Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 27 august 2010

Surse: Concursul de la cetățenie a fost măsluit

Primim pe mail...

"Revenind la subiectul cetațenie, apar noi elemente care, cu siguranță, vor inflama spiritele în Ministerul Justiției. De ce? Pentru că în rândul acestora umblă zvonul (oare e numai un zvon?) că Penifestul are dreptate: concursul de la Autoritatea Natională de Cetățenie a fost măsluit. Și de cine? De persoane importante!!!

Cum să nu vadă conducerea MJ succesul doamnei candidate Andrei Mariana, care inițial a obținut nota 3,58, iar după contestație a 8,62? Iar la interviu, după reanalizare a ajuns la 8,23 de la 6,71 ? Sau doamna candidată Dragomirescu Camelia, căreia i s-a săltat nota de la 3,93, la 7,87?

Guran Viorica Anca, altă candidată (câștigătoare la loto), a fost notată iniţial cu nota 2,23 la procedură penală, după care a ajuns la 8, iar la procedură civilă de la 2,20 la 6,27. (!!!)

Ar mai fi de amintit și doamna director general de la AVAS și, nu în ultimul rand, candidatul 'problemă' care a promovat toate probele scrise și a fost picat la interviu. Că deh! Omul nu avea pile.

Cei doi inspectori de Corpul de control al ministului, Emilia Cârstea și Eduard Ivancia, stau ceva mai bine decât candidații menționați mai sus. Sunt chiar relaxați. Umblă vorba prin târg că aceștia ar fi știut subiectele. 

Nu cumva pentru asta domnul Ivancia s-a întâlnit într-o după-amiaza cu un membru al comisiei de corectare a subiectelor (o doamnă) înaintea concursului? Rămâne ca domnul ministru să răspundă dacă avem dreptate.


Câțiva candidați care au fost respinși pe nedrept la concursul de la Autoritatea Națională de Cetățenie au trimis e-mail-uri de protest, sub protecția (firească) a anonimatului.

Astfel, am aflat că doamna Nicoleta Eucarie, președintele Autorității, avea favoriții dânsei, între care, se pare, că și cei doi domni inspectori de la Corpul de control. Informațiile noastre sunt confirmate și de rezultatele probelor scrise și, mai ales, de cele ale interviului. Vă asigurăm că înregistrările acestui interviu sunt foarte interesante și reflectă atitudinea vădit părtinitoare a președintei de la cetățenie. Domnule ministru, dumneavoastră știți că avem dreptate!

Doamna Eucarie nu este un no name în minister. Doar la PICCJ era. Ea s-a făcut remarcată prin vehemența solicitărilor adresate ministrului și secretarilor de stat, dar, mai ales prin limbajul obscen folosit în relația cu subordonații săi. Datul cu pumnul în masă este cartea de vizită a doamnei Eucarie.

Surse din cadrul Autorității Naționale de Cetățenie au scris și depre marile probleme pe care și le-a creat doamna Eucarie pe linia resurselor umane. În timp ce oameni vechi din vechea direcție de cetățenie au fost dați la o parte, au fost aduse prin delegare sau detașare tot felul de prieteni ai doamnei. A se vedea șefii de servicii, precum și persoana care răspunde de partea economică. Pentru aceștia nu există noțiunea de concurs.

Nicoleta Eucarie a ajuns in MJ pe mana Monicai Serbanescu, sefa Corpului de control al ministrului, cu care, de altfel, este foarte buna prietenă. Potrivit unor zvonuri de prin zona de conducere a MJ, așa s-ar explica și curajul șefei de la control de a-I telefona prietenei sale Eucarie, de pe un telefon fix din minister, rugând-o voalat, să fie mai îngăduitoare cu anumite persoane candidate la concurs. 

Și mai umblă vorba prin târg (posibil zvon!) că ar mai exista și un schimb de e-mail-uri între cele două, cu privire la unii candidați la concurs. Rețineți! Asta înaintea concursului. Oare pe doamna Șerbănescu nu a învățat-o domnul Soare (fost ajunct într-un important serviciu de informații) cum să se protejeze ? Nici măcar domnul polițist de la poliția judiciară a DNA? Că tot vorbesc ei pe telefoane mobile Nokia (varianta cea mai simplă) … pe cartelă, evident… asa ca sa nu ii audă nimeni.

Oare este întâmplătoare plecarea în concediu a doamnei Șerbănescu, chiar în perioada concursului ? Cu siguranță că nu!

Ceea ce a urmat la concurs, se știe. Jaf! Penifest a avertizat încă din data de 24 iunie 2010 despre posibilitatea de fraudare a concursului. Avertismentul a fost reluat ulterior și de Revista Kamikaze. Deci, domnul ministru era informat. Și totuși, nu s-a luat nici o măsură de securizare a datelor și informațiilor. Nu numai atât, dar au fost favorizati pe față unii candidați, în dauna altora. Nu e bine, domnule ministru, pentru imaginea dumneavoastră!

Săptămâna viitoare o petiție, însoțită de probe, va fi înaintată Comisiei Europene, una primului – ministru și una Avocatului Poporului. De asemenea, vor fi capacitate posturi TV si presa scrisă. La Parchet nu vom trimite. Stiti dumneavoastră de ce. Nu vom trimite nici la Corpul de control al ministrului. Ar fi și culmea! Ar ajunge la prietena doamnei Eucarie, doamna Șerbănescu. Nu cumva ar fi un conflict de interese ca aceasta să se verifice pe ea însăși sau lucrările scrise ale celor doi inspectori, subordonați ai săi?"

(sursa: CP la blogpenifest@gmail.com)

30 comentarii:

Anonim spunea...

Huginne, nu stiu ce legatura ai tu cu Autoritatea pentru Cetatenie, dar noi ar trebui sa ne uitam in gradina noastra, la 'familia' noastra, la masluitii nostri. Slava Domnului Iftinca, avem destui imputerniciti de ocazie si destui nepoti si fii, si fiice, si sotii care au luat concursul de angajare in 'familie'. Cainii latra, caravana trece, oricum. Dar, macar, sa latram la tema.
un Penifestiarist convins

Huginn spunea...

@ 10:49
Autoritatea entru Cetatenie e in curtea Ministerului Justitiei, deci in sfera noastra de interese. In ceea ce priveste latratul si inutilitatea lui n-aveti decat, alegerea subiectelor apartine autorilor si, inca ceva... nu scriem la ordin.

Anonim spunea...

Sunt Carstea si Ivancia, angajati cu pile pentru MJ, mutati pe pile la Autoritatea de Cetatenie.

Anonim spunea...

O fi si ei pe liste Huginne...

Anonim spunea...

De ce se consideră că cei doi inspectori ai Corpului de control al ministului, Emilia Cârstea și Edward Ivancia, ar fi incorecţi? Nu poate şi pentru faptul că în unii urla pizma şi răutatea? Nu oare pentru că unora li se par acrii strugurii? Al dracu' poame!

Anonim spunea...

Huginn,
Imi pare rau ca te-ai suparat. Nu a fost in intentie. Ma gandeam ca nu ar trebui sa ne departam de subiectele noastre, chiar daca pe e-mail pot veni destule 'instiintari'. Ai vazut sondajul ce zice, cam ce ar vrea cetateanul cititor de Penifest sa vada pe aici, nu ?Desigur, vei spune ca si astea sunt subiectele noastre si autorii pot alege subiecte dintre cele mai nastrusnice. Mersi pentru raspuns.

Huginn spunea...

@12:38 Pentru ca au fost angajati cu pile la Penitenciar la Aiud, unde au dobandit experienta solida vreo luna, dupa care au fost detasati la MJ de buni ce erau. Acum au picat concursul la Cetatenie si i-a ridicat din pix.

Anonim spunea...

Si mai este ceva, d-le Huginn, ceva care ma pune pe ganduri. Promit sa nu te mai intreb nimic, mult timp de acum incolo . Deci, nu voi mai latra in gol. Spui ca voi nu scrieti la cerere. Dar de sters la cerere, o faceti ?Ma refer la acel comentariu cu dl. Ilie de la Gaesti, parca. Marturisesc ca nu cunosc speta, dar e normal sa stergi comentariul dupa o noapte in care a stat bine mersi, in loc sa nu il aprobi din start ?Sau nu avem voie nici sa ne punem intrebari ?A fost ultima interpelare referitoare la aceasta tema. Poti si sa ma injuri. Autorii au voie sa scrie ce vor :)

Anonim spunea...

Maestre Huginn, eu nu pot afirma ca au fost angajati cu pile si, deocamdata, in lipsa unor certitudini (de barfe si radiosanturi sunt satul in sistemul asta), nici nu pot sa cred astfel de afirmatii, dar pot spune ca sigur nu au fost angajati amandoi la Aiud. Unul din ei da, dar celalalt a fost la Timisoara. Asta asa, de dragul adevarului sau, daca nu, macar de dragul conformitatii.

In al doilea rand, din cate stiu eu, cat au stat la noi in sistem s-au dovedit doi oameni de caracter si, totodata, doi buni profesionisti. Asa ca, pana la proba contrarie, aceste lucruri, cel putin pentru mine, primeaza.

Anonim spunea...

27.08.2010, 13:03:00

Nu cred ca sunt buni profesionisti. Inseamna ca sunt exceptionali daca dupa doar o luna s-au remarcat pentru Corpul de control al Ministrului Justitiei.

Sau poate faptul ca tatal Lu` Carstea era pe atunci judecator delegat la Penitenciarul Craiova cu relatii in CSM are legatura cu aceasta ascensiune fulminanta .....

Anonim spunea...

Si Huginne il cheama Edward.

Anonim spunea...

Autorii, da. Ei sunt exemple de moralitate!

Huginn spunea...

@ 15:17
O sa-i transmit autorului mail-ului daca va satisface.

Anonim spunea...

Da ce vă mai ustură fundulețul tovarăși piloși...

Anonim spunea...

Pentru 27.08.2010 ora 11.24

"De ce se consideră că cei doi inspectori ai Corpului de control al ministului, Emilia Cârstea și Edward Ivancia, ar fi incorecţi?"

Pentru ca au efectuat un control in penitenciarele din tara au constatat mari nereguli si ilegalitati privind cheltuire defectuoasa a benilor publici s au musamalizat tot , sau ma rog daca nu au musamalizat au musamalizat altii.
Exemplu controalele efectuate de cei doi la penitenciarele din Craiova , dar Cârstea Emilia este fica fostului judecator delegat de la penitenciarul Craiova. Si uite asa o mana spala pe alta

Anonim spunea...

Da Huginn este atacat de pilosi din sistem , cand sunt dezvaluite aspecte relevante sunt inghesuiti pilosi si ataca ca niste hiene lesinate.
Bravo Huginn !!! Continua tot asa.

Anonim spunea...

pt anomimul 27.08.2010, 12:48:00
daca dai o simpla cautare despre acest Ilie Vama, o sa aflii mai multe, omul chiar e protejat, asta e viata !!!

Anonim spunea...

nu cred ca madam Eucarie e straina de masluirea concursului.Vorba aia ...pestele de la cap se impute

Anonim spunea...

Ce era ma, tat'su? Judecator delegat? Amice, stii tu ceva, dar prostia si ura care te macina te fac sa bati campii pe coclauri. Oricum esti departe de adevar, din rea-credinta sau din prostie.

Si nu au stat, smechere, doar o luna in sistem. Mai exagereaza si nenea H., dar doar asa, de dragul picanteriilor.

Acrii-s strugurii, asa-i?

Anonim spunea...

27.08.2010, 16:44:00

aici ai dreptate. Cine a musamalizat rezultatul acelor controale? De ce nu s-a facut public materialul de control? Cine sunt directorii protejati?

Anonim spunea...

Asta este Ilie Vama de la Gaesti, staea sunt cometariile despre acest fost vames din cate se zvoneste fost coleg cu doamna Serban


Cand ai doua apartamente in Bucuresti,vila in GAESTI,esti venit fara noima de la VAMA,{la fel ca multi altii din A.N.P.},dupa ce si sotia ,tot de la vama ,acum este ofiter secretariat,mai primesti si 15 milioane decontare chirie ,e aberant,e impardonabil,domnilor moftangii de la D.E.A.
22.08.2009, 16:34:00
Pentru anonimul din 22.08.2009 ora 16.34.
Pai spune frate pe fata ca este vorba de Gabriel Ilie Director DEA de la Centrul de Reeducare Gaesti care se crede pe mosia lu t....o.
Specialistul in management,a data peste cap tot centrul cu fel si fel de prosti ( gen floricele pe campii etc ) impreuna cu Florea.
Sa se duca de unde a venit sa lase lumea in pace ,au ajuns functionarii sclavi pe camp la cules de galbenele si nalbe .
23.08.2009, 22:29:00
pentru ANONIMUL din 23.08.2009 22:29:00
Buna replica.
Sa vezi la Gaesti,de rasul curcilor,cum scoate Ilie Vama Gabriel,functionari publici,sa culeaga galbenele.
Am ajuns asa cum meritam stimati colegi!
Dupa ce am adus in sistem dupa anii 90 toti securistii parati,dupa ce am facut experimentul Binisor S.P.P.
acum e momentul VAMESILOR NETIMBRATI sefi la D.E.A.
Cred in forta sistemului de a elimina aceste reziduri.
Domnilor conducatori de osti din A.N.P,chiar nu vedeti cum unii confunda VAMA cu proasta gestionare a resurselor?
24.08.2009, 20:52:00


pentru anonimul din 25.08.2009 17:57:00
pai omule poate nu stii cum a ajuns acest Ilie Vama la Gaesti, simplu a sustinut un examen de angajare la un alt penitenciar, nu a luat si prin redistribuire a ajuns la Gaesti, nu se mai intamplase pana atunci asa ceva, iar mai departe ca sa demonstreze cine e, nici sotia lui nu a promoat examenul de angajare la Gaesti, asa ca s-a angajat la Jilava de unde printr-o alta redistribuire din ofiter logistica s-a transferat la Gaesti ofiter secretariat, bineinteles intr-o perioada cand nu se faceau transferuri, ba chiar mai mult un transfer de pe un post pe un alt post fara nici o legatura cu pregatirea, examenul sustinut, etc.
Acum intreb si eu asa in doru lelii, omu asta VAMESU nostru e pe mosia lui tacsu, sau si-a cumparat postul ....., hmmmm
26.08.2009, 23:16:00
pentru anonimul din 26.08.2009 23:16
Dar daca Ilie Vama asta face ce face, chiar nu il vede nimeni ?
Cu cine e pe mana ?
Cine il acopera ?
si ar mai fi intrebari.
27.08.2009, 19:27:00

Anonim spunea...

Acum credeti ca au fost masluite si concursurile din sistemul penitenciar? De ce in noul ordin privind organizarea concursurilor au ramas aceleasi probe: interviul eliminatoriu si incontestabil dupa probele scrise? Nu pentru a putea maslui concursuri ca cele din 2007 ?

cicero spunea...

Cpitalism = BANI!
Nu mai traiti in comunism!
Cumparati un CIOLAN(de la oamenii politici) si apoi mulgeti cat puteti sa recuperati, si sa iesiti pe PLUS.
Daca nu luati spaga sau nu intrati in combinatii, insemna ca va castigati doar painea zilnica, altfel faceti BANI si nu dormiti linistiti cu capul pe perna voastra!
Caracterul fara scola face mult, scola fara caracter =0

Anonim spunea...

27.08.2010, 12:42:00

Adu-ne aminte când a fpost acel concurs. E un act de curaj să recunoști trucarea concursurilor organizate sub coordonarea ta. E un pas înainte, dar unul mic abia.

Huginn spunea...

@ 22:18
Prin 2008 pe vremea lui Q. Un act de curaj sau un efort de memorie? Inteleg unde bateti dar si istoria e buna la ceva, nu-i asa?

Anonim spunea...

Ce concursuri ??..Adevarate ,,mascarade",pentru pilosii lor.Daca nu te vor in sistem caracatita nu-si strange tentaculele pentru a te ridica acolo unde MERITI.

Anonim spunea...

La Poarta Alba am ajuns sa bagam divort fictiv cu sotii sau sotiile ca sa ne pastram posturile. Altii care implinesc 55 ani si au impartit bugetul unitatii cu ai de sus toata viata sint recompensati cu prelungiri de Bala sau Iftinca si fac ceva pe reducerile si legile lu Boc. Banii n-au miros. Noi cei tineri cand mai promovam daca ea nu iese la 55 ani la pensie. Sindicatu a anuntat la guvern ca se pregateste inca o infractiune sau s-a obisnuit cu ele?

Anonim spunea...

La Poarta Alba coruptia este mare,visati la promovari ,cautativa in buzunare,aveti vreo firma in familie,sunteti copii de generali s-au colonei de securitate (MATE,GIULIANO).
Citi din cei care au avansat pe posturi ,s-au ridicat prin meritele lor si nu prin relati de rudenie?

Anonim spunea...

Inspectori,sau nu, aspiranti la functii de conduceri nu conteaza, daca,nu au abilitatile necesare pentru depistari ilegale tot nu pot face nimic, degeaba se streseaza x si y pamantul tot pamint ramine, mutu tot mut este,cine e mai sus ratiunea banului sau banu ratiune? omul, tot nu va face nimic fara sustinere sau ..,cu..deciziile bune

Anonim spunea...

Nu E DE VINA NICI DOMNUL Iftinca, nici cei care i-au angajat tot ei angajatii sunt de vina,aspira aplica si cand sunt sus nu sunt an stare de nimic sunt depasiti de orice situatie