Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 10 iunie 2008

Penitenciarul Jilava + Nuţu Cămătaru = Love

La Penitenciarul Jilava lupta cu sindicatele e mai uşoară decât lupta cu criminalitatea care prosperă sub nasul şefilor. Nuţu Cămătaru îşi conduce afacerile din penitenciar şi este ajutat să se libereze în avans.
.
VIP-uri la penitenciar - tratament preferenţial
.
Până se întoarce dl. Sorescu, komandantul împuternicit al Penitenciarului Jilava, din concediul de 3 zile prilejuit de multele reclamaţii care încep să ridice semne de întrebare şefilor de la ANP şi de la Ministerul Justiţiei, vom discuta despre informaţiile apărute în presă referitor la tratamentul preferenţial de care beneficiază interlopii cu dare de mână.
.
Scandaluri mai vechi referitoare la tratament preferenţial în penitenciar i-au avut drept actori pe Miron Cozma, Gabriel Bivolaru sau FLorin Comănaru zis Boştoacă. Sunt doar câteva exemple care au făcut tiraj pentru mass-media.
.
Trei exemple care demonstrează amploarea fenomenului
.
Miron Cozma era beneficiarul multor derogări de la regimul de detenţie cu complicitatea comandanţilor penitenciarelor prin care a trecut. Gabriel Bivolaru îşi organiza vizite politice şi întâlniri speciale la Penitenciarul Turnu Severin, unde mai avea aranjat să intre mai devreme în comisia de libererare condiţionată şi să plece în lumea mare ca să se bucure liniştit de milioanele de euro furate.
.
Florin Comănaru zis Boştoacă primea 'învoiri' de la punctul de lucru pentru a-şi vedea de afaceri. Exemple de membrii ai lumii interlope condamnaţi de lux sunt aproape în fiecare penitenciar. Fiecare îşi cumpără într-un fel sau altul luxul. De foarte multe ori, de prea multe, comandanţii penitenciarelor, alminteri oameni cu prestanţă, îşi pierd obrazul făcând concesii acestor VIP-uri de penitenciar românesc.
.
Nuţu Cămătaru în 'centrul de afaceri' Jilava
.
O anchetă a cotidianului România Liberă demonstrează că Valentin Sorescu, cel care aprig luptă cu sindicatele, îşi pierde sistematic din elan în faţa lui Ion Balint zis Nuţu Cămătaru. Conducerea penitenciarului este acuzată că i-a produs acestuia "un dosar de deţinut model" pentru a facilita punerea rapidă în libertate.
.
Valentin Penitenciar Păturică Sorescu a aprobat acordarea a numeroase recompense pentru Nuţu Cămătaru, pentru ca acesta să fie pus rapid în libertate. Pe toată perioada detenţiei acesta şi-a condus afacerile din penitenciar beneficiind de bunăvoinţa conducerii acestui penitenciar, după cum arată conversaţiile telefonice din detenţie care i-au fost interceptate.
.
În mod suspect informaţiile despre ancheta referitoare la continuarea practicilor infracţionale din penitenciar nu au ajuns la Judecatoria Sector 4, cea care judecă cererea de liberare condiţionată, avizată deja de Comisia din Penitenciarul Jilava.
.
Conucerea Penitenciarului Jilava - partener de afaceri?
.
Gheorghe Căminişteanu, locţiitorul pentru pază, se bătea cu sindicatele şi cu avizierele acestora în loc să prevină activităţile infracţionale pe care le desfăşura chiar sub nasul său Ioan Balint. Valentin Sorescu făcea acelaşi lucru. Ba mai mult, sub vigilenta dumisale comandă, probe privind convorbirile ilegale erau făcute pierdute.
.
Nu există îndoială, "desi in cursul anului 2007 a vorbit frecvent la telefonul mobil, dupa cum rezulta din interceptari, conducerea Penitenciarului Jilava nu a consemnat in acte oficiale. Din interceptari rezulta ca Nutu beneficiaza de protectie din partea unor functionari ai penitenciarului", consemnează România Liberă în articolul Directorul de la Jilava il albeste pe Camataru.
.
Instituţiile coordonatoare nu pot stopa fenomenul
.
Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu are nici un control asupra acestui fenomen al protejării capilor lumii interlope în penitenciarele româneşti. Protecţia vine de cele mai multe ori de la cele mai înalte nivele şi este mult mai frecventă decât se poate imagina. În foarte multe penitenciare există informaţii în acest sens, dar n-are cine să le folosească.
.
Ministerul Justiţiei are un nivel de înţelegere atât de limitat în ceea ce priveşte situaţia penitenciarelor că evident receptează acest gen de informaţii ca pe o noutate absolută. Sper că nu va fi alt prilej de simpozioane şi şezători şi vor face ceva.
.
Direcţia pentru Prevenirea Criminalităţii în Mediul Penitenciar (DPCMP) nu are nici o şansă să combată acest fenomen, câtă vreme este în continuare folosită pentru a spiona sindicate şi indezirabilii.
.
Aştept reacţia Ministerului Justiţiei şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Conducerile acestor intituţii ar trebui să se trezească până când nu va fi prea târziu.
.
Link-uri utile:

PS

Informăm conducerea ANP că echipa PENITENCIAR! nu cere drepturi de autor. Articolele noastre pot fi preluate la rubrica Revista Presei existentă pe site-ul instituţiei. Ne-am bucura dacă deschiderea noastră spre colaborare ar fi primită cu aceiaşi bucurie.

29 comentarii:

Anonim spunea...

Frumos scris dar cred ca au sa va ia cei de la anp colaboratori atunci cand o canta cucul pe p**a. Sunt atat de idioti si de hoti incat nu au sa faca ceva decat cand se va taia in carne vie. Si asta nu se va intampla NICIODATA. Ma refer la sefii anp si justitie. Credeti ca-si vor taia creaca singuri? Sa fim seriosi...

Huginn spunea...

Noi ne-am oferit ajutorul :). MJ ne-a invitat la discuţii. De ce n-ar face şi ANP un act de normalitate şi să ne preia articolele în Revista Presei.

Nu mă aştept să ne şi distribuie articolele zilnice sub forma unui cotidian PENITENCIAR!, dar pot prelua link-ul.

Este doar un demers de informare care nu implică vreun efort financiar (oricum sunt sărăciţi de Marin Dumitru şi de Bogdan Costaş.

Anonim spunea...

Directorul asta e mai penal decat Nutu Camataru',daca nu stiati. Cati bani primeste "omul" asta de la hoti,habar nu are nimeni,cate sume se vehiculeaza,in penitenciar, cu politistii-paznici de fata,dar si droguri,sau alte "produse" de contrabanda,interzise,prin regulamentul de ordine interioara. Cate lucruri se "introduc" in penitenciar,prin "bunavointa" acestor paznici,este,iarasi,o necunoscuta,ptr cei de afara,iar sumele,care se platesc,acestora, sant introduse in penitenciar, prin "curieri" de-ai casei. Termeni,cum sant "cumparaturi", "piata", " vizeta", sant cunoscute numai de cei obisnuiti cu viata in inchisori. Acestia,nu mai apeleaza la avocati, ci direct la judecatori,fiind o "sursa mai sigura". Orice "serviciu" in penitenciar,este platit regeste. Daca tot se merge pe "deconspirarea" catorva cazuri de penali, de ce nu se face o mica verificare a veniturilor acestor "nevinovati" paznici,a averilor lor ? Se va descoperi "o noua mesrie avantajoasa". Deasemeni,de ce nu se intercepteaza convorbirile telefonice ale sefilor de penitenciar,a angajatilor acestora? Ve-ti descoperi lucruri foarte interesante,poate de necrezut,ptr unii.

Anonim spunea...

Seful penitenciarului Jilava, VALENTIN SORESCU, poate iesi linistit la pensie cu banii primiti de la Nutu Camataru. Asta da afacere.

Anonim spunea...

Nu merge Huginn.
E ca si cum o revista de moda pentru femei ar prelua anunturi matrimoniale deocheate.
Adica, suntem tari, frumoase si atragatoare dar de fapt tot cititorul se uita la rubrica cu pricina si numai aia il intereseaza, in timp ce modelele de pe coperta scad in popularitate.
Si la urma urmei cine mai citeste site-ul ANP? doar vreun student ratacit care cauta sa-si ia informatii pentru vreo lucrare si-si zice in sinea sa "ma ce strucura bazata au astia"
Pe forum nu poti intra, noutati deloc, doar revista presei ce-si da in petec cu niste magistrati corupti. Ar trebui sa bage un horoscop ceva, numerele la loto sau starea vremii, ca sa mai iasa din plictiseala.
Si la urma urmei, ce mai e ANP-ul in ziua de azi? O moara stricata...
A, era sa uit. Ni s-a atras atentia azi de catre unul din sefi cum ca e cam putina munca pentru ziua de azi.
A primit raspuns pe masura: "ca dupa salariul de luna asta"
Mi-a placut la nebunie...

Anonim spunea...

A inceput controlul echipei de inspectori ai MJ la sp.penitenciar poarta alba. Dl.pipernicit ....scuze....imputernicit Nadrag -limba-dulce a inceput sa transpire. Cu ocazia asta poate "transpira" si neregulile si abuzurile tandemului Nadrag-Selea. Se apropie ora....Tic-Tac...Tic-Tac...Tic-Tac..... Time is Out.

Anonim spunea...

Daca MJ este deschis si ne-a invitat la discutii de ce nu preiau si link-ul? Le spunem ca nu gasim intelegere la ANP si-i rugam sa ne mediatizeze ei, nu?

Huginn spunea...

ptr chappie_ Aveti dreptate. Blogul are nişa lui şi cititorii sunt în mare majoritate din domeniu. Site-ul ANP are o structură profesională în spate (sau ar trebui).

Aşa că ar putea produce informaţie de o calitate foarte bună dacă acest lucru s-ar dori.

Dar dacă vă uitaţi aşa ceva nu există. Tot ce se postează sunt poveşti sterpe despre întâlniri de lucru.

Nici unul dintre ultimele 'Comunicate de Presă' ANP nu a fost preluat de presă. Motivul e simplu. Nici unul nu conţine o informaţie utilă.

ptr anonimi_ Nu ştiu dacă Valentin Sorescu sau altcineva din conducerea Penitenciarului Jilava a primit ceva pentru ceea ce a făcut în legătură cu albirea dosarului lui Nuţu Cămătaru.

Pot însă să spun că acest lucru mi se pare destul de suspect. Nu mai suspect însă decât mi se pare demersul presei care făcea materiale de divertisment prezentându-l ca un cetăţean model pe Ion Balint.

Anonim spunea...

Nu ai cum. E ca si cum te-ai da la urs fara ranga. Detinutii de genul asta nu pot fi opriti decat printr-o atitudine unilaterala intre majoritatea angajatilor.
Am vazut cu ochii mei colegi cum indesau telefoane la brau pentru "a-i milui" pe membrii unor retele mafiote aflati in puscarie. Stiti ce e culmea ? Ma intrebau pe mine daca se cunoaste ca au ceva ascuns, ca si cum eu eram partas la scofala lor!
Personal am trait momente de "favoritisme". Mi s-a "ordonat" a favoriza detinut cu "rang inalt", de catre membri din conducerea penitenciarului. Ulterior, am fost luat la rost, in amanunt, de corpul de control al ministrului.
Stiti cum m-am scos ? Tot cei din conducere! Datorita relatiilor cu cei din corpul de control. Nici eu nu m-am spart, dar nici ei nu m-au gasit tap ispasitor. Cui pe cui. Nici acum nu stiu daca as fi avut curaj sa-i dau in gat. (Parca m-ar fi crezut cineva...)
Culmea, unii au acum functii inalte in conducerea penitenciarului...

Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce (le) fac...

Anonim spunea...

Se pare ca lupta despre care vorbiti este doar cu unul dintre sindicate. Pardon, doar cu un reprezentant sindical.
Nu pot spune ca stiu ce se intampla in curtea respectiva insa cele doua parti au cu siguranta ceva de rezolvat.
La postarea anterioara nu am putut sa ma abtin si m-am uitat un pic mai atent la notificarea d-lui Stupu. Se pare ca dumnealui a notificat conducerea de faptul ca are treaba sindicala chiar in ziua in care era luat in "catare". Sa fie cumva o coincidenta?
moromete

Anonim spunea...

Cred ca fiecare penitenciar are "camatarii" ei si falitii care-i mangaie pe crestete.

Anonim spunea...

mi e greu sa cred ca directorul Sorescu s a combinat in vreun fel sau altul cu vreun bandit, fie el si nutu camataru.
comentariile care incearca sa induca chestia asta sunt aproape sigur calomnioase in sensul legii penale abrogate tot pentru niste potentati ai vremii si nu vor decit sa il puna pe sorescu intr o lumina proasta.
sorescu a dat tot timpul impresia unui legist fara ambitii personale bazate pe @fac orice sa mi fie bine@. ba chiar si a dovedit verticalitatea de a lungul timpului in anumite situatii.
ceea ce pune un semn de intrebare pe logica enunturilor de mai sus este de ce sorescu se afla in concediu tocmai acum cind ii expira imputernicirea? si caministeanu s a imbolnavit subit tot acum? iar la conducerea jilavei este distinsa, stimata, colerica si neinvinsa pupila a liderului teoroc?
request answer..
in concluzie asteptam cu interes asteptatele noi numiri de la jilava si, de ce nu, de la rahova ca joi ii expira imputernicirea lui vintila.
sau poate ca nu.. Spaiuc stie!!

Huginn spunea...

Ar putea fi cum spuneţi dumneavoastră dar mie articolul din România Liberă mi s-a părut destul de documentat şi fără agendă.

E drept că este criticată conducerea Penitenciarului Jilava dar nu mi se pare că se merge până la calomnie.

Faptele par a fi corect şi obiectiv prezentate. Nu cred că RL are vreo legătură cu momentul expirării mandatului lui Sorescu sau al lui Vintilă.

Anonim spunea...

Se pare ca sustinatorii Komandantului Sorescu Paturica au inceput, la ordinele acestuia, sa-l sustina cu comentarii...
Citind materialul anterior am constatat ca Sorescu si Caministeanu se razboiesc cu tot biroul executiv al sindicatului, pana acuma cu doi, ceilalti doi inca nu i-a prins. Dar am inteles ca se depun eforturi considerabile sa-i prinda si pe acestia, apropo in ,,catare".

Anonim spunea...

Am ajuns să ne fie scârbă să venim la muncă, la Jilava, şi când intrăm în unitate să-i vedem pe Sorescu şi Căminişteanu cum stau pe platoul unităţii şi urmăresc care cum e îmbrăcat, dacă salută, ce fel de geantă poartă, dacă au o atitudine faţă de ei smerelnică.
Aşa făcea şi Duchilă, luîndu-se de oameni cum sunt îmbrăcaţi, tunşi, machiaţi sau ce fel de genţi poartă.
Comunişti au fost comunişti au rămas....

Huginn spunea...

Nu cred că cineva trebuie etichetat doar pentru că are o altă opinie.

Tocmai ăsta este şi scopul acestor comentarii. Toţi cei care cunosc situaţia sau au o opinie se pot exprima.

Anonim spunea...

Cum se spune ,,lupul (sorescu şi căminişteanu) îşi schimbă părul dar năravul ba...).

Anonim spunea...

NADRAG ,la faimoasa sedinta ,a spus ca o sa comande o ancheta pentru cei care scriu aici , ca asta inseamna instigare la revolta .Poate cei doi inspectori din MJ ne scapa de el cu aberatiile lui cu tot.Sa speram ca vor sti ce sa caute si vor gasii toate neregulile facute de Nadrag si Selea ,care am uitat sa va spun e sarac lipit,dupa cum il plangea Nadrag la sedinta in care s-au batut campii cum ca stam bine la capitolul bani de salarii , si uite cum la o saptamana ne luam salariile fara norma de hrana.Chiar ne i-au de prosti ...dar sa nu uite vorba aia ..prosti dar multi...tic..tac

Anonim spunea...

Sorescu nu mai este director la Penitenciarul Jilava.
Nu i s-a prelungit împuternicirea.
S-a spart una din nucile lui IOSIF...
Aşteptăm următoarele...

Anonim spunea...

BRAVO..JOS CU TOTI IMPUTERNICITII CARE SE CRED DIRECTORI PE VIATA SI ASTA LE DA ASA O PUTERE DE A JIGNI , A AMENINTA , A FI PARANOICI ,A FI STAPANII NOSTRI CEI CARE DUCEM GREUL....DACA S-AR PUTEA SA GANDEASCA IN LOCUL NOSTRU NE-AR SUBJUGA PE TOTI DOAR CA SUNT DIRECTORI..TIC TAC..

Anonim spunea...

CINE JOACA ROLUL PRINCIPAL IN "SPARGATORUL DE NUCI" ? PREDOIU SAU SPAIUC ?
Vedeti fratior ca si blogul nostru are un cuvant de spus?
Mare minune a lui D-zeu...
Dar mai mare, ca ne ia cineva in seama. Sanatate si noroc domnilor care s-au desteptat si au inteles ca raul trebuie taiat de la radacina.
Cat despre noi, blog-erii amarati, va asiguram de tot sprijinul nostru.
Sincer sa fiu, luati-ne din salariu si de-acum incolo, dar
scapati-ne de daunatorii astia rusinosi...

Huginn spunea...

Vă multumesc pentru aprecieri... cred.
Adică cum sa va luam din salariu, "şi de acum în colo"?

Când v-am luat până acum din salariu? Poate reveniţi cu precizări.

Anonim spunea...

Mai, nu stiu altii cum sunt. Dar sa ma umileasca in asa hal un dictator inchipuit i-as aduce aminte ca bataia doare.
L-as astepta dupa program si "I-as spune vreo doua la ureche"...
Ca la urma urmei nu m-a angajat nimeni sa-i slugaresc orgoliul obedient, de bolsevic bolnav.
Da! mi-am asumat un risc cand am ales asta: ca voi putea fi taiat in doua de vreun detinut suparat,ca am sa muncesc de-mi vor sari capacele, ca voi acumula nu stiu ce boli ascunse, dar nu sa fiu cainele nesatisfacut al unora care inca canta "trei culori cunosc pe lume". Niciodata !
Bafta fratilor de la Jilava. E un inceput cu sperante.
Domnule Spaiuc, va sugerez o miscare inteligenta: umblati putin la partea financiara si dati niste sporuri de detasare unor angajati in alte unitati penitenciare (eventual luati din salariul celor de la prevenirea criminalitatii).
Asta, asa vreo luna de zile, pe principiul "eu pe-ai tai, tu pe-ai mei..."
Cu siguranta vor scadea actele de coruptie pe de o parte, dar mai ales, vor albi mai mult astia cu note la examenele pe functie, cat culorile tricolorului nostru...

Anonim spunea...

Fraţii de la Jilava răspund la urarea lui Chappie_ : SĂ FIE...

Anonim spunea...

Trupa de palmaşi ,, Spărgătorii de nuci iosifiene" anunţă noi spectacole pe scena sistemului penitenciar...Ţineţi aproape !!!

Anonim spunea...

Hai Huginn, m-am prins ca vrei sa-mi dai foc cu gaura bugetara de luna asta...tocmai cand ma impacasem cu ideea ca voi cumpara mai putine "Pampers"-uri la ala mic.
Eu chiar traiesc din salariu.
Pai la fiecare 10 ale lunii ma asteapta sefa de scara la administratia blocului cu o cafea calda, femeia de serviciu stie ca azi fumeaza tigari cu filtru, cainele din fata geamului da din coada numai cand aude ca tastez codul PIN, iar cersetorul din coltul blocului si-a facut deja "Planul de achizitii si cheltuieli" pentru saptamana asta.
Pai cum ma ascund eu de ei ?

Iar cu salariul nu ma refeream la tine, ci la "managerii astia financiari" care-si baga vreascurile lor lungi in amarata mea de punguta cu doi bani si hashti norma de hrana...Pai luna viitoare mi-or baga mana direct in buzunare.
(Dar m-am gandit eu, mi le tai,..si le fac o SURPRIZA...)

Anonim spunea...

Romania - Italia 2-1
tic tac

Anonim spunea...

in fiece penitenciar sint combinatii directori cu hotii care au lovele, nu cu amaritii
cit a stat Vilceanu la Poarta Alba,nevasta sa direct in birou lu Limba Dulce NADRAG
fina lu Vilceanu e secretara lu Limba Dulce si sifonu lui

Huginn spunea...

Chappie prietene, mă tem că va fi mai rău înainte să fie mai bine.

Ieri discutam cu un economist care mai ştie câte ceva despre finanţele ANP.

Criza de lichidităţi cu care se confruntă marea noastră familie este rezultatul indolenţei şi incompetenţei economiştilor şefi ai ANP.

Băieţii se pare că s-au cam încurcat în trimstrializări, deschideri lunare, prime şi alte alea.

Mai tare e că e luna iunie şi nu s-a cheltuit 1 (RON) pe investiţii. Asta e chiar naşpa.