Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 22 august 2010

SF: Ministrul muncii şi confuziei

Salariile bugetarilor vor creşte anul viitor cu 5%, dacă sunt mai mari, şi chiar cu 25% dacă sunt foarte mici, este de părere ministrul muncii, Mihai Şeitan. El adaugă, pentru o brumă de credibilitate, că se vor putea face aceste majorări dacă se va renunţa la al 13-lea salariu şi la primele de vacanţă.

Ministrul muncii uită să spună că, de fapt, cuvântul „majorare” este impropriu folosit şi de dumnealui, şi de oricine altcineva, cum ar fi premierul Boc, în condiţiile în care legea austerităţii spune clar: amputările salariilor bugetarilor sunt valabile până pe 31 decembrie a.c. 


Prin urmare, dacă ar fi corect, sau ar avea respect pentru bugetari, ministrul muncii ori ar tăcea, ori ar spune: pentru unii bugetari legea nu se va aplica, vom fi noi, Guvernul, în afara legii, pentru că nu vom reuşi să le refacem salariile la valoarea din momentul tăierilor cu 25%, decise împreună cu FMI şi cu scopul de a ne tot împrumuta de la Fond. Fiind că alte idei decât restrângerea drastică a cheltuielilor pentru reducerea deficitului bugetar nu-i vin în minte acestui guvern.


Dar deh, sună mai bine - pentru fraieri, nu cred că mai e vreun român care se lasă acum păcălit - să spui că vei opera creşteri salariale la anul decât să recunoşti că te vei şterge pe bombeu cu legea şi că, de fapt, tu, ca guvernant, ţi-ai încălcat şi promisiunea faţă de atâţia oameni. Dar, cum ne-am obişnuit, românii sunt valoroşi doar din cinci în cinci ani pentru preşedinte, din patru în patru ani pentru majoritatea parlamentarilor şi primarilor. Or fi şi excepţii, dar nu se prea mai văd după pădurea deasă de profitori şi manipulatori.

Votaţi-mă pe mine, pentru că vă va fi bine, strigă toţi în campanie, după care, odată urcaţi pe cai mari, nu mai ştiu cum să facă favoruri peste favoruri fir me lor care le-au plătit campania electo­rală. E un obicei cu care chiar am putea să ne obişnuim, dacă oamenii aleşi ar face ceva bun şi pentru cei care au pus ştampila în pătrăţelul lor, pe buletinul de vot. 

Numai că am trăit cu toţii atâţia ani de dezamăgiri, încât nu ştiu ce ne-ar mai putea promite viitorii candidaţi pentru a-i mai crede. Şi uite-aşa, în groşăm, din ce în ce mai mulţi, rândul ce lor cărora li s-a făcut lehamite de politică şi politicieni şi care nu mai merg la vot.

Cât despre pensionari, cei care au fost folosiţi la modul propriu de politicieni, în toate campaniile, când li s-au promis un trai mai bun, o pensie mai îndestulătoare, servicii medicale măcar ca în Ungaria şi Bulgaria, dacă nu ca în Statele Unite sau Germania, ei sunt, acum, cei mai năpăs tuiţi. 

În zilele acestea toride de august, când mulţi pensionari abia mai respiră în casă, cabinetul Boc se ţine de anunţuri şi prevesteşte impozitarea pensiilor sub 1.000 de lei. Pentru că aşa a zis Băsescu. Pentru că aşa vrea preşedintele. Pentru că nu sunt în stare să facă bani din eradicarea evaziunii fiscale şi prin investiţii şi-atunci iau şi pielea de pe oamenii cei mai năpăstuiţi de soartă.

Cinismul actualei guvernări a ajuns la co te alarmante. Adriean Videanu grăieş te că ar putea trăi bine cu un salariu de 1.500 de lei, soţia şomeră şi un copil în facultate, ministrul finanţelor face afa ceri cu Ministerul Apărării - deci îşi asi gu ră singur o pensioară bună pentru când nu va mai putea munci -, iar minis trul muncii şi confuziei, Mihai Şeitan, du pă cum vă demonstram, face încurcături între verbul a majora şi verbul a restitui.

Chiar colegul său de cabinet, Vasile Bla ga, a sesizat penibilul şi a transmis presei că nu crede că vor putea fi majorate sa lariile la anul, adică peste patru luni, pentru că nu se ştie cum va evolua eco no mia, şi că, în acest moment, nici Oba ma n-ar putea răspunde precis la aceas tă întrebare. Măcar Blaga e onest şi îi e jenă să ne prosteas că în faţă. Ceilalţi nu prea mai au scrupule de acest fel... (sursa: link)

6 comentarii:

Anonim spunea...

In tara asta prost facuta... www.myjob.ro.Singura sansa. Go west! Succes celor care au cu adevarat curaj.

Anonim spunea...

Daca voi i-ati votat trageti macar eu am satisfactia ca nu i-am votat ,,,nu m-au putut prosti,,,,,,,,,

Anonim spunea...

Si mie la ce-mi foloseste satisfactia ca nu i-am votat? Nu m-au prostit la alegieri, da ma prostesc acu' pe fata, cu legea stramba in mana si cu teama ca n-am sa mai pup salariul de anul asta in veci-puriri! Sau te dau afara cum si cand vor, nu mai zic de pensionarea care e umilinta pe fata!!! SA TRAIM BINE!


NOSTRADAMUS

Anonim spunea...

Guvernantii arunca tot felul de zvonuri aiurea. Se kka pe ei de frica protestelor din toamna. Le e teama sa nu-si piarda scaunele si ne aburesc.

THEO spunea...

Guvernul nostru de pacalici se contrazic unii pe altii de cum deschid gura,pe de o parte Videanu ne trimite pe cei care nu ne descurcam sa ne cautam solutii, adica al 2-lea job,uitand intr-un mod comod ca exista categorii de oameni carora prin lege li se interzice sa aiba un al 2-lea job?!Pe de alta parte autoritatile doresc sa interzica si medicilor de la stat sa lucreze la privat?!

Anonim spunea...

”am promis ca nu mai vorbesc cu tine, din aprilie, dar vad ca prin afirmatiile sustinute de tine in presa publica ma vad nevoit sa-ti atrag atentia ca esti ipocrit domunule director burlibasa.

conform mesajului din presa locala pot trage urmatoarele semne ce atesta ipocrizia.
tu de ce nu-ti dai demisia? sau de ce nu ceri asta oamenilor de paie pe care i-ai numit in functie?
unii au sesizat comisia de disciplina in diferite cazuri si au pierdut.
ah, vrei compensare doar cand este cazul tau. tu esti egalul altora, pe care ii inviti la o provocare, dar alti nu au dreptul de a primi o compensare.

de ce sa-ti dai demisia? chiar?! de ce?
spune 10 masuri manageriale care le-ai dat de la nivelul directorului de unitate. macar 5 dispozitii, care sa priveasca intreaga unitatea, prin care ai vrut sa implementezi propriu proiectul de management, cu care ai pacalit comisia de examinare.

sunteti detasat si nu luati decat ~170 milioane lei salariu dar nu va trece nimic prin cap cum sa-i justificati.

personal (si inca vreo 75%din unitate) am dorit f mult sa veniti la conducerea unitatii dupa perioada lui stanciuc&tugulan, dar ati dezamagit profund pe mine si pe inca 80% din oamenii unitatii.

stanciuc, tugui, burlibasa nu sunt decat fatete ale aceluiasi rau, numit: "interesul personal". nu ati pus niciodata interesul colectiv peste interesul personal.
statutul de director, la care ati ravnit atat, va obliga sa faceti asta.
nu ati facut fata obligatiilor asumate; imi pare rau si va doresc
sa aveti un pic de onoare pentru a se mai salva ce se mai poate.

nu uitati, ignoranta este mama tuturor relelor.”

ESTE DOAR O FĂRĂMITURĂ DIN RELITATEA DE LA GALAȚI