Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 25 iulie 2010

ZF: Legea salarizării va fi schimbată „din temelii“, după alte 13 modificări şi 2 ordonanţe

Oficialii Ministerului Muncii au anunţat că până la sfârşitul anului va fi adoptată o nouă lege a salarizării în sistemul bugetar, deşi această lege este în vigoare de la începutul anului. Motivul? Aplicarea legii a eşuat pentru că nu a fost de la început concepută pentru a funcţiona.

Legea salarizării, elaborată la presiunea acordului cu FMI, a fost discutată timp de câteva luni anul trecut de sindicate, patronate şi de reprezentanţii Ministerului Muncii şi a avut cel puţin 13 variante înainte ca Executivul condus de Emil Boc să îşi asume răspunderea pe proiectul legislativ (în luna septembrie).

Legea ar fi trebuit să afecteze 1,4 milioane de salariaţi din sistemul bugetar şi să funcţioneze pe baza unei grile de ierarhizare în care raportul între salariul minim pe economie şi cel mai mare salariu din sistemul bugetar să fie de maximum 1 la 12, unde 12 este nivelul salarial al preşedintelui României.


"Efectul general pe care l-a produs legea salarizării a fost că cei care au avut salarii mari le-au avut şi mai mari, iar cei cu salarii mai mici au avut salarii şi mai mici", susţine Petru Dandea, vicepreşedintele confederaţiei sindicale Cartel Alfa.

Reprezentanţii sindicatelor spun că noua lege "va fi schimbată din temelii" şi că legislaţia aflată în vigoare de la începutul acestui an nu a reuşit să rezolve discrepanţele din sistemul bugetar şi nici nu a permis încadrarea corespunzătoare pe funcţii din cauza unor prevederi existente în contractele colective de muncă încheiate la nivel naţional. Este greu de spus dacă noua lege va reuşi să producă efectele începând cu anul 2011, atâta timp cât cei care lucrează în prezent la elaborarea proiectului de lege sunt aceiaşi oameni care la finele lui 2009 elaborau aceeaşi lege.

"Legea salarizării va fi schimbată din temelii, va fi rescrisă după alte principii şi va fi simplificată mult faţă de varianta actuală. Dacă va reuşi să producă efecte în următorii patru - cinci ani depinde de guvernul care va fi sau nu în stare să o aplice şi de modul în care va evolua economia", spune Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical.

Deşi încă de la începutul anului s-au adus două ordonanţe de urgenţă care să "ajute" la aplicarea legii, publicarea salariilor angajaţilor de la stat pe site-urile ministerelor - la cererea preşedintelui Traian Băsescu - a demonstrat eşecul legii salarizării. Exemple de şoferi cu salarii de peste 4.000 de lei şi consilieri care câştigau mai bine decât ministrul au fost întâlnite în aproape toate ministerele.

"Oricum, legea trebuia schimbată radical, pentru că încadrările pe grilă au fost făcut cu pixul pe foaie, nu după nişte criterii stabilite de dinainte", explică Dandea. Cu 560 de pagini, legea salarizării, cel mai complex pachet legislativ din ultimii 20 de ani, a fost atacată şi la Curtea Constituţională, dar a fost declarată constituţională de judecători. 

Noua grilă a legii salarizării unitare va fi finalizată şi prezentată în dezbatere la începutul lunii august, iar proiectul de lege urmează să fie adoptat de Guvern la începutul lunii septembrie. Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Ministerului Muncii nu au putut fi contactaţi. (sursa: ZF)

13 comentarii:

agent spunea...

Pentru noi agentii a ramas la fel?Adica coeficientii aia bata-i norocu de la-2,90 ne cresc la 2,35 iar la ofiteri sarmanii,de la 4 scad la 6,50?
Pai dragi sindicate,alea care sunteti voi,ce faceti?Voua va convine mizeria asta,tinand cont ca supraveghetorul raspunde mai mult decat seful de sectie pe care nu il gasesti pe sectie niciodata, atunci cand ai mare nevoie de el?
Si daca vor ramane asa,atunci ofiterii meseriasi sa-si faca treaba,noi agentii sa facem doar ce dispozitii dau ei IN SCRIS-conform legii.Iar mai marii ANP-ului sa si verifice daca dispozitile date de ei se executa,lucratul pe interior de la director si pana la agent sa fie si realitate,nu doar niste ravase aruncate in ochii agentilor,purtatul echipamentului pentru cei ce vin in contact direct cu detinutul sa fie respectat si de directori si celelalte compartimente ce au astfel de activitati,ca de,sporul de pericol e bun,banii de haine sunt buni,dar parca ar fi bine cu salariu de lucrator de penitenciar si drepturi de civil,mai ales cand e vorba de sambete,duminici si concedii de odihna!

Anonim spunea...

Pana la primirea salariilor reduse sau modificarea coeficientilor, va rugam d-le Hug sa ne spuneti daca stiti ce are de gand ANP-ul in legatura cu reducerea echivalentului banesc pentru echipamentul din 2009, conform adresei trimise in unitati, deoarece exista din nou o stare de nemultumire generata din lipsa de comunicare. Juristul unitatii mele afirma ca reducerea este ilegala.

Anonim spunea...

Asta-i dreptate?
In plina criza economica ddistinsii ofiteri ne vorbesc despre o economie care trebuie facuta ...numai de unii.Numai de unii deoarece la Penit. Slobozia toate functioneaza ca si cum, penitenciarul, ar fii dat de vre-un tezaur.La birouri A/C functioneaza non-stop, fantana a fost renovata si functioneaza incontinuu, doar pentru adescretii fruntile suparate ale sarmanior ofiteri.
Cat despre paza...:oamenii sunt nevoiti sa suporte calduri si mirosuri inimaginabile, calduri la care angajatorul ar trebui sa asigure macar necesarul de apa ptr. hidratare in conditiile in care apa de la robinete miroase a ...rahat(nu turcesc), existand sansa sa te ineci cu vre-un rahatel.Partea proasta este ca nici macar aceasta ''sansa'' nu o ai datorita programul rational cu care este livrata apa''potabila''.
In aceste zile de calicula, doar la personalul din foisoare li s-a dat apa, cosiderandu-se ca la cei din paza au asigurat microclimatul necesar, care depaseste cu mult limita de temperatura la care ar trebui intrerupta munca.
Sindicatul doarme deoarece este condus de un personaj dualist care stie sa si pupe , sa si linga.
Conditiile de munca sunt...jalnice.Ce ne facem?Ei au numai drepturi, pe cand noi numai obligatii.

Anonim spunea...

Din cate stiu nu suntem intr-un sistem politizat dar ceea ce se intampla sub actuala conducere A.N.P este mult mai rau. Politicieni creaza premisele de accedere a oamenilor lor in anumite functii fara sa fie deranjati de nimeni. Domnul Bala care nu este om politic (din câte stim ), prin impunera noului regulament privind condiţiile de participare, organizare şi desfăşurare a concursurilor procedeaza la fel,. Diferenta este că, dupa un mandat politicienii mai si pleaca.Ce este mai rau ca in prima situatie,este că incompetentii pe care domnul Bala îi propulseaza nu pleaca.
Toti acei imputerniciti , fara nici un criteriu de selectie si transparenta, dupa cum pare ca o sa fie noul ordin, domnul Bala o sa-i si numeasca pe functii. Nu o sa le fie greu sa treaca de un interviu la care trebuie doar sa prezinte proiectul managerial, care oricum nu va fu evaluat in mod corect. Proiectul managerial trebuie sa coincida cu viziunea actualei conduceri, nu ? In atare situatie nu putem vorbi de o evaluare obiectiva.
Dar totusi a conduce destinul puscariilor cu pretinsi profesionisti, iar acestora sa le pretinzi pentru a le verifica aptitudinile profesionale numai o singur proba de concurs, şi aceea pur subiectivă, mi se pare ca se arunca in derizoriu tot ce semnifica valoarile profesionale ale sistemului penitenciar.
Din aceste motive, pe aceasta cale, in calitate de membru de sindicat mă adreasea dumnevoastra domnule Dumitrascu Sorin , preşedinte al FSANP, cu rugamintea să solicitati A.N.P şi M.J organizarea unei intalniri in care sa se dezbata public proiectul de act normativ, conform art. 6 alin 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizională in administratia publică. Va rog sa puneti in discutie ca la concursul de dir. general, dir. gen. adj, director de directie şi dir. unităţi, probele de concurs sa fie interviul şi obligatoriu examinare teoretică. Pentru fiecare proba sa se acorde nota, iar la stabilirea medie să se tină cont de următoarea pondere: 15% pentru proba interviu şi 75 % pentru examinarea teoretică.
Pentru celelate functii sa se mentina in prealabil interviul dar sa nu fie eliminatoriu si necontestabil. Nu inteleg cum un functionar poate indeplini conditiile de participare la concurs, dar totusi sa fie eliminat dupa sustinerea interviului , şi nici să nu poata face contestatie.
Dacă la evaluarea performantelor profesionale respectivul functionar a primit calificativul ce se cere pentru avansarea in functie inseamna ca are vocatia de a putea avansa. Conform art. 26 din L. 293/2004
“ În cariera profesională, în urma rezultatelor obţinute la evaluarea activităţii profesionale, funcţionarii publici cu statut special au dreptul de a avansa în funcţie şi în grad profesional conform prevederilor prezentei legi”. Prin urmare daca calificativul obţinut la evaluarea activităţii profesionale corespunde cerintelor de accedere intr-o funcţie superioară, functionarul public are dreptul de a avansa in functie. Ne punem intrebarea care este ratiunea eliminarii canditatului la interviu?
P.S. de la un membru de sindicat care nu vrea să fie luat de fraier
Cu multumiri

Anonim spunea...

LA POARTA ALBA II BINE TOATA LUMEA II MULTUMITA CE DRACU AVETI VOI DE NU SUNTETI MULTUMITI NU STIU STAI DRACU LINISTITI CA NOI AM FI MULTUMITI SI FAR DE SALAR NU DRAGI COLEGI DI LA P A
LAS DRACU SALARU E MISTO SI FARA CE MAI NE MAI DAU SI BANI?
MAR MULTUMI DACA NU NEAR MAI DA NIC NIC SA BAGAM CU TOTI TELEFOANE CA MURESAN PE 2 JANGALE NU PE EUROI 2 -3 CEL MULT 4 JANGALE PE UN NOKIA SA AVEM CE DA MACAR LA COPII DE MINCARE .........SAU LA UN SAMSUNG 2 JANGALE VEDETI SA FIE FIERTE SAU MACAR PIRPILITE LA FESTILA AVETI MARE GRIJA SA NU STRICATI PIATA .NEA TUDORASCULE CE ZICI MINCATIASI MERGE?

Anonim spunea...

Din mizeria de salariu de 210 milioane pe care il incaseaza lunar,directorul de la peniteniciarul Galati a promis ca ne va hidrata zilnic,in zilelele in care temperaturile de afara vor depasi pragul critic.La acest lucru se va ralia si papusa cheala la indicatiile lui said vircolici,dar cu aprobare fantomei papatraian.Acest trio =niki-varlam-papatraian,vor sa introduca un nou program,la ripa lui tuluc.Programul se intituleaza=JOAGAR CONTRA JOAGAR=

Anonim spunea...

O MOBILA DE BUCATARIE SE POATE FACE LA COMANDA FARA SA PLATESTI,CONDITIA ESENTIALA ----SA TE NUMESTI BURLIBASA NECULAI,SA FII JUDECATOR- DIRECTOR,IAR ACEASTA SA FIE DUSA DE CATRE SUBORDONTI LA PRIETENA DE LA ETAJUL SUPERIOR CELUI IN CARE LOCUIESTE DISTINSUL JUDECATOR.ADINA,POATE NE PUI SI NOUA-MURITORILOR DE RIND O VORBA BUNA LA NICUSOR SA NE AJUTE SI PE NOI SA MOBILAM CASA GRATUIT

Anonim spunea...

ce mobila a facut judecatorul ala?de bucatarie? nu pot crede asa ceva deoarece el nu mananca decat la popota de doua ori pe zi. De asemenea singurele telefoane care le da din birou sunt cele la dispecerat cand intreaba ce este la masa.
Acum daca a facut si mobila de bucatarie poate ca va mai suna o data si la Adina sa o intrebe ce este la masa!
Nicusor tata ai grija pe unde umbli, ce faci si ce spui ca nu se stie niciodata de cine ai nevoie...

Anonim spunea...

25.07.2010, 19:32:00

Esti un fraier. Concursurile pot fi manipulate oricare ar fi procedura. Unul dumitras stie cel mai bine. Restul e abureala penntru neinstruiti ca tine. Un fraier nu va avea niciodata controlul unui concurs, asa ca nu te mai agita.

Anonim spunea...

"“ În cariera profesională, în urma rezultatelor obţinute la evaluarea activităţii profesionale, funcţionarii publici cu statut special au dreptul de a avansa în funcţie şi în grad profesional conform prevederilor prezentei legi”. Prin urmare daca calificativul obţinut la evaluarea activităţii profesionale corespunde cerintelor de accedere intr-o funcţie superioară, functionarul public are dreptul de a avansa in functie. Ne punem intrebarea care este ratiunea eliminarii canditatului la interviu?"
Mare-i gradina ta Doamne, dar multi au sarit gardul.
Mai bine du-te la Baia Mare la dacii liberi, acolo obtii de toate.

Anonim spunea...

Anonime @ 26.07.2010, 13:39:00 textul enuntat iti confera vocatie de a avansa, vocatie care nu poate fi ingradita printr-un interviu. Nu s-e refera la faptul ca poate fi avansat de drept cineva intr-o functie superioara. Acel cineva trebuie sa dea si un concurs.
Cred ca garduri multe si mari sari tu. Ai mari probleme de perceptie. Daca esti unul din sustinatorii domnului Bala te inteleg.

Anonim spunea...

Noul program "JOAGAR VS JOAGAR" este in continua dezvoltare si se pare ca singurul care lipseste din tripleta ofensiva(si nu omleta, cititi cu atentie) este chiar juristul. Pentru ca un program adecvat se face cu bani europeni. A=ti auzit de fonduri PHARE? Vargolici Said nu face parte din echipa castigatoare. Rezerva de lux la tripleta este mana dreapta a lui Chelios este "Papatraian with love". Si va rog frumos sa il lasati pe Burli in pace! Si ce daca omul isi face mobila la puscarie? Altii si-au ridicat vila cu caramida de la puscarie!

Anonim spunea...

frate problema nu este ca isi face mobila la bucatarie ci aceea ca o face pentru ADINA. Nu plateste saracul ca nu are de unde unde ca dintr-un salariu de mizerie de 210 milioane de unde sa mai rupi cate ceva sa nu te afle nevasta ca te mai plimbi cu barca>:)
Te iubim Burli cum iubim piperul si sarea in ochi.