Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 17 iunie 2010

News Alert: după reducerea de salarii, disponibilizări?!

Vlădescu zice că minim 100.000 de bugetari trebuie să plece acasă. (vezi video) Ieri se făceau discret la Ministerul Justiției liste cu ce posturi și de unde ar putea fi făcute disponibilizări.

Azi a primit și ANP prin vocea subsecretarului de stat Radu Ragea informarea referitoare la aceiași solicitare. ANP face la acest moment o notă prin care să justifice de ce nu se pot face disponibilizări din sistemul penitenciar. Speră că o să-l înduplece pe Băselu' și pe Boc.

Toți șefii dau instrucțiuni ca aceste liste cu disponibilizări să fie făcute discret, iar ordinele sunt transmise telefonic, doar Vlădescu confirmă. În maxim o lună trebuie dați afară cel puțin 100.000 de bugetari. Cifra vehiculata pentru Ministerul Justiției este 12,5% din personal.

Nici acum nu e momentul să ieșim din letargie?


23 comentarii:

Anonim spunea...

Ar trebui sa fim foarte ingrijorati, fie si pentru pierderea unui singur loc de munca. Am mari dubii asupra raspunsului, semnat T.U pentru B.I, adresat liderului Dumitrascu. Se spune acolo ca sunt bani alocati pentru cheltuieli salariale conform tuturor actelor normative in vigoare. Ma indoiesc, dar nu as dori sa dezvolt. Nu e momentul sa ii dam idei lui Firi. In orice caz, pastrati raspunsul asta bine, d-le S.D. Pe de alta parte, tocmai ce a aparut Predoiu cu o declaratie precum ca el nu stie cum va asigura platile pentru barouri, aferente lunii iunie. Cred ca trebuie sa stam in stand-by, imbracati, ca in armata. Mi se pare, sper sa ma insel, ca se pregateste o lovitura "fulgeratoare", un fel de "dai si fugi". Nu imi miroase a bine. S-ar putea sa fie nevoie si de activarea iscoadelor de urgenta. Am glumit, Firi. De unde iscoade ?

Asuldetrefla spunea...

Haide-ti sa nu bagam spaima-n oameni , ministrul a spus ca "Cel puţin 100.000 de bugetari vor fi daţi afară înainte să se ia în calcul o eventuală mărire de salarii,ori pe o logica simpla , mariri de salariu pana la alegerile din 2012 ,nu vor mai fi , iar dupa alegerile generale ministrul Vladescu &co vor fi istorie, ori a previziona acum viitorul in economia romaneasca este o chestiune putin serioasa de genul MAMA OMIDA

Anonim spunea...

Vai de cei care nu au nici un grad de rudenie in sistem.Sigur vor fi disponibilizati tot cei care muncesc intradevar,dar nepotismul este la putere.

Anonim spunea...

Fratilor de la Ploiesti trezitiva.Daca inca mai credeti ca ofiterii ne vor respecta drepturile sau ca putem conta pe ei va inselati amarnic.SI-AU FACUT SINDICAT.Mai bine zis madam CAREFUR si-a facut sindicat(pro legis).Asta da moralitate.Pe langa faptul ca schimba etichete la haine de blana acum vrea sa se foloseasca legal de banii stransi, cum a facut cu toate actiunile de pana acum care i-au asigurat banii de buzunar, si ce am castigat? toate actiunile le-a pierdut.Da mai stie una MA DUC LA HAGA LA STRASBURG LA BRUXEL, NU II LAS.Da asta implica alti bani.Mare putere de convingere mai are.Totusi ma mir cum a convins 15 fraieri printre care si sefi de birou care nu ar trebui sa aiba nici o treaba cu sindicalismul sa fie condusi de cineva cu moralitatea ei indoielnica.Cand era Stasie nu maraia.Stie ea de ce.
Semneaza tot un fraier da mai vechi.
Grija mare ANP vine Pro legis sa faca ordine in dezordine(adica sa imparta ei cei 50%)

Anonim spunea...

Sa iesim din letargie pentru ce, stimate huginn? Sa aparam leprele, nepotii, pilosii si incompetentii cu pretul iesirii in strada? Eu mai curand as indemna sindicalistii sa fie rezonabili si sa incerce sa dea dovada de solidaritate in bine nu in rau. Cand o tara intreaga se duce de rapa nu cred ca se cade sa iesim noi in fata aiurea-n tramvai. Da, sunt de acord sa ne aparam drepturile, cred ca este bine sa fim solidari, cred ca e bine sa luptam impotriva abuzurilor, a coruptiei din sistem si a lichelismului dar nu sa ne transformam in paravanul celor certati cu legea, regulamentele si bunul simt. Parerea mea, un umil sindicalist.

Restructurare la misto spunea...

N-o sa se piarda nciun loc de munca. Sunt destule posturi neocupate care pot fi sterse din statele de functii. Paza are nevoie acuta de oameni. Sa se renunte la functiile de sefi ca sint oricum prea multe. Daca se vrea, se poate. Nu i-am vazut pe reprezentantii sindicatelor sa se opuna infiintarii de posturi si functii inutile si aberante ca sef birou prevenire+5 subordonati, sef birou IT+5 subordonati, sef birou resurse+5 subordonati, informatii clasificate, management situatii de urgenta sanchi, director si sefi de birou la socio cu 2 subordonat si altele de mama naibii pe la paza sau financiar. Numarul detinutilor si a cadrelor este la fel ca acum 5 sau 10 ani dar numarul functiilor de conducere a crescut de s-a dublat. Ne facem ca nu vedem sau n u vrem sa vedem. sa inceapa domnule restructurarea dar nu cu noi, noi sa fim exceptia ca sintem buricul sistemului de siguranta si ordine publica.

Anonim spunea...

Sa fim sinceri,si in penitenciare exista o multime de persoane care imping vintul si disponibilizarea lor nu s-ar face simtita.

Anonim spunea...

Nu inteleg vor sa faca disponibilizari, dar pe alta parte se recruteaza personal pentru incadrarea in sistem. Chiar daca i se spune scolarizare tot incadrea in sisitem este. Nu este corect . de ce nu sesizati aceste aspecte, pe acestia o sa-i scolarizare fiindca nu trebie intrerupt acest proces, iar altii care nu sunt cu scoala de penitenciar vor fi da-ti afara

Anonim spunea...

17.06.2010, 19:41:00

Ceea ce putini stiu este ca Madam Carefour a lucrat pe vremuri la SIPA, daca nu ma insel chiar pe post de secretara cunoscandu-l foarte bine pe UNGUREANU.

Este inca o incercare a lui Firinel de a controla activitatea sindicala din sistemul penitenciar.

Anonim spunea...

”17.06.2010, 15:49:00”

Spune-ne care îţi sunt sursele, ca să ştim cum să acţionăm.

semnăm, ăştia de ...

Anonim spunea...

17.06.2010, 19:41:00
da ca a fost amanta lui BALA s-a uitat?Da ca e propusa pentru consilier la...nu se stie?Vrajeala sindict.E sifoanca la sipa cu state .De ce nu misca nici un sef in fata ei?

Anonim spunea...

/105/2010
Înregistrat în data de: 12.01.2010
Obiect dosar: litigiu privind funcţionarii publici statutari
Materia juridică: Contencios administrativ şi fiscal
Stadiu procesual: Fond
04/06/2010 cita ANP cu cerere chemare in garantie Amânat
30/09/2010

Număr unic dosar: 4701/105/2009
Înregistrat în data de: 02.10.2009
Obiect dosar: litigiu privind funcţionarii publici statutari
Materia juridică: Contencios administrativ şi fiscal
Stadiu procesual: Fond
01/04/2010 citare intervenienti Amânat
04/06/2010 lipsa procedura cu intervenientul B.GH. Amânat
06/05/2010 citare in cauza a ANP Bucuresti in calitate de chemat in garantie Amânat
09/02/2010 LIPSA PROCEDURA Amânat
12/01/2010 intervenientii sa semneze cererea de renuntare la jduecata Amânat
16/12/2009 se va comunica partilor cererea de interventie Amânat
30/09/2010

Număr unic dosar: 4701/105/2009
Înregistrat în data de: 02.10.2009
Obiect dosar: litigiu privind funcţionarii publici statutari
Materia juridică: Contencios administrativ şi fiscal
Stadiu procesual: Fond

01/04/2010 citare intervenienti Amânat
04/06/2010 lipsa procedura cu intervenientul B.GH. Amânat
06/05/2010 citare in cauza a ANP Bucuresti in calitate de chemat in garantie Amânat
09/02/2010 LIPSA PROCEDURA Amânat
12/01/2010 intervenientii sa semneze cererea de renuntare la jduecata Amânat
16/12/2009 se va comunica partilor cererea de interventie Amânat
30/09/2010
cam asa stau lucrurile in procesele pierdute

Anonim spunea...

As vrea sa stiu si poate Huginn ma poate lamuri:dupa aplicarea taierilor de 25%,se va continua cu acordarea sporului de 50% pentru lucrari de exceptie ,pentru marii "exceptionali" si care este pozitia sindicatelor vizavi de aceasta problema.

Huginn spunea...

@ 11:55

Sindicatele au solicitat alocarea sumelor necesarea acordarii acestei prime la alte cheltuieli de personal. ANP a refuzat, acum cate va zile a fost publicat si procesul verbal.

Anonim spunea...

WAW, SINDICATUL OFITERILOR LA PLOIESTI ASTA ESTE TARE.
CATI MEMBRII ARE?
MADAM CAREFURA E CUMVA CEA CU ETICHETA. ?? MARE CARACTER DE DUDUIE. BUN PRESEDINTE ATI ALES. FELICITARI.

Anonim spunea...

vad ca ia amploare faza cu sindicatul nou de la ploiesti. care este problema de fapt? ii este frica cuiva? vad acolo ca sunt doar 15. din ce am auzit, unii vor deja sa se retraga... cica asa au fost sfatuiti de sefi... dupa sapuneala prealabila. 15 insi au facut o organizatie, care e problema? poate asa au serbat ei faptul ca JOE, el lider maximo, a luat in sfarsit mult ravnitul si prea meritatul 50%, la pachet cu prea meritosul vice lider. va e frica cumva ca veti ramane fara membri pe care sa-i prostiti la voi in sindicat? lasati-i in pace, vedem ce fac, si vorbim dupa aia

Anonim spunea...

Vad ca ia amploare faza cu sindicatul nou de la ploiesti. care este problema de fapt? ii este frica cuiva? vad acolo ca sunt doar 15. din ce am auzit, unii vor deja sa se retraga... cica asa au fost sfatuiti de sefi... dupa sapuneala prealabila. 15 insi au facut o organizatie, care e problema? va e frica cumva ca veti ramane fara membri pe care sa-i prostiti la voi in sindicat? lasati-i in pace, vedem ce fac, si vorbim dupa aceea.

Anonim spunea...

Cum va mai bateti pa ciolane , astia de la Ploiesti, da gura si de barfit nu va intrece nimeni,se spune ca aveti cam 6,7 sindicate , fiecare sef cu sindicatul lui, asta da lupta sindicala.

Anonim spunea...

too: Ploiesti pe madam eticheta nu au dato afara din sistem?????nu e la Tirgsor???????CUM E POSIBIL IN ROMANIA SA FURI SI SA NU PATESTI NIMIC??????? ASTEPT RASPUNSURI?????

Anonim spunea...

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia •să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu incite la reacţii negative.

Huginn ?????????????//

Anonim spunea...

DOAMNA F. C. LUCREAZA LA PLOIESTI UNDE EXECUTA O PEDEAPSA DE SEF DE TURA PROBABIL PANA LA PENSIONARE.
EU PERSONAL II DORESC CE-MI DORESTE EA MIE. UN ADMIRATOR.

Anonim spunea...

Daca trebuie sa se faca disponibilizari la penitenciare.... sa se faca! Birourile sunt pline de smeicheri care figureaza in operativ. Multimea de sefi birouri plus 5 subalterni sa mai puna mana pe munca! Sunt cam multi incompetenti cu nasul pe sus! Pe la jilava se aude ca au o doamna care calculeaza salariile, bine de tot!
Numai ca, cu cifrele, adunarea si scaderea sta cam rau! Oare socotelile le face cu intentie?

Anonim spunea...

Fratilor cum se calculeaza reducerea cu 25% a salariilor? La Jilava oamenii au salarii de baza(incadrare de 600 lei)! Pai s-au schimbat salariile de baza? Sau doamna de la salarii nu a citit normele de aplicare a Legii 118?
Dumneaei nu stie ca salariile de baza au ramas aceleasi? nu stie ca reducerea cu 25% se face din total salariu brut? Dupa ce ca ne-a nenorocit Guvernul mai ne si furam intre noi,.... ca doar suntem la puscarie!?
Tupeul de d-nei M. este cam mare la jilava dar, trebuie sa inceteze ca altfel se duce pe la Parchet!