Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 14 iulie 2008

Ministrul justitiei despre situatia ANP in Conferinta de presa

Ministrul justiţiei, dl. Cătălin Predoiu, a organizat vineri 11 iulie 2008 o conferinţă de presă pe următoarele teme:
  • participarea la reuniunea Consiliului JAI (Justiţie şi Afaceri Interne);
  • vizita efectuate la Comisia Europeană;
  • măsurile luate la ANP (Administraţia Naţională a Penitenciarelor);
  • proiectul de Ordonanţă privind salarizarea magistraţilor.

Referitor la Administraţia Naţională a Penitenciarelor ministrul justiţiei a anunţat:

  • numirea în funcţia de director general interimar al ANP a dlui. Ioan Băla, comisar şef de penitenciare;
  • organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director general al ANP, şi
  • elaborarea Planului măsuri de eficientizare a sistemului penitenciar 2008 - 2009.

"Ceea ce ne dorim este să scoatem sistemul penitenciar din conul de umbră... şi să lansăm şi în această zonă o serie de schimbări pe care noi le considerăm nu numai binevenite dar şi extrem de necesare" a declarat în final ministrul justiţiei.

Conferinţa de presă a durat aproape 30 de minute. Înregistrarea audio a secţiunii despre ANP este disponibilă la http://www.snlp.ro/Conferinta%20de%20presa%20MJ%2014.07.2008%20-%20noutati%20ANP.wma.

Link-uri utile:

10 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo D-lui MINISTRU!

adevarat, s-a exprimat mult prea delicat pentru mizeria ce conduce de atita vreme virful ANP...

Probabil trebuia sa spuna , in loc de "conul de umbra" , "cirdasia amantlicurilor, soferimii, intereselor si incompetentilor ce conduc ANP"...

[ caz punctual: nu pot uita cum o gidila pe madame Kibedi, pe la partile erogene, Florianul ei tinere si iubit , doar pt promisiunea de mare si tare numit pe la ANP de indata ce absolva baietul scoala - ce i-o facu madama... situatia este , din pacate regula si nicidecum exceptie...cu rezultatul pe care il traiti voi ]

oricum, este absolut NORMAL ce incepe sa se petreaca in ANP

Doamne ajuta!

Poate il tin puterile pe acest "avocatzel" ( cum zicea un bun prieten al meu, dar s-a inselat) sa defriseze si prin Ministerul Public... si prin MJ...
Pai eu una ii recomand sa continue cu hormonala lui consieliere, fost SS - kibedi... ar face un at d edretate si sanitate morala .

Anonim spunea...

Nu vreau să sun obedient sau să preaslavesc meritele PENIFESTULUI, dar vă mulţumim de informarea făcută... Că dacă nu sunteţi voi, din păcate d-l Bâla, nu este nimeni să ne ţină la curent cu aceste informaţii...TOATĂ STIMA, ECHIPEI PENIFEST !!!

Anonim spunea...

oare de ce dl.Bala nu a venit cu ceva informatii pentru noi? E CAM PREA SECRETOS ACEST DOMN! NU VI SE PARE? SAU POATE PREGATESTE CEVA BUN PENTRU SISTEM! POATE ARE CEVA SI PENTRU REGIA AUTONOMA MULTIPRODUCT, CACI SI EI SUNT, LA FEL CA NOI, LA PAMANT ... CU NERVII!

Anonim spunea...

In acest plan de redresare de care vorbeste dl.ministru ar trebui integrata si problema Regiei Multiproduct, eu l-am citit si nu se regaseste nicaieri acest subiect. Stiu ca regia nu apartine de ANP dar este in curtea acestuia si in coordonarea ministerului si inca are drept scop reintegrarea sociala a persoanelor private de libertate. Speram ca ministerul nu a uitat acest lucru!

Anonim spunea...

incepeti reforma cu Directia de Inspectie Penitenciara si iubitul ei conducator STANCIU....ex conducator auto
nu e de rusine ,da e manivela ocupa posturi pe pile si pilele ii preseaza ....des si bine
Stan ii folosea si pecato,nu ii arunca ...ii mai folosea ...nu pe degeaba

Anonim spunea...

Poate domnul ministru a uitat de cei de la RA Multiproduct adica de dezastrul din cadrul acestei regii care ESTE IN COORDONAREA MINISTERULUI JUSTITIEI. Da, in gradina sa si de care ar trebui sa aibe grija. Partea asta de gradina - RAM - este plina de balarii, ierburi de tot soiul, maracini, care tot cresc si iar cresc, domnule ministrul. Poate faceti curatenie si pe aici .... ca daca nu, poate chemam gradinarul, poate el ne va ajuta mai mult decat o face ministerul la momentul actual.
Sa credem ca domunul Ragea nu-si face treaba si nu l- informat pe noul DG si pe MJ despre situatia cumplita de la fabricile regiei? Inca mai credem intr-o mana salvatoare, care ne va scapa de toti si toate si de ce nu poate si o preluare de catre ANP, ce nu se poate? Ba da se prea poate , dar trebuie sa se mai si vrea.
Un lucru este f. clar conducerea regiei nu-si face treaba si cineva trebuie sa vada asta mai ales dupa cate s-au scris si pe acest blog. Trebuie REFORMA urgenta si la nivelul conducerilor si la alte niveluri, ca avem si noi spaiuci, marini...etc,
Nu ne ignorati ca altfel poate venim iar cei de la Targsor si Caragiale sa pichetam si nu doar doua zile ...poate vreo 5-6...si o sa venim toate de la confectii nu doar cateva ca randul trecut.

Anonim spunea...

Ascult acum declaratia domnului ministru... Dupa cum vorbeste, va rog sa ma credeti este vorba de un alt fanfaron. Aceeasi limba de lemn, aceleasi promisiuni pe care le ascult de atatia ani de cand lucrez in sistem. Nu mai avem timp de vorbe...Dl. Predoiu nu ne are pe agenda, are pe agenda sporurile pentru magistrati. O sa ma credeti gica-contra dar timpul are sa-mi dea dreptate.Vrea sa scoata sitemul dintr-un con de umbra. Nu va reusi niciodata, oamenii ne vad rau pentru ca puscaria in sine este un loc inspaimantator. Sistemul va ramane asa vor prefera sa taca sa ascunda pentru ca ce nu se arata lumii nu exista. Mariti sefi totusi existam, suntem oameni care au nevoie de bani, de timp pentru familii, de recunoastere a meritelor profesionale nu de cele de rudenie sau de alta natura. TREZITI-VA...

Anonim spunea...

Domnule Anonim de azi, ora 8-si-un-pic,

iti inteleg frustrarea de a evolua intr-un sistem ca si cel al ANP...
decit ca, te rog eu, incearca sa faci diferenta intre tipologia de discurs cu adevat de lemn si discursul d-lui Ministru Predoiu; poate se exprima prea soft, dar ceea ce spune si , mai ales, ceea ce a facut pina acum este mult mai mult decit ce s-a intimplat de multa vreme in ANP.
insa daca cei nou promovati nu vor avea sustinerea voastra, a profesionistilor din sistem, abia atunci tentativa e schimbare ramine doar la nivelul de intentie.
D-l Ministru poate SA CREEZE CADRUL SCHIMBARII - si, din cite percep eu, a inceput sa o faca,
SCHIMBAREA SE FACE IN INTERIORUL SISTEMULUI. prin oamenii din sistem.

reamintiti-va ,
CU O FLOARE NU E FACE PRIMAVARA...
oare cite "flori" dornice de imbunatatire, gata sa acteze in acest sens, intr-un cadru structurat or fi existind in sistem? Depinde de voi acum.

insa daca vreti sa ramineti slugile neconditionate ale nepotilor, fiilor, amantilor, fiicelor intr-un sistem de tip feudal- asta e!

Cestiune de ATITUDINE.

Anonim spunea...

indraznesc sa raspund acestor doi oameni, adica anonimului de la ora 8 si un oic si celui care a postat comentariul urmator. O fii facut domnul ministru multe, dar nu se prea vad. Vorbesc din punctul de vedere al unui palmas. in continuare nu sunt bani, nepotii au ramas pe functii caldute, ba chiar au avansat unii dintre ei, s-au schimbat multe intr-adevar dar numai pentru hoti. Au de toate, pot face de toate. revenind la noi cei care ii pazim, eu vad in jurul meu aceleasi rable de masini, aceleasi foisoare imputite, hainele de pe mine sunt vai mama lor, TOATE CELELALTE STRUCTURI AU UNIFORME MAI FRUMOASE. Vedeam la Tv un reportaj despre o sedinta de tragere a politiei comunitare. Au pistoale NOI SI PERFORMANTE. Noi avem akm si carpati... AKM e bun dar nu-si are rostul aici, carpatiul... mai bine dai cu prastia, nu ai sanse sa intri la puscarie ca ai omorat pe cineva. Exprimarea eleganta nu mai are loc, aici trebuie taiat in carne vie. Sistemul este cangrenat... Insa, sunt convinis ca se vor face schimbari, dar se vor inlocui nepotii existenti cu alti nepoti.

Anonim spunea...

Anonimului de la ora 14

Deci, intr-un fel sau altul, toti sunteti nepotii cuiva in ANP...
ca si de altfel, in Justitie in general...

deci, noi trebuie sa ne culcam azi cu convingerea ca NIMENI SI NIMIC nu poate face ceva ca sa reformeze sistemul..

SI SA VA PLATIM IN CONTINUARE.

misto! Misto ! ( ca sa citez din "clasici" consacrati...)