Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 30 martie 2008

Semne de întrebare – Florin Stanciu, şeful inspecţiei ANP

Butoanele galbene cu săgeţele albastre...
Florin Stanciu nu a fost întotdeauna şef, deşi este fără îndoială hărăzit unei sorţi plină de onoruri şi izbânzi în Ministerul Justiţiei. Nici dumnealui nu ştie exact de ce, dar toată această situaţie este în acord cu deloc tumultoasa-i şi fără oprelişti carieră. Pilele au fost la îndemână şi rezultatul aproape obligatoriu a fost succesul.

Florin Stanciu a fost angajat în mandatul Rodicăi Stănoiu ca subofiţer de penitenciare la Direcţia Resurse Umane din Ministerul Justiţiei. Ce făcea susnumitul ca subofiţer de penitenciare cu resursele umane ale justiţiei nu putem să ne imaginăm dar putem să speculăm că nu asta îi era menirea.

Bănuiala uşoarei inadecvări la specificul instituţiei se confirmă, pentru că în această perioadă Florin Stanciu face pe şoferul Direcţiei Medicale din acelaşi Minister al Justiţiei. De astă dată cel puţin e clar cu ce se ocupa temnicerul nostru.

În 2002, pentru că a fost destoinic, a dat în secret un concurs singur – singurel pe un post de ofiţer la Direcţia Medicală. Iarăşi ceaţă. Ce căuta dumnealui ca foarte proaspăt jurist la Direcţia Medicală ne pot spune doar cei care i-au fost pile şi n-au putut răzbi cu protejatul în celelalte 99% direcţii cu profil juridic.

Din 2002 – până în 2007 se remarcă prin discreţia totală impusă de lipsa de activitate în Direcţia Medicală din MJ. În acest timp îşi vede de treabă şi se implică în activităţi conexe precum firma OPINFO CENTER srl deşi ca funcţionar public ar fi trebuit să se abţină.

În 2006 se prezintă încrezător la concurs pentru toate funcţiile de director de penitenciar vacante în jurul Bucureştiului (Jilava, Giurgiu, Mărgineni). Însă soarta îi e potrivnică şi obţine doar nota 3 (trei), fapt care nu-i temeperează absolut deloc ambiţiile.

După jenantul eşec, în mandatul ministrului Chiuariu, Florin Stanciu este numit FĂRĂ CONCURS (sau, dacă doriţi, în pofida celui pe care tocmai îl picase) director al Penitenciarului Mărgineni pentru o lună şi un pic. Pentru cine a uitat, în acea perioadă numirile pe sub mână erau o practică avizată ministerial având în vedere că ai ministrului consilieri se angajau unul pe altul schimbându-şi poziţiile de candidat cu cele în comisia de concurs.

Pentru că nu a făcut faţă, la sfârşitul lui 2007, a fost numit tot FĂRĂ CONCURS, după cum era obiceiul, şeful Direcţiei Inspecţie din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) unde până în prezent s-a remarcat semnând un tabel şi participând la fenta de control a 11 penitenciare într-o singură zi.
***
Toate acestea în condiţiile în care există în ANP cel puţin 3000 de ofiţeri şi alţi 8000 de subofiţeri cu experienţă reală în domeniu care nu au avut nici o şansă să promoveze pentru că pilosul nostru a ajuns primul la butoanele galbene cu săgeţele albastre.
***
În încheiere, reluăm informaţia potrivit căreia există o problemă de dosar care nu ar fi permis angajarea lui Florin Stanciu într-o funcţie publică, în speranţa că situaţia va fi remediată înainte să apară dovezi care să acopere de ruşine deja mult prea măscăritul Minister al Justiţiei.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Adica asta a fost subofiter in sistem, apoi devenit ofter asa ... aiurea fara examen?
Doamne.... cine ne conduce?
Adica astia sunt reprezentantii ANP?
Pai daia se duce tara asta de rapa !!!
Poate asa ne trebuie...

Anonim spunea...

E BEEETON, SE LAUDA CA VA TAIA CAPUL BALAURULUI NEPOTISMULUI DIN SISTEM, DAR CORB LA CORB NU-SI SCOATE OCHII.

Anonim spunea...

Ferice de cei ce au asemenea SEFI de nota 3(TREI)Mai mare rusinea cu asemenea oameni. Auzi sef al corpului de control un asemenea element