Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 5 iulie 2010

ANP, cu 50% mai mult tupeu

Sindcatele au cerut redirecționarea sumelor destinate plății primei de 50% la alte categorii de cheltuieli unde nu mai sunt bani. Motivul: această prima a devenit un spor pentru șefi și cientelă. Reacția ANP: se fac că nu văd și continuă.

Mai jos aveți motivările pentru directorii generali. Ar trebui după păerea lor să primească primă pentru lucrări de excepție și misiune specială pentru că sunt "veterani", au fost la ședințe și au participat la seminarii. Parcă era criză...

Propuneri pentru acordarea primei de 50% pentru Directorii Generali ai ANP

23 comentarii:

Anonim spunea...

Care criza!ANP-ul huzureste,sefii bat din palme si primesc 50%

Sa le dea frate sa-i umple ca muncesc saracii pe branci de dimineata pana seara tarziu,gandesc numai prostioare transpuse in adevarate proiecte folosite pentru binele angajatilor si linistea scaunelor lor inalte, sa le dea fratilor ce ia dat cucu la barza.........

Diminuarea functiilor platite regeste cu bani publici gen sef birou,sef serviciu,sef peste sef functii ai caror titulari nu stiu inca ca isi desfasoara activitatea in parnaia patriei,anularea pomenilor clientelare de 50%,anularea sporurilor de conducere,sunt numai cateva din ce trebuia facut pentru ca sluga sa nu simta recesiunea
Nu s-a facut nimic s-a taiat insa din salariul tuturor,afectat grav fiind amaratul inglodat in datorii care nu mai are alta sansa decat sa recurga la actiuni extreme gen Vaslui
Si atunci nu merita Bala & compania 50%, merita ca muncesc doar in gand mai mult se plimba pentru reclama prin tari care si fara ajutorul stiintific in materie de penitenciare acordat de echipa ilustrului conducator ANP au reusit in actiunile intreprinse mult mai bine ca noi,noi ramanem din pacate doar cu ideile geniale clocite prin birourile imputite ale sistemului, multe dintre ele furate de la altii....si atunci nu merita sa le dam 50% ........

Anonim spunea...

SA VA FIE RUSINE DOMNULE MINISTRU SI DOMNILOR DIRECTORI......DACA DUMNEAVOASTRA MAI CONSIDERATI CA IN ZILELE DE ASTAZI MAI ESTE NECESAR SPORUL DE 50%.

Anonim spunea...

Scrisoare deschisa

Domnule director general
Domnule chestor de penitenciare
Domnule doctor (in drept)
Tovarase comandant


Am vrut sa ma adresez cu cele 3 titluri "academice" cu care obisnuiti si va face placere sa semnati fel de fel de adrese trimise penitenciarelor patriei dar m-am gandit si nu ma insel ca cea mai potrivita titulatura pentru dumnevoastra este de TOVARASE COMANDANT.


Tovarase comandant

Acum doi ani cand ati fost "uns" director general al ANP am fost unul dintre miile de lucratori ai sistemului penitenciar care s-a bucurat si totodata a sperat ca prin numirea dumnevoastra in aceasta functie, la ANP, v-a curge numai lapte si miere. Dar,impreuna cu cei care ne-am bucurat, acum dupa doi ani de la ocuparea postului de dumnevoastra (oare asa de putin a trecut?, mie mi se pare ca dureaza de o eternitate), toti, absolut toti, constata ca in afara ca zambiti ca un de actor de Hollywood nu ati facut nimic pentru sistemul penitenciar. Zambetul dumnevoastra nu poate rezolva problemele, multe si grave, ale personalului din Administratia Nationala a Penitenciarelor. Cum care probleme ?, aaaa... uitasem ca ati fost mai mult plecat prin tarile lumii si nu sunteti la zi cu realitatea.Dar totusi daca aveti timp, si sunteti inca in tara va expun o mica parte din multitudinea de probleme:
- cat costa profilarea penitenciarelor ?
-unde ati gasit benzina si motorina la preturi asa de mici ? Dupa estimarea facuta de ANP pretul benzinei si motorinei consumata cu interminabilile tranzituri, retranzituri si transferuri intre penitenciare este undeva la putin peste 60% din pretul real.Spuneti si noua sursa ca, cu criza aceasta, sa mergem si noi sa alimentam.
- cand o sa avem si noi destul personal pentru operativ ?, poate stiti ca un supraveghetor are in supraveghere intre 150- 300 de detinuti .
-cand o sa avem si noi o tinuta decenta ?, acum dupa ce a fost taiata din norma de echipare 25% la ce renuntam?, la cascheta?, facem pantalonii mai scurti?, la grade(nu cele de chestor)?, apropo o tinuta fara grade este purtata legal ?
- cand o sa scapam de "abonamentul"la sporul de 50%, spor care sunt trecuti luna de luna directorii, nepotii si alte "pile" ale sistemului ?
-cand o sa trimiteti in control profesionisti, nu fufe, care fac parada modei si care intreaba hotul cum isi face serviciul ofiterul sau agentul? De cand evalueaza hotul munca cadrelor ?.

Anonim spunea...

-cand.... ar fi atatea probleme de spus incat ar trebui zile intregi sa fie intelese si ascultate de cineva, dar... ma tem ca nu o sa aveti timp pentru asa prostii. La dumnevoastra are trecere detinutul, pe cand cadrele sa astepte... poate in mandatul viitor .
Si daca am pomenit de adrese, ati trimis pe data de 1.07.2010 adresa nr. 45331/DSDRP care la inceput m-a cam speriat putin crezand ca este emamatia unuia dintre fostii comandanti comunisti, Dospinoiu , Chiriac Ion, Nastase, Jercan, Cocean, Roman, o parte fosti colegi cu dumnevoastra. Dupa cum ati conceput punctele 4 si 6 din susamintita adresa nici dumnevoastra, tovarase comandant, nu sunteti departe de ei.Prin ridicarea obiectelor de mobilier si cazarmament, aparate tv, etc.va intoarceti in timp cu vreo 24 de ani, cand erati tanar locotenent, cand pe holul sectiei se statea cu felinare, cand biroul supraveghetorului era o simpla masa si un scaun, cand nu trebuia sa treci detinutul in 15 caiete, da am zis bine 15 caiete, pe numarate, cand in postul de paza se statea 12 ore in picioare, pe timp de iarna fara caldura, cand la escorta se lucra 10-12 ore, cand sambata si duminica ne chemati la sedinte de partid si utc.Nu cred ca ati uitat.
La punctul 6 din adresa cereti sa se poarte obligatoriu tinuta de serviciu, dupa sezon. Care tinuta domnule director general ?, stiti prea bine ca din 2006 nu s-a dat nicio tinuta, nu v-au spus supusii dumnevoastra, cei care vin in control, ca suntem imbracati ca niste arlechini, ca pantalonii sunt rupti in dos (fund), chiar nu cunoasteti realitatea din puscariile patriei ?Multe ar fi de spus, dar cine sa ne asculte si pe noi palmasii sistemului penitenciar, nici dumnevoastra nu aveti tinp TOVARASE COMANDANT.

O zi buna

Palmasul Ionica

Anonim spunea...

Pentru ca aceasta problema nu se va rezolva niciodata ,rog colegii care pot sa iasa in presa si masmedia si sa aduca la cunostinta tuturora despre aceste salarii clientelare date numai sefilor.

Anonim spunea...

am trimis si partea a doua a scrisorii, din greseala eliminasem ce era mai important. cu bine

Anonim spunea...

Felicitari petru lectia de dirigentie tinuta in cursul diminetii la Severin. Sper ca cei la care se facea referire sa inceteze cu jignirile la adresa colegilor .Erau cumva Ridichie si Voinea? Din cate stiu, ei sunt cei care jignesc colegii si subordonatii, ei sunt cei mai tari, stiu totul,pentru ei toti suntem niste prosti, au impresia ca puscaria incepe si se termina cu ei. Sa inteleg ca vor fi primii care vor fi trimisi in comisia de disciplina.
Frumoasa abordare, nu ma asteptam.

Huginn spunea...

@ palmasul ionica 17:06

Multumesc. Excelent. Se vede că e din suflet. Am preluat pentru maine ca postare. :)

Anonim spunea...

Un nou mod de a se salva sefutii nostri care au ajuns pe functii impinsi de la spate:
trimiterea in comisia de disciplina a subordonatilor care au intrat in jocul lor,hormularea unor sesizari de toata jena exercitarea de presiuni care culmineaza cu internarea la nebuni, demisia din sistem. E incredibil dar se intampla in sistemul penitenciar romanesc.

Anonim spunea...

De ce va plangeti mie domnilor...Avem premier ,dar cand il vedeti ii pupati poponetzul!!! Asa pupatzi si poponetzul sefilor care singuri si-au luat exceptionalul de 50%...Si va rog NU MAI MINTITI IN SAT!

Anonim spunea...

Sa dea dumnezeu sa aveti parte de 50% cum avem noi parte de salariu intreg .
Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
comunistilor securistilor !!!

Afara cu Tovarasul Bala Ioan Militianul asta i....it si ingamfat

Anonim spunea...

Dar sporul pentru zambet?sau indemnizatia de aroganta?astea nu se acorda?

Anonim spunea...

Ce aveti mai cu Ridiche el este inofensiv este nebunul de curte al tuturor comandantilor care au fost si vor veni -este vuvuzela comandantului. Profesional este zero nu vad de ce va impiedicati de el doar ca face cate o criza de isterie necontrolata la care din bun simt nu i se raspunde asa cum ar fi legal ?
Voinea ?...asta cine mai e? de unde l-ati adunat ?....aaaa e ala de la Craiova subofiterul genial zis si tamplarul ? Daca l-ati facut si pe trogloditul asta mic sef apoi Severinule adio si la gara .Am o propunere pentru voi cereti-va la pensie cei care mai apucati ,ca in curand se va transforma unitatea voastra in sectie exterioara a Craiovei .

Anonim spunea...

da ce contine adresa aia din 01.07 ? la ochii si urechile noastre nu ajunge tot si cand e sa te ia la comisie iti pune in fata adresa de care nu ai habar de pentru ca nu ti-a fost prelucrata, desi inainte se mai citea si cate un ordin sau o adresa sa stie prostimea de noutati.chiar si neplacute.

Anonim spunea...

Am vazut motivarea pentru directorul general la acordarea a 50%.Curios ar fi sa o vadem si pe a lui Voinea, lucrari exceptionale: lucrari suplimentare fara aprobare ANP la RK, presiuni asupra inginerei constructor care in final a demisionat, folosirea ca sifon a lui Atinge.

Anonim spunea...

Bai baieti nu mai vorbiti de rau pe Ridichie si Voinea, ca ei sunt baieti buni.

Anonim spunea...

Alta lucrare de exceptie de care s-a tinut cont o fi aruncarea a 0,5 tone de arbagic la Vinjulet, de care subordonatii Voinicului si-au batut joc , asta nu e prejudiciu.

Anonim spunea...

Mai baieti Ridiche nu e ala care a strans materialul de 30 de pagini, care a dus la debarcarea lui Nazare, si tot el a facut parte din echipa de control de la Vinjulet -descoperirea berilor , dupa care Stoianovici a ajuns in comisie si a fost si el debarcat.

Anonim spunea...

Fiecare Turma isi merita Magarul insa la Severin e crescatorie de magari -asta e situatia si ANP vegheaza ca somnul lor sa nu fie deranjat .Echipe peste echipe de control si sustinere dar nimeni nu a observat ca la Vanjulet au disparut peste noapte vreo 5 tone de fier vechi -sub atenta conducere a Voineacului -fara sa exista vreun document aprobat de casare ,toata lumea a observat ca Pc2 a crescut in volum dar nimeni nu s-a intrebat de unde a luat Voinea caramida si cimentul sau autorizatia de extindere .Acestea sunt meritele pentru care a fost propus la exceptional acest Voinic .Domnule Iacob ,domnule Sevastre ce ati vazut la Vanjulet sau daca ati vazut ceva v-ati limitat sa susotiti pe holuri cu Voinicul sa-i mai neteziti prostiile ?

Anonim spunea...

Anonimule de la 17:34 te referi de constructia din pc2 de la Vinjulet facuta la ordinul lui Voinicu, de catre Atinge cu caramida de la gard pe vremea cand era comandant de sectie, si rezervoarele de la vechea centrala care s-au evaporat.Si atunci a semnat ceva, fara sa stie ce semneaza. Acolo a avut aprobare si situatie de lucrari?Pe vremea aia credea ca poate face orice, doar era imputrnicit . Cred ca are abonament la imputerniciri. Unii il banuiau ca nu stiu ce facea cu salamul in vremea aia si pe urma l-au pus director. Tot in aceeasi perioada a arat terenul pentru fotbal cu motorina de la centrala

Anonim spunea...

Nu am spus aceste lucruri cu rautate ci pentru a reaminti celui in cauza ca nu e atat de corect precum se crede si pozeaza.Daca era potent ar fi ocupat o functie de conducere prin concurs , nu sa cerseasca avansari si imputerniciri pe spinarea relatiilor cu fostii colegi de la Craiova.

Anonim spunea...

Este adevarat ca nu am mai intrat de mult ... dar am vazut cearta extinsa si pe acest blog si am tinut sa le readuc aminte cate ceva unor ... asi fi vrut sa-i numesc colegi, dar din pacate nu pot...
Deci, sa revenim, domnilor dvs. uitati ca acolo sus in ceruri este unul din colegii nostrii rapus de o boala grea, dar VA PRIVESTE ... VA VEGHEAZA..., si aveti mare grija voi cei carora va acordat increderea la un moment dat, in special tie domnule Gheorghe. Da il pomenesc aici pe domnul ALBISOR, fost filosof, poet, membru al Uniunii scriitorilor si functionar public cu statut special, un om care a reusit sa cladeasca stabilimentul, asa cum numea el sectia exterioara Vinjulet si nu in cele de urma penitenciarul. Nu uitati ca el a reusit acolo si cu oamenii pe care ii ponegriti astazi, nu vreau sa ii numesc acum pentru ca pentru mine conteaza mai mult sa faci si sa ramana ceva in urma.
Si luati aminte colegi adevaratele lupte nu se poarta pe bloguri....

Un om care inca stimeaza ... ceva ...

Anonim spunea...

vorbiti de puscaria vinjulet??? de picau gratiile in cap la hoti???