Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 30 august 2010

Bani

Banii de echipament, daca nu se intamplă nimic ieșit din comun, vor fi mâine in contul ANP. Sper sa îi primească cât mai repede și cei care au început să facă o fixație din asta. Nu de alta, dar devine obositor și inutil.

Reamintesc colegilor cu sămânță de ceartă și cu ținta pe subsemnatul că informația era că banii intră sigur până pe 10 septembrie, dar că e foarte posibil să se întâmple până pe 31 august. Mai aveți deci puțină răbdare.

Am informat încă de la momentul de la care s-a făcut solicitarea pentru acesti bani, însă pe viitor mă voi abține. Cei câțiva care au impesia că penifestul semnează deschideri de credite și revin obsesiv pe această temă sunt motivul. Măcar n-o să aibă emoții.

Mai jos aveti si alte precizari legate de modul in care se aplica reducerea de 25%.
Punct de vedere Ministerul Finantelor referitor la aplicarea legii 118/2010

29 comentarii:

Anonim spunea...

Guvernul le dă înapoi salariaţiilor BNR cei 25% tăiaţi prin legea care le ia din bani tuturor bugetarilor

Anonim spunea...

Bani, bani, bani, baaaaaaaani, miam, miam. Place , place tare la mine bani, mersi hugg, esti baiat bun cateodata...miam, miam, .....

Anonim spunea...

Mai Huggin, sincer, si eu am asteptat vesti despre acesti bani tot prin Penifest si poate unii, intr-adevar, au insistat cam mult cu acest subiect. Insa nu trebuie uitat ca de cel putin 9 luni Guvernul, institutiile subordonate si reprezentantii acestora promit multe, zic multe si au dezamagit de cele mai multe ori. In unitati informatiile sunt trunghiate, bruiate de vesnicele zvonuri, ori oamenii cauta surse de informatii cat mai credibile. Cred ca asta asteptau cei ce au tot insistat.Asa te-au considerat, o sursa credibila. E drept, si tu ne spui ceea ce afli tot de la alti angajati care pot fi, la randul lor mintiti, insa nevoia de informatii este atat de mare, incat si eu, recunosc,de multe ori o caut tot pe acest site.

Huginn spunea...

@ 19:42 Asa o fi. Dar, una e una si alta e alta. Daca avem impresia ca penifestul semneaza deschideri de credite si ne certam tocmai cu aia care ne mai spun cate ceva, care e folosul?

Nu de alta, dar n-am vazut pe nimeni sa se certe cu Bala pe tema asta asa cum n-am vazut pe multi sa se certe cu Guvernul cand le-a bagat mana in buzunar.

Anonim spunea...

Corect Huginn. Lumea se cearta cu cine poate ... mai exact, cu cine LE DA VOIE sa faca asta.
Daca democratia penifestiana s-ar aplica in procent de 10% la Guvern sau in ANP, eu unul as trai mai bine. Pe bune.
Ce pacat ca multimea e doar pe bloguri revolutionara ! Fix ca societatea civila sau sindicatele noastre in macrosocial. Halal popor si asta ...

Anonim spunea...

Huggin,oamenii sunt dezamagti,fiind mai aproape de locul unde se da ora exacta,traiesc cu senzatia ca poti da mai mult detalii despre natura si drepturile lucratorilor din sistem.Cu sau fara drepturile neachitate,PENIFESTUL trebuie sa existe mai departe.Trebuie sa recunoastem ca am fost de multe ori ajutati de blog.Padure fara uscaturi nu va exista niciodata,cum nimeni nu se poate imbata fara cu apa rece,deci HUGGINE, fii acelasi. TOATA STIMA PENTRU ARTICOLELE POSTATE.

Anonim spunea...

http://www.cotidianul.ro/123408-Bugetarii_din_nou_in_concediu_fara_plata

Filantropul spunea...

Banii

Anonim spunea...

Articolul se refera la BANI!Firati ai naibii! O sa AVETI ! sI TOT NU O SA FITI FERICITI! sI ATUNCI??

Anonim spunea...

Huggin, cu resspect spune-ne te rog si noua nesimtitii de pensionari cand ne primim soldele compensatorii??? Multumim!!!

Anonim spunea...

oamenii asteapta banii de echipament pentru ca este din ce in ce mai prezent zvonul ca vom "beneficia" si de niste ziel de concediu fara plata mai exact vreo 5.5 zile inseamna i saptamana de munca adica o patrime din luna-25%- iar prin acordarea acestei saptamani de fara plata ajungem la -50% din salariu cumulat cu reducerea deja operata de 25%.sunt zvonuri sau adevaruri tinute ascunse ? daca e adevarat cand oprim arice activitate? cand vom arata ca existam si noi pe lumea asta?

Huginn spunea...

@ 10:34
Sa speram ca nu se ajunge aici.

Huginn spunea...

@ 08:48
Din cate stiu o data cu banii de echipament s-au cerut si bani pentru 'ajutoarele de penisonare'. Nu stiu insa exact daca s-au obtinut si cand se vor da, ce pot sa spun e ca nu vor fi bani pentru plata integrala intr-o singura rata.

Anonim spunea...

eu cred ca da.pentru ca in tara asta vad ca se aplica principiul : asa vrea muschii mei si fac ce vreau fara sa imi pese de altii si mai ales de parerea lor ca sa nu mai vorbim de familiile lor.asta guverneaza romania la brat cu nesimtirea si hotia.

Anonim spunea...

avand in vedere zvonurile sau mai bine spus zvonul cu cele 5 zile de cfp parerea mea este ce ar fi bine sa se incalzeasca putin atmosfera - sindicala ma refer- pentru a vedea intentia conducerii cu privire la acest lucru.

Anonim spunea...

Dupa cate am inteles , banii de echipament au intrat ia contul ANP-ului astazi31.08.2010 si pana pe 03.09.2010 cel tarziu vor intra si pe cardurile salariatilor.

Huginn spunea...

@ 13:17 Chiar azi Radu Ragea a reconfirmat pentru sindciate faptul ca nu sunt in discutie 5 zile de concediu fara plata. Sigur, asta e valabil la acest moment si lucrurile se pot schimba. Dar deocamdata nu. Daca apar noutati pe tema asta va tin la curent.

Asa cum s-a reusit sa fie tinuta sub control situatia disponibilizarilor exista sanse sa fie tinuta sub control si aceasta situatie. Cel putin in aceaste directii exista un acord deplin intre sindicate si administratie. :)

Anonim spunea...

...H, vorbesti de prezent desigur...Dumnezeu stie ce ne asteapta din ianuarie 2011...si ai incredere in instinctul tau: nimic de bine nu ne asteapta...

Anonim spunea...

sa speram ca nu se vor suci cum s-au sucit de atatea ori : salarii,pensii, legea privind majorarea salariilor profesorilor si altele.

Huginn spunea...

@ 14:40
Da. Vorbesc strict de prezent, nu stim cum vor evolua lucrurile si n-avem nici motive sa fim prea optimisti.

Anonim spunea...

Ok am inteles ,de disponibilizari nu e vorba,de 5 zile nu se stie nimic.Dar noi la greva nu iesim cind ies astia de la ARMATA SI POLITIE IN STRADA? ASA MI SAR PAREA CORECT.Ca la toti ne-au taiat din salarii iar de noua lege a salarizarii precum si cea a pensionarii e f.f naspa.Parerea mea, este ca tura trecuta a fost creata o diversiune, bine conceputa de citiva baieti destepti cu dansul pinguinului,etc.Nimeni nu ne va lua in serios dicit daca vom fi foarte uniti si dispusi sa nu cedam indiferent de consecinte ,altfel se va alege praful, iar toata viata o sa fie bagat pumnul in gura(cum inca se mai procedeaza prin diferite unitati ,cu unii sefuti(„daca nu-ti convine sunt 100 la poarta care asteapta”)sau cind ai un lider de sindicat ofiter, care unde il pune(seful) acolo sta, nu zice nic,sta chitic, mai ride un pic.Cu oameni de astia, care sunt bine instruiti de sefi sau de la centru niciodata nu o sa iasa bine si nici nu va ginditi dragi colegi ca pe cei mari(in functii)Ii doare undeva ca noua ni sa micsorat salariu.LIDERII DE SINDICAT(ma refer la absolut toate sindicatele din Romania) SUNT CEI MAI VINOVATI (parerea mea) PENTRU CA, EI POT INCEPE SAU INABUSI O MISCARE SINDICALA DEPINDE DE CE (VOR CEI DE LA PUTERE).Asa sindicat asa drepturi.Va doresc numai bine.

Huginn spunea...

@ 15:15
Cred ca gresiti. Liderii de sindicat au organizat actiunile, din pacate victimele n-au vrut sa participe. Sigur, e comod sa-i gasim vinovati, dar lucrurile nu stau deloc asa.

In alta ordine de idei cei de la Armata nu vor iesi in strada, iar Politia nu e inca sigur ca o va face, iar greva e una si protestul e alta.

Vreti sa va amintesc cum s-a facut greva in penitenciare desi nimeni nu ne-a impiedicat? Ei bine nu prea s-a facut. Asa ca... hai sa fim cinsiti si sa ne mai uitam si-n curtea noastra nu doar a tapuli ispasitor de serviciu.

Anonim spunea...

dar de ce sa nu facem o greva calumea? sa se asigure doar instanta care presupune judecarea arestarilor preventive si in rest nimic: nu plimbari,nu cabinet,nu consiliere, nu activitati sportive.nimic.poate asa ne vor lua in seama si pe noi.

Huginn spunea...

@15:31
Pentru ca nu participa oamenii...

Anonim spunea...

Asa e, nu vor sa participe oamenii. La greva de anul acesta au tacut malc in birouri chiar daca au semnat de ochii sindicatului ca sunt solidari cu actiunile de protest. In timp ce 50 de oameni faceau greva in curte altii 200 lucrau de zor in birouri, la vizite si logistica. Acum s-a vazut cine traieste din salariu si cine nu.

Anonim spunea...

Greva ? hai sa fim seriosi ! Tare as vrea sa ajung sa traiesc ziua in care va fi GREVA cu adevarat in sistem . Dar greva nu....plimbari in curtea unitatii .Singurul mod de a ne castiga inapoi drepturile FURATE e sa iesim in strada . Dar pana acolo mai avem mult...

Anonim spunea...

stai sa mai ne dea si cate 5 sile de cfp sa vezi cum musca foamea cu adevarat din colegi si apoi sa vezi cum raman birourile goalel la greva.
si la greva mai trebuie si lideri hotarati.lideri care pot fi urmati.parerea mea este ca degeaba ai la tine in unitate sau la nivel national un lider bun daca alde hosu sau altii mari in sindicate cad la pace cu puterea.

Anonim spunea...

cu cine sa faci grevă? cu lideri de sindicat care servesc cafeaua cu comandantul în birou? NU CRED.vorbesti cu el probleme de serviciu şi le ştie inclusiv tovarăşul de cafea? HALAL SINDICAT. te apara imediat .....
sigur se iau măsuri împotriva ta. NU ESTE NICI O VRĂJEALĂ FRAŢILOR SUNT CAZURI CONCRETE. De ce nu iese lumea măcar să spună ce probleme au ? OARE DE CEEEEE?

Anonim spunea...

vvasilioglu@yahoo.com pentru inscrieri la procesul impotriva BCR