Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 24 iulie 2010

Recalcularea pensiilor după Băse' are norme metodologice

Executivul a aprobat normele metodologice pentru recalcularea pensiilor speciale, a anunţat primul-ministru, Emil Boc. El a menţionat că toate pensiile speciale vor fi recalculate, cu excepţia celor ale magistraţilor, având în vedere decizia Curţii Constituţionale.

Astfel, până la 1 septembrie vor fi recalculate pensiile parlamentarilor, funcţionarilor parlamentari, personalului diplomatic şi consular, personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţie, pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi, personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea. 

De asemenea, vor fi recalculate pensiile militare, ale poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor. Primul-ministru a precizat că vor fi recalculate, până la sfârşitul anului, aproximativ 168.000 de pensii, urmând ca începând cu ianuarie 2011 aceste drepturi, în cuantumurile rezultate din recalculare, să intre efectiv în plată. (sursa: link)

3 comentarii:

Anonim spunea...

Normele metodologice la Legea austeritatii de reducere a salariilor exista ?

Anonim spunea...

sserw"Activităţile de educaţie şi reintegrare socială, munca sau alte activităţi lucrative, hrănirea, echiparea, asigurarea asistenţei medicale, igienei individuale şi colective, precum şi activitatea de transport a persoanelor private de libertate de la un loc de deţinere la altul sau în alte scopuri stabilite de lege se pot externaliza de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, conform prevederilor legale", se arată în proiectul de hotărâre redactat de Ministerul Justiţiei. Motivul invocat pentru această măsură este slaba dotare a penitenciarelor şi resursele limitate din sistem".
In compensare sigur se vor suplimenta posturile la Resurse Umane, Financiar, Contabilitate, Achizitii, Secretariat / ca astea nu se pot externaliza, sunt caracteristice sistemului penitenciar si sunt deosebit de utile si necesare...!!!

Anonim spunea...

Singurul lucru bun din acest proiect este ca se pot externalizarea activitatile desfasurate cu persoanele private de libertate. Ar fi util sa se externalizeze si activitatile desfasurate de sefii de tura, comandantii de sectie, supraveghetorii de pe sectie si de la sectorul vizita. Ar trebui sa se mentioneze clar ca nu pot fi externalizate activitatile desfasurate de compartimentele: juridic, prevenire, informatica, resurse umane si formare profesionala, financiar, contabilitate, achizitii,logistica si secretariat.