Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 25 august 2010

Concursuri trucate la Ministerul Justiției? Altele?!

sursa: jurnalul.ro
De-o vreme n-am mai scris despre cât de dezinteresat e ministrul sau despre cât e de Ragea, Radu. Am mai scris însă despre așazisul concurs de la Autoritatea pentru Cetățenie, unde regula de bază se pare că a fost mânăreala. Ministrul însă nu face nimic deși au tot apărut în presă astfeld e sesizări.

Mai jos aveți încă una. Nu cred să-l impresioneze pe Cătă', dar e bine de știut dacă vă întâlniți cu veun 'competent' care a luat concursul recent pe la MJ. Cine e amator de arheologie prin tabele va observa că prorocirile penifestare s-au adeverit și în cazul acestui 'concurs'.

Concurs cu cântec la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie



În ciuda măsurilor anunţate de reducere a aparatului guvernamental, Executivul a înfiinţat Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie. Instituţia a luat naştere imediat după promisiunile lui Traian Băsescu din pragul alegerilor prezidenţiale de accelerare a obţinerii cetăţeniei române. Miza iniţială a fost câştigarea a cât mai multe voturi din Republica Moldova. (...)

În atari condiţii, bătălia pentru aceste posturi a fost foarte mare - 134 de înscrişi. Aceştia au dat probe scrise la drept civil şi procedură civilă, drept penal şi procedură penală. Nebunia abia aici începe: iniţial, 26 de persoane şi-au câştigat dreptul să meargă la interviu, dar după contestaţii au mai fost admişi încă şase candidaţi.

Dintr-un tabel intrat în posesia Jurnalului Naţional se poate vedea cum o candidată - Andrei Mariana - a reuşit "performanţa" ca după contestaţii să îşi salte toate cele cinci note, mai ales la proba de "procedură civilă", unde iniţial a luat 3,58 să ajungă la 8,62, adică o diferenţă de 5,04 puncte! Chiar şi la "interviu" (probă orală, fireşte!), după reanalizare - de la 6,71 a ajuns la 8,23. 

De asemenea, Dragomirescu Camelia - de la 3,93 la "interviu" la 7,87. Un alt exemplu strigător la cer este cel al candidatei Guran Viorica Anca. Aceasta a fost notată iniţial cu nota 2,23 la "procedură penală", după care a ajuns la 8, iar la "procedură civilă" de la 2,20 la 6,27. Şi exemplele pot continua. Mai mult, surse neoficiale spun că la "civil" şi "procedură civilă" au fost greşite baremele, motiv pentru care a fost modificat punctajul.


Pe de altă parte, concursul este în desfăşurare, pentru că după probele scrise şi interviu urmează testul psihologic, examenul medical şi verificarea bunei reputaţii. Acestea ar trebui să fie condiţii preexistente, însă nimeni nu îşi pune întrebarea de ce ele sunt lăsate la coada examenului. Ce s-ar întâmpla, de exemplu, dacă toţi candidaţii care au promovat probele scrise şi interviul nu ar trece examenul medical? Sau pe cel psihologic? Sau, pur şi simplu, s-ar constata că nu au o bună reputaţie? 

Printre candidaţii admişi se numără Cârstea Alina Emilia şi Ivancia Ionuţ Eward Mihai, funcţionari publici cu statut special la Corpul de Control al ministrului Justiţiei. În final, au rămas 17 candidaţi pe 16 locuri înaintea testului psihologic, ce s-a desfăşurat sâmbătă, 21 august, când candidaţilor li s-a cerut să îşi aducă apă şi pachet cu mâncare, pentru că testarea psihologică colectivă şi interviul individual "durează câteva ore". La numărul de urgenţe trecut pe site nu răspunde însă nimeni. Ne întrebăm cum se rezolvă problemele celor care trebuie să ia legătura urgentă cu ANC.

În spatele neregulilor semnalate cotidianului nostru în cazul examenului pentru posturile recent înfiinţate în cadrul ANC, problema cetăţeniei a ridicat însă şi nenumărate reacţii externe. Luna trecută, cotidianul italian Il Giornale menţiona într-un articol: "Preşedintele Traian Băsescu urmăreşte visul României Mari, iar astfel sute de mii de nefericiţi din Republica Moldova, cărora Bucureştiul le va elibera paşapoarte româneşti, vor putea intra liber în Uniunea Europeană, ţările europene fiind astfel păcălite... 

În birourile Ambasadei, funcţionarii fabrică pe bandă rulantă noi paşapoarte româneşti care pot garanta moldovenilor dreptul la liberă circulaţie în Italia şi în alte 27 de ţări ale UE. Până astăzi, politica Bucureştiului a făcut cadou documentul miraculos pentru peste 120.000 de moldoveni. Dar e doar începutul.

Pentru a da mai mult elan multiplicării numărului moldovenilor cu paşaport românesc, Bucureştiul tocmai a deschis două noi consulate în oraşele Balţi, din nord, şi în Cahul la sud". Şi The Telegraph a relatat despre situaţia din Republica Moldova, ai cărei cetăţeni vor fi primiţi în Europa cu ajutorul ţării noastre. "România deschide uşa din dos pentru mii de moldoveni", titrează publicaţia. 

Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie se laudă că doar anul acesta a soluţionat aproape 18.500 de cereri şi tot în 2010 au fost înregistrate în jur de 54.200 de cereri de reacordare şi redobândire a cetăţeniei române. Având în vedere că acum instituţia va avea încă 16 consilieri juridici, asimilaţi cu magistraţii, e posibil ca, potrivit unui banc mai vechi al lui Mircea Crişan, în curând marele popor român să salute poporul chinez. În ciuda numărului în creştere de dosare pentru acordarea cetăţeniei operate de ANC, promisiunea lui Traian Băsescu din perioada alegerilor este încă departe de realitate.

Până la urmă, la vremea la care se vorbea de 10.000 de dosare rezolvate într-o lună, ambiţia prezidenţială şi-a atins ţinta. Astfel că, actualul preşedinte al României a înregistrat la 22 noiembrie o victorie fără drept de apel, obţinând 90,7% (7.963 de voturi) la secţiile de vot deschise pentru cei cu cetăţenie română din Republica Moldova, iar la 6 decembrie, procentul a urcat de la 90,7 la 95. Odată miza electorală îndeplinită, problema cetăţeniei a luat drumul legislativ şi în România. (sursa: link)

4 comentarii:

Anonim spunea...

Cum? Se vor scoate la concurs posturile de conducere din penitenciare???? Cine Dumnezeu mai crede ca vor fii examene "pe bune"? Nu facem parte din acelasi minister al injustitiei?

Anonim spunea...

pai daca au fost gresite baremele nu toata lumea trebuia sa ia o nota mai mare? contestatie la interviu|??? oare chiar o sa ramana pilosii pe posturi? sunt curios daca se va face ceva...

Anonim spunea...

si ce e cu magaria asta de jurist cu statut de magistrat???

Anonim spunea...

Cârstea Alina Emilia şi Ivancia Ionuţ Eward Mihai sunt functionari din cadrul Corpului de Control din Ministerul Justitiei care efectueaza controale si prin puscarii.
Acesti doi functionari au musamalizat ilegalitatile constatate in urma controalelor facute in puscarii.
Unele din ilegalitatile constatate au fost musamalizate la solicitarea ANP-ului care era de fapt factorul principal ( cel care a dispus verbal celor din teritoriu sa incalce legea) care a dus la ilegalitati majore din penitenciare privind achzitiile publice etc.Miliarde de lei cheltuiti din banii statului.