Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 7 aprilie 2008

7 MOTIVE PENTRU CARE MERITA SA MA IMPLIC!

Citind comentariile postate pe blog mi-a atras atentia concluzia unuia dintre vizitatorii nostri, "nu este batalia noastra " marturisea el(sau ea) aproape cu satisfactie.

Cu alte cuvinte de ce trebuie sa ma intereseze pe mine disputa asta, mai ales daca ea nu ma afecteaza in mod direct, de ce mai ales trebuie sa ma implic, fie si teoretic intr-o "batalie" care se desfasoara dincolo de usa biroului meu sau la sute de kilometri departare de unitatea mea.

In toti anii mei de munca in sistemul penitenciar romanesc am constatat, uneori cu uimire, de cele mai multe ori cu tristete, felul in care se raporteaza ofiterii la subofiteri, sefii la subalterni si nu in ultima instanta lucratorii de penitenciar la detinuti.

Oficial, de frica, din comoditate ori din inertie, cel respectat este intotdeauna cel care dintr-un motiv sau altul detine puterea.

Neoficial insa, toata lumea dispretuieste pe toata lumea, A.N.P-istii pe cei din teritoriu, colegii din penitenciare pe A.N.P-isti, subofiterii pe ofiteri si tot asa.

Uneori, rareori, relatiile noastre se bazeaza pe admiratie si respect real, dar admiratia asta se subordoneaza si ea la o adica interesului personal. Cu exceptiile care intaresc regula.

Teoretic nu am la rindul meu un motiv personal care sa ma implice in aceasta "batalie", venitul meu este acelasi si in plus stiu cu certitudine ca actuala conducere ANP, cu toata impotrivirea, incrincenarea si trena incredibila de abuzuri si ilegalitati va parasi lamentabil scena, pe usa din dos.

In acelasi timp, marturisesc ca nu am nici un fel de sentimente si nici un fel de curiozitate fata de Dl Iosif, Dl.Spaiuc, Dl.Marin, Dl. Stan si grupul mic dar compact de profitori fara scrupule care ciugulesc pe sub masa resturile la prohodul sistemului penitenciar romanesc. Ca urmare de ce ma implic totusi?!


1. Pentru ca sunt platiti si din banii mei.
2. Pentru ca profita.
3. Pentru ca mint si dezinformeaza cu buna stiinta.
4. Pentru ca nu au constiinta.
5. Pentru ca sunt lamentabili din punct de vedere profesional.
6. Pentru ca sunt brutali.
7. Pentru ca sunt viciosi.

Sunt numai o parte dintre motivele care ma determina sa ma implic in "batalia" asta la care adaug imposibilitatea de a ma pacali grosolan ca o sa treaca de la sine cum trece gripa sau vremea rea. Pentru ca nu trece niciodata de buna voie si pe deasupra se ia!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Si odata cu tine, cu trecerea timpului, numarul celor care se implica creste.

Anonim spunea...

de ce trebuie sa ma intereseze pe mine disputa asta

Dar ce, exista vreo disputa?

Anonim spunea...

daca nu ma implic, "superiorii" se vor obisnui ca sunt destepti, frumosi si culmea, eficienti...
iar atunci vor ma vor abuza, umili si stoarce ptr ca ei nu gresesc niciodata.
mihai v

Anonim spunea...

Nu ca nu ar avea vreun rost , dar cei multi sunt nepasatori , iar cei putini sunt lacomi , nu vom putea aduce normalitatea doar asteptand si plâgându-ne de milă , sper să nu fie prea târziu atunci când ne vom da seama că ignoranţa noastră naşte monştrii .