Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 6 iunie 2008

Probleme cu reputaţia la Penitenciarul Codlea

Marian Dumitrache, directorul Penitenciarului Codlea este acuzat de abuz în funcţie de către un colaborator. Deşi acesta are o reputaţie bună, verificarea acuzaţiilor ar putea să aducă surprize.
.
Reputaţia justiţiei (şi penitenciarelor, cu voia dumenavoastră) în mass-media
.
Magistraţii au un Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) care, printre altele, se ocupă şi cu apărarea reputaţiei profesionale a celor care devin, voluntar sau nu, subiect al unor acuzaţii mass-media. CSM publică pe site-ul propriu concluziile verificărilor în legătură cu reclamatul abuz mediatic.
.
Dacă ar fi să învăţăm de la 'colegii noştrii' de sistem ar trebui să cerem, din oficiu, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) să verifice de urgenţă acuzaţiile aduse directorului Penitenciarului Codlea, dl. Marian Dumitrache. Asta şi facem.
.
Acuzaţii surprinzătoare
.
Pentru a ajuta verificarea şi implicit viitoarea exonerare, vă rezint mai jos acuzaţiile formulate în scris de către unul dintre cititorii noştrii. Astfel, suntem informaţi că Marian Dumitrache:
  • îl favorizează pe deţinutul Dorian Sandu, fost ofiţer de armată şi fost coleg, repartizându-l să lucreze la sectorul vizite şi cerându-le agenţilor care coorodonează activitatea sectorului să-l trateze cu mai multe perechi de mânuşi;
  • a aprobat vizitarea deţinutului Brătulescu Adrian, de către concubina acestuia deşi procurorul a interzis expres ca acesta să fie vizitat până la finalizarea cercetărilor pentru infracţiunea de proxenetism;
  • a anulat o sancţiune dictată de comisia de disciplină împotriva agentului Bidian Alexandru pe motiv de rudenie cu dl. Lazăr Florin, şef în Penitenciarul Codlea;
  • se joacă cu nervii angajaţilor chemându-i din timpul liber pentru activităţi inutile;
  • primeşte ilegal compensaţie pentru chirie deşi deţine locuinţă proprietate personală în care locuieşte efectiv;
  • îşi face casă din banii pe care penitenciarul îi primeşte pentru lucrarea de reparaţii capitale în curs.
Dosar curat şi fără reclamaţii
.
Din câte ştiu Marian Dumitrache, a fost numit în funcţie în urma unui concurs organizat în anul 2006 şi, spre deosebire de personaje precum Dumitru Nădrag sau Dan Halchin, nu a avut reclamaţii de acest gen până în prezent.
.
Faptul că a reuşit la un concurs la care actualii săi şefi au picat cu nota 3 de (Gheorghe Şpaiuc, Petre Stan, Florin Stanciu) nu îi acordă un certificat automat de competenţă şi bună purtare, dar verificarea acestor acuzaţii, foarte concrete totuşi, este absolut obligatorie.
.
Link-uri utile:

58 comentarii:

Anonim spunea...

CIND SCRIU CADRELE CE SE INTIMPLA NIMENI NU IA NICI O MASURA.LA FEL SI LA BARCEA ,DIRECTORUL BOTA EMANOIL ISI FACE CASA IN PARALEL CU GARDUL UNITATII, MATERIALE DE CONSTRUCTIE DELAPIDATE DE PESTE 3 MILIARDE LEI VECHI, DIN BANII DE REPARATII INTERIOARE ALE PENITENCIARULUI.
ATATA TIMP CIT SI DIRECTORII COTIZEAZA LA A.N.P.NU SE IA NICI O MASURA.SA LE FIE RUSINE, NOI CARE PAZIM HOTII STATULUI SUNTEM CONDUSI DE HOTI.ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU DUPA SUFLETUL PE CARE-L AU.
MINISTERUL JUSTITIEI NU FACE NIMIC.AR TREBUI SA TRIMITA SPECIALISTII IN FINANTE SI EXPERTII IN CONSTRUCTII SA VADA CALITATEA BETONULUI IN FIECARE FAZA DE LUCRU:FUNDATII, TENCUIELI ,ZIDARIE,ETC.DACA AR FACE ASTA IN FIECARE PUSCARIE AR FI O CAMERA DE COMANDANTI.....BINENTELES ARESTATI!!!!!!!!!!

Huginn spunea...

Aveti dreptate. Ministerul Justitiei si ANP reactioneaza destul de greu in verificarea acestor reclamatii.

Totusi, eu sper sa se ia si ceva masuri pentru ca de data asta nu mai pot spune ca nu au stiut sau ca nu au fost informati.

Deocamdata MJ si ANP au reactia tipica a birocratului ofensat. Incearca sa afle cine-l deranjeaza in loc sa rezolve problemele cu care e "deranjat".

Anonim spunea...

Va dati cu parerea fara sa stiti despre ce este vorba. Dumitrache e un om corect. Daca alti directori fac asa, nu inseamna ca se intampla si in acest caz. Atacurile anonime sunt ca si materiile fecale ascunse intr-un tufis: imprastie un miros neplacut fara sa stie ca e chiar mirosul lor. Nici nu ar trebui bagate in seama. Daca cineva vrea sa lupte pentru dreptate, sa o faca deschis, cinstit. Eu il sustin pe directorul nostru, chiar daca am mai avut diferende, il respect chiar daca nu sunt printre favoritii dumnealui. Prefer sa raman anonim pentru ca nu sunt nici lingau. Succes, domnule Dumitrache!

Anonim spunea...

Slabute acuzatii pentru un director. Sunt altele mult mai tari prin tara. Pai favoritismele, lucrul peste program si furtul de materiale sunt prin mai toate unitatile. Unii isi fac inca case, altii le-au terminat de mult. Acum se poarta afacerile banoase cu firmele si institutiile partenere, colaboratorii si beneficiarii. Nu mai merge... cu roaba la vedere. Curat-murdar. Totul e sa iasa banul, direct sub codul ala de-i spunem noi PIN. Si ce retele sunt in afacerile astea.....

Huginn spunea...

Slabute sau nu acuzatiile, astea sunt. Nu îmi dau cu parerea, doar constat ca cineva face nişte acuzatii destul de concrete.

Nu sunt delog generalităţi şi lucruri tolerabile sau banale. Sunt definite clar abuzuri, persoane şi responsabilităţi.

E foarte bine ca va sustineti directorul. Va apreciez pentru loialitate. Cred totusi ca nimeni nu trebuie să aibă imunitate.

Anonim spunea...

acuzatii concrete? hai sa fim seriosi... cum ar fi aia ca oamenii sunt chemati aiurea din timpul liber nu? dar nu spune ca timpul ala aiurea liber pe care-l petrec la "puscarie" se datoreaza lipsei acute de personal, multitudinii activitatilor "inutile" (ceva gen prezentare la instante, policlinici, plimbator), pe care trebuie sa le desfasori cu p.p.l. si, bineinteles, ca timpul ala liber petrecut aiurea e pontat si platit... fiecare minutzel...
oamenii vin din timpul liber si pentru bani... stati linistiti, sunt multi agenti la P. Codlea care castiga mai mult decat directorul, culmea, pe baza timpului liber...
cel putin Dumitrache nu se trece la ore suplimentare (desi credeti-ma, face), cum fac alti directori, stim noi care.
de restul acuzatiilor nu am cunostinta in mod direct, e posibil ca cel putin una dintre ele sa fie adevarata, dar nu-l caracterizeaza ca persoana, asta e cert.

Anonim spunea...

unde e dreptatea la penitenciare?pierduta in imputerniciri de directori paranoici sau prea plini de sine ca sa vada ce e in jurul lor.dorita de toti,ascunsa de lasitatea noastra.nu te poti uita in ochii colegului ,nu poti scoate un sunet de frica de a nu fi spus la Limba Dulce Nadrag.De ce a plecat Ailincai in concediu? ca e corect si nu mai suporta puslamalismele si minciunile lu Selea

Anonim spunea...

Stii care e treaba, sunt abuzuri care s-au perpetuat in timp. Nu au incetat niciodata sa existe si chiar am ajuns sa ma obisnuiesc cu ele, sa mi le intiparesc in minte ca pe o normalitate. Chiar le consider, inconstient, un fel de "valori". Cand vezi ca nu stiu care detinut e favorizat continuu iti spui simplu "e al lui cutare, ce bine-i de el". Cand vezi cum pleaca materialele de constructii din unitate iti spui "ce servici bun au astia de la logistica", si multe altele. Nu te poti impotrivi, asa de unul singur, si la urma urmei nu mi-ar sta bine scaunul sub fund ?
De exemplu, eu personal m-am obisnuit cu ideea ca infirmeria unitatii noastre este facuta pentru mafioti. Vad acolo camere intregi pline cu membrii unor retele cunoscute de proxeneti, care de care mai grasi, cum isi lafaie podoabele unsuroase printre batoanele de salam si pastramuri atarnate la capatul patului,cu usa deschisa mereu pentru a avea chipurile aer, incat mi s-ar perea anormal daca i-as vedea in alta parte. Si cand vine unul nou de genul asta, in doua saptamani e langa ceilalti in camera, caci nu mai poate de boli "ascunse". Ori sufera, ori e vreun insotitor al unuia. Asta vad de ani buni la rand si mi le-am setat in creier asemenea unui copil nou nascut care invata ceea ce vede de mic, incat o schimbare oricat de mica i-ar da mari semne de intrebare, ravasindu-i din temelii perceptiile.
E adevarat ca citesc pe blog si mai aud de la altii despre numeroase manarii ce nici macar nu mi le inchipuiam ca se pot face si recunosc ca imi depasesc imaginatia.
Apropo, stiti cat i se unui sarac cu duhul pentru a-i fi insotitor si a lua acele 10 zile castig la luna ?!
Mai oameni buni, SUNT DETINUTI CARE-SI CUMPARA ZILELE DIN PEDEAPSA, asta fac. Si cadre si colegi de camera. Si cum naiba se mai mira toata lumea de Omar Hayssam, cand nu cunoasc cum sta treaba in puscarii...

Anonim spunea...

Comunismu a murit dar................spiriul inca exista

Anonim spunea...

mai fura si alti la penit.Codlea gen Stelea care el striga :"Hoti!Hoti!dar de fapt hotul e el
cum se face ca tata si fiu au dreptul de a lucra impreuna si ma refer la faptul ca primu e sef iar al 2-lea ii este subaltern ?
oare nu este si asta un gen de favoritisme

Anonim spunea...

,, ART. 47^1, LEGEA 293/2004
(1) Funcţionarii publici cu statut special sunt în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
(2) Nu sunt permise raporturile ierarhice directe între funcţionarii publici cu statut special care sunt soţi sau rude de gradul I."


Legea este clara, dar exemplele astea sunt fara numar sub PROTECTIA CONDUCERII ANP.

Exemplu 1:

Cu toate că din data de 11.02.2008 a intrat în vigoare a Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 4/2008 care a modificat Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, domnul comisar de penitenciare Gheorghe Căminişteanu şi doamna inspector principal de penitenciare Mihaela Căminişteanu, care este SOŢIA SUS-NUMITULUI încalcă flagrant şi cu vinovăţie prevederile ART. 471 , ALIN. (2) DIN LEGEA NR. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul în care au fost de acord ( prin semnătura de luare la cunoştinţă ) ca prin DECIZII DE ZI PE UNITATE să îndeplinească ATRIBUŢIILE FUNCŢIEI DE DIRECTOR AL PENITENCIARULUI BUCUREŞTI – JILAVA, în cazul domnului comisar de penitenciare Gheorghe Căminişteanu, precum şi ATRIBUŢIILE FUNCŢIEI DE ŞEF BIROU RESURSE UMANE ŞI FORMARE PROFESIONALĂ, în cazul doamnei inspector principal de penitenciare Mihaela Căminişteanu, în perioada 11.02.2008 – 14.02.2008.
Precizăm că Biroul resurse umane şi formare profesională se află în SUBORDINEA DIRECTĂ a directorului penitenciarului, astfel fiind încălcate flagrant şi cu vinovăţie, conform ART.60, ALIN.1( (1) Încălcarea cu vinovăţie de către funcţionarii publici din sistemul administraţiei penitenciare, indiferent de funcţia sau postul pe care îl ocupă, a îndatoririlor de serviciu ce le revin, inclusiv a normelor de comportare, constituie abatere disciplinară, dacă faptele nu atrag răspunderea penală sau contravenţională), prevederile ART. 471 ALIN. (2) DIN LEGEA NR. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu modificările şi completările ulterioare („Art. 471 – (1) Funcţionarii publici cu statut special sunt în conflict de interese dacă se află în una din următoarele situaţii: (2) Nu sunt permise raporturile ierarhice directe între funcţionarii publici cu statut special care sunt soţi sau rude de gradul I”.), în sensul că nu sunt permise raporturi ierarhice directe între funcţionarii publici cu statut special care sunt soţi.
De asemenea, domnul comisar de penitenciare Gheorghe Căminişteanu şi doamna inspector principal de penitenciare Mihaela Căminişteanu, care este SOŢIA SUS-NUMITULUI, încalcă flagrant şi cu vinovăţie prevederile ART. 471 , Lit. B DIN LEGEA NR. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu modificările şi completările ulterioare.( b) sunt chemaţi să participe în cadrul unor comisii constituite, conform legii, din care face parte soţul/soţia sau o rudă de gradul I;), în sensul în care de la intrarea în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2008 care a modificat Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, respectiv de la data de 11.02.2008, au făcut parte, şi fac în continuare, din CONSILIUL DE CONDUCERE a Penitenciarului Bucureşti-Jilava cu drept de vot, astfel participând la luarea deciziilor de importanţă deosebită cu privire la funcţionarea unităţii.
Cu toate că, Comisia de disciplină a Penitenciarului Bucureşti Jilava a fost sesizată cu privire la faptele doamnei inspector principal de penitenciare MIHAELA CĂMINIŞTEANU prin sesizarea nr. H- 204186/15.02.2008 şi completările făcute prin adresa nr. H- 205993/06.03.2008, COMISIA DE DISCIPLINĂ a Penitenciarului Bucureşti Jilava sub AMENINŢĂRILE ŞI PRESIUNILE făcute, prin PUTEREA FUNCŢIEI de director adjunct al Penitenciarului Bucureşti Jilava, de către domnul comisar de penitenciare Gheorghe Căminişteanu, care este SOŢUL SUS-NUMITEI, A CEDAT ACESTORA şi NU A APLICAT PREVEDERILE art. 61 din Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu modificările şi completările ulterioare, prin referatul cu nr. H- 206621/12.03.2008. Cu toate că s-a revenit, conform legii, cu obiecţii asupra acestui referat prin adresa nr. H- 206701/13.03.2008, Comisia de disciplină a Penitenciarului Bucureşti Jilava sub AMENINŢĂRILE ŞI PRESIUNILE făcute, prin PUTEREA FUNCŢIEI director adjunct al Penitenciarului Bucureşti Jilava, de către domnul comisar de penitenciare Gheorghe Căminişteanu, care este SOŢUL SUS-NUMITEI, nu a ţinut cont de aceasta, clasând sesizarea.

Exemplu 2:

Cu toate că din data de 11.02.2008 a intrat în vigoare a Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 4/2008 care a modificat Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, domnul comisar de penitenciare Gheorghe Căminişteanu şi doamna inspector principal de penitenciare Mihaela Căminişteanu, care este SOŢIA SUS-NUMITULUI încalcă flagrant şi cu vinovăţie prevederile ART. 471 , ALIN. (2) DIN LEGEA NR. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul în care au fost de acord ( prin semnătura de luare la cunoştinţă ) ca prin DECIZII DE ZI PE UNITATE să îndeplinească ATRIBUŢIILE FUNCŢIEI DE DIRECTOR AL PENITENCIARULUI BUCUREŞTI – JILAVA, în cazul domnului comisar de penitenciare Gheorghe Căminişteanu, precum şi ATRIBUŢIILE FUNCŢIEI DE ŞEF BIROU RESURSE UMANE ŞI FORMARE PROFESIONALĂ, în cazul doamnei inspector principal de penitenciare Mihaela Căminişteanu, în perioada 11.02.2008 – 14.02.2008.
Precizăm că Biroul resurse umane şi formare profesională se află în SUBORDINEA DIRECTĂ a directorului penitenciarului, astfel fiind încălcate flagrant şi cu vinovăţie, conform ART.60, ALIN.1( (1) Încălcarea cu vinovăţie de către funcţionarii publici din sistemul administraţiei penitenciare, indiferent de funcţia sau postul pe care îl ocupă, a îndatoririlor de serviciu ce le revin, inclusiv a normelor de comportare, constituie abatere disciplinară, dacă faptele nu atrag răspunderea penală sau contravenţională), prevederile ART. 471 ALIN. (2) DIN LEGEA NR. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu modificările şi completările ulterioare („Art. 471 – (1) Funcţionarii publici cu statut special sunt în conflict de interese dacă se află în una din următoarele situaţii: (2) Nu sunt permise raporturile ierarhice directe între funcţionarii publici cu statut special care sunt soţi sau rude de gradul I”.), în sensul că nu sunt permise raporturi ierarhice directe între funcţionarii publici cu statut special care sunt soţi.
De asemenea, domnul comisar de penitenciare Gheorghe Căminişteanu şi doamna inspector principal de penitenciare Mihaela Căminişteanu, care este SOŢIA SUS-NUMITULUI, încalcă flagrant şi cu vinovăţie prevederile ART. 471 , Lit. B DIN LEGEA NR. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu modificările şi completările ulterioare.( b) sunt chemaţi să participe în cadrul unor comisii constituite, conform legii, din care face parte soţul/soţia sau o rudă de gradul I;), în sensul în care de la intrarea în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2008 care a modificat Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, respectiv de la data de 11.02.2008, au făcut parte, şi fac în continuare, din CONSILIUL DE CONDUCERE a Penitenciarului Bucureşti-Jilava cu drept de vot, astfel participând la luarea deciziilor de importanţă deosebită cu privire la funcţionarea unităţii.
Cu toate că am sesizat Comisia de disciplină din Adminstraţia Naţională a Penitenciarelor cu privire la faptele domnului comisar de penitenciare Gheorghe Căminişteanu sesizarea nr. H- 204192/15.02.2008 sub AMENINŢĂRILE ŞI PRESIUNILE făcute, prin PUTEREA FUNCŢIEI de Director general al Adminstraţiei Naţionale a Penitenciarelor, de către domnul judecător Marius IOSIF, Comisia de disciplină din Adminstraţia Naţională a Penitenciarelor A CEDAT ACESTORA şi NU A APLICAT PREVEDERILE art. 61 din Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu modificările şi completările ulterioare, prin referatul cu nr. 207280/16.04.2008.
De fapt, Directorul general al Adminstraţiei Naţionale a Penitenciarelor, domnul judecător Marius IOSIF, s-a antepronunţat, prin adresa nr.207286/21.03.2008, referatului Comisiei de disciplină din Adminstraţia Naţională a Penitenciarelor, cu privire la faptele domnului comisar de penitenciare Gheorghe Căminişteanu, cu nr. 207280/16.04.2008, afirmând CĂ NU EXISTĂ NICI UN CONFLICT DE INTERESE, MUŞAMALIZÂND GROSOLAN ÎNCĂLCAREA ART. 471 , ALIN. (2) DIN LEGEA NR. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu modificările şi completările ulterioare.

IN CONCLUZIE LEGEA SE RESPECTA DUPA BUNUL PLAC AL CONDUCERII ADMINISTRATIEI NATIONALE A PENITENCIARELOR.

Anonim spunea...

CUM DRACU ,DOAMNE IARTAMA A AJUNS IARA COMUNISTEANCA ANGAJATA CA AU DAT-O AFARA CA A PUS UN BANDIT IN LIBERTATE ERONAT ACUM CITIVA ANI ,A FACUT AFACERI CU HOTII PE SPITAL ETC ....LAS-O DRACU DE PROSTIE CA BATE LA OCHI.PAI ASTIA DIN ANP(ADUNAREA NATIONALA A PROSTANILOR) CHIAR NU VAD CA LE FAC PE FATA.DOMNILOR DE LA PENIFEST SCOATETI SI UN ZIAR CA NU TOTI AU INTERNET SAI FACETI DE MINUNE CA NU AU RUSINE.TRIMITE SI LA PRIMUL MOTOCICLIST AL TARII, TARICELU SA CITEASCA SI EL CA SE VA MINUNA SAU IARA O SA ZICA IRONIC "FRUMOS" .MAI BINE AR VERIFICA UNDE SE DUC BANII STATULUI SI CUM SUNT GESTIONAT CA NICI DE NORMA DE HRANA NU MAI AU

Huginn spunea...

Povestea cu Căminişteanu se pare că e never ending. Oricum e bine că cineva e ambiţios şi nu-l lasă să se ascundă în fustele ANP-ului.

Aştept cu interes să văd şi ce se întâmplă acum că a fost prins cu mâţa în sac.

Nenea Căminişteanuuuuu legea spune că n-ai voie să fii şefu' lu' soţia matale... nici măcar acasă.

Anonim spunea...

Referitor la Marian Dumitrache vorbeste rautatea si invidia din oameni,de nu scriu cadrele ca se ''bat'' intre ei pt a veni in timpul liber la munca,pt a prinde niste ore suplimentare,platite la timp,fara intarzieri.De ce nu scriu cadrele ca dupa ce a ajuns Dumitrache director la Codlea,penitenciarul s-a schimbat in bine,iar usa biroului sau le e mereu deschisa.Cei care-i aduc acuzatii sunt tot lingaii care-i calca toata ziua pragul pt a-i sifona pe ceilalti.

Huginn spunea...

Trebuie sa marturisesc ca si mie îmi place Dumitrache. Dar cred în egală măsură că dacă acuzaţiile sunt adevărate trebuie făcut ceva în această privinţă.

Anonim spunea...

Adevarul e ca si-a format o camarila de lingai care-l mint si il sapa incet, care apoi il sifoneaza. Ar fi un tip OK, daca nu ar fi atat de orgolios si rigid. El si cu gasca lui pun "tara" la cale si se cred superiori, chiar daca iau decizii care nu au nicio legatura cu realitatea. E bine vazut la ANP si prin strainataturi, dar nu prea stie ce se intampla prin unitatea lui. Ii lasa pe altii sa conduca in locul lui si uneori mai are cate o criza de autoritate. Atunci isi ascunde stampila ca sa nu o foloseasca altcineva. Stai cumintel, Mariane, ca nu-ti fura nimeni jucarioara.

Anonim spunea...

Adevar graiesti frate de suferinta.Oricat de bineintentionat ar fi Dumitrache, totul se duce de rapa cand isi apleaca urechea la meseriasi de genul marelui finantist si atotstiutor director economic sau ce o mai fi pe la Codlea, preainaltstatatorul si chibzuitorul Coman, care de cand a aterizat la Codlea cu a treia cizma infipta in dos ,si-a schimbat puloverul tocit printr-un birou prafuit din MApN,inlocuindu-l cu tinute la patru ace.

Anonim spunea...

Voi, cei de la Codlea, nu aveti cu cine sa vorbiti acolo? De ce nu va rezolvati problemele intre voi? Chestia aia cu coruptia lui Dumitrache e chiar aiurea si sunt sigur ca e scrisa de vreun frustrat de la voi. E comica povestea cu jucarioara. E adevarata? Chiar isi ascunde stampila? N-as vrea sa fiu in locul lui. De fapt, e tipic. Intotdeauna se creeaza o gasca in apropierea comandantului si de obicei cei din gasca arunca primii cu piatra in el. Fiecare doarme dupa cum isi asterne.

Anonim spunea...

Dumitrache e acuzat ca l-a selectionat pe fostul ofiter ca sa lucreze la vizite. Ce aiurea! Un fost ofiter e un tip disciplinat, inteligent, echilibrat, respectuos, nu intra in combinatie cu celelalte p.p.l. Nu e potrivit pentru vizite? V-ar placea un recidivist, un talhar etc.? Daca a fost ofiter nu are dreptul sa lucreze la vizite?

Anonim spunea...

"Procurorul a interzis..." Poate un procuror sa interzica intalnirea legala dintre un sot si sotia lui? Cat timp poate sa ramana aceasta interdictie? Interdictia nu ar trebui sa fie pusa de un judecator? Eu vad mai degraba umanismul lui Dumitrache in acest caz si il felicit. Ma si mir ca a fost atat de intelegator. Nu citeste nimeni de la "drepturile omului" aceste mesaje?

Huginn spunea...

Da. Procurorul poate interzice aceste vizite şi e legal.

Dacă a fost ofiţer evident că este preferabil să fie folosit la muncă într-un loc precum sectorul vizite. Nu este normal să beneficeize de tratament special.

Apelul la spalatul rufelor în familie e de inteles. Celălalt nume pentru operaţiune este OMERTA.

Anonim spunea...

Eu n-am apucat niciodata sa vorbesc cu Dumitrache pentru ca el vorbeste doar cu sefii. Nu se coboara la noi, la talpa unitatii. Am colegi care au incercat. O fi usa deshisa, asa cum scrie el, dar inauntru e cineva dispus sa asculte?

Anonim spunea...

Astia la Codlea in loc sa-si spele rufele in familie,ne fac sa ne pierdem timpul citind acuzele si comentariile lor aberante. Fratilor cand veti veni cu probleme serioase dati-ne un semn,ca nu avem chef de disputele dintre voi,astea le rezolvati in interiorul penitenciarului,daca sunteti in stare. Inca ceva,sunt curios care dintre voi a avut barbatia si curajul sa se duca sa-i aduca lui Dumitrache in fata aceste acuzatii. Parerea mea e ca nimeni,asa ca lasati-ne cu aberatiile astea si povestitine de lucruri serioase

Anonim spunea...

OMERTA? Nu suntem mafioti. De ce plateste Dumitrache pentru predecesorii lui si pentru alti "confrati" din tara? E un tip corect.

Anonim spunea...

MACAR AICI SA NE SPALAM RUFELE PT. CA LA CODLEA NU PUTEM,NU AVEM LA CINE APELA,SINDICATUL E 'VARZA',CONDUS DE NISTE INCOMPETENTI CARORA CONDUCEREA LE INCHIDE GURA DANDU-LE CONCEDII CAND VOR EI,UN SINDICAT CARE DE LA INFIINTARE NU STIE NIMENI CE-A FACUT,NU A REZOLVAT NICIUNA DIN PROBLEMELE:BANII TBC,PRIME DE VACANTA.UN SINDICAT CARE NU A FOST IN STARE SA FACA O SEDINTA DE LA INFIINTARE,IAR DESPRE CE ANUME SE DISCUTA LA SEDINTELE SINDICALE CU LIDERI DIN TOATA TARA,AFLAM DE LA COLEGII DIN ALTE PENITENCIARE,PT. CA LIDERII NOSTRII SINDICALI MERG INCHISI, NU CUMVA SA AFLAM CA LA ORCARE ALT PENITENCIAR,SINDICATUL CHIAR REZLOVA PROBLEMELE CADRELOR SI NU CA LA NOI FRATERNIZEAZA CU CONDUCEREA

Huginn spunea...

Dumitrache nu plateşte pentru nimic deocamdată. Nici pentru dumnealui nici pentru alţii.

Dacă nu se confirmă acuzaţiile nu i se va întâmpla nimic. Dimpotrivă va fi confirmat ca un om cinstit şi muncitor, iar cîrcotaşii, dacă despre asta este vorba, vor dispărea.

Am spus doar că există nişte acuzaţii care trebuie verificate. Aţi văzut că nu toată lumea este de acord cu dumneavoastră. Sunt voci care susţin că problemele sunt reale şi serioase.

Deci este loc de discuţii şi de verificări, iar tăcerea (spălarea rufelor în familie) nu este o soluţie.

Anonim spunea...

ACUM INTREBAREA E: VREA CINEVA SA SPELE RUFELE, SAU VREA DOAR SA ARUNCE CU NOROI?

Anonim spunea...

Eu nu cred ce scrie aici Dumitrache. Nu cred ca usa e deschisa tuturor. Daca ar fi asa, oamenii nu s-ar grabi sa scrie aici, ci ar vorbi cu sefii lor sau cu Dumitrache. Dupa cum il stiu, nu e un zbir, deci nu cred ca oamenilor le e frica de el. Probabil ca nu-i baga in seama. Hei, domnule Dumitrache, ai deschis tu usa, dar ti-ai destupat urechile?

Anonim spunea...

Pe mine m-a ascultat si m-a ajutat fara sa astepte nimic in schimb, asa cum faceau altii inaintea lui. Respect, domnule director!

Anonim spunea...

Sa recunoastem ca e un director simpatic si interesant daca atatia se refera la el.

Anonim spunea...

UN COLEG A FOST SANCTIONAT PENTRU CA NUI STATEA BINE CRAVATA. VI SE PARE NORMAL?

Anonim spunea...

O fi el simpatic, dar nu intelege nimic din munca asta. Aici trebuie sa fii hotarat, dar si maleabil, sa nu faci compromisuri cu legea, dar sa ai si mintea deschisa, sa fii jupan si apreciat, dar sa te poti cobori si la mintea detinutilor. Sa stea si el cu noi pe sectie macar cateva zile, apoi om mai vedea daca-l mai pacaleste cineva. Luati-va cizmele, domnule director si coborati in mina! Aici suntem noi si va vom aprecia.

Anonim spunea...

Dumitrache isi face casa din banii penitenciarului? Nu cred. La Codlea altul e cel care invarte banii,incasand dobanzi uriase pt ca intarzie plata salariilor,un anume director economic Coman. Nea' Dumitrache e baiat fin si nu se incurca cu prostii din astea

Anonim spunea...

pentru cei care spun ca aici ne spalam rufele ,carnatilor pardon fratilor aici ne spunem si noi ofurile,ca rufele ni le spala masina de spalt iar daca ne-ar asculta cineva nu am mai scrie aici.

Anonim spunea...

si apropo si sefi nostri intra pe acest site si pot publica si ei pareri despre aceaste probleme si bineinteles ca isi iau apararea.

Anonim spunea...

Sindicatul e bun dar au grija alti sa-i mai impiedice

Anonim spunea...

un anonim intelege ca ANP inseamna Adunarea nationala a Prostanilor. Ca si justificare admit sa ii accept lipsa de cunostinte in ceea ce priveste ierarhia institutionala. Probabil ca ilustrul anonim are o vechime deosebit de mica in sistemul penitenciar. Ca sa se dumireasca ii recomand sa se uite pe confidentialul fluturas de salariu sa vada cit ii iese sporul de vechime.
cred ca in ANP sunt inca profesionisti care au capacitatea de a face ceva bun pentru sistem. Mai sunt situatii cind nu pot realiza acest lucru din pricina sefilor lor. De aceea rog moderatorii blog-ului sa aiba minima decenta in a selectiona mesajele cititorilor si a avea bunatatea de a modera sau comenta afirmatiile rautacioase la adresa unor grupuri de persoane (vezi similitudinea cu "pedepsele colective sunt interzise"). Daca unii detinatori ai anumitor functii de conducere au tare profesionale nu inseamna ca toti salariatii ANP sufera de boala asta.
sa nu credeti cumva, cum am mai vazut ca se percepe pe blog, ca daca postez un astfel de mesaj sunt acolitul lui sorescu, al lui spaiuc sau cine stie al cui sau ca sunt aparatorul sefilor sau cine stie ce demagog(pot fi si femeie, nu?). Dar cred ca, pentru a fi verticali, trebuie sa avem in vedere si lucrurile astea.
oare am reusit sa ma fac inteles? (inteleasa)

Anonim spunea...

nu stiu daca se va publica sau nu dar asa este peste tot,dulcele dincuta face legi o protejeaza pe acolita lui sa nu munceasca prea mult si te taie de la prema daca ai restanta la banca ca altfel cum si-ar mai ingrosa conducerea bugetul??? si daca nu credeti aflati ne cer intruna dovezi ,ele exista.te ameninta ca iti iei pedeapsa pt astitudine necuviincioasa in familie,serviciu sau societate care aduce atingere onoarei unitatii,nu stiu in ce masura am facut noi asta atita timp cit avem probleme personale iar la serviciu ne facem treaba corespunzator? Se spune pe la noi ca premele nu se dau pentru munca prestat,atunci ma roade intrebarea....pt. ce anume se dau...pt.cine da mai mult sau pentru rubedenii??acoliti???locuintele de serviciu se transforma in magazin care de fapt nu mai este nici magazin ci este bar de noapte,iar patronul acestui magazin se lauda ca le scoate ochii cu un alexandrion si ca el are relatii??La salariile de merit sunt inscrise aceleasi pers. care au legatura cu Murfatlarul sau care cotizeaza din ceea ce primesc.Da...binespus...si usa imparatului nostru este deschisa pt oricine dar nu apuci nici sa deschizi gura.Iar dnul Giuli invata tot ce e bun,aceleasi relatii si acoliti...Ce mai ,astea nu vor disparea in veci

Anonim spunea...

Ai probleme de identitate sexuala?

Anonim spunea...

Nu. Doar cu asumarea responsabilitatii.

Anonim spunea...

catre ultimul anonim,daca te referi la mesajul de mai sus explica-te.nu am probleme nici de identitate sexuala nici cu asumarea responsabilitatii.De fapt tu cred ca ai probleme.Noi suntem multi cu astfel de probleme.

Anonim spunea...

Vad ca ai si probleme cu logica. In acel "noi" te-ai inscris si tu. Pai ai sau n-ai probleme?

Anonim spunea...

Era vb despre mesajul de la ora 22.51

Anonim spunea...

si pina la urma ce ai vrut sa spui in legatura cu responsabilitatea sau identitatea sexuala.Poate sunt mai greu de cap si nu pricep totusi.Inseamna ca de fapt esti invatat cu linguseli si alte chestii pe linga sefi de ai ceva de comentat.Nu sunt nici frustat sexual si mai ales dupa ani de munca in penitenciar (mai multi decit ai tu sunt sigur),nu pot fi iresponsabil.Ori esti o pers. piloasa ori mai mult ca sigur un lingau,altceva nu pot intelege.Probleme exista si nu poti da mai multe detalii,asta ar insemna sa-ti tradezi identitatea,iar daca pe tine care-i tii in brate nu te tine,pe mine nici atit.Degeaba scrii,mai bine renunta.Iti doresc numai bine,caci la noi bine este numai pentru unii.pentru tine anonimule de la ora 16.21

Anonim spunea...

aaaa...si apropo vezi poate-ti dau prima de Petru si Pavel,ca tu sigur o sa iei.Probabil esti dintre cei care-si fac serv. coresp. si au "merite deosebite".Numai bine.

Anonim spunea...

si scuze cu acel "noi care avem probleme".Era vb. despre probl. noastre pe care le intampinam la munca nu ca am fi ceea ce insinuezi tu.

Anonim spunea...

o sa-ti dam tie directorul nostru sa iti faca alei si carute rustice si tu sa-ti faci nevoile intr-un wc infect.si etc....

Anonim spunea...

Nu stiu ce WC aveti voi la Codlea, dar nici nu ma intereseaza. daca e infect, de ce nu-l speli tu, ca tot stai degeaba? poate-ti da cineva o prima sau poate te duce Dumitrache in Delta.

Anonim spunea...

Anonimule cu probleme...! Fii atent la mine! Daca lauzi pe cineva in fata si el stie cine esti, esti un LINGAU, daca il lauzi in lipsa si el nu stie cine esti, atunci esti OK. Daca, insa il critici si te ascunzi esti un cacacios. Intelegi sau vrei sa-ti mai explic o data? Daca te gandesti bine la tine, s-ar putea sa descoperi ca esti un lingau cacacios si asta pute rau.

Anonim spunea...

Cine a zis ca nu vine controlul? A si venit, dar... nu l-a gasit. Era plecat in Germania, apoi a venit din nou, dar Dumitrache era in Elvetia, apoi iar in Germania si iar in Germania si iar in Germania, apoi a revenit si el era in Delta. Ei, ce sa-i faci! Asa au unii ghinion. Poate altadata, dar repede ca nu sta mult.

Anonim spunea...

INAINTE DE A COMENTA CEVA AS VREA SA FAC O MENTIUNE:DOAR SINTEM OAMENII PRINTRE OAMENII,TRAIM EGAL PE ACEASTA LUME ,SPERIND CA TOTUL VA FI BINE. TOT CE SE INTIMPLA ACOLO ITI LASA UN GUST AMAR ,SINT LUCRURII BINE ASCUNSE ,NIMENI NU APARA DETINUTII .CONDIITILE SINT MIZERE ,MINCAREA CE SE DA O REFUZA SI CEL MAI FLAMIND ANIMAL . PT DOMNUL DIRECTOR UN MIC SFAT : PUNE-TE IN PANTOFII ALCUIVA . DACA SIMTI CA DOARE, PROBABIL DOARE SI PE ALTCINEVA.

Anonim spunea...

imi pare bine ca inca imi rasp. dar nu era vb. de codlea.Am fost angajat ca militar nu sa spal wc-uri ,in schimb tu care tot sustii sefii cred ca-i stergi si la fund.Nu mai are rost sa-ti rasp. pt. ca oricum este clar ca faci parte din acea "elita" bine sustinuta.Daca am ceva de spus spun totusi in fata,de felul meu sunt om direct.Cu persoane ca tine vor ajunge puscariile f. bine.Mult succes in ceea ce faci tu....

Anonim spunea...

Si n-ai vazut militari care spala WC-uri? De obicei sunt cei care-i si sterg la fund pe sefi. Spor la treaba, ca ai multa, oriunde ai fi!

Anonim spunea...

Reputatia, ca reputatia. Ca un snob ce e, de asta a avut cea mai mare grija Dumitrache. Dar cum stam cu competenta? Nu depaseste un spaiuc.

Anonim spunea...

Buna,
Din cate am urmarit pare un om integru, onorabil. nu cred in aceste acuzatii. Pentru functia pe care o detine, sunt convinsa ca are venituri suficienta ca sa poata contacta un credit bancar si sa-si faca o casa.
Stie cineva care este situatia starii sale civile actuale? Am auzit ca a fost insurat cu o brasoveanca timp de trei ani, dar ca a cerut desfacerea casatoriei din motive de infidelitate. Ma intereseaza personal acest lucru.

Anonim spunea...

Da Ivonne, ai auzit bine. A fost insurat, a desfacut casatoria din motive de infidelitate (a lui; avea pe cineva in Germania si cred ca o mai are si acum pentru ca mai face iesiri acolo), este casatorit cu o judecatoare de la Covasna, au un copil, sta la ea in Brasov(stiam ca a luat compensatie pentru chirie in timp ce apartamentul lui era inchiriat unei subinspectoare Hornicar Ana-Maria) caci apartamentul lui nu mai era al lui, era al tatalui sau (desi in declaratia de avere din anii trecuti apare locuinta din str. Branduselor ca fiind a lui)si uite asa... Deci uite ce onorabil este...

Anonim spunea...

STAU SI MA GANDESC.....OARE CUM VA FI PESTE 20 IN PNT codlea

Anonim spunea...

Multe ar fi de spus despre Codlea dar momentan spun doar atat "nu iese fum fara foc" voi reveni pe parcurs va salut