (ghilimelele şi parantezele) stau lipite de cuvintele pe care le includ şi separate cu un spaţiu de cuvintele din exterior:

Pentru a explica refracţia, Newton a postulat existenţa unui „mediu eteric” în care se propagă lumina.
Prima lege a lui Newton (numită şi legea inerţiei) spune că în absenţa acţiunii unei forţe un corp rămâne în repaus sau mişcare rectilinie şi uniformă.

Ghilimele:
Se recomandă folosirea ghilimelelor româneşti corecte: „exemplu” (în formă de 99 jos şi 99 sus). Atunci când într-un citat intervine un alt citat, acesta din urmă va fi marcat cu ghilimele unghiulare: „un alt «exemplu»”.


Majuscule:
Titlurile de articole şi de secţiuni se scriu numai cu iniţiala primului cuvânt majusculă. În rest, cu excepţia numelor proprii, cuvintele vor începe cu minusculă.

Nu se vor folosi majusculele pentru a scoate în evidenţă un cuvânt sau un fragment. Pentru acest scop se scrie cu caractere cursive.Cursul va urma ...

Anonim spunea...

raspunsul e tipic si nu ma surprinde. sistemul fiind plin de oameni de caracter si cu bun simt... ca multe alte postari are la baza principiul: noi stim mai bine (de fapt suntem singurii care stim) si daca nu esti de acord cu noi te executam. mister huginn, poti fi mandru de nemagistratii din sistem!

Anonim spunea...

Bai, mie mi-e dor de Pruteanu. Pe bune. Au aparut numai critici de doi bani.

Huginn spunea...

Pe fond nu vă pot contrazice pentru că, în mod evident, aveţi dreptate. Cred însă că problema nu se pune astfel.

Faptul că prefer să cred că sistemul penitenciar poate fi condus de oameni cu experienţă nu de tot felul de paraşutaţi e una, iar modul în care aleg să se exprime unii cititori, e cu totul altceva. Cititorii care postează pot fi ofiţeri sau agenţi de penitenciare, dar pot fi şi alte categorii profesionale. Pot fi bine intenţionaţi sau nu.

Greşiti însă atunci când consideraţi că aceste comentarii demonstrează rele apucături sau slăbiciuni de caracter. Nu e nici o legătură. Nu e nimic de demonstrat aici, deşi se pot înţelege multe. La fel sunt postările pe site-urile mass-media, pe forumuri de specialişti sau nu. Unele mai bune altele mai puţin bune.

Anonim spunea...

am postat deranjat de mitocania unor raspunsuri. mai ales ca nu sunt sustinator al colegilor care au ales sa petreaca vacante prin sistemul penitenciar desi nu au nici cele mai vagi notiune despre el. la aparitia blogului am crezut ca va fi un instrument al reformei si un spatiu al dezbaterii civilizate. la un moment dat era de inteles obsesia pentru magistrati. dar acum? hai sa fim seriosi! nu ei tin in loc sistemul, ci vointa politica si lipsa reglementarilor. sa nu uitam si slaba pregatire a personalului. de curiozitate, intrebati in teritoriu despre Legea 275 sau despre noul proiect al Legii pentru executarea pedepselor. Cati stiu ce cuprind, macar in mare? Ma intreb daca nu ar fi util un site de genul prison.eu.org, care sa contribuie nu doar la stimularea miscarii sindicale, ci si la informare si dezbatere. problema este ca prea multi prefera barfa, porcaiala si pumnul in gura...

Anonim spunea...

Palmasilor si nu numai ...

Nu credeti ca scarile se urca treapta cu treapta? Sau macar din "doua in doua"?
Puteti sa invocati dezvoltarea societatii prin aparitia ascensorului care ar rezolva multe din problemele societatii romanesti.
Macar folositi o scara rulanta daca va este greu ...

Stichus

Anonim spunea...

Magistrati sau nemagistrati, conditiile ar trebui sa fie egale. Asta e tot. Se da din start un certificat de competenta unor oameni din afara sistemului care nu au cum sa fie competenti de la inceput in acest domeniu. Dupa cativa ani, cand pricep si ei cam cu ce se mananca munca asta, pleaca. Pe de alta parte, avem de-a face cu reactia oamenilor din sistem care-si apara sansele de a-si utiliza intr-o zi "bastonul de maresal", cu invidia oamenilor sistemului fata de salariile monstruoase ale magistratilor (in conditii de munca egale cu ale directorilor nemagistrati), dar si cu frustrarea unora care sunt certati cu scoala si cu tot ce inseamna om scolit, nepalmas (un fel de manie proletara, o ciuda de "clasa" intelectuala). Pe langa toate acestea, apar unii magistrati care fac gafe magistrale. De ce ne miram ca apar aceste atitudini?

Anonim spunea...

Jilava , schimbare , URGENT ! Ar trebui deschisa o bursa de valori NULE unde sa-i dam pe girla pe toti batutii in cap gen caministeanu . La citi berbeci din astia sint in sistem am merge numai pe profit !

Anonim spunea...

Daca aduci un copil crescut in padure in oras, se va purta ca un handicapat. Daca duci un om de stiinta intr-o jungla, se va purta, de asemenea, ca un handicapat. Cam asa se pune problema, pastrand proportiile, si cu magistratii. Asa ajung ei de rasul unora care au o cultura de cartier, dar care in mediul penitenciar sunt destul de smecheriti.

Anonim spunea...

De acord cu tine, Edy. Totusi, trebuie sa recunoastem ca magistratii par ceva mai sensibili fata de ideea de reintegrare sociala a p.p.l. Cei vechi din sistem care acced la functii de conducere sunt de la paza si au niste idei puternic intiparite in minte. Ce alegem? Raul cel mai mic? Care este acela? Nu stim. Oricum, nu alegem noi. Ce usurare, nu-i asa?

Anonim spunea...

Dumitrascu e un exemplu tipic de palmas care a urcat prea repede. Nu s-a mai putut opri pentru ca locul lui nu era acolo. Daca ar fi urcat treptat, probabil ca s-ar fi obisnuit cu aerul tare al inaltimilor, dar asa...

Anonim spunea...

Bine, bine, dar sa nu uitam ca si magistratilor li se urca la cap puterea si capata aere de stapani de sclavi. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca pot veni gata "corupti". Si mai e ceva: ce fel de magistrati isi lasa meseria pentru a veni ca directori? Ce ii mana pe ei in lupta? Dorinta de a pune sistemul penitenciar pe picioare dupa ce au pus sistemul juridic pe butuci? Nuuu... Atunci? S-au saturat de insuccese si vor un loc caldut, vor mai multi bani? Cu alte cuvinte, vin judecatorii incompetenti si cei profitori cu pile. Un pas inapoi pentru sistem.

Anonim spunea...

Din cate am auzit, doamna Zinica e un magistrat care a avut succes ca director al P. Targsor. Cel mai bun se retrage?

Anonim spunea...

Pentru primul anonim:

Randul palmasilor? A venit. In luna septembrie este concurs. Daca aveti facultate, veti putea da examen intr-una din lunile urmatoare pentru trecerea in corpul ofiterilor. Dupa cativa ani veti putea accede la functii de conducere. Mi se pare de bun simt. Oricum, faptul ca agentii pot da examen inaintea celor din exterior mi se pare o discriminare. Daca sunt buni, sa concureze cu cei de afara. Deci, burta pe carte! Poate ca asa nu va veti mai oftica atat ca unele p.p.l. studiaza.

Anonim spunea...

Huginn, vreau sa te felicit pentru modul in care moderezi discutiile pe blog. De cate ori esti tu "la timona" ma simt in largul meu. Multumesc.

Anonim spunea...

19:20,drept e ce afirmi,dar si mai nedrept e faptul ca raspunzi unor "mitocanii".la ce-ti ajuta?oamenilor le este teama de sefi,aici se descarca si nu-si dau seama de nuanta interioara a randurilor pe care la lasa in urma lor,pentru ca nu stiu ce se intampla.la ce crezi ca ne-ar prinde bine, sa stim atat de bine 275,sau proiectele care sunt in nr foarte mare.vrei sa le punem numai noi palmasi in aplicare?vezi bine ca tot directorul(ii)sunt cei care aplica dupa bunul plac,pe unde se poate,ca doar stim cu totii ca legea e INTERPRETABILA.cu toate izvoarele ei(scrise si nescrise).pentru noi ce ne pierdem vremea pe acest blog,cum vreti sa fie noul director al penit.unde lucrati?colegii vostrii cum ar trebui sa fie dupa parerea voastra?a-ti vrea ca cei ce pana acum au luat leafa "degeaba"sa munceasca?si voi sa faceti ce faceau ei?a-ti dori ca noul director sa i-a dintre voi o noua generatie de nepoti?eu sunt convins ca nu asta va doriti,ptr ca am muri in mijlocul ppl.ptr 12:02 sa nu uiti niciodata ca toate terminatiile nervoase inclusiv ale creierului SUNT IN TALPA.si daca talpa e desculta, creierul are de suferit.toti devenim aici politicieni ai sistemului,dar numai asa cum il vrem noi,daca apare o parere buna,rea,o mocirlim ca nu stiu cui nu ia placut.ar trebui sa ne acceptam si bunele si relele,sa formam o echipa, dar nu de invidiosi.dupa parerea mea nici cand vom iesi la pensie nu vom stii "tainele"acestei munci,ptr ca nu este o meserie,tot timpul pana aplici legea trebuie sa ai un dezvoltat simt al INSTINCTULUI.si sa nu mai pierdem vremea cu greseli vechi cand putem face altele noi.

Anonim spunea...

Sorry, pt. anonimul de la 01.00

Oare la ce crezi tu ca e bine sa stim 275?
Oare pentru ce crezi ca e bine sa vi si sa venim cu idei pt. modificarea 275 - ului?
Esti dereglat, omule ...
Pai noi lucram cu acesta lege si cu viitoarele modificari, indiferent de spatiul mioritic in care ne desfasuram activitatea.
Ca e seful bun sau prost, competent sau incompetent, titular sau imputernicit (bla, bla...) noi, cei care muncim pe sectii, muncim dupa normele in vigoare, indiferent ce parere avem despre superiorii nostrii.
Trebuia subliniat faptul ca lucram intr-un sistem ierarhic, asemanator tuturor institutiilor si a celorlalte persoane juridice publice sau private. Peste tot se gasesc carcotasi care au solutii, dar sunt fie ilegale fie spuse la "o mica barfa".
Cand i se cere sa vina cu solutii concrete la modificarea unei legi gaseste tot felul de pretexte, ba ca e interpretabila legea si va fi aplicata tot de sefi, contrar viziunilor pe care le are (normal ca e interpretabila daca nu se sinchiseste sa vina cu propuneri de modificare) sau ca ea va fi aplicata de viitorii directori cu nepotii pe care-i va avea ... sau orice alt motiv care sa-l faca sa nu faca nimic? Oricand vom gasi motive pentru a nu ne sinchisi si a primi totul de-a gata ... e placut, asa-i? Si mai si aruncam cu ce putem in altii ...

Stichus

Anonim spunea...

Pt anonimul de 23.10

Multumesc pentru raspuns .
Lunile urmatoare ce inseamna ?
decembrie,ianuarie ?

Anonim spunea...

ptr 07:11;cred ca nu m-am facut bine inteles,ai dreptate sunt dereglat din cauza 275,si a altor proiecte care am tot fost intrebati"voi cu ce propuneri veniti?"si asa a ramas.erau propuneri pertinente,de la atata nr de gardieni.tu ce crezi?uite un alt exemplu ,sa te contrazic cu 275sunt spl am 10 semi-des si 1des ptr paza.vine handicapatul de director adj(imputernicit de n ori)in control la punct de lucru.prima intrebare "de ce vorbeste ba hotul la telefon?"si scrie o pagina in consemn.raspunsul meu a fost,ca 275 i-a dat aceasta posibilitate.referitor la munca de pe sectii stim toti cum o facem dupa 275.ne-am acoperit cu 100 de registre pe sectie,respectam 275 la separatiune,si mai departe cum vrea hotu.hai recunoaste ca asa e peste tot.te bucura ca ai un275 care nu ne ajuta cu absolut nimic in situatii mai complicate?la ce bun ca il am?totul este o INERTIE ORIENTATA,DUPA NISTE TEME PE CARE LE COPIEM DE 100 DE ANI,MUCEGAITE CU NISTE REPERE SCHELETICE EXPIRATE SISTEMULUI PENITENCIAR EUROPEAN.ITI SUNT ASIGURATE TOATE CONDITIILE LA LOCUL DE MUNCA?NU IMPROVIZATII?CONDITII?

Anonim spunea...

domnilor haideti sa vorbim pe intelesul tuturor adica sa punem punctul pe I in sistem nu se respecta nici un fel de lege sau ordin pentru ca asa au fost facute sa nu se respecte cu multe interpretari iar directori nu s-asuma raspunderea pe legi si ordine proaste facute de incompetenti sper ca noul director sa schimbe ceva in aceasta directie.

Anonim spunea...

Dna Zinica n-a avut probleme mari la Targsor pentru ca a avut sprijin politifc. dar nu a fost un magistrat de succes. A fost, mai curand, un personaj mediocru cu care ne-am obisnuit.

Anonim spunea...

D-na Zinica Trandafirescu a fost ofiter de penitenciare si director la Penitenciarul Targsor inainte de a deveni magistrat. Este unul dintre cei mai vechi directori.

Anonim spunea...

A fost un magistratn competent. Ar fi o pierdere pentru sistem sa plece.

Anonim spunea...

A fost un magistrat si un manager competent. Ar fi o pierdere pentru sistem sa plece.

Anonim spunea...

Doamna Zinica a fost putin securista inainte de a ajunge mare magistrat, asa se spune. Cat despre calitatile ei manageriale, ma abtin sa vorbesc. Luati de pe starad, la intamplare, orice individ cu liceul si numiti-l director de penitenciar. Lasati-l la conducerea unei institutii 150 de ani si va invata din mers cam ce trebuie sa faca acolo astfel incat sa supravietuiasca respectiva unitate. Cu timpul ne vom obisnui atat de tare cu mutra lui in respectiva functie incat o sa ni se para indispensabil. cam asta este si cu tovarasa, pardon, doamna Zinica.

Anonim spunea...

De acord cu tine, ac-dc. Si-acum ce va face dna Zinica? Se intoarce in magistratura? Nu cred. Foarte probabil se va inscrie la urmatorul concurs in ANP. Si va lua/promova...

Anonim spunea...

AC-CD nu o mai plange tu pe dna ZINICA pentru ca sia facut plinul ia uitate tu pe declaratia de avere ce salariu avea anul trecut la sfarsitul lunii martie si cate proprietati gata sa lase si pe altiicare sant flaminzi. Va salut.

Anonim spunea...

vreau si eu ca tanti zinica. cum adica cum? pai, vreau sa ajung magistrat fara concurs, apoi director de puscarie tot fara concurs, apoi sa dorm in sistem vreo 15 ani , timp in care sa-mi intre pe card sute de milioane fara sa fac mai nimic. decat sa mai cotizez, din cand in cand, acolo unde trebuie. eu sunt foarte valoros dar mi-e cam sila de concursurile astea. ce naiba, eu ma cobor sa dau examen cot la cot cu prostimea! asa ca, vreau si eu ca tanti zinica.

Anonim spunea...

Pai, domnu' Bejan, cam asa esti.

Anonim spunea...

doamna Zinica NU "a cerut incetarea detasarii din motive personale", ci pur si simplu MJ-ul NU A MAI SOLICITAT CSM PRELUNGIREA DETASARII, pentru motivul-corect dealtfel-ca functiile de conducere se ocupa prin concurs.
"Doamna" Zinica este un magistrat submediocru, dupa cum a fost un director suficient...in schimb este un securist de exceptie.