Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 14 iulie 2010

Aviz amatorilor! (2)

S-a întâmplat la Iași, la Craiova și la Poarta Albă numai în ultima perioadă. Cei care vă ocupați cu asta, încetați! Vă pierdeți serviciul și riscați să vă continuați afacerile din detenție!

Pentru toți cei descoperiți după intrarea în vigoare a legii care introduce sancțiuni pentru introducerea de obiecte interzise s-au întocmit dosare penale. Pentru luare aminte vom incerca sa facem public fiecare caz.

Presa a relatat pe larg incientul...

"Un gardian de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă a fost surprins cu un telefon mobil pe care încerca să-l paseze unui deţinut. Telefonul era ascuns în chiloţii gardianului. Toate celulele din sector au fost percheziţionate, unul dintre puşcăriaşi fiind surprins în timp ce vorbea în străinătate.


Anchetă de amploare la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă: un gardian este cercetat penal şi riscă să îşi piardă locul de muncă după ce a fost prins în timp ce încerca să plaseze unui deţinut un telefon mobil, dotat cu cartelă.Conducerea penitenciarului a dispus o anchetă internă şi a anunţat Parchetul.

Toate celulele din penitenciar au fost luate la controlat. Saltelele au fost pipăite şi întoarse pe dos, pernele verificate, bazinele controlate, nici un ungher nu a scăpat nescotocit. Deşi pe coridoarele puşcăriei se comunicase prin coduri că „s-a întâmplat ceva“, deţinuţii au fost luaţi prin suprindere.

Într-una dintre celule, ocupată de puşcăriaşi condamnaţi pentru violuri şi crime, anchetatorii au descoperit un condamnat vorbind la telefon cu o rudă din străinătate căreia în cerea bani. În total, anchetatorii au descoperit patru telefoane mobile, ascunse în celule, pe care deţinuţii apucaseră să le dezmembreze după ce aflaseră că vine „controlul“.

Tarifele de după gard

Surse din interior susţin că gardienii sunt calea cea mai sigură pentru un deţinut de a beneficia de „facilităţi“ de acest gen. „Pentru a obţine un telefon mobil pentru o săptămână, tariful este de 250 de euro. Totul se face prin gardieni. Dacă dai de unul care nu poate fi corupt atunci rămâne calea mai grea“, au precizat sursele.

Demisie

„A fost sesizat Parchetul, pentru că este infracţiune şi comisia de disciplină. Gardianul şi-a dat demisia după ce a fost prins la controlul la intrare în tură. Pedeapsa pentru această infracţiune este de la 6 luni la 2 ani, dar pentru că este vorba despre un angajat din sistem la pedeapsă se mai poate adăuga 2 ani de închisoare“, a declarat Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă." (sursa: link)

Link-uri utile: aici

25 comentarii:

Anonim spunea...

afara cu jegurile din sistem.la puscarie cu ei. sa fie trecuti de partea cealalta a gratiilor si fara sa fie bagati la camere de protejati.asemenea specimene en pun pe noi ceilalti in pericol.

Anonim spunea...

S-a intamplat si la Margineni pe 29.06, dar nu zice nimeni nimic. In presa nu a aparut nimic, nu s-au dat comunicate din partea penitenciarului, totul a fost ascuns cu grija!!!
De ce!!!
Cumva din filiera agentului prins fac parte niste granguri mari pe langa palmasii care ii permiteau accesul?
Si ar fi pacat sa le patam inocenta acestor smecheri bine infipti, greu de deranjat si care nu vor fi prinsi niciodata.

Anonim spunea...

afara cu ei dar nu afara sa fie bagati la un loc cu hoti

Anonim spunea...

Cu scuzele de rigoare o sa revin la sistemul de creditare discutat ieri. Am vazut multe comentarii rautacioase a colegilor din paza. Cu siguranta nu este cea mai buna idee pe care am vazut-o si cu siguranta este o alta idee preluata dintr-o alta tara si cineva in momentul acesta primeste laurii de mare inventator. Nu s-a tinut cont de resursa umana, de posibilitatea fiecarui penitenciar de a asigura activitati suficiente etc. Insa, oameni buni, am observat o rautate crasa. Si va amintesc faptul ca scopul unui penitenciar nu este numai acela de a custodia oamenii astia ci si de a-i reeduca. E drept ca nu exista o orientare bine pusa la punct in ceea ce priveste reeducarea, dar lasati rautatile astea si mai bine incercati sa va obisnuiti cu ideea ca si SAPE exista in penitenciare. Spunea un coleg sa lasam paza sa isi faca treaba. Noi intelegem acest aspect si din cate stiu eu nu ne opunem si nici nu criticam faptul ca va faceti treaba. Lasati asadar toate comentariile astea adresate de pe o treapta superioara, pentru ca pana una alta suntem in aceeasi situatie nefericita. Nu aveti nimic de castigat daca aruncati cu pietre in SAPE sau in oricare alti colegi din penitenciar. E drept si faptul ca nu exista padure fara uscaturi si ca unii mai sar gardul...

Anonim spunea...

La Margineni a murit toti de nu scrie nimenea: si la noi a fost prins unu cu tel. tot in chiloti. Ce dracu au de le baga toti acolo? Sunt pe vibratii? Le face placere? Ai naiba perversi.

Dan spunea...

Bine,bine,Hug!Dar cum ramane cu maximul de indici respectiv 2,35 de la 2,90 agenti,si 6,80 de la 4,20 la ofiteri!Daca nu a mai amintit nimeni de acest lucru mizerabil,nu inseamna ca lumea a si uitat!Mai ales ca desi e venita dispozitie de la ANP CA OFITERIMEA SA-SI GASEASCA ROSTUL IN INTERIOR,II PRINZI DOAR LA APEL,DUPA CARE CEAULES!CINE NU RESPECTA DISPOZITIA PRIMITA?AGENTII SAU OFITERII,CA DEH, NOI ESTE OFITERI!

Anonim spunea...

Este normal domni si doamne din anepe Directia Medicala plina de figuri si aere de vedete cand veniti in control ca un asistent sa acorde consultatii? Si doctorii sa stea la cafele pana la 11? Stiti ca ar trebui sa ii invatam pe hoti sa va dea pe voi in judecata cand nu se nimereste diagnosticul? Ne lasati la mana hotului si voi va ascundeti in birouri.NU ESTE CORECT SI LEGAL SA ACORDE ASISTENTII CONSULTATII!!! NEA BALA SE AUDE? Cineva sa faca o sesizare la Ministerul Sanatatii la Ceche Otila.Daca moare hotul se va spune ca nu trebuia sa ne bagam.Ca trebuia sa chemam medicul. Sa il sun la 2 dimineata? Al dracului jeg de sistem.

Anonim spunea...

interesant.....doar un singur comentariu.....la subiectele legate de directorul general sau alte subiecte jenante se comentează puternic.....discuţii aprinse....care mai de care îşi dă cu părerea sau împroaşcă cu noroi......acum de ce nu se comentează?....de ce nu spun mai mulţi BRAVO celor care au pus piciorul în prag şi demască combinatorii de lângă ei????.....poate ptr că fenomenul ăsta este EXTREM DE RĂSPÂNDIT în rândul funcţionarilor (atât agenţi cât şi ofiţeri) din penitenciare........sunt convins că ptr unii a devenit o obişnuinţă să bage un telefonaş, un SIM....nu des....mai răruţ, mai sigur.....se mai rotunjeşte un pic venitul lunar.........sunt convins că mulţi analfabeţi care latră des pe penifest sunt cei despre care am scris mai sus.........transmit respectul şi aprecierea mea celor care au dat dovadă de profesionalism şi au dat un şut în fund unor nemernici care scuipă, prin faptele lor de mică sau mare corupţie, în obrazul celorlaţi

Anonim spunea...

Domnule Huginn cred ca ar fi corect ca liderii de sindicat din ANP sa ia atitudine in ceea ce priveste indicii de salarizare la agent,care intre timp au scazut si la ofiteri au crescut ceea ce inseamna ca exista o mare discriminare intre cele 2 categorii profesionale.
Daca nu se rezolva vin cu o propunere sa deschidem o actiune in judecata pentru discriminare.

Anonim spunea...

INDIFERENT DE PROBLEMELE CARE SUNT IN SISTEM, INTRE COLEGI, NU TREBUIESC BAGATI DETINUTII. DESTUL SUNT FOARTE ”IDIOTI” , LE MAI DAM SI NOI SPRIJIN, ASTA-I PROSTIE DEJA. PROLEMELE TREBUIESC REZOLVATE INTRE NOI, BARBATESTE, SUNTEM OAMENI IN TOATA FIREA SI NU CRED CA TREBUIE AVEM ATITUDINEA COPIILOR CARE PLÂNG LA ”TOVARASA EDUCATOARE CA NI S-A FURAT JUCARIA”.
FITI OAMENI MATURI, LICHELE SUNT DESTULE SI NU TREBUIE SA NE FOLOSIM DE HOTI IN MUNCA NOASTRA.

Anonim spunea...

Propun infiintarea unui Sindicat al Agentilor din penitenciare care sa apere cu adevarat interesele celor mai multi,ai celor ce muncesc cu adevarat si cu rezultate vizibile,palpabile,care se pot asterne oricand pe hirtie,grafice si raportari!!!!
Ce ziceti???

Anonim spunea...

15.07.2010, 06:58:00

Dragul meu coleg, eu iti propun, vazand nemultumirea ta, ce se dovedeste pe deplin "justificata", sa chemi in garantie, in actiunea ta de "discriminare" si pe Mama Natura, ca se pare ca ea este cea mai vinovata de toata aceasta tarasenie.

De altfel, banuiesc ca stii ce spunea Murphy referitor la problema ta: "Cantitatea de inteligenţă este constantă pe Pământ, doar numărul oamenilor este în creştere". Curata discriminare!

Anonim spunea...

Ca sa nu mai spunem ca majoritatea ofiterilor au si 50%.
Noi suntem doar sclavi..., pe plantatie !

Anonim spunea...

La Margineni a fost prins unul cu 2(doua)telefoane in chiloti ,dar probabil nu zice nimeni nimic din cauze obiective asa cum zice anonimul din 14.07.2010 ora19:24,este posibil ca din filiera agentului prins sa faca parte niste granguri mari pe langa palmasii care ii permiteau accesul?

IN LEGATURA CU PRIMELE DE 50% Va raciti gura degeaba.Cum dracu sa renunte la ele,m-ai ales acum cind s-a trecut la reducerea salariilor cu 25%.Pentru sefi reducerea asta este pe undeva la 0%. Asa ca lasatii sa manince si GURA LOR cum ar zice uni!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Sunt de acord cu sindicatul agentilor.Ofiterii din ANP ii cunoastem cu totii cine sunt si ce interese au.

Anonim spunea...

Se pare ca de la Penitenciarul "2+2" Galati numai scrie nimeni. Va este frica colegi sa scrieti despre dezordinea si confuzia care domneste in aceasta puscarie? Puscaria condusa de 2 directori? Va este frica de Burlibasa? Va este frica de papusa cheala? Parnaia unde sefii de sectie nu vor pe sectie, asistentii medicali vor in paza, asistentii sociali vor la paza, sefii de tura din paza vor la birouri, sefii nu mai vor sefi. Unde esti tu Burlibasa sa vezi cum a scazut elanul oamenilor? Unde esti tu Burlibasa sa tii sedinte unde sa imparti cu plicuri de bani? Te-ai ascuns si ai dat drumul la aer conditionat in birou? Oamenii din subordinea ta au nevoie de cineva tare care sa-i sprijine, sa le ridice moralul si sa faca ordine odata! ORDINE!Ai auzit de termenul asta? este atat de mare dezordinea incat si Meauna daca s-ar ridica din mormant si-ar da demisia! Oamenii si-au pus sperante in dumneta si sunt desarte! Daca SIPAREZII nu v-au informat va comunicam noi: e JALANIE! Mai stai de vorba cu oamenii!!! faza aia cu "am directori" numai tine. Si ei sunt depasiti! DEPASITI!

Anonim spunea...

15.07.2010, 20:46:00 momentan mai este un oaspete la galati care pare mult mai dispus la comunicare decat actualul comandant.

Anonim spunea...

pentru anonim 08:16:00
nu am nimic impotriva sindicatului pentru agenti insa iti recomand un dus cu apa rece. P oate asa vei vedea ca nu doar agentii muncesc in puscarii. ai senzatia ca a vraji cu hotii inseamna munca? sau a invarti cheia de cateva ori pe zi inseamna munca? daca maine te-ar da afara ce stii tu sa faci? tind sa cred ca nimic. asa ca incearca sa intelegi ca atat in randul agentilor cat si in randul ofiterilor sunt si buni si rai. Dar scoate-ti din cap ca agentul e number 1 in puscarii, fiecare isi are rostul lor. Aici nu intra si toti sefii.

Anonim spunea...

Domnilor agenti nu uitati ca dansati pe o muzica deja compusa. Daca tot sunteti asa de nemultumiti, ganditi-va daca v-ati descurca doar o saptamana in locul ofiterilor. Vreti sa punem si un pariu? si eu sunt tot agent dar imi accept conditia, nu ma lamentez, nu imi dau atata importanta.

Anonim spunea...

Pentru 22:56:00.
Number 1 e directorul,o stie toata lumea,numai tu nu!
Sa stii ca eu mai am o calificare si pot muncii si altceva dar din cauza inmultirii speciei tale in sistemul penitenciar,cu siguranta ca multi ca mine vor pleca!(dar nu dati afara fara motive ci cu fruntea sus!!)
Chiar imi doresc asta si iti doresc succes dumitale in a vrajii cu hotii...
Si mai puneti intrebarea de cand esti in sistem,daca acesta a mers mai bine de cand cineva te-a angajat si daca s-ar ruina sistemul fara tine!!!
Ati facut o prea mare diferenta salariala intre agenti si ofiteri si mai coaceti inca altele si nu prea se justifica intelegi?
Si asta nu e numai parerea mea...Intelegi?

Anonim spunea...

15.07.2010, 23:12:00 destui ofiteri sunt fosti subofiteri.daca nu vrei sa evoluezi profesional si sa te bagi la un concurs pentru posturi de ofiter e treaba ta.multi spun ca unii au facut facultatea la sh dar la examene - la paza ca aici e bataia mare- nu se dau subiecte din ce a studiat omul in facultate adicalea drept, ed. fizica sau psihologie.daca ar fi subiecte din ce a studiat atunci clar ar fi mai putini candidati.dar ca sa revenim: nu e corect ca la ofiteri sa creasca indicii de salarizare iar la subofiteri sa scada.daca suntem egali in drepturi si obligatii atunci sa scada la toti sau sa creasca la toti.nimeni nu contesta faptul ca ofiterii au raspunderea coordonarii muncii de puscarie si raspunderea e mai mare si ca trebuie sa aiba un salariu mai mare dar nici sa tai salariul agentului si sa faci din ofiter "bugetar de lux" - ca tot se poarta acest cliseu.

Anonim spunea...

15.07.2010, 22:56:00 chiar crezi ca ofiterii sunt foarte bine pregatiti si ca ar "rupe " afara ? in mediul privat? daca sunt asa de buni de ce se angajeaza la puscarie? de ce nu sunt niste avocati capabili? notari de succesuri ca baseasca? judecatori sau procuriri? sau macar politisti ca acolo ai alta deschidere in comparatie cu puscaria? pentru ca nu sunt nici ei asa de buni so de minunati si de profesionistii aia desavarsiti .

Anonim spunea...

@ 16.07.2010, 11:34:00

Spui: "destui ofiteri sunt fosti subofiteri". Aceasta afirmatie se bate cap in cap cu sustinerile unora dintre agenti care, frustrati si nitelus complexati, ataca in b(l)oc corpul ofiterilor.

In alta ordine de idei, chiar daca modificarile aduse de Legea 330/2009 prezinta mariri sau micsorari ai coeficientilor salariali, totusi, in forma finala, si aplicabila din 2011 (sic!), toate salariile vor creste. Considerentele pentru care au fost modificati coeficientii sunt prezentate in fundamentarea proiectului legislativ (pentru cei interesati de motive).

In schimb, pentru a linisti toate spiritele (e un fel de a spune), va spun, convins, ca acest act normativ va suporta modificari de substanta. Si nu in bine. Se va umbla iarasi la salarii, in sensul diminuarii lor.

Anonim spunea...

Poate Becheanu oportunistu de la Craiova

Anonim spunea...

Smecherii lui Bala din ANP au gasit modalitatea pentru a da oamenii afara cand vor face marea reorganizare (demolare) a unitatilor.
In proiectul de modificare a Legii 293 la art. 62 lit h, au stabilit solutia echivalenta a disponibilizarii si anume ca incetarea raporturilor de serviciu poate avea loc si prin reducerea personalului unitatii, prin desfiintarea unor posturi de natura celui ocupat, ca urmare a reorganizarii, in cazul in care se refuza oferta conducerii unitatii de trecere in alta functie.
Pana acum, nu puteau sa faca disponibilizari pt ca nu era prevazuta aceasta posibilitate in lege.
Nu stiu daca in celelalte structuri de aparare sau in Legea salarizarii unice exista aceasta prevedere dar sindicatele ar trebui sa stie sau sa se intereseze. In Legea salarizarii unice militarii din MApN sunt protejati in cazul reorganizarii pt ca, in situatia desfiintarii functiei unitatea trebuie sa asigure o functie cu coeficientul avut anterior.
Rusine domnule Bala !!! Rusine!!!
Iti bati joc de lucratorii acestui sistem pentru ca oricum nu ti-a pasat vreodata de ei.
Ai sa fii premiat si pt chestia asta de domul ministru...
Faci chiar orice pt scaunul ala din Ghiculeasa?