Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 12 iulie 2010

ANP: un nou sistem de evaluare a activităților de reeducare

Mai jos aveți o propunere a ANP referitoare la evaluarea activităților de reeducare. Ca de obicei titlul original sună intr-un mare fel. L-am scurtat pentru economie de spațiu și memorie cu rugămintea de a-mi fi iertată imprecizia.

Această abordare a fost deja testată timp de 8 luni și, fără să fiu un specialist în domeniu, cred că este un pas important în renunțarea la abordarea formală a acestei activități. Desigur că vor fi păreri pro și contra și că, după cum suntem noi de proactivi, vor propunerile de îmbunătățire vor fi frumos ambalate și transmise spre bunul mers al reeducării celor pe care-i avem în grijă.

Implementarea acestui nou sistem va însemna cu siguranță destulă hârțogăraie. Probabil că va fi un coșmar birocratic înainte să funcționeze. De data asta însă pare că formalizarea are o finalitate clară: responsabilizarea deținuților.

Ideea pe scurt e că fiecare activitate înseamnă un număr de puncte, iar deținuții vor trebui să câștige acele puncte ca să fie recompensați, clasificați într-o categorie mai ușoară sau liberați condiționați. Până aici minunat, urmează punerea în practică.
Adresa ANP - implementarea sistemului de evaluare a activitatilor de reintegrare sociala

24 comentarii:

Anonim spunea...

Ideea e buna. In felul acesta nu vor mai aparea contradictii intre paza si SEAP privind implicarea ppl. Dar ce ne facem cu una ca madam Dediu, femeie cu grave probleme psihice care incearca sa se impuna in mod autocrat in toate sectoarele? Pe dumneaei cine o lamureste?

Anonim spunea...

Pe cand un sistem de evaluare pe puncte a sefilor din sectorul asistenta psihosociala? Cand se va renunta la autoevaluari in vederea imputernicirilor repetate?

Anonim spunea...

Anonimule de la 22:30 probabil cand vor ajunge acolo prin concurs. Acum in functiile astea sunt pupincuristi , sotiile nu stiu cui, pilosii.Sunt sefi de serviciu care au 2-3 luni vechime in educatie sau asistenta.

Anonim spunea...

Cand se va termina cu imputernicirile la SEAP, unde sunt sefi la 3 sau 4 angajati?

Anonim spunea...

Un lucru este scapat din vedere: resursa umana si logistica necesara implementarii unei astfel de propuneri. Cine si cand sa mai monitorizeze acumularea de puncte pt. intocmirea evidentierii? Cunosteti cate alte activitati birotice s-au impus in ultima perioada? Cunosteti numarul de specialisti / ppl? Cunosteti ca trei, patru specialisti se inghesuiesc pe un calculator? Eheee domnule Huginn, mai e mult pana departe. Bineintels ca din condei "suna" frumos. Interesant ar fi sa fie si practic.

Anonim spunea...

Sa-i spuna si lui madam Dediu cineva ca are doar sase calculatoare in birou la care planifica in acelasi timp 11 oameni. Daca nu se descurca cineva tipa in toti dracii. Nu degeaba ii zic astia prin unitate "Vuvuzela".

Anonim spunea...

Sa scapam intai de incapabilii, putorile, prostii, nebunii, curvele si pupincuristii din conducerea SEAP si apoi sa mai vorbim de puncte. Pana atunci nu iesim din grupe...

Anonim spunea...

ieri in video conferinta organizata pentru oferirea sugestiilor de imbunatatire D/nul Bala si alti mari directori din ANP au vrut doar sa se asculte pe sine, au tinut discursuri pompoase si toata tara a trebui sa-i asculte cu capul plecat si cu urechile ciulite. De unde consultari, de unde sugestii...a fost o frumoasa sedinta de partit in care au lipsit doar ovatiile pentru conducerea minunata a ANP care ne duce spre propasirea sistemului si spre realizari marete. Din acest motiv nu creditez deloc acest sistem care din pornire este unul tiranic si reduce printre altele credibilitatea celor din comisia de individualizare la minim, prin faptul ca arunca asupra lor banuiala vadita ca ar fi intotdeauna, si in toate unitatile partinitori si lipsiti de obiectivitate. ceea ce stim ca nu e in tocmai adevarat. probabi ca sunt si membrii ai comisiilor care partinesc hotul, dar nu trebuie sa generalizam. oricum, slaba prestatia ANP la cat de bine sunt platiti si ce prime isi dau lunar.

Anonim spunea...

Nu tipa mai tare ca madam Matei

Anonim spunea...

@13.07.2010, 00:31:00

Nu ii suspecteaza nimeni de nimnic pe membrii comisiei de individualizare, doar ii ajuta in vederea uniformizarii deciziilor luate...

Anonim spunea...

ratati!!!!

Anonim spunea...

Traian Băsescu îl cheamă urgent la Cotroceni pe Sebastian Vladescu pentru indicaţii preţioase.
- Să-mi scoţi de unde ştii 2 miliarde de euro pentru modernizarea penitenciarelor şi asigurarea celor mai bune condiţii de trai puşcăriaşilor.
- De unde, Şefu'? Dacă am avea banii ăştia i-am da la învăţământ.
- Bă, tu crezi că după alegeri eu mă duc la şcoală?!

Dediu, Luca si Matei spunea...

Si dediu si matei sint la fel de destepte doar ca una urla mai tare decit cealalta. In rest vai de mama lor la amindoua,daca le-ar filma cineva cu camera ascunsa le-ar trimite la un control psihiatric pe ambele fufe. De management nu mai vorbim ca sint la furat .

Apocalipsa spunea...

In urma controlului de fond de la Iasi doamna Dediu a fost consemnata in materialul inspectiei ca fiind "autocrata si autoritara, cu o comunicare ierarhică unidirecţională cu conţinut defensiv".

Sa nu va inchipuiti ca s-au luat masuri in acest sens, ba dimpotriva, dumneaei a inceput o campanie de distrugere a celor care "au deschis gura la domnii din inspectia penitenciara".
Înainte de controlul de fond doamna a amenintat subordonatii cu porunci gen "aveti grija ce vorbiti caci contolul pleaca si voi ramaneti cu mine". In conditiile in care conducerea penitenciarului nu ia nici o masura chiar daca aspectele au fost consemnate intr-un material scris si inregistrat la ANP nu ramane decat ca oamenii sa-si faca singuri dreptate iar consemnarile controlului sa constituie probe la instanta de judecata ale nepasarii conducerii.
Intr-un cuvant ne-am cam saturat de tipetele si isteriile doamnei Dediu care zbiera in gura mare in fiecare dimineata de la prima ora.

DAN spunea...

Pe cand un nou sistem de evaluare a celor ce conduc sistemul?

Anonim spunea...

Ar fi bun un asemenea sistem . Intr-o zi am ramas stupefiat cand un coleg de-al meu incerca sa se scuze in fata subordonatilor ca el a semnat niste acte dar nu stia prea bine despre ce este vorba. Respectivul este imputernicit director economic.

Anonim spunea...

Se pare ca ANP-ul isi da doctoratul in batutul campilor cu gratie prin proiectul asta cu credite. Unde va credeti domnilor? La facultate? Sau cei care au ouat stupizenia asta inca nu au parasit bancile scolii si discuta pe tema, implicati pana in gat, fara sa realizeze ca aici ne ocupam de DETINUTI, nu de scolari! Trezirea! Domnilor doctoranzi, institutia liberarii conditionate se aplica din 1929 pentru zilele executate si castigate prin munca, nu pentru buline rosii/credite! Daca mai exista juristi in deplinatatea exercitiului la ANP sa-si faca treaba, altfel o sa liberam ppl pe baza de funde si buline rosii! Halal profesionalism....ce cautati acolo domnilor? Locul va e la azilul de batrani sau la gradinita, acolo e bataia mare pe buline si funde rosii. Lasati pazistii sa faca treaba de puscarie, nu va bagati ideile medicale si culturale peste noi si nu ne impuneti sa ne punem fuste si sa cantam plugusorul de sarbatori.

Anonim spunea...

bine.... am inteles... cu astea cu creditele...dar EFICIENTA care este
caragiale este etern.......... am pus la punct toata activitatea seap ....nu mai ramasese decat acest capitol ....ptiu ..recompensele... ce nerozie!!!!!???? dar legea penala ce spune ????? dar oare manualul de proceduri a folosit la ceva???sau dupa fiecare iesire prin alte colturi ale lumii ne mai vine si noua cate o nalucire stralucita gata sa reformeze (ca tot este la moda)din temelii sistemul penitenciar.
Asteptam o analiza pragmatica a ceea ce este activitatea de educatie in penitenciar organizata pe nivele de educatie a celor care vin si de care noi ar trebui a ne ocupam cu adevarat...dar pierdere de timp....pe cine ar interesa si pina la urma pentru ce????

Anonim spunea...

E cel putin penibil ceea ce face SEAP-ul cu detinutii. Fundite, felicitari, porcarii de artizanat facute la hei-rup, ca sa avem ce trimite la expozitiile stupide organizate de ANP. Daca toti penitenciaristii europeni care ne viziteaza ar sti adevarul despre programele din puscariile romanesti, si-ar pune mainile in cap.
Si uite asa, cu inca o prostie ca acest sistem complicat de evaluare, ne justificam existenta, doar-doar evitam sa muncim.
Semneaza, un psiholog

Anonim spunea...

da este penibil, grav este insa deprofionalizarea profesinistilor din sistem si lehamitea ce o resimte toata lumea .Specialisti tineri care au fost entuziasmati de cistigarea concursului (unii chiar pe bune)si dezamagiti de realitatile sistemului care nu corespund nici pe departe imaginii spoite pe care o mana de fatuci analfabete ( purtatoarele de cuvint,nici macar alese pe sprinceana )doresc cu tot dinadinsul sa o vire in constientul colectiv . Pacat ca ne ocupam de cu totul altceva decat de adevarata munca de reintegrare sociala de care nu mai vorbeste nimeni sau poate s-a rezolvat intre timp si nu s-a aflat in teritoriu

Anonim spunea...

@ 14.07.2010, 15:11:00

"Deprofionalizarea profesionistilor..." Deprofio... ceee?!?

Magistre, daca ai vrut sa te dai drept exemplu de deprofesionalizare (asta, daca ai fost vreo data profesionist), sa stii ca ti-a reusit exemplificarea cea mai "profi"! :) Grav, maestre, grav! Mai ales ca si in situatia in care te-ai fi exprimat corect, era stramba si... logica. Un neprofesionist nu s-ar putea deprofesionaliza niciodata, pentru ca de unde nu e... Intelegi, maestre? :)

Anonim spunea...

Domnule de la 20,58, cu parere de rau trebuie sa te anunt ca nu fac parte din nici una dintre categoriile enumerate de dumneata. Stiu bine ce se face la socio, dar daca dumneata lucrezi cu adevarat acolo, ai sti ce programe penibile au venit de la ANP, realizate de mari specialisti, programe care sunt absolut inutile detinutilor, mult prea savante si elaborate pentru detinutii nostri semianalfabeti, pusi pe furat si talharit de prea multa saracie si lipsa de educatie.
Intre timp, invata, te rog,sa ai un dialog constructiv, fara atata agresivitate, ca raspandesti numai venin in jur. Si nu de alta, dar frustrarea dauneaza grav sanatatii. De-aia multi dintre mor inainte de vreme, de prea mult sange rau...asa ca, relax...esti penibil cu inversunarea asta. Cu un schimb de opinii civilizat am avea cu totii mult mai mult de castigat.

Manageamentul spunea...

Ar fi foarte utila externalizarea serviciilor de educatie si asistenta psihosociala, detinutii sa primeasca consilieri psihologice la fel ca victimile lor(pe bani), iar penru scoala si profesionalizare sa plateasca la fel ca toti cetatenii. Detinutii nu trebuie disciminati! Iar de "flatulente" de programe educative nu are nevoie nimeni!
Chiar si paznicii pot fi inlocuiti de dispozitive tehnice(camere video, bratari electonice, etc...)pt. ca astea nu dau droguri si telefoane detinutilor, iar escotarea poate fi facuta de firme private.

Anonim spunea...

Ar fi cazul sa se inceteze cu aceste ,, idei" despre externalizarea serviciilor (consilieri psihologici,firme private de paza).Este criza economica,dar,in ritmul acesta,ajungeti usor la puscarii private(majoritatea serviciilor externalizate)...
Chiar daqca salariile angajatilor din firmele,cabinetele particulare, ar fi mai reduse,costurile cu aceste firme ar fi mult mai mari