Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 14 iulie 2010

Proiect de modificare a legii 293/2004 - Tabel Comparativ 14 iulie 2010

Proiect de modificare a legii 293/2004 - Tabel Comparativ 14 iulie 2010

13 comentarii:

Anonim spunea...

Dr. Bala este Ciomu pentru sistemul penitenciar romanesc!
Unde taie el sigur nimic nu mai misca si nimic nu mai creste!...decat tensiunea intre angajatii unui sector sau altul!
Toti din ANP , mai bine ati scrie carti, ca imaginatie aveti destula!
Ia detasati-va prin unitati si aratati-ne cum va puneti in aplicare ideile!

Ciomu spunea...

Und esti tu, Ciomu, doamne, ca punand mana pe ei/
Sa-i imparti in doua cete, impotenti si fetishei/
Si in doua TEMNITI large cu de-a sila sa-i aduni/
Sa dai foc la PUSCARIE si la CASA DE NEBUNI.

Anonim spunea...

[b]Atentie Huginne la art. 56, alin. 2, si daca se poate, o parere despre asta.[/b]

In anul 2008, la ultima modificare a Legii 392, in toamna, inclusiv la Comisia juridica a Senatului s-a motivat ca nici o sanctiune sa nu fie data de sefi fara ca abaterea presupusa a acestora sa fie analizata in Comisiile de disciplina. Asa a disparut mustrarea scrisa ca apanaj al sefilor.

Prin ceea ce a introdus ANP-ul acum, cu ingaduinta sindicatelor, acestia eludeaza Comisiile de disciplina, incalca prezumtia de nevinovatie, si dau o noua arma directorilor de penitenciare sau directorilor generali din ANP.

Directorii generali, conform art. 175, lit. a din HG 585/2002 pot retrage certificatul ORNISS, decizie NEMOTIVATA.

Directorii de penitenciare pot retrage avizul de acces la secret de serviciu conform HG 781/2002, art. 8, alin. 1, decizie NEMOTIVATA.

[b]In anul 2010 sindicatele pierd ce au castigat pentru salariati in anul 2008.[/b]

[b]Acum sa ne referim putin la baza legala. [/b]
[i]Lege 293/2004
Art. 70
Sanctiunile disciplinare care pot fi aplicate functionarilor publici cu statut special sunt:
a) mustrarea scrisa;
b) diminuarea drepturilor salariale pentru functia indeplinita cu 5 - 10% pe o perioada de 1-3 luni;
c) amanarea avansarii in grade profesionale sau functii superioare, pe o perioada de la 1 la 2 ani;
d) trecerea intr-o functie inferioara pana la cel mult nivelul de baza al gradului profesional detinut;
e) revocarea din functia de conducere;
f) destituirea din sistemul administratiei penitenciare.

Art. 72
Sanctiunile disciplinare prevazute la art. 70 se aplica de ministrul justitiei si libertatilor cetatenesti, de directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor sau, dupa caz, de conducatorul unitatii din subordinea acesteia, la propunerea comisiei de disciplina, in functie de competentele prevazute la art. 20.[/i]

Astfel, conform prevederilor legale în vigoare cât şi competenţelor, Comisiile de disciplină sunt singurele în măsură să stabilească ca sancţiune “trecerea intr-o functie inferioara pana la cel mult nivelul de baza al gradului profesional detinut”.

De aici intra in vigoare prevederile HG 585, art. 175, literele d sau e. ([i]schimbarea locului de munca, daca acesta nu presupune lucrul cu informatii secrete de stat sau la schimbarea nivelului de acces[/i]).

Deci daca Comisia de disciplina considera FPSSul vinovat il trece pe o functie inferioara, hotararea este dusa la indeplinire si Xulescu ajunge intr-o functie sau sector care nu implica accesul la documente de stat, automat autorizatia de acces isi inceteaza valabilitatea si se retrage.


[b] Ramane intrebarea de ce ANPul are nevoie de PUTEREA de a da o sanctiune cu eludarea comisie de disciplina si a prevederilor legale?

Raspuns: Numai asa, NEMOTIVAT, poate scapa de cei indezirabili si incomozi aflati in functii de conducere.[/b]

Un umil platitor de cotizatie spunea...

Stiti de ce, prieteni? Pentru ca este imperios necesar sa scapam de lichelele care se ascund in spatele sindicatului, a comisiilor de disciplina si a procedurilor care permit taraganarea unor solutii pana iese la pensie. Ca prea am inceput sa confundam democratia cu bunul plac, flacaii tatei. Aia care isi vad de treaba nu au motive sa se planga. Doar lichelele si smecherii. daca va e teama de vreun abuz, ca stiu ca asta o sa inc=voce unii dintre voi, aveti la dispozitie calea legala in instanta sau la forurile superioare. Ce, nu e bine ca presupune efort, timp, bani si mai este si ineficient? pai acelasi lucru il invoca si cei care au de-a face cu jegurile care isi bat joc de serviciu dar citesc cu atentie leguile si speculeaza orice viciu de procedura ori portita lasata din prostie sau cu intentie. Asadar, dtagi reprezentanti sindicali, ar fi bine ca pana la urma SA va asumati un lucru: dumneavoastra reprezentanti pe toti platitorii de cotizatie nu doar pe smecherii care fenteaza munca si urla mai tare ca li se incalca drepturile. Speram ca veti da si de data asta dovada de maturitate si intelepciune. Iar golanii care sunt obinuiti sa se piteasca in spatele d-stra ar fi cazul sa afle ca sindivcatul inseamna NOI TOTI nu doar cativa smecherasi buni de gura si cu obrazul gros.

Anonim spunea...

oare am sa traiesc destul de mult incat sa apuc sa vad ca sindicatele apara si drepturile subofiterilor nu numai ale ofiterilor? si aici ma refer la indicii de salarizare.

Anonim spunea...

Trebuie sa ne constituim intr-un alt sindicat numai al agentilor de penitenciare,pentru ca suntem cei mai multi(dar cu drepturile cele mai lezate)si sa lasam ofiterii intr-un sindicat numai al lor...
Sunt curios ce doleante ar avea, ce justificare ar avea pentru ceea ce ar solicita?
Pe vremea lui Ceausescu cei care faceau activitatea multora din ofiterii de azi ai puscariilor se numeau PONTATORI!!!!
La ce ne servesc ei astazi in sindicat,nu stim sa ne facem pontajele?

Anonim spunea...

@ 15.07.2010, 00:04:00

Daca doar pentru asta mai stateai, poti sa te "duci" linistit.

Si ca venii vorba, de unde mama naibii, scoateti expresii gen "indicii de salarizare", mai ignorantilor? Pot sa-ti (l)indic un coeficient?

Anonim spunea...

ptr. 00:04:00
Magistre.... atentie." venii vorba" sau "veni vorba" ca nu prea am inteles.Dar atentie... ramane intre noi ca doar esti un... profesionist.
Mai vorbim ......

Anonim spunea...

@ 15.07.2010, 08:26:00

Ce simplu e sa fii cu mintea odihnita, jupane, atunci cand faci doar ce ti se spune, cand stai acolo unde esti pus si cand, dupa numaratoarea "oilor", iti pui palma-n fund si pleci acasa (sau mai degraba la crapat beutura) si, in rest, toate treburile merg... singure.

Fericiti cei prea saraci cu duhul! Parol!

Anonim spunea...

@ 15.07.2010, 14:49:00

Probabil ca ti se trage de la brambureala pe care tu o folosesti in loc de semne de punctuatie... Un "i" in plus/minus, se numeste scapare, dar cand ei puncte, virgule si alte alea si le arunci pe pagina, ramanand asa cum au cazut... E nasol... Crede-ma.

Anonim spunea...

ptr 14:49
scuze...." ei puncte ..." vine cumva de la verbul" a lua" ???? nu de alta dar sa mai repet gramatica .

Anonim spunea...

15:01:00.
De ce te deranjezi domnule?
Cu ce te ocupi dumneata, concret?
Eu cred ca te simti pontator!!
Vine in curind ziua cand nu va mai suporta bugetul...pe care de-altfel cei ca tine l-au adus la dezastru!!!
Asteptam si alte sugestii...despre Sindicatul Agentilor de Penitenciare.

Anonim spunea...

@ 15.07.2010, 22:19:00

Colegu', ma deranjeaza cand vad inconstienta, dezbinare si chiar prostie. Ma deranjeaza cand vad ca se cauta motive si nu solutii, iar cand se propun solutii, acestea sunt pornite din necunoastere si rautate. Ma deranjeaza cand vad habarnisti dandu-si cu parerea, dar si atunci doar schelalaind pe la colturi.

Intr-o singura privinta ai dreptate, atunci cand spui ca "bugetul" e in pragul dezastrului. Nu e vorba doar de buget ci de intregul sistem, ba chiar de statul de drept, de ideea de democratie, dar si de tot ce inseamna reguli si respectarea acestora.

Cat priveste "pontatul", randamantul si eficienta in munca, iti spun doar ca fereasca Sfantul ca munca prestata in acest sistem sa fie normata "pe bune". Multi nu si-ar scoate nici banii de sare intr-o zi de "munca". Asta asa, ca fapt divers...