Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 29 iulie 2010

Un milion de procese

Mai jos găsiți documentele necesare contestării în instanță a măsurilor de reducere a salariilor și altor cheltuieli de natura salarială cu 25%. Este prezentată situația de fapt și opțiunile, și sunt atașate modele de acțiuni pentru diverse categorii profesionale. Modelele pot fi adaptate și folosite, important e să fie depuse cât mai repede.

Macar de data asta ar fi bine sa nu ezităm. Fie că sunt depuse direct, fie că sunt depuse prin sindicat, în această formă sau într-una mai bună acțiunile în instanta trebuie făcute. Dupa cum stiti statul a mai furat bani și a trebuit să-i înapoieze cu tot cu penalități.

Procedura de contestare a reducerii salariilor cu 25%

7 comentarii:

Anonim spunea...

initiativa dvs.este exceptionala, insa apar citeva semne de intrebare
1. cererea de chemare in judecata este gindita a fi formulata in situatia in care s-a emis decizie de diminuare, prin care chemi in judecata angajatorul fata de care exista calitate procesuala .Acesta va chema in garantie ANP iar ANP MJ , MJ Ministerul Finantelor si acesta probabil Guvernul- deci 5 termene a cite minim 1,5 luni fiecare.
2. angajatorul si chematii in garantie vor invoca prevederile legale in vigoare si deci actiunea este respinsa
3. invocind neconstitutionalitatea , va merge la Curtea Constitutionala unde va fi declarata constitutionala reducerea intrucit s-a mai pronuntat.
4.ar fi o posibilitate de chemare in judecata a Guvernului prin procedura contencioasa solicitind anularea art.din legea care prevad reducerile de 25 % dar nu poti cere obligarea acestuia la plata sumelor retinute intrucit nu exista calitate procesuala si in cadrul procesului s-ar ajunge tot la exceptia de neconstitutionalitate si iar nu se rezolva nimic.
Astfel, trebuie reanalizata putin procedura , intrucit asa cum a sost gindita si expusa inseamna o durata foarte mare a procesului in prima instanta si sanse 0 in Romania.Ar fi interesant de vazut daca ar exista o alta varianta .Eu am analizat toate acestea si nu am intrevazut o luminita in instantele Romanesti.

Patrick spunea...

In mare masura si totodata din pacate, ai dreptate.

Confederatiile sindicale au initiat pregatirea unui val de procese la nivel national ca si continuare a actiunilor radicale care nu au adus rezultate in plan social. In toate federatiile si sindicatele se vor propaga actiuni similare documentate cat mai bine posibil de juristi.

La nivelul confederatiilor se constientizeaza dificultatile unor astfel de procese, pe plan national, cu atat mai mult cu cat trebuie instrumentate individual.

Asa cum am aratat in articolul in 3 parti a carui parte finala a fost postata ieri, in jurul masurilor de austeritate s-a tesut un scut legislativ destul de bine gandit si foarte dificil de penetrat.

Insa, prea multe optiuni nu ne raman. Si in orice caz, daca devenim constienti de faptul ca in Romania astfel de procese sunt aproape imposibil de castigat, pentru a se admite un dosar si a obtine o sentinta favorabila de la CEDO trebuie sa parcurgi toate etapele interne.

Anonim spunea...

nu e cam tarziu totusi acum cu actiunile sindicale?

Huginn spunea...

@ 22:43
Inca nu s-au facut primele reduceri de salarii. De ce sa fi cam tarziu? Au fost actiuni inainte de a se aproba legea si nu am participat. De ce ar fi acum cam tarziu pentru actiuni in instanta?

Oricum in instanta trebuie sa dovedim paguba, care inca nu s-a intamplat in toata splendoarea. Abia pe 10 august... o sa ne doara.

@ 16:28

In cazul asta, fiind imposibil, va propun sa facem in continuare ce stim mai bine: nimic. E evident ca e prea greu si ca e mai bine sa asteptam ca poate ne rezolva altii problemele. :)

Anonim spunea...

Are dreptate anonimul de la 16:28, in sensul ca in tara e f posibil sa nu castigam procesul, insa pentru a putea introduce actiunea la CEDO trebuie mai intai sa epuizam toate caile existente in legislatia din patria muma. Mai apoi CEDO, asa ca trebuie sa ne inarmam cu rabdare si sa vedem finalitatea acestei actiuni, finalitate care nu va fi in tara cu siguranta, ci in instantele din strainatate.

Anonim spunea...

bonurile de masa se impoziteaza cu 16% in timp ce norma de hrana se impoziteaza cu 25% - a se citi taiat cu 25%.au taiat 25% din norma numai pentru faptul ac e vorba de bani si nu de bonuri?
nici o actiune sindicala nu va mai avea nici un efect acum. e prea tarziu pentru ca tara nu mai are bani pentru prostime.doar pentru clientii politici.

Anonim spunea...

atunci cind am scris art. de la 16.28 nu am gindit nici un minut ca nu trebuie sa facem nimic.Am supus atentie dvs .situatia gindind ca poate intr-o dezbatere reala intre oameni care au experienta procedurilor , care s-au lovit de ele in instante, pot aparea si alte variante , alte idei care ne-ar putea ajuta sa punem lucrurile cap la cap si sa imbunatatim actiunea.Am gindit ca poate mai apare o luminita care sa conduca la o cerere de chemare in judecata cu o raza de lumina si in instantele romanesti.Am crezut ca ne vom unui cu toti, ca ne vom pune capul la treaba si vom lasa birfa si rautalile macar atunci cind este in interesul nostru sa gindim.Insa am constatat ca art. urmator a fost mult mai interesant.Am vrut sa arat totusi ca multe actiuni nu au reusesc in instantele noastre din cauza unor proceduri bine gindite de legiuitor dar fara indoiala acestea au si o mica fisura care trebuie descoperita.