Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 29 iunie 2008

ANP - mesaj la piciorul de lemn al penitenciarelor

E plictisitor, e enervant, e inutil. Un alt produs de public relations (sic!) postat pe site-ul ANP. De acestă dată şpaiucii, miticii şi petricii se adresează la moment festiv angajaţilor.
.
Urări fabricate bune pentru orice prilej
.
Nimic nu mi se pare mai penibil decât mesajele fabricate trimise cu ocazia sărbătorilor. Nu demult aveam sărbători simple. Era de ajuns să spui „La mulţi ani!” şi nu trebuia să inventezi versuri ca să te poţi bucura de un eveniment sau să poţi transmite asta celui de lângă tine.

Mai nou tot felul de cuvinte meşteşugite dar fără sens se plimbă pe SMS-uri, mail-uri, felicitări scrise şi virtuale în mesaje care sună cam aşa: "Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te insoţească pretutindeni... şi fie ca primăvara iubirii să îţi inunde sufletul cu bucurie şi cu parfumul tuturor florilor sale. Iti doresc un ... cât mai frumos” .

Trebuie să recunosc că nu citesc niciodată până la capăt astfel de urări. Apreciez intenţia, dar aş aprecia infinit mai mult dacă aş primi un mesaj din suflet.

Fabricaţiile de acest gen sunt, se pare, felul în care ne simplificăm viaţa în perioada sărbătorilor. Am scris un mesaj, am adăugat destinatarii şi am dat send. Am mai bifat o obilgaţie şi suntem şi noi în rând cu lumea.

Mesaj în contratimp de ziua angajaţilor din penitenciare

Cu ocazia Zilei personalului din penitenciare conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor îşi pune scriitorii de comunicate să producă un mesaj către anagajaţii din penitenciare. Rezultatul îl găsiţi pe site-ul ANP. La fel de făţarnic şi la fel de fals.

Limbă de lemn şi şabloane cât cuprinde. Distant şi rece, ca orice adresă, mesajul conducerii ANP începe cu acelaşi stimate/(-ă)/(-ţi). Nimic nou. Am mai văzut. Stilul bombastic şi comunistoid încarcă de balast trei amărâte de fraze care altfel ar fi putut fi simple şi de efect.

„Ziua personalului din sistemul administraţiei penitenciare, patronată spiritual de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, ne oferă prilejul de a da expresie consideraţiei şi respectului pentru activitatea profesională, tenacitatea şi loialitatea dumneavoastră” spun şefii puşcăriilor româneşti. Care expresie, care consideraţie, care respect? E doar o vorbă nu-i aşa?

Consideraţia şi respectul se demonstrează nu se exprimă în răvaşe şi depeşe. Când îţi compari colegii cu ciobanii cum a făcut-o Şpaiuc la Rahova în public nu prea demonstrezi consideraţie. Când nu achiţi salarii şi drepturi restante demonstrezi exact lipsă de respect. Poţi să exprimi orice dacă atunci când contează demonstrezi exact contrariul.

„Misiunea socială nobilă atribuită serviciului penitenciar şi dedicată reintegrării în comunitate a persoanelor private de libertate reprezintă un deziderat ce poate fi realizat numai cu sprijinul dumneavoastră, cu efort susţinut şi responsabilitate.” Misiune socială, reintegrare, comunitate, deziderat, responsabilitate sunt doar alte cuvinte potrivite aruncate în contrasens. Este declaraţia de impotenţă pe care o semnează veselă şi neştiutoare conducerea ANP.

„Vă mulţumim pentru contribuţia pe care o aduceţi la creşterea siguranţei comunităţii şi vă dorim succes atât în activitatea profesională cât şi în viaţa personală.” O altă colecţie de banalităţi lipite într-o singură frază încheie urarea pe care o vor citi dacă vor avea răbdare şi nervi cei care vor intra pe site-ul ANP.

Angajaţii penitenciarelor nu sunt subiect de prima pagină

O icoană cu Sfinţii Petru şi Pavel care-şi încâlcesc bărbile într-o îmbrăţişare creştinească a fost aleasă drept ilustraţie pentru măreţul mesaj.

Suntem creştini dar, poate că măcar de această dată un angajat dintre cei care îşi desfăşoară activitatea într-un penitenciar ar fi meritat să fie pe prima pagină.

Conducerea ANP a ratat cu acest prilej ocazia de a demonstra că îi pasă câtuşi de puţin de personalul din subordine. Sărbătorile lui Şpaiuc nu au impresionat pe nimeni, dacă asta a fost intenţia, iar săptămâna viitoare ne întoarcem la aceleaşi probleme care nu pot fi camuflate, din păcate, de serbări şi discuţii de lucru.

39 comentarii:

Anonim spunea...

Dragimei colegi trebuie sa intelegem ca,doar inpreuna putem infrange sistemul,unindu-ne toti putem sa facem ceva mai bun pentru noi si ce ce vor urma noua.Doar cunoscand raul poti recunoaste si deosebi binele.Aceste urari de multe inpliniri in plan profesonal imi aduc aminte de plenarele inpuscatului si de catei de securisti care inventau mesaje cu sbstrat politic.Asociind acea fotografie tip icoana, care ii reprezinta pe sfinti apostoli Petru si Pavel ibratsati ,imi aduce aminte de o imagine homosexuala desprinsa din imaginatia bogata a unor retardati mintali aflati dupa gratii.Sa fim seriosi domnilor dar se poate su mai bine decat atat pote reuseati si o blasfemi vizavi de aceasta imagine.Ce sa spun atatea cuvinte frumoase asternute pe o coala A4 mi greu gasesti,dar de premele promise ce se aude domnilor directori din ANP,noi muncim pentru bunastarea societati civile si reintegrari in societate a unor persoane certate cu aceasta si dumnevoastra va dati in stampa prin reuniuni tovarasesti pentu a da bine la imagine stearsa pe care o aveti.Poate asa inteleg acesti tovarasei sa-ne rspecte munca si loialitatea fata de o institutie care functioneaza inca dupa criteri de siguranta din 1976.Ma scarbesc uitandu-ma si citind aceasta urare din partea celor care conduc faiele acestei instituti care apartine de Ministerul Justitiei.Poate intr-o buna zi itelegem ca inpreuna putem infrange acest sistem,domnul sa fie cu noi.

Anonim spunea...

Apropo, la directorii generali si directorii din tara de ce le-au dat primele, ca Bota directorul de la Barcea a incasat-o si e de 11900-aproape 12000 ron.(un membru al familiei s-a laudat).Astia chiar nu au bun simt. Chiar de sarbatoarea Sintilor Petru si Pavel ne mint in fata. Asa sa-i ajute dumnezeu dupa sufletul pe care-l au toti cei care ne conduc de la ANP in jos.

Huginn spunea...

anonim 29.06.2008 08:36:00_
dacă este aşa şi s-au dat prime pentru şefi trebuie ştiut. Am înţeles că nu sunt bani. Dar dacă sunt doar pentru anumite categorii atunci avem o problemă care nu poate fi acceptată

Anonim spunea...

huginn POT SA-TI SCRIU FARA SA POSTEZI?

Huginn spunea...

Da puteţi. Folosiţi vă rog adresa de mail a blogului: blogpenifest@yahoo.com

Anonim spunea...

care zi a lucratorilor din penitenciare?sa fim seriosi.este ziua detinutilor.pentru ei sunt bani,zile de sarbatoare,manelisti,spectacole si de toate.pentru lucratir,la baia mare de exemplu,in loc de sedinta unde sa se faca premieril a fost o alarma.in loc de tinuta festiva masca contra gazelor.poat la anul...

Anonim spunea...

Autorilor acestui blog si tuturor cititorilor multa liniste sufletesca si satisfacetie pentru ceea ce au realizat .
Sanatate si multa iubire!

Unknown spunea...

Precis cei din ANP si-au dat prime.
Sa dea D-zeu sa-si cumpere pe acei bani luminari si medicamente.
Aceasta este ziua detinutului nu a lucratorilor din penitenciare.Rusine,spaiuc si ceilalti...

Anonim spunea...

Spaiuc spune cand se refera la detinutii ,, Fratii nostri de dupa gratii". Asa ca ce va mai mirati ca Ziua personalului din sistemul administratiei penitenciare a devenit ,,Ziua detinutilor..."
Urmeaza in locul ,,Zilei politiei", ,,ziua infractorului" si in locul ,,Zilei marinei", ,, ziua marii" etc...

Anonim spunea...

Baia Mare nu ai de ce sa fii trist.Si la Codlea am sarbatorit tot printr-o alarma de exercitiu.In loc de prime am primit urari de bine pt noi si familiile noastre.Bineinteles familiile au fost in extaz.

Anonim spunea...

Spaiuc zice fratii nostri pentru ca poate o sa fie alaturi de ei (dincolo de gratii )in viitorul cel mai apropiat(da doamne).La unele unitati nici nu s-a sinchisit conducerea sa faca o sedinta si sa spuna in fata la lume (mai oameni buni nu sant fonduri nu se dau prime )la multi ani celor care isi serbeaza ziua numelui nimic nea lasat ca pe prosti sa tot discutam pe la colturi .Iar daca la directori lea dat anp prime sa se astepte la cei mai rau din partea "prostimei"sa speram ca nu este asa.vVa salut si La Multi Ani celor care isi serbeaza ziua .

Anonim spunea...

Nu fiti suparati si la Miercurea Ciuc s-a marcat sarbatoarea cu o alarma si o perchezitie vezi doamne s-a suparat directorul ca o persoana privata de libertate i-a vorbit urat si i-a spus adevarul in fata .Nici nu se gandea cu o zi in urma sa ia vreo masura asupra PPL cu toate ca acesta scuipase in fata doi agenti si amenita de fata cu un domn inspector, sef de biro, ca la apel, cand intara agentul in camera ii taie gatul, masurile se iau dupa ce este atinsa imaginea domnului director, prestigiul lui de lucrator in cadrul ANP de aproape un sfert de veac.
Chiar va sfatuiesc sa cititi interviul dansului de la ziarul local Informatia Harghitei dat cu prilejul Sarbatorii sfintilor Petru si Pavel.
Vreau totusi pe aceasta cale sa aduc felicitari grupei sindicale din cadrul penitenciarului pentru initiativa organizarii unei Sarbatori Campenesti si sa recunosc , si conducerea penitenciarului a contribuit la realizarea acestei "petreceri".

Anonim spunea...

Nu e de mirare ca aceasta zi importanta a trecut PE LANGA NOI. La asa directori, asa organizare. Cand numesti tot felul de pigmei in functii mult prea mari pentru ei, aia nu vor face decat sa se zbata pentru ca sa-si pastreze scaunele. Adica nu vor face mai nimic, sa nu deranjeze sau sa nu greseasca. Marea majoritate a directorilor se inscriu in categoria asta. Ei habar n-au sa vorbeasca sau sa scrie romaneste bine, ce sa mai discutam de functia de reprezentare in comunitate, de comunicare cu salariatii, de construit imaginea puscariei si a cadrelor de penitenciar si altele care tin exclusiv de directori. Desi sunt invidios, nu pot sa nu remarc o actiune care mi-a starnit, deopotriva, si admiratia: festivitatea de la Galati. Jos palaria. Este un exemplu pentru caricaturile de directori si directori adjuncti din sistem care ar putea, macar de acum incolo, sa se inspire din ce-a facut Galatiul. Bine, asta acolo unde se poate, ca daca onor conducerea puscariei este formata din niste impotenti (nu ma refer la impotenta fizica)care n-au citit altceva in viata lor decat legea 275 si Gazeta Sporturilor , n-au cum sa sustina o discutie cu un- sa zicem - prefect de judet. Dumnezeule, si cate ar mai fi de spus. Dar ma opresc aici si spun: oameni buni, ne trebuie lideri. Ca astia de azi sunt pierduti si declarati nuli.

Anonim spunea...

Dar, pana la liderii de care avem nevoie, ne trebuie ATITUDINE. Pentru ca daca facem frumos si dam din coada ca ultimii sclaveti in fata taranoilor care ne conduc si care isi permit cu noi o groaza de mizerii atunci chiar ca ne meritam soarta si nu mai avem voie sa ne plangem. Haideti sa vedem cateva caracteristici ale taranoilor de sefi despre care spuneam sa vedem daca recunoastem vreunul de pe langa noi:
- au obiceiul sa injure atat detinutii cat si cadrele,scuzandu-se in mod oligofrenoid ca mai bine ne injura putin decat sa ne dea pedepse, de parca ar fi pe mosia mamii lor;
- le e greata sa dea mana cu subordonatii sau cu agentii si niciodata nu o sa admita ca sunt colegi cu cei mai mici in grad si in functii decat ei;
- nu raspund la salut decat cand au chef;
- li se pare normal sa "ciupeasca" din parnaie, de exemplu, doua scanduri, o sticla de bors, un pachet de carne si trei tevi de metal fara sa le mai aduca vreodata inapoi, considerand ca nu este o paguba serioasa sica, la cate au facut ei pentru puscarie, nu se cunoaste;
- nu li se pare grav sa "imprumute" bormasina , cositoarea sau gaterul unitatii si sa le foloseasca in curtile personale cat au ei chef,fara sa dea socoteala nimanui;
- care permit slugilor de casa sa le umple, pe din dos, portbagajul cu tot felul de produse de la GAZ si-apoi se bat cu pumnul in piept ca sunt cei mai cinstiti oameni din unitate;
- care se duc la
beneficiarii unde muncesc detinutii si se preteaza la a cere tot felul de produse, de se scarbesc bietii oameni si ajung sa nu le mai trebuiasca in viata lor colaborare cu penitenciarul(ca sa nu mai spun de faptul ca ne discuta si prin alte cercuri, de se mira idiotii de unde afla lumea ce magarii fac ei);
- care citesc ziarul sictiriti la birou in timp ce subordonatul din fata sa ii raporteaza, smerit, ca are probleme de familie sau de serviciu;
- care fumeaza in incaperea in care mai exista pe langa ei 5 nefumatori;
- care isi imbraca uniforma doar in scarba si doar cand vine vreun control de la ANP, semnificand lipsa de respect pentru uniforma sa,pentru institutia pe care o reprezinta dar si micimea si slugarnicia in fata sefilor de la centru;
- care batjocoresc tot ce nu inteleg creierele lor limitate si imbacsite;
- care isi permit sa foloseasca mult prea des expresia "pentru ca asa vreau eu" ;
-care nu fac decat sa destabilizeze pe-acolo pe unde trec;
- care nu reusesc sa-si faca prieteni daramite sa-i mai si pastreze;
- pentru care a face bine este atunci cand se abtin de la a face rau.
Si enumerarea ar putea continua.
Sunt sigur ca fiecare are in curte cate un astfel de specimen, daca nu mai multi. Ideea e sa nu-i mai incurajati pe acesti ipochimeni dandu-le impresia ca chiar sunt valorosi si de neinlocuit, ca or sa va faca viata un chin si n-o sa mai scapati de ei in veci. Laudati ce este de laudat si injurati ce este de injurat. Asa lucrurile se vor aseza si, poate, se va ridica dintre noi cate un lider adevarat, caruia sa-i pese intai de cei multi- subordonati, colegi, detinuti- si-abia apoi de sine.

Huginn spunea...

s.alistar 29.06.2008 19:21:00_
o descriere cât se poate de amânunţită a unui tipar uman. Unii şefi de lângă noi sunt exact aşa.

Partea proastă e că cei mai mulţi sunt creaţia noastră. Sunt "monştrii" pe care îi creăm în fiecare zi în care alegem o atitudine pasivă şi neimplicată.

Anonim spunea...

La multi ani pt. cei cu numele Petru,Pavel si derivatele acestora!Atat! pentru mine,lucratorul din penitenciar nu e nici o sarbatoare,cum era inainte,asta datorita conducerii A.N.P.care isi bate joc de noi ca oameni si ca lucratori in sistemul penitenciar.Astept reactia S.N.L.P.-ului URGENT!!!P.S.-Pentru cei ce nu lucreaza in sistemul penitenciar sau pentru cei ce nu stiu,banii pentru primele noastre provin din banii retinuti din salariile noastre pe parcursul anului cu destinatia exacta:PRIME!!!

Anonim spunea...

s.alistar 29.06.2008 19:21:00_
As jura ca esti de la BARCEA MARE ca ai descris mai exact decit as fi incercat sa o fac .Ai perfecta dreptate

Anonim spunea...

SPECTACOLUL LUI SPAIUC LA RAHOVA: DE LA TEATRUL GROTESC ...LA SPIONAJ INDUSTRIAL
La Rahova, cu ocazia intronizarii d-lui Darie, Spaiuc a spus, neintrebat de nimeni ca le facea sila angajatilor, tot felul de aberatzii:
- ca nu trebuie sa respecte legea referitor la cazarea detinutilor clasificati deja in regimuri diferite; textual: credeti ca ma da cineva afara ca nu respect legea? Nu, o sa ma dea afara pentru altceva;
- ca are nevoie de specialisti pe resurse umane, ca pe aia din ANP o sa-i dea afara Ministerul Justitiei, specialisti din teritoriu care sa-i incadreze oamenii intr-o luna; deci iar fara criterii si fara sa se stie ce fel de oameni trebuiesc sistemului;
- ca este superb ca facem teatru cu detinutii si ca sa nu se mai planga atata personalul ca doar e ziua penitenciarelor;
- ca nu se scot la munca detinutii, ca nu este admisibil ca sa dai 10 detinuti Jilavei pentru un punct de lucru. Ca trebuia "baiatul" de la prevenirea criminalitatii "atentie nu Burcu, ca nu vrea sa piarda din nou atentionarile", trebuia sa spioneze acolo si sa ia Rahova acel punct de lucru, sa nu-l lase Jilavei;
- ca pentru colegii care lucreaza in sectorul de detentie si care nu pot intra, tot din cauza lui, a lui Spaiuc, cu mancare, administratia sa construiasca un foisor la jumatatea drumului intre PC 2 si popota, unde sa ia masa supraveghetorii si cei din foisoare;
- ca daca Spitalul Rahova nu lasa accesul prin poarta lor si pentru personalul penitenciarului, atunci nici penitenciarul sa nu lase accesul prin PC 1 pentru persoanalul spitalului, cica astia din urma sa sara gardul;
- a comunicat tuturor ca este frustrat vizavi de ce scrie pe blog, ca nimic din ce se scrie nu este adevarat, ca nu a picat examenul de director cu 3, ca el si acum asteapta un raspuns de la doamna Macovei;
- a uimit pe toata lumea cand a spus ca el nu a citit Legea 293/2004-Statutul personalului de penitenciare, pentru ca, stati toti jos sa nu cadeti, PENTRU CA NU I S-A DAT;
Finalul a fost apoteotic cand a comunicat participantilor la sedinta ca are probleme cu sotia, care nu mai vrea sa paraseasca Bucurestiul, iar lui ii este dor de Moldova.
PS: Fac apel la resurse umane la ANP: infiintati in statul ANP-ului o functie de ofiter/agent, care sa aibe ca atributii sa dea directorilor generali sa citeasca legile si ordinele sistemului.
PS1: Acum inteleg de ce merge totul asa de prost in sistem. Ca niciunul dintre directorii generali nu a citit nimic despre sistemul penitenciar, PENTRU CA NU LI S-A DAT SA CITEASCA.
PS2: Am inteles ca a mancat Spaiuc tot Kiwiul de la Izvorani, asa ca pup-in-cur-istii, pardon invitatii, nu s-au mai delectat cu acel fruct, dar in schimb au vazut o plimbare cu vaporasul, plimbare care nu era trecuta in meniu.
PS3: La Rahova pupincuristilor li se zice curlingai. Si cica sunt foarte multi, cica au deja o asociatie.

Anonim spunea...

Din pacate, prietene, nu sunt de la Barcea Mare, sunt din partea cealalta a tarii, unde am si eu clientii mei, despre care, poate, vom auzi cate ceva in viitorul apropiat. Ca la cat de perversi sunt , nu se poate lupta impotriva lor decat cu propriile lor instrumente. Instrumente murdare, desigur.

Anonim spunea...

Multumim din suflet anp-ului pentru ca de ziua penitenciarelor sa gandit la noi si am primit acea prima binemeritata.Multumim si pentru faptul ca in aceasta zi ppl au trecut pe locul al doilea si ne-am simtit si noi apreciati.De asemenea multumim pentru ca problemele noastre au gasit o ureche dispusa sa le auda si se vor rezolva in curand....
Profit de aceasta ocazie, si fac apel la colegii cu "experienta" sa ne invete si pe noi cei mai putin experimentati, supravietuirea in situatii de criza. Sa ne spuna cum putem introduce un telefon, o cartela, o doza...sa facem si noi un ban "cinstit", pentru ca vestedele multumiri nu acopera nevoile pe care le avem!

Anonim spunea...

Noroc de blog ca e ca si un cordon ombilical intre mine si sperantele mele.
Ca in ceea ce priveste serviciul am o nesimtire iesita din comun, ma fac ca muncesc, daca indrazneste sa se ia cineva de mine il injur de fata cu totii sa nu-i mai trebuiasca si altadata,nu-mi trebuie prime si calificative dar nici sa-mi jupoaie cineva spinarea de munca, si poate o mai intind asa pana la pensie.
As mai dori ca pana atunci sa ma intrebe de sanatate cineva din corpul de control al ANP. Doamne ce m-as mai distra. As fi si surd, si orb si schizofrenic si tot ce vreti la un loc (serviciul, ce sa ii faci) dar sincer m-as racori de toate. Si am un bici..

Anonim spunea...

Eu zic sa vinzi niste ponturi pe la presa: niste clipuri cu decizii ale sefilor incompetenti, fotografii cu ppl tinute in brate,cateva portbajaje din parcarea unitatii inainte de week-end si mai gasesti tu ceva.
Ai sa fii surprins de cati bani iti faci. Si oricum riscul e mult mai mic.

unu spunea...

Credeti ca putem afla daca domnii directori au primit prime?Tind sa cred ca nu au primit dar daca oamenii au inceput sa creada ca sistemul asta e condus in stil mafiot atunci e o problema grava la care nu ar trebui sa ramanem indiferenti.
La Barcea-Mare datorita nesimtirii directorului care il caracterizeaza nu a adresat nici macar multumiri pentru munca si efortul depus, stiind bine in ce conditii lucram datorita deficitului foarte mare de personal si a infrastructurii invechite a penitenciarului.
Daca nu ar fi atatia nepoti ne-am putea mobiliza mai bine;de ce credeti ca insista ANP-ul sa ne anuleze dreptul la greva?!?le este frica ca intr-o zi nepotii se razvratesc si ei impotriva lor daca continua aceasta neputinta.

Anonim spunea...

Eu zic sa ne serbam ziua undeva la Craciun sau Anul Nou. Atunci oricum vom avea satisfactii si sperante (cu siguranta nu in ceea ce priveste serviciul).
Vom primi uratori, vom asculta colinde si ni le vom inchipui ca sunt doar pentru noi, pentru eforturile depuse intr-un an de munca.

Cat despre petrecere o vad cam asa:
- toti invitatii o sa poarte masti si costume: de caine, de medici veterinari (ca sa nu spun pupincuristi),de hidosi, de nepoti si fini, de imputerniciti (ca nu le trebuie decat putin fard),de doamne bine (alea negre cu coasa in mana),etc.
- un nr. special de iluzionism va fi prezentat de dl. Petre Stan, acest adevarat "Iosif-ini" al sistemului penitenciar, care prin puterile sale magice va face sa apara noi oameni pe posturi de conducere numai prin trucuri de el stiute;
- invitatii se vor relaxa in momente de meditatie cu betisoare parfumate, castane si frunzulite frumos mirositoare;
- vor fi prezentate filme si piese de teatru gen: "Nea Marin Miliardarul" (cu dl. Marin D-tru in rolul principal), "Un comisar acuza" (cu director deranjat de blog, in rolul principal), "Conul Leonida fata cu reactiunea" (in rol principal dl. Spaiuc si angajatii sistemului), "Osanda" (avandu-i ca figuranti pe truditorii sistemului) si bineinteles "Groapa" de Eugen Barbu cu participarea tuturor angajatilor ANP;
- se vor recita poezii gen: "Limba noastra-i o comoara" (recitator dl. Nadrag), "Somnoroase pasarele" (se stiu ele care)si "Zdreanta" (recitata de insusi autorul- oricare director cu nota sub 3 la examen);
- va fi vernisata expozitia de sculptura cu exponatele: "Coloana fara sfarsit" (nemultumirile angajatilor ANP),"Stonehenge" (structura de neclintit a ANP) si cunoscuta pecete "Boul Moldovei"
- vor fi interpretate cantece gen: "Vad numai oameni necajiti", "Ce-i in lume lacomos". "Dusmanii-mi poarta pica" si "Da mama cu biciu-n mine"
- tombola balului va aduce consistente castiguri in promisiuni de prime,conditii mai bune de munca, functii inalte fara capacitati si bineinteles ravase cu...pedepse!

P.S. Astept propuneri de organizare a "Balciului lucratorului de penitenciar".

Anonim spunea...

Ziceati ceva de Galati???? Nu spun decat atat - pentru a participa la preaminunata, ultraextraordinara petrecere am avut de ales : in foisor sau la petrecere.
Elegantele "placi memoriale" au fost oferite mai marilor orasului de catre conducerea penitenciarului (fara exceptie imputerniciti ai imputenicitilor, studenti de nota 3 la spiru) pentru a avea cu ce se lauda la anp. Nu de alta, dar sa-si pastreze functiile pentru care "nu trebuie sa stie nimic, doar sa dea ordine" (total aiurea).
S-au acordat diplome de merit, marea majoritate se stie pe ce criterii...
As zice ca a fost si un lucru bun: acela ca au invitat o parte dintre cei aflati la pensie, oameni care s-au bucurat sincer de acasta zi.
Bine, ca si asta tot pentru imagine a fost facuta. Dar macar s-a bucurat cineva.

Anonim spunea...

Ati uitat sa chemati pe cineva drag la petrecerea de la Galati.Poate ii trimiteti prin posta o diploma de merit, ca de "placa memoriala" vor avea altii grija, dar din aia cu manere din bronz, cu anul nasterii si fotografie alb negru turnata in marmura....

Anonim spunea...

Cred ca nu cu aceasta ocazie, am impresia ca de fiecare data ANP a uitat sa ii pese catusi de putin si de "sclavii" pe care ii are in subordine pe asa zisa lor "plantatie". Dar asta e , nu avem ce face decat sa ne resemnam sau sa mergem la cules capsuni in Spania, cred ca si acolo e mai bine dar ne e frica sa riscam.

Anonim spunea...

Pentru anonimul din 30 iunie, ora 8 seara,


As vrea sa iti spun ceva. Tot ceea ce faci in lumea asta este pentru imagine, a ta, a instituiei, a familiei, samd. Daca nu ma crezi, incearca sa te duci la o nunta in pijama, convins fiind ca esti cel mai valoros om de pe planeta si fara sa te intereseze imaginea. In randurile acestui blog se transmit constant indemnuri pentru ca lucratorii din penitenciare sa se uneasca. Cu asa o gandire nu vom reusi niciodata. De bine de rau, la Galati a fost o adunare festiva(Desi sunt invidios, nu pot sa nu remarc o actiune care mi-a starnit, deopotriva, si admiratia: festivitatea de la Galati. Jos palaria. - spunea s.alistar 29.06.2008 18:07:00 ) In alte penitenciare nu a fost organizat nimic. Inteleg ca au fost chemati si oameni din afara si pensionari ai sistemului, ca s-au acordat diplome de merit. Minunat!!! E normal la moment de sarbatoare. Uite totusi ca noi nu stim criteriile pe care a fost facuta selctia celor care au primit diplome de merit. Orice om normal, asa cum dorim sa fim cu totii, ar gandi ca diplomele de merit au fost acordate oamenilor merituosi. Nu ai primit?
Nu-i nimic. Persevereaza, implica-te si poate ca alta data primesti si tu. Poate ca ne-am invatat sa gandim putin gresit. Cand am completat fisele de angajare,nu erau trecute la specificatiile postului premieri obligatorii si acordarea de diplome de merit pentru indeplinirea atributiunilor din fisa postului. Acestea sunt concepute ca fiind stimulente sau recompense. Sunt de acord ca fondul de premiere este construit din salariile noastre. Dar de ce sa ia prima si cei merituosi si cei nemerituosi. Sa ia prime mari cei care merita, iar cei care nu merita sa stea sa se uite. Sa ia calificative maxime cei care merita iar cei care nu merita sa se zbata sa merite si ei. Ori poate cunosti tu vreun alt criteriu de evaluare, care sa faca o distinctie clara intre cei care merita si cei care nu merita. Nu prietene.... Din pacate, evaluarea este subiectiva pentru ca asa a fost construita sa fie. Daca vrei sa critici ceva, critica modul de evaluare. Nu critica oamenii care trebuie sa evalueze. Intotdeauna vor fi subiectivi. Personal, cunosc vreo cativa lucratori care nu sunt fini, unchi, matusi, frati sau surori, dar care au reusit sa se impuna. Cum? Chiar asa. Prin munca, prin implicare si prin speranta ca valoarea intotdeauna razbate prin mediocritate. Acei oameni i-au fortat, prin valoarea lor, pe ceilalti sa-i sustina si sa-i promoveze. Este adevarat.
Asta inseamna management de resurse umane de calitate. Promovarea oamenilor valorosi. Asta naste intotdeauna discutii. Asta e. Nici pe mine nu m-a promovat nimeni, cu toate ca eu gandesc in fiecare minut ca sunt cel mai bun si ca in locul altuia as fi facut o treaba mai buna. (Si probabil ca o sa spuneti ca nici nu merit sa fiu promovat vreodata. Asta e. Imi asum riscul.) Dar tot acelasi management ne impiedica sa-i tratam pe toti la fel. Daca vrem performanta, haideti sa spunem lucrurilor pe nume si sa nu mai toleram pe cei care nu isi fac treaba. Tot spunem in paginile blogului (si numai aici) ca jumatate din oamenii din sistem au relatii de rudenie. Dar ce facem cu jumatatea cealalta? Ca si in reclama TV .... pentru ei nu am facut nimic!!! Asadar, cred ca Galatiul (felicitari daca este asa cum a spus s.alistar) tocmai asta a facut. A facut ceva pentru ei. Nu i-a multumit pe toti si, crede-ma prietene, nu va reusi niciodata.
Sistemul este bolnav in fond, exact ca fotbalul romanesc. Daca vei aduce cel mai bun antrenor de pe planeta, nu o sa reuseasca sa castige niciun trofeu. Asa si noi. Poate sa vina director si Donald Trump, daca vom continua sa nu avem incredere in cei de langa noi, daca vom critica totul, indiferent daca e bun sau mai putin bun, daca in loc sa nu implicam ne suparam ca altii "ne iau primele ce ni se cuvin", daca vom crede ca fiecare om care promoveaza este un... nepot, atunci va fi vai de viitorul nostru.
Scuze pentru descatusare, dar nu tot ce se face in sistem este prost.Din pacate pentru unii...se mai fac si lucruri bune.

Anonim spunea...

Bairam la Codlea

Marianus Maximus si-a invitat citiva batracieni care-i oracaie pe la urechiuse si a invitat toata floarea nufareasca din Brasov la un cocteil. Pentru ca plebea i-a cam dat cu flit la sedinta festiva de la ora cinci dimineata, Marianus a atras sponsori pentru a hrani burtile finute ale mai marilor brasoveni. Toate ca toate, dar astia nu l-au prea avut la stomac pentru ca nu toti inghit fite de ofiteri de intendenta cocotati pe scaune de directori, asa ca mancarea tindea sa se strice, asa ca Maximus a impartit toata prada batracienilor. Si asa a fisiit marea balaceala din balta brasoveana. Noi nu mai stim daca a fost ziua noastra sau nu, dar am iesit trei colegi la un gratar impreuna cu prietenele si ne-am simtit foarte bine, chiar fara prima lor. Ave, Marianus Maximus Batraciuanus. Lasa-ne, Cezare! Du-te cu Spaiuc la teatru!

Anonim spunea...

N-ati chemat cotofana.

Anonim spunea...

Profest, ai dreptate intr-o oarecare masura si respect punctul tau de vedere, dar mai ales ma inclin in fata celor ce au avut idea de a organiza actiunea.
Sunt unitati, asa cum spuneau unii colegi pe blog, unde nu li s-au spus macar "multumesc" intr-un cadru oarecum festiv, sau mai mult, au fost chemati dis-de-dimineata la o razbunatoare alarma pentru a flutura chilotii ppl-urilor pe sectii.
Din pacate mai sunt si genul acesta de "relicve" prin unitati care nu pot dormi noaptea daca nu se impun prin singurul mod care-l mai au la indemana: alarmarea unitatii, ca moft, de 29 iunie. Normal, nu ai ce face si trebuie sa te conformezi, dar cu siguranta frigiderele li s-au umplut celor ce au avut "fantastica idee" tocmai in asemenea zi, si fara primele cu care angajatii erau obisnuiti in fiecare an.
Nu stiu cum e prin alte unitati, dar la noi nu ar fi venit multi dintre colegi (sau ar fi venit, asa ca sa se racoreasca putin "printre dinti" pe sistem si pe cei ce i-ar fi chemat si nimic mai mult, eventual o simulare penibila de perchezitie) Oricum avem mare noroc de director, si nu ar face asa ceva in asemenea conditii.Macar atat a putut face pentru noi. Si chiar II MULTUMIM !
In ceea ce priveste actiunea Galatiului am doar o singura nelamurire: dar dupa ce criterii sunt cuantificate meritele unora, recunoscute si premiate?
La noi in unitate aprecierile sunt facute de seful direct si nu in functie de adevaratele performante profesionale, ci dupa niste criterii inventate de el (culmea!) sau dupa nivelul de prietenie cu respectivii colegi (nr. de iesiri impreuna la iarba verde in week-end. Acuma na, daca mi-ar fi dat prima as fi cumparat si eu un gratar misto si niste carbuni, dar asa...)
Ai dreptate cand spui ca nu-i vei putea multumi pe toti, si intr-adevar asa e, dar imi permit sa-i critic pe cei ce evalueaza, (contrar spuselor tale), pentru simplu fapt ca PE EI NU II EVALUAEAZA NIMENI ASA CUM MA EVALUEAZA EI PE MINE. (simplu nu?)
Dupa mine, seful meu direct valoreaza cat un bilet de tramvai compostat (ori vine controlul si ti-l rupe, ori cand te-ai dat jos, cosul de gunoi se bucura de el) Si, sincer iti spun, nu are nici o treaba cu aprecierile de serviciu.
Nu zic ca nu au apreciat bine cei de la Galati, dar daca au fost intr-adevar corecti, felicitari lor.
Dupa mine, ar fi fost frumos sa ne cheme conducerea in club, sa scuze sistemul prost gestionat, sa ne spuna un sincer "multumesc" pentru eforturile depuse intr-un an de zile fara evenimente negative, si sa ne incurajeze pe mai departe.
Bine, ar fi fost ideal sa renunte unii la pachetele de carne si sa ne ofere o iesire la un gratar din fondurile unitatii, ca zau, nu s-ar fi suparat NIMENI.
Ne-au invitat sa mergem (dar la terasa unui beneficiar si nu pe putini bani, asta ca sa-i facem consumatie omului). Ma rog...
Inca o data BRAVO celor de la Galati pentru actiune (si altora care au stiut sa se aplece in fata oamenilor ce trudesc pentru a le fi fotoliile pufoase), si sa dea bunul D-zeu ca la anul sa nu mai fie asemenea "conducatori" in sistem...

Anonim spunea...

Asa e, frate. Ofiterii astia habar nau de munca pe care trebuie so facem noi. Ba le mai dau si dreptate la hoti de parca ar fi colegilor nu ai nostrii. Sa vina Dumitrache pe sectie si sa stea aici nemincat. Nici nu are cine sa te schimbe cand vrei sa mergi la masa.

Anonim spunea...

Bai i-a mai taceti ca daca pleaca domnul Dumitrache cine vine in locul lui. Nu are cine sa conduca unitatea si va veni cineva din exterior. Poate va fi si mai plutist.

Anonim spunea...

Nu le pasa de prostime. Toti sefi de la Codlea sint naspa. Ei stau in birou si noi ne chinuim. Ba ne mai scoala la ora 4 ca sa ne spuna sa ne distram. Hoti apar la televizor fac spectacole si noi rabdam de foame pe secti, nu primim bani care ni se cuvin. Toti ar trebui sa primim prime pentru ca muncim mult in conditi proaste.

Anonim spunea...

voi va plangeti de personal si la noi este peste masura (300 cadre la 240 hoti)dar noi o ducem bine ,nu avem rezerve, nu putem sa luam concedii,zile libere .Cand se face ora 15 se umple curtea de nepoate de sefi ,sotii si alte rude de zici ca este o fabrica de confectii .10 contabili ,7 secretare ,30 magazionieri ,si o gramada de lume muncitoare.Bravo la sefi ca fac economii cand nu ne dau prime,anu trecut au dat inapoi zeci de miliarde inapoi si noi lucram in conditii de rahat .Aici nu hotii fac puscarie ci noi,chiar la izolator.Sindicatele mai traiesc sau nu stiu de cat sa stea prin birouri .La lupta cea mare fratilor.

Anonim spunea...

Daca un conducator este apropiat de oamenii lui, daca este sincer, implicat, deschis, ferm si corect este apreciat si ascultat de oamenii cu care lucreaza chiar daca nu primeste bani de la ANP, chiar daca primele nu vin. Un adevarat lider stie sa-si recompenseze oamenii chiar si cu o vorba buna. Din pacate, directorii nostri (cel putin unii dintre ei)sunt picati din luna, nu-si cunosc oamenii si nici nu le pasa de ei. Conduc aiurea doar de dragul de a conduce. Nu-l voi injura pe seful meu pentru ca nu se dau prime in sistem, dar mii de ganduri negative imi vor rasari in minte atunci cand il voi auzi vorbindu-mi cu ipocrizie. Asta e o mare problema. Atunci cand directorul stie ca nu are instrumentele si abilitatile necesare pentru a evalua obiectiv un angajat, cand stie care sunt resursele pe care le are la indemana si se poarta ca si cum n-ar avea habar, ca si cum totul ar fi OK in sistem, cand vezi ca muncesti de-ti sar ochii si el umbla hai-hui pentru ca apoi sa vina cateva zile prin unitate si sa-si dea cu parerea ca si cum ar fi atoatestiutor (si este ignorant, credeti-ma), ei bine, atunci chiar ca-ti sar capacele. Ca sa nu mai spunem ca ipocrizia unor directori este atat de adanc inradacinata incat ei uneori chiar se cred corecti si impartiali. Uneori e dezolant sa lucrezi cu astfel de oameni. Nici macar nu ne mai infuriem. Ne-am sictirit. mai asteptam doi ani sa se dizolve un mandat si sa scapam de unul ca sa vina altul. Vax.

Anonim spunea...

Eu nu cred ca nu ar avea cine sa conduca unitatea. Exista inca ofiteri buni la Codlea. Domnul Parpala, domnul Mares, domnul Roinita cunosc foarte bine sistemul penitenciar, sint competenti si respectati. Ca sa nu mai spun ca, exceptind citiva ofiterasi lingai, purtatori de vorbe sau facuti la apelul bocancilor, oricare dintre ofiteri ar fi mai bun decit Dumitrache.

Anonim spunea...

Exista oameni competenti la Codlea,dar politica de cadre a anp-ului e proasta. Ar trebui promovati oameni din paza care cunosc realitatile unitatii, nu de la logistica. Acolo, la logistica, incompetenta si indiferenta sunt la ele acasa.

Anonim spunea...

A urcat pe tronul ANP domnul Bala. E timpul profesionistilor, al celor care cunosc sistemul penitenciar, al oamenilor care au urcat cunoscand si talpa, al celor care stiu sa se impuna, sa fie fermi si curajosi. E un om provenit din siguranta detinerii, un om capabil sa-si asume responsabilitati si riscuri fara sa puna in pericol sistemul cu decizii abracadabrante. E timpul sa luam aminte la asta si in unitati: Barcea, Baia Mare, Codlea, Poarta Alba, Rahova etc.