Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 13 iunie 2008

Ordonanta secreta revine la Ministerul Justitiei

Personalul din justiţie nu va putea să-şi vadă sentinţele favorabile puse în executare dacă proiectul de ordonanţă de urgenţă referitoare la amânarea/eşalonarea plăţii acestora este aprobat. Ministerului Justiţiei nu are fonduri pentru achitarea acestor drepturi restante şi drept urmare pregăteşte o surpriză viitoarei guvernări.
.
Ordonanţa secretă în practica guvernării
.
Cu riscul de a declanşa un val de surpindere şi dezamăgire din partea reprezentanţilor mai ofuscaţi ai Ministerului Justiţiei vă informez că în cadrul acestui minister se naşte un proiect de Ordonanţă de Urgenţă absolut neconstituţională.
.
Obiectul Ordonanţei de Urgenţă îl constituie soluţionarea problemei sentinţelor prin care personalul de justiţie urmează să primească retroactiv anumite sporuri.
.
La acest moment tind să cred că exerciţiul de comunicare încercat de Ministerul Justiţiei la 09.06.2008 a avut scopul de a încerca terenul şi a vedea reacţia salariaţilor din sistemul judiciar.
.
Se pare că această abordare este impusă de la nivelul Guvernului şi alte variante nu se doresc a fi luate în calcul având în vedere apropierea alegerilor.
.
Meseriaşii lui Q-ariu au comis-o şi la MJ
.
Şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor a încercat acum câteva luni să treacă o ordonanţă secretă care afecta drepturile salariaţilor.
.
Din motive similare, adică şefi politici în funcţii unde este nevoie de competenţă, MJ este silit, se pare, să recurgă la o soluţie similară. E drept că obiectul e altul dar victima e tot pe-acolo.
.
Domnul Tuleaşcă, cel care a 'câştigat' concursul organizat de consilierii lui Chiuariu în stilul în care a fost angajată notăriţa - consilieră Iulia Scîntei (adică de Bogdan Găureanu şi gaşca), este la fel de incompetent ca finanţist precum Marin Dumitru, colegul cu proptele liberale de la ANP.
.
Plata drepturilor restante abia după alegerile parlamentare
.
Acest act normativ de urgenţă se lucrează în ascuns şi nu va fi supus procedurii de transparenţă decizională. Nu de alta dar nu se soluţionează litigii indiferent de stadiul procedural prin acte normative, iar reacţia celor care au câştigat procesele va fi promtă.
.
Scopul acestei mişcări este aruncarea pisicii drepturilor restante în sarcina guvernării viitoare, indiferent care va fi aceea. Tot inflamări, tot exagerări, tot neadevăruri sunt şi astea şefu' lu' Justiţia?
.
Link-uri utile:

PS

Articolul de mâine este despre Gheorghe Şpaiuc (şefu' lu' penitenciarele) care se joacă de-a Inchiziţia şi de-a v-aţi Kafka cu sindicatele.

O să râdem bine şi o să ne minunăm în continuare de dimensiunile grădinii şi de cei care-i sar gardul ca să se facă şefi la ANP.

15 comentarii:

Anonim spunea...

Fara legatura cu articolul ..... Echipa de control a ministrului a reusit sa scoata la iveala toate (sau majoritatea) matrapazlacurile echipei Nadrag-Selea. Asta nu fara pretiosul ajutor al angajatilor care au prins curaj si au declarat toate presiunile si ilegalitatile.
Concluzie :
1. exista echipe de control care fac inspectie reala si nepartinitoare
2. curajul salariatilor de a spune adevarul gol-golut este esential.
3. penifest poate initializa si sesiza ( si cu succes atunci cand conducerile mj si anp chiar sunt dispuse sa dea atentie) actiuni care sa duca la curatatrea si asanarea "mocirlelor penitenciariste"
Nadrag se gandeste ca este mai ....sanatos sa ceara pensionarea ca....deee..... cercetarea penala este mai dura din pozitia de functionar public cu statut special activ.... si daca iese la pensie....cica.....s'ar prescrie ....looool

Huginn spunea...

Aveti dreptate. :) Nu prea are legătură cu subiectul. E bine că postaţi comentarii chhiar dacă nu la locul lor.

Trebuie să vedem şi ce măsuri sunt luate în urma controlului de la Poarta Albă. Nu cred că Nădrag o să plece la pensie.

Anonim spunea...

HAI ROMANIA
HAI ROMANAIA

Anonim spunea...

adicatelea vreti sa spuneti ca se desparte Limba Dulce Nadrag de biroul de mahon,de parcarea numai pentru el,de pupin.....sai Boranda si Petrache,Oprea si Ana lu Vasile,de monologurile din sedinte,de conducatorul bun la toate Ibadula,.....si poate urma

dar va rugam conducator iubit,ca altul ca tine nu o sa avem,sa nu lasati sa va desparta de Greaca , ca daca dragoste nu e, nimic nu e..

de cite ori ne ati povestit ca pe Simona Dumitrescu , psiholoaga, ati adus o domnia voastra????
ii dam voie sa va insoteasca pe insula Elba...

si daca vreti si sindicat , ii dam voie si lu Anton,dar repede pina nu se prinde nevasta sa..

la cine o sa faca plecaciuni cei ce pina azi au auzit cu veneratie cum faceati si desfaceati destine de .....directori generali???

nu ii obositi pe Banica si Baloasa sa ascunda hirtiile semnate de cind numai sinteti imputernicit director ...ei stiu meserie ,dar joaca dupa vintul schimbarii ...si stiti cine a tradat odata....

facem cheta ,pentru cheltuiala de drum bun a lui Selea,dar sigur sigur el o sa va uite cel mai repede....ca nu l ati lasat sa fure toata unitatea

va uram sanatate ca sa puteti conduce ....masina de tuns iarba
sau luati in serios managementul de proiect al casei lui Oprea ,ca prietenul la nevoie se cunoaste
si cum el a facut de toate pentru domnia voastra ....acu nu se face sa l lasati

stim, daca va cauta Marlboro sau altul ca Ismail ,stim adresa ...strada Sperantei ...pentru linistea noastra

a.s. multumim penifest ,unul mai putin

Anonim spunea...

uite ca am ajuns sa suport un drogat si sa ma bucur ca un nebun cand da un gol.
drogat e intre ghilimele , desigur cinste lui e vorba de mutu pt cine nu s/a prins hai sa batem italia si mai vb.
p.s. vad ca nu mai zice nimeni nimic de mosia lu comunisteanu de la jilava revin eu imediat dupa penalty hai romania

Anonim spunea...

colegiilor din Poarta Alba felicitari!!!
unul pentru toti si toti pentru unul!
ati dat dovada de curaj si ati reusit !

Anonim spunea...

Sunt colegii la Poarta Alba sau doar licee?

Anonim spunea...

Scuze fata de administratorii acestui blogg pentru comentariul pe care il facem,(tot fara legatura cu articolul) si nu pentru ca nu ne intereseaza ce se va intampla cu banii nostri ci pentru ca ce se intampla acum in Penitenciarul Spital Poarta Alba merita niste comentarii:
1.Ce vor face limbile umede care l-au preamarit si preaslavit pe Nadrag acum cand el se pregateste sa paraseasca barca? Aia care spuneau ca ies cu pancarda in fata puscariei si nu o lasa pe Dobreasca sa intre (boranda si petrache-hahahaha).....si altii ca ei carora li s-a promis de Nadrag ca ii face pe toti ofiteri si sefi de birouri daca ,,dau tare in Dobreasca,,.....RUSINE LOR! (se stiu ei care sunt si ii stim si noi)...chestia este ca in timp ce Nadrag se pregateste sa iasa cu milioane pensie ei vor ramane sa-si linga ranile sau se vor linge intre ei!
2. Nu putem sa nu remarcam profesionalismul de care au dat dovada cei din echipa de control si speram ca isi vor pastra coloana vertebrala in continuare si nu vor ceda presiunilor ,,generalilor,, lui Nadrag de a i se pune la dispozitie cine si ce a scris...nu de alta dar omul chiar este paranoic si nu se stie ce ar fi in stare sa faca!
3. Sa nu uitam de Selea cel amarat care nu a apucat sa fure prea mult...ţţţţţ..mare pacat! ce planuri avea el cu unitatea asta vai de mama noastra...niste fier vechi acolo, cateva kg. de vopsea si niste pensule ( asa zic ei si ii crede mutu') ca de amarat ce este nici bani de pampersi pentru copil nu are ( sanchi!)... Alo!d-l Nadrag, d-na Greaca continuati domle sa ajutati omu' ca nu doar de mobila pe care i-ati dat-o are asta nevoie! Asta este sac fara fund domle' ca el nu stie sa faca altceva decat sa fure si sa arunce vina pe altcineva (aviz amatorilor care i-au tinut trena)...donati un kil de fier pentru Ionel!
4. O intrebare pentru D-na director medical Greaca (vesnica indragostita de cate un barbat puternic)...ce veti face doamna acum cand nu il veti mai avea alaturi pe bravul si neinfricatul domn Nadrag? veti umbla iarasi pe langa ziduri,pe langa pereti incercand sa pareti ,,mica si neinsemnata,, ca sa nu fiti huiduita de oameni ca data trecuta cand ati fost destituita din functia de director? Mai potoliti-va doamna si vedeti-va lungul nasului ca si asa d.p.d.v.d profesional sunteti varza si mai stim si cum ati facut rezidentiatul ala!
5. Asteptam cu interes iesirea la iveala a tuturor matrapazlâcurilor facute de Nadrag&company si ii transmitem d-lui Nadrag ca prea multa incredere acordata oportunistilor si lichelelor ne duce cu gandul la un proverbul urmator: ,,spune-mi cu cine te insotesti ca iti spun cine esti,,!
6.Anonimatul il pastram deoarece inca mai sunt multe de facut in sistemul acesta plin de oameni ca Nadrag, dar speram ca intr-o buna zi vom reusi sa schimbam ceva si apoi vom putea iesi din anonimat.Pana atunci speram ca administratorii acestui blogg vor fi tot atat de destepti si nu se vor lasa descoperiti ca multa lume ar dori sa stie cine sunt si ei si noi cei care scriem!

Huginn spunea...

Interesant şi implicat comentariu, dar vă recomand să postaţi la articolul de bază.

În altă ordine de idei comentariile scurte şi "aerisite" sunt mai uşor de citit.

Spun asta pentru că e cel puţin la fel de important ca acest comentariu să fie citit pe cât este de important să fie scris.

Anonim spunea...

CURAJ SI BAFTA , huginn sunteti tari , aveti sustinatori din toata tara , nereguli sunt in fiecare penitenciar din tara , de cand cu ofiteri din MAPN care au fost facuti milionari peste noapte [bani din ordonanta SUTE DE MILIOANE ] , si magistrati facuti directori , CRITICATII , CA MERITA .

Anonim spunea...

De ce i se spune "Nadrag limba dulce" Stie vreo femeie de ce?...

Anonim spunea...

Dragi colegi de la Poarta ALba, care e corpul ala de control serios si pus pe treaba, ca poate il sesizam si noi de prin alte puscarii. Ca la cata hotie este prin jurul nostru, numai de la ANP nu ne poate veni ajutor, ca ne-am lamurit cu ei. Fiecare sesizare facuta este trimisa prin fax directorului ca sa-si acopere putoarea din curte si sa nu cumva sa transpire in presa, de exemplu, ca sa lasam impresia ca totul merge perfect in ograda noastra.

Anonim spunea...

Este vorba de corpul de control al Ministrului Justitiei ca cei din corpul de control al ANP-ului vin doar la comanda si controleaza doar ceea ce li se dicteaza.

Anonim spunea...

corpul de control al anp ar fi necesar sa fie directionat in munca de indrumare si control

s ar cistiga mult pentru sistem

dar pentru asta ar trebui sa stie ce sa indrume si sa controleze

notele de control sint adevarate securi de taiere a capetelor neascultatoare

pina nu demult de trista amintire Martiniuc,Andone ,de actuala prezenta Ilie Constantin, Movila si Pieleanu puneau in aplicare ordinele cintatorului Serban Alexandru si Marius Iosif

legea spunea,ei nu vedeau decit maretele indemnuri :terminati cu cei neascultatori

Anonim spunea...

Multumesc pentru informatie. Si succes mult, se pare ca aveti nevoie.