Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 19 iunie 2008

Penitenciarul Codlea pe internet - site sursa

Azi la prima ora un cetăţean cititor văzând că nici măcar Google nu mă ajută să găsesc imaginile din Penitenciarul Codlea aflate pe internet îmi făcu un pustiu de bine şi îmi spuse adresa (pe litere). Mulţumesc.
.
Comentariile deţinutului sunt edificatoare

O.k. Who am i? flame's,a guy from Romania, at this moment in jail for some mistakes in my life. I'm paying, nothing aganist that, but not like this! Still, we are human been and still we do have rights! And the first one is the right to speak. I speak. But here nobody listens. And I still speak... How di I created this site? It's very easy IF you have money! I pay somebody and after two days, in my pocket appears "Junior"... How much costs me this kind of "magic"? 1500€. And they give me the posibillity to make this. And for that I'm gratefull!!! (sursa: link)
.
Băiatu' cu pozele e cazat la Penitenciarul Codlea. Admite că a făcut nişte greşeli în viaţă care l-au adus într-un loc răcoros şi cu puţină verdeaţă. Totuşi e supărat că vorbeşte în pustie deşi ca orice persoană - infractor este posesor de drepturi ale omului.
.
După care ne explică cum a creat site-ul şi cât a dat pe telefonul mobil cu care-şi făcea pozele. Pentru asta e foarte recunoscător. În imagini ni-l prezintă pe dl. Dumitrache, comandantul penitenciarului, mâncarea de penitenciar şi un gard cât toate zilele. Mai sunt publicate imagini de pe secţie şi din camera de deţinere.
.
Va urma un scandal. Asta e sigur (deja au început verificările).

Link-uri utile:

UPDATE 19.06.2008 ora 10.30

Realitatea TV reia subiectul în această dimineaţă. :-) Reporterul intervievează un deţinut care spune că "mâncarea... cât de cât, medie... nu avem metri, cum se zic...". Concluzia reportajului e că deţinuţii au postat imaginile pe internet nemulţumiţi fiind de condiţiile de detenţie.

Explicaţiile mai marilor penitenciarului sunt penibile dar cred că mai corect ar fi a spune că de fapt deţinuţii cu pricina sunt nemulţumiţi de faptul că sunt în detenţie. Diferenţă de nuanţă, dar contează.

UPDATE 19.06.2008 ora 11.30

Singurii care nu-şi fac probleme sunt scriitorii de comunicate ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

"Considerăm că imaginile postate pe internet nu pun în pericol siguranţa locului de deţinere în condiţiile în care penitenciarele din ţară pot fi vizitate de către orice persoană interesată, iar luna aceasta, pe data de 26 va fi organizată Ziua Porţilor Deschise."

"...se încearcă stoparea fenomenului de introducere a acestor obiecte interzise în penitenciare, în cursul anului 2007 au fost descoperite 6434 telefoane mobile şi 2232 în primul trimestru al anului 2008. În Penitenciarul Codlea au fost descoperite 203 telefoane mobile în primul trimestru al anului 2008." (sursa: www.anp-just.ro, Comunicat de presă, 18.06.2008)

33 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua,

Cred ca problema telefoanelor mobile trebuie transata o data pentru totdeauna. Lipsa implicarii si responsabilitatii reprezentantilor ANP uimeste pe zi ce trece.
Poate sensibilizati, prin intermediul acestui blog, pe cineva de la MJ, daca tot fac ei treaba conducerii ANP.
Raportul de activitate al ANP a transmis, fara sa vrea, un mesaj foarte important: incompetenta crasa a conducerii ANP: aprox. 7000 de telefoane gasite anul trecut in puscariile din Romania! Cred, totusi, ca cifra este modesta in functie cu ce exista efectiv pe "piata", asta daca luam in calcul gandirea practica a "pazistilor" care sustin, si pe buna dreptate ca, acolo unde este un telefon gasit mai sunt cel putin 2-3 negasite. Dar asta nu a fost o problema pentru sistemul penitenciar in 2007, au fost mai importante seringile pe care le-a dat sistemul persoanelor private de libertate.
Problema telefoanelor mobile explodeaza acum!De ce? Pentru ca detinutii au ajuns in alta faza a evolutiei fenomenului:nu le mai folosesc doar pentru vorbit.Poarta video conferinte, posteaza poze pe internet.
Stiti ca alte sisteme penitenciare din afara fac din problema telefoanelor mobile o problema de securitate nationala?! Si credeti-ma, rapoartele lor indica ca fiind gasite aprox. 500-700 telefoane pe an. Iar noi cu 7000 de telefoane stam lejeri, comozi, ne gandim la teatru, cocktail-uri, simpozioane. Foarte bine ca se organizeaza si astfel de activitati, dar pierdem din atentie un aspect important: datoram comunitatii si cetatenilor romani siguranta pe care singuri si-o cumpara platindu-ne salariile!
Stiu ca mai multe penitenciare din sistem au facut o serie de propuneri conducerii ANP, referitoare la sisteme de bruiaj si depistare a telefoanelor mobile, propuneri care nu au facut altceva decat sa-i "inghesuie" pe colegii nostri de la ANP in birourile alea stramtorate.
Scoateti domnilor propunerile din sertare, dati-le jos de pe dulapuri si cititi-le!!!Asumati-va "riscul" de a face cu adevarat ceva pentru sistemul penitenciar si mai ales pentru cei care inca, cu o ultima suflare a sperantei, mai cred ca se poate face ceva in penitenciare.
Ii indemn pe reprezentantii Ministerului Justitiei si pe cei ai ANP-ului sa-si consulte personalul de specialitate, sa intocmeasca un raport al fenomenului si sa adopte masuri. In caz contrar, in curand vom avea cazuri in care detinutii prin intermediul telefoniei mobile vor participa la botezuri, vor tranzactiona la bursa, vor face schimb valutar din puscarie, poate isi vor deschide si succesiunile, cine stie?!?!
Este dureros un lucru, daca imi permiteti: intotdeauna lasam alte persoane sa ne arate ca avem o problema! Si de unde aflam? De la televizor!
Oare chiar nu suntem in stare de nimic? Oare chiar personalul administratiei penitenciare nu este in stare sa prevada evolutia anumitor fenomene? Sunt sigur ca nu este asa...Sunt sigur ca personalului penitenciarelor ii lipseste increderea si girul conducerii ANP.
Domnule Spaiuc, lasati oamenii sa munceasca. Intelegem ca este o notiune "boema si abstracta" pentru dumneavoastra si nu ne-am permite sa "inhamam" directorul general al ANP la treaba. Dar stiti, pot altii sa o faca, chiar daca nu castiga 20000 Ron lunar.
Faceti o documentare a problemei telefoanelor mobile, trimiteti specialistii in afara sa vada cu este tratata problema in alte sisteme, strangeti materiale, analizati fenomenul (comandarea sau realizarea cu personalul specializat a unui studiu sociologic pe aceasta tema nu ar strica) adunati propuneri, cantariti-le si actionati!La dracu' faceti ceva!Ne facem de c...t pe zi ce trece. Ore chiar nu va pasa? Deja tratez problema subiectiv, si recunoasc ca am gresit! Dar nu are cum sa nu iti fie ciuda stiind faptul ca sunt atatia oameni disponibili sa faca ceva, iar in loc sa ne mobilizam noi organizam chefuri la Snagov. Va propun un pronostic...Oare cati directori vor merge cu anp-istii la chef? Eu zic 2-3, aia lautari, in rest ceilalti isi vor vedea de problemele si viata lor departe de prostia din Bucuresti.
Invit factorii de raspundere sa priveasca realist si obiectiv problemele cu care ne confruntam si sa nu mai piarda timpul de pomana. Problemele bagate sub pres acum, vor fi scoase odata de cineva si nu ne va fi deloc usor sa le rezolvam atunci, nu pe cat ne este de usor la le gasim acum o rezolvare.

Numai bine,
P.S.Cu placere!

Huginn spunea...

Pentru mine nu e important câte telefoane se găsesc după ce intră. Asta înseamnă sute de ore de percheziţii, nervi, riscuri, stres.

Nu am făcut un calcul amănunţit dar am toate motivele să cred că toate aceste costuri impuse de găsirea celor 7000 de telefoane pe an ar amortiza o instalaţie completă de bruiaj.

Nu am mai fi în situaţii de acest gen, destul de jenante şi pentru conducerea unităţii şi pentru cei care lucrează în sistem.

Singurii care nu se simt afectaţi sunt cei care introduc obiectele interzise. Pentru că profitul este bun.

Conducerea ANP interzice mâncarea în timpul serviciului de parcă asta ar avea vreun efect în stoparea introducerii obiectelor interzise.

Despre pregătirile penntru 29 iunie am auzit şi eu. Se anunţă a fi fastuoase. Care e motivul? Ce au a sărbători şefii din ANP?

Anonim spunea...

buna ziua din nou,

Referitor la Comunicatul de Presa al ANP-ului...
Este jenant! Dezgustator! Penibil, si in plus eu cred ca este o insulta la inteligenta personalului administratiei penitenciare si nu numai.
Cum poti sa spui ca telefoanele mobile sunt aruncate peste gard? Pe baza unui exemplu reprezentantii ANP se spala pe maine de telefoanele mobile. Este cea mai mare grosolanie pe care am auzit-o! Cred ca "perla" asta de comunicat ar trebui sa fie suficienta pentru schimbarea lui Spaiuc din functie. Cum sa lasi de inteles ca aproape 7000 de telefoane au fost introduse, pardon aruncate peste gardul puscariei?
Eu tot stau si gandindu-ma nu pot sa nu ma intreb: care sunt criteriile de performanta pe baza carora este apreciata activitatea directorului general al ANP? Oare conducerea MJ-ului cat o sa ii mai suporte pe incompetentii astia care ne conduc? Este greu de inteles pentru mine si poate cineva ar putea, daca stie, sa imi explice urmatoarele: Un functionar public din sistemul administratiei penitenciare, si nu numai, daca face vreo boacana, daca nu isi indeplineste obligatiile fata de superiori si intitutie este taxat - sanctionat. Oare conducerea ANP-ului care nu poate sa ne asigure salariile la timp, sau care isi bate joc de personal si contribuabil prin jena aia de comunicat de presa nu trebuie taxata sub o forma sau alta?
Poate e nevoie sa strangem semnaturi pentru demiterea conducerii ANP. Poate ca este cazul ca angajatii si de ce nu, chiar persoanele private de libertate sa blameze incompetenta si nepasarea parvenitilor astora! Poate ar fi cazul sa aratam clar conducerii ANP cartonasul rosu si reprezentantii MJ sa ii scoata din joc!

Cat priveste Serbarea Penitenciarelor. Mare petrecere mare! Berbecut la protap!Whisky! Da cum sa nu? La aceasta petrecere sunt invitati angajatii ANP-ului si directorii de penitenciare. Ciudat! Transportul pana la Izvorani, la birtul jandarmeriei, se face cu autobuzul din fata ANP-ului. Am o intrebare pentru conducerea ANP-ului: este acelasi autobuz care ar fi trebui sa duca personalul directiei economico-administrative si alti cativa recalcitranti la Jilava mai acum cateva saptamani? A...nu stiti? Este ( sau ma rog, era) parerea conducerii despre rezolvarea problemelor lor - personale si de interese - sa se debaraseze de personalul reticent la schimbare si sa il "deporteze" la Jilava - in desert nu mai este loc de rromii lui Cioroianu, ca acolo i-ar fi trimis idiotul de la ANP.
asa ca, aviz amatorilor de petreceri: Grija in ce autobuz va urcati!
Pe de alta parte ar mai fi o varianta cu cheful acesta monstruos. Cine a fost la sfarsitul lui 2005 la cheful lui Marius Iacob stie la ce ma refer si mai ales la ce a urmat dupa :)))

numai bine,

Huginn spunea...

Da, comunicatul e penibil şi jenant. Dar asta nu mă mai miră. Şpaiuc e rodat doar în comunicate despre întâlniri de lucru şi sfinţiri de troiţe.

Nu ştie bietul de el să reacţioneze când dă de o problemă reală. Sau poate e cu gândul la petrecerea din 29 iunie.

Anonim spunea...

Apel catre anonimul care scrie mult si tinde sa ne streseze cu MAREA PROBLEMA A TELEFOANELOR.

Stimabile, cred eu ca matale esti un lucrator la paza care ,din lipsa de solutii si din dorinta de a induce importanta covarsitoare a sectorului din care faci parte, o tot dai de ceasul mortii cu amaratele alea de telefoane. Trecand peste penibilul ideii de problema de securitate nationala, eu as spune ca daca pplilor li s-ar da voie la telefoane ori de cate ori ar avea nevoie - la telefoanele fixe de pe sectie ma refer- , nu ne-am mai inregistra cu atatea jdemii de telefoane gasite - vezi Doamne- pe la ppl datorita vigilentei si profesionalismului pazistilor zelosi si am asigura si o stare de spirit corespunzatoare pe sectii. Ce mare lucru daca detinutii ar putea da telefon atunci cand au nevoie? Ce mare chestie ar fi? In felul asta ar fi eliminata o problema mentinuta artificial. Numai ca ar ramane bietii pazisti fara front de lucru, ca pentru ei- pentru sefii lor, de fapt - este mai importanta gasirea amaratelor de telefoane mobile decat numarul mic de supraveghetori pe sectii de cate 3-4 sute de pplei, mai importanta decat numarul mare de ore lucrate de cei de pe schimburi, mai importanta decat conditiile de lucru ale agentilor si multe altele. Asa ca, anonimule nervos, lasa putin patima la o parte si deschide-ti mintea, poate gasesti si ceva solutii eficiente si de bun simt, ca de dat cu piatra stim si putem toti. Si nu mai incercati sa faceti din gasirea telefoanelor o mare realizare ca devenim penibili si "ne rade" confratii nostri de la institutii serioase.

Anonim spunea...

huginn spunea: "Pentru mine nu e important câte telefoane se găsesc după ce intră. Asta înseamnă sute de ore de percheziţii, nervi, riscuri, stres.

Nu am făcut un calcul amănunţit dar am toate motivele să cred că toate aceste costuri impuse de găsirea celor 7000 de telefoane pe an ar amortiza o instalaţie completă de bruiaj.

Nu am mai fi în situaţii de acest gen, destul de jenante şi pentru conducerea unităţii şi pentru cei care lucrează în sistem."

Felicitari pentru modul tau de-a pune problema. De acord intru-totul.

Anonim spunea...

Cum poate paznicul zelos sa creada ca activitatea lui este mai importanta decat activitatea socio-educativa.Numai un nemernic poate sa creada ca daca sta si inghite mizeriiile la 200-300 de detinuti este mai inportant decat intregul sector DE BAIETI BUNI care distribuie plicuri .

Anonim spunea...

Citind comentariile acestui articol se prefigureaza, din pacate, un mic "razboi" intre pazisti si socio-profesional. :(
Dragi colegi.....chiar suntem colegi. Munca tuturor este , mai mult sau mai putin , aceiasi si in legatura cu acelasi subiect....ppl-ul.
Nu suntem mai buni sau mai prosti. Suntem colegi si trebuie sa ne indreptam atentia spre adevarate proble nu sa incercam sa ne explicam esecurile si neanplinirile cautand .....sa explicam greutatile propriei pozitii si sa privim cu "invidie" la ceilalti. Serios..... chiar fiecare din noi incearca sa isi faca datoria ( sper). Va multumesc pentru acceptarea apriori a interventiei . Ariciu'

Huginn spunea...

Divide et impera s-a fumat deja. Poate încercăm să nu ne mai certăm între noi şi să ne certăm cu cine trebuie.

Putem să dăm unii pe alţii vina cât vrem dar asta nu rezolvă problema.

Cred că discuţia ar trebuie să fie despre nivelul decizional şi aşteptările care nu se materializează.

După ce rezolvăm asta, urmează să ne certăm pe cine are cine n-are bani. Abia la sfârşit o să avem o mică contradicţie în legătură cu sectorul cel mai arătos şi cel mai muncitor. :-)

Anonim spunea...

Sa cumpere dracu statii de bruiaj si atunci o sa le arunce la gunoi mai este putin pina la 01 07 cand nu o sa se mai primeasca alimente prin sectorul vizite si o sa se inputineze;" locurile vulnerabile"

Anonim spunea...

Va salut . Domnilor colegi vreau sa va spun ca daca sar cumpara statii de bruiaj "domnii ppl-isti"ar da singuri telefoanele afara din camere dar ce facem pina atunci ca ne dispera cu perchezitiile dimineata la intrarea in serviciu ca nu mai lucram 12 cu 24 ci 15 cu 21 side ore suplimentare nu se pune problema ca nu sant fonduri pentru ca sefii din anpsiau facut prime din alea de neam prostidar asta este trebuie sa ne multumim cu putin (nimic),sa va spun pe unde se baga mai nou tel in Margineni prin postul de santinela unde era detinut care ajuta la paza dar de ce nu la vazut agentul din postul vecin? pentru ca sant balarii cat gardul si nu avea cum sa vada un copil de 1m dar dupa acest aspect ce credeti ca sa facut ceva ? nuuuuuu pentru ca nu are cine .La clubul unitatii noroc cu serbarea de sfarsit de an a elevilor ca sa ocupat bineinteles primarul comunei ca a pus niste cetateni si a cosit balariile din curtea clubului sa vada copiii printre care cred ca si a colegilor din localitate unde este intrarea in club ;rusine sa le fie (conducerii)cu atita forta de munca sa vina primarul sa-ti faca curatenie in curte cu oamenii lui dar astia sant sefiide la logistica si gospodarii!RUSINICAAAAA hai ca o sa mai discutam VA SALUT si sa ne dea norma de hrana cat mai curand

Anonim spunea...

Stiti care e urmatorul pas pe care o sa-l faca spaiuc?
Are sa interzica total accesul cu telefoane mobile , chiar si in spatiul administrativ a personalului.
Deja s-a trimis in teritoriu un material care trateaza regimul telefoanelor in Anglia , unde chiar si directorul unitatii nu are acces cu mobilul . Personalul isi pastreaza telefoanele in autoturismele personale.
Pe cand si drepturi si salarii ca in Anglia?

Anonim spunea...

salutare,
in primul rand il rog pe colegul anonim sa nu mai foloseasca expresia rusinicaaaaaaaaaaaa deoarece aceasta i/a fost alocata pe viata si dupa moarte domnului director adj pentru siguranta si regim penitenciar (inca) de la Jilava, denumitul Comunisteanu, rog putin respect detine drept de autor.

Anonim spunea...

Daca eu as fi director la un penitenciar din Romania (la oricare, ca situatia e asemanatoare), as chema organele de ancheta sa ancheteze fiecare caz atunci cand se gasesc telefoane mobile sau obiecte interzise mai deosebite. Pana la urma ar da de urmele infractorilor. Sa fim seriosi, dragi colegi. Exista si infractori printre noi. Ar trebui sa-i scuipam afara din randul nostru. Mie nu-mi convine sa fiu tratat ca un infractor din vina unora care fac tampenii. Sa se faca cercetari serioase pentru fiecare caz de genul asta. Nu din acelea interne, ca stim noi cum sunt alea. Nu e nicio rusine. Noi nu suntem organe de ancheta. Sa dam afara gunoiul din unitati, din fiecare unitate, sa chemam salubrizarea, sa acceptam ca nu suntem in stare sa-i descoperim pe tradatori. Nu neg faptul ca sunt unii care arunca tel. peste gard, ca introduc pe la sectorul vizite profitand de faptul ca un coleg de-al nostru este atent in alta parte. Se mai intampla, dar e din ce in ce mai clar ca sunt unii care isi risca libertatea si locul de munca. Astia trebuie exclusi fara mila pentru ca astia nu au rusine.

Anonim spunea...

Dragi colegi din lumea larga...
eu cred ca voi nu aveti ce face acasa si sunteti niste frustrati care va manaca doar invidia si imposibilitatea de a avansa, si atunci incepeti sa aruncati cu pietre in toti cei care ne conduc...lasati oamenii in pace, ei macar incearca sa faca ceva si daca va tot dati atat de curajosi dati-va datele reale si apoi vom putea schimba ceva...In urma razboiului , multi viteji se arata..Depasiti-va frustrarile si lasati oamenii in pace sa-si faca treaba, nu-i mai jicniti voi daca sunteti atat de buni de ce nu mergeti la concursuri, cine va impiedica????

Anonim spunea...

Se da vreun concurs si noi nu stim?

Huginn spunea...

anonim 22:10:00_ Nici dumneavostră dle. deontolog nu vă daţi "datele reale".

Vă mulţumesc în numele "celor care conduc" că-i apăraţi. Dacă vi se pare că totul merge şi că nu sunt probleme în penitenciare rămâneţi în lumea dumneavoastră perfectă.

Nu vă lăsaţi deranjaţi de nişte fapte mărunte precum cele pe care le discutăm noi.

Participarea la concursuri e împiedicată de un mic amănunt (în cazul că în lumea cea perfectă nu se ştie). De 1 an juma' nu s-au mai scos funcţii vacante la concurs.

Dar nu vă lăsaţi deranjat de amănunte. E doar invidie. Rămâneţi perfect. Noi o să încercăm să nu mai "jicnim" pe nimeni. Scuze pentru citat, dar e al dumneavoastră.

Anonim spunea...

Huginn, de ce ma cenzurezi? Ce are materialul pe care l-am "postat" eu?

Huginn spunea...

Nu vă cenzurez de loc. Poate că ar trebui să încercaţi să postaţi înainte de a mă lua la întrebări. :-)

Sau e doar de încercare?

Anonim spunea...

UITE CA A SCRIS SI BUFNITA !!!!

Anonim spunea...

Tu esti, coto?

Anonim spunea...

ma asteptam mai degraba la rahova sa se intimple faza asta.
chestiile de la codlea sunt nevinovate. mai complete sunt documentarele despre pirnaile americane de pe TV. sau poate ca "studentii capitalisti" asteapta ocazia sa se puna pe net in ipostazele in care au joint-ul in bot?
daca citeste cineva cu putere de decizie il rog sa ia serios in considerare ideea de a schimba cit mai urgent legea de executare, in concordanta cu realitatea din sistem.
P.S. Au facut nemtii un meci beton! Natia dracului! Astia cred ca pot sa perfectioneze si multimea vida!

Anonim spunea...

Ati intrat toti de peperonity de nu mai postati nimic?

Anonim spunea...

La rahova nu ar fi dorit nimeni sa descopere. la codlea a fost descoperit autorul si sanctionat. a fost o chestie mai veche, dar abia acum a ajuns in presa.

Anonim spunea...

bufnita "jicnita" !!!!!

Anonim spunea...

Cotofanele nu dorm la ora asta?

Anonim spunea...

Carmen n-ar fi scris asa, coto!

Anonim spunea...

Iti mai trebuie vreo 15 ani de puscarie ca sa incerci "filete" de-astea
BU-HU-HU.....

Anonim spunea...

Asa este,pazisti sau socio, suntem colegi si trebuie sa ne respectam si sa ne ajutam, pentru ca avem cu totii de munca, slava Domnului. Ideea cu telefoanele era ca ne pierdem in lucruri marunte cand am putea sa o rezolvam dintr-un condei si sa ne indreptam atentia si eforturile care problemele reale ale sistemului. In rest, stim cu totii ce viata grea avem cei care lucram direct cu ppl-ii, cu o mentiune speciala pentru supraveghetorii de pe sectii despre care am scris si in primele postari. Iar viata grea este dublata de stresul provocat de managementul primitiv, dupa ureche, practicat de sefii pe care ii apara un confrate mai adineauri.

Anonim spunea...

Sa-i transmita cineva "avocatului diavolului" ca printre cei care posteaza aici sunt si multi sefi . Asadar problema noastra nu este frustrarea ci dorinta de a schimba ceva.
In alta ordine de idei, felicitari pentru huginn, ca de obicei. Se vede
inaltimea discursului unuia care poate pune pe cineva la punct fara sa foloseasca cuvinte vulgare.
Dar, nu-i asa, noi nu ne-am propus sa eliminam pe cei care gandesc altfel ci sa punem umarul la urnirea carutei penitenciare.

Anonim spunea...

la rahova exista statie de bruiaj mobile!!
de ce se mai poate suna din pnt?. poate ne spune cine raspunde de statie
am inteles ca pana sa plece Miron Cozma el o pornea cand nu dorea sa "sune" si o scotea din uz cand avea nevoie, doar era alimentata de pe sectia 3 unde era cazat, "(credeti ca directorea stia?)"
alti oameni alte interese, statia tot ineficienta, sau nu se vrea functionarea ei??/
sau doar bani cheltuiti aiurea??
Oricum, colegi din tara, chiar daca veti avea o statie de bruiaj-care nu stiu cat costa- si nu se doreste folosirea ei tot nu se rezolva nimic, de fapt s-ar putea sa va mai ia din vre-un spor ca a dat banii pe statie, si stiti ca nici norma de hrana nu a aparut
bafta si ganditi-va de doua ori inainte de a cere ceva ca vi se poate indeplini dorinta (si astia chiar vor sa mai cheltuie niste bani aiurea)

Huginn spunea...

Tehnic vorbind cumpărarea instalaţiilor de bruiaj n-are nici o treabă cu salarizarea personalului.

În realitate însă se poate să auziţi şi idei creţe de genul celor care justifică dificultatea asigurării salariilor în diverse feluri.

Staţiilede bruiaj sunt bune şi trebuie cumpărate. Faptul că la Rahova au fost folosite creativ nu le exclude ca opţiune.

Micile favoruri făcute marilor infractori se înscriu în categoria abuz şi corupţie nu în categoria prostie.

Anonim spunea...

Pro sau contra

Ma uit si ma minunez de amploarea ,intr-o directie considerate de mine gresita,pe care a luat-o simpla mea actiune,aceea de a cerea un site,tragand astfel un semnal de alarma in privinta relatiilor vietii din penitenciarele tarii. Desigur,nu ma indoiesc ca altele sunt in momentul de fata prioritatile oamenilor liberi,cei ce trudesc zi de zi pentru a-si asigura un trai decent sau macar nu cu mult peste linia de plutire. Altele sunt preocuparile si framantarile voastre,dar ceea ce ma preocupa pe mine este traiul meu zilnic si al celor asemenea mie,cei care am gresit si platim cu mai mult decat cu ani din viata nostra momentul de ratacire. Nu imi doresc sa fiu nici portavocea persoanelor lipsite de libertate,nici tinta ironiilor celor care din plictiseala discuta pe marginea unui subiect ca acesta: un detinut aflat intr-un penitenciar de maxima siguranta a creat un site despre penitenciarul respectiv,iar acum mai are si obraznicia de a intra si a se loga aici,intr-o presupusa incercare de a raspunde intr-un fel sau altul curiozitatilor noastre. Penibil,nu?Mda... Motivele care m-au detarminat sa,le gasiti expuse pe site,asadar nu voi mai insista asupra lor. Cum de a fost posibil?Explic tot pe site.Ati mai putea intelege si din dreptul la replica expediat prin e-mail presei si televiziunilor centrale,atunci cand acesta va fi difuzat.Totusi,cum?Nimic nu este imposibil,cu atat mai putin in Romania si in sistemul penitenciar romanesc.Dar de ce nu va intrebati cum de este posibil ca acea fiinta umana,indiferent de statutul ei social si mai ales de trecut,sa fie tratata astfel intr-o tara cu pretentii voit democratice?De ca nu va ingrijoreaza abuzurile de tot felul din sistemul judiciar romanesc,felul in care legile sunt interpretate si puse in aplicare,modul in care fondurile alocate de stat,provenite din buzunarul fiecarui contribuabil,sunt administrate,de ce nu va intrebati cum sunt cheltuiti banii ce se pretind a fi destinati intretinerii si mai ales hranei persoanelor private de libertate?Raspunsul meu,indiferent cum il veti interpreta,este urmatorul: pentru ca nu sunteti aici !Si pentru ca aceste intrebari deranjeaza,subiectul fiind considerat rusinos. Suntem intotdeauna blamati. Firesc sau nu,purtam o cruce fara insa a pretinde nimanui sa ne ia locul..Suntem marginalizati si arareori reusim sa avem cu adevarat o sansa la iesirea din acest infern. Nu va cer sa ne priviti cu inima,ci doar sa va aplecati cu mai multa intelepciune si grija asupra unei cauze ce nu este si va doresc sa nu devina niciodata,sub nicio forma si a voastra. Reinsertia si reabsortia sociala nu numai ca sunt sublime,dar lipsesc cu desavarsire. Verificati pentru a va convinge procentajele persoanelor care recidiveaza,precum si perioadele de timp in care recidiva apare la persoanele eliberate din penitenciar.Desi intr-o oarecare masura rupt de realitate,cunosc problemele vietii de zi cu zi.Realitatea dificila a vietii omului obisnuit,grija pentru ziua de maine.Ca intotdeauna,insa,am fost lasati la urma.Promulgarea unor legi care sa puna ordine in justitie e amanata termen de termen,probabil ca situatia de fata convine intr-un anume cerc.Nu vreau sa amestec in aceasta discutie si politicul,desi tocmai politica este cheia,raspunsul multor probleme ce ne apasa de ani buni de zile. Sper,insa,ca cineva sa ne auda,iar acel “cineva” sa decida ca a venit timpul sa puna lucrurile pe fagasul lor firesc. Din motive evidente nu ma voi angaja in discutii pe forum,multumindu-ma sa observ si sa raspund din cand in cand prin articole ca acesta, expediate prin corespondenta. In data de 15 Iulie intru in comisia de eliberare conditionat si voi afla cat de mult ma va costa in plus experienta “prisoninromania” dupa acesti 4 ani. Desi m-am straduit,nu am reusit sa aflu pozitia pe care conducerea penitenciarului o are public fata de site. In particular o cunosc prea bine. Ma poate cineva indruma? Propun o teme de discutii: “Straniu adevar pur,care poate fi dovedit ca valabil pe doua tete contrarii.” ...
Gubandru Silviu ( flame`s )