Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 12 iulie 2010

Predoiu: Ministerul Justiţiei se va reorganiza, vor rămâne doi secretari de stat şi un subsecretar

Ministerul Justiției: Disponibilizări anunțate în 14 zile. Nimic despre ANP.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, că ministerul va fi reorganizat, iar după şedinţa de Guvern de miercuri va fi stabilit şi numărul celor disponibilizaţi, urmând să renunţe la un secretar de stat.

Predoiu a spus că Ministerul Justiţiei (MJ) va intra în reorganizare, iar disponibilizările vor fi făcute publice în maxim 14 zile, numărul celor care vor pleca din instituţie urmând să fie stabilit după şedinţa Guvernului de miercuri.

Totodată, nişte comisii ministeriale vor stabili cine pleacă. De asemenea, Predoiu a spus că vor rămâne doi secretari de stat şi un subsecretar.

Cătălin Predoiu, cei trei secretari de stat şi subsecretarul au susţinut o conferinţă de presă, luni, în care au prezentat ultimele proiecte ale MJ, ministrul Justiţiei apreciind că agenda instituţiei în ultimele şase luni a fost acoeperită, fiind asigurată funcţionarea instanţelor în perioadă de restricţii bugetare. (sursa: Mediafax)

11 comentarii:

Anonim spunea...

Oare la penitenciare se vor baga cu reducerile de personal??ca noua nu ne zice nimeni nimic.

Anonim spunea...

Se fac si la noi reduceri de personal!!!Pleaca toti care au sporul de 50%....!!!

Anonim spunea...

Il opreste pe subsecretarul Bivol?

Anonim spunea...

@ 12.07.2010, 18:17:00

Dar ce e, tovarase, penitenciarul? Aprozar? Si reducerile de personal or fi trufandale de sezon?

Nu, taticu', nu "se baga" si, chiar daca s-ar "baga", nu ar ajunge la toti, asa ca nu te mai aseza la coada... Doar daca "se da" cate juma de kil, ca sa ajunga pentru toata lumea... :)

Anonim spunea...

@18:17:oo
Ar fi bine ca de data asta sa faca ce fac de obicei- adica sa uite ca facem parte din M.J. :):)

Anonim spunea...

De ce nu pleaca Ragea ... si vor pleca indezirabilii din MJ. MAREA EPURARE incepe!!!!

Constantin Ragea, secretarul general adjunct al Ministerului Justitiei, a fost numit ca reprezentant al ministerului in cadrul AVAS. Constantin Ragea este un fost partener de afaceri al ministrului Predoiu. Ragea a fost protagonistul unui scandal mediatic, in luna mai, cand ministrul Predoiu l-a nominalizat ca secretar de stat al MJ, in conditiile in care acesta nu avea studii juridice.

La acea vreme, la o saptamana de la nominalizarea sa ca secretar de stat, premierul Tariceanu a numit pe altcineva in functia de secretar de stat.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Constantin Ragea o inlocuieste la AVAS pe Iulia Scantei. Potrivit CV-ului publicat pe pagina de Internet a MJ, Ragea are studii economice.

Ragea a fost pastrat in structura Ministerului Justitiei pe functia de secretar general adjunct, din acesta pozitie el fiiind acum numit reprezentantul ministerului in cadrul AVAS. Potrivit unui ordin ministerial din 30 mai, Ragea are in subordine Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Mentionam faptul ca ministrul Predoiu l-a adus pe Constantin Ragea in cadrul MJ inca de la inceputul mandatului, acesta ocupand functia de consilier responsabil de relatia ministerului cu ANP.

In mai, cand Ragea a fost nominalizat ca secretar de stat, presa a relatat si despre relatia sa cu ministrul Predoiu. Mai precis, despre faptul ca cei doi sunt parteneri de afaceri. Inainte de a ocupa functia de ministru, respectiv consilier, Ragea si Predoiu au fost asociati in parti egale in cadrul companiei P & R Forus Strategies.

Cei doi au renuntat la actiunile detinute la acesta companie in favoarea lui Mihai Gheorghe Ragea si Diana Florentina Predoiu. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, compania are ca domeniu de activitate consultanta pentru afaceri si management.

Anonim spunea...

Pe FSANP nu mai exista sectiunea forum????????

Anonim spunea...

Ce nu pot sa inteleg este de ce MJ/ANP nu stopeaza scurgerile nesimtite de bani publici? Toata lumea se vaita ca este criza, dar in schimb , pe sub mana se strecoara bani la greu in buzunarele privilegiatilor. De ce nu se opresc sporurile de 50% din moment ce nu exista buget pt. plata integrala a salariilor? De ce se imputernicesc abuziv oameni agreati de actuala putere, in functii caldute ? De ce pe vrreme de criza nu se i-au masuri reale de diminuare a cheltuielilor? Un ex. este reintegrarea unde in marea majoritatte a penitenciarelor exista 10-12 angajati din care unul director adj, doi sefi servicii educatie si interventie. Cine mai munceste cu ppl? Sapte parliti de subordonati care preiau si sarcinile privilegiatilor care au fost unsi sefi. Vreti exemple de verificat? Ploiesti, Giurgiu, Slobozia, Margineni, Craiova etc. Verificati va rog si constatati cati oameni sunt in aceste servicii si cati sefi. Si cati sunt sefi cu examene? Nu credeti ca cele doua servicii ar functiona bine, ca pana nu de mult, cu un singur sef? Pe vremurile cele mai bune aceste doua servicii erau conduse de un singur ofiter si treaba mergea f. bine. Acum pe vremuri de criza, masuri de criza. Dir. adj. sef ed, sef interventie; in totatl 3 sefi peste 7sau 10 oameni. Este cineva interesat de faptul ca trebuie indeplinit un anumit nr. de functionari pt. a avea functiile mentionate mai sus. De ce ANP-ul in loc sa economiseasca bani au inventat fel de fel de functii de conducere? Cine a fost atent la reorganizare a constatat ca s-au chinuit sa adune de te miri unde functionari pe care i-a trecut la inforatica ca sa-l transforme in birou si sa mai unga un sef. Criza nu este a pilosilor este a celor care trag la jug. Pentru pilosi s-au gasit solutii. Imputerniciri fara examen si peste termenul pprevazut de lege, abonamente la primele de 50 % etc. Daca facem un calcul o sa constatam ca si pe vreme de criza unii ies in castig. Toate lucrurile acestea se stiu. De ce nu se iau masuri? Simplu. Li se rupe de noi si de criza!

Anonim spunea...

Ar trebui analizata cu aceasta ocazie competenta si capacitatea de a conduce a unor directorasi.
Ce exemplu poate fi pentru un colectiv un director care:
dezbina colectivul
face chei
merge pe sifoneli
isi trimite numai adjunctii incomozi in comisii sau le da calificativ de bine
imputerniceste apropiatii sef de serviciu
musamalizeaza incompetenta lui si neregulile apropiatilor gasind tapi ipasitori
determina oamenii sa-si dea demisia
te loveste pe la spate, folosindu-se de apropiati.
Nu e corect sa fim condusi de astfel de oameni.Sunt pline unitatile de astfel de personaje.

Anonim spunea...

Poate ne spune cineva adev�rul

Anonim spunea...

Adevarul este ca nimanui nu-i pasa. Imputernicim directori peste 7 oameni , sefi de servicii peste 3 oameni, dam prime de 50% apropiatilor, o risipa toatala care a dus la o pedeapsa colectiva. Reducerea salariatilor. Probabil ca este mai comod sa iei de la toti si sa dai unora. Poate ca ne meritam soarta. A disparut simtul civic.