Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 26 iunie 2010

Tupeu și atât

Tupeul guvernanților nu încetează să uimească. Fiindu-le retrimise legile cu tăierile de salarii,  pensii și beneficii sociale pe motiv de neconstituționalitate mă gândesc că puteau să-și asume măcar parțial și politic imbecilitatea de care au dat dovadă.

Nu e vorba de Oltenaș, acest rattus norvegicus de prin hârțoagele ANP, pe care-l avurăm subiect mai ieri. Mononeuronalul nostru coleg oricât de mârșav ar fi nu are impact decât asupra câtorva dintre semeni punându-se în postura de coadă de topor și cotrobăind ca nesimțitu' prin mailuri.

Aici e vorba de Guvernul României și orice fac ăștialalți are impact asupra tuturor românilor. Guvernul nu și-a asumat colapsul economic, a dat vina pe alții deși a fost la guvernare. Nu și-a asumat minciunile ultimelor luni și nu și-a asumat propria nevolnicie. Nici nu era de așteptat, dar puțină responsabilitate nu strică.

După anunțarea deciziei Curții Constituționale au anunțat planul B, creșteri de taxe și impozite, în loc să-și asume teroarea pe care au impus-o unor categorii sociale. Cresc deci taxe și impozite, ori tocmai asta ziceau că vor să evite prin sacrificarea bugetarilor.

Sâmbătă Guvernul are ședință pentru a discuta creșterea TVA la 24% și a cotei unice la 20%. 

6 comentarii:

Anonim spunea...

A INCEPUT SA NE FIE FRICA SA MAI SCRIEM PE PENIFEST "SECURITATEA E PE NOI"
ASA CA TACEREA E DE AUR.quacc

Anonim spunea...

Carnea cu care vreau sa le umplu frigiderele guvernantilor tocmai a crescut in cantitate :

Cu 24% de la TVA
Cu 20% de la cota unica
Cu 25% de la reducera de salariu

Sper sa nu mai apara si alte masuri de austeritate pentru ca nu vreau sa devin nifoman la adresa lor!

Anonim spunea...

Aşa ne trebuie, sa ne ia 25% din salariu că suntem laşi, când a trebuit să ieşim în stradă ne-a fost frică de directorii puşi politic în funcţii.
Sau poate trebuia sa apelăm la Miron Cozma să ne mobilizeze?!!
În '90 minerii au arătat că sunt o forţă, noi am arătat că suntem un mare fâs!
O să ne fie şi mai bine la anul, o să ne bage pumnul pe gât şi o să ne spună "ciocu' mic că noi suntem la putere" şi o să tăcem şi o să suportăm că doar unde găsim servicii mai bune!

Chappie_ spunea...

Huginn,

Daca ma gandesc bine se pare ca am fost loviti din doua parti odata cu marirea TVA-ului. Pe de o parte reducerea de salarii cu 25% iar pe de alta parte cresterea semnificativa a preturilor. In conditiile in care sistemul va cheltui mai mult pentru produse si utilitati mai scumpe va avea de suferit bugetul ANP-ului care ramane acelasi. Cu alte cuvinte este situatia cea mai rea posibila in momentul de fata, dar ma gandesc cu groaza la posibilele disponibilizari din sistem.

Exista cumva un plan "B" si pentru liderii federatiilor sindicale?

PS. Incurajeaza-ne sau compatimeste-ne.

Anonim spunea...

Se vorbeste de reduceri de personal de 25%. Daca se fac si la noi care vor fi criteriile ? Nimeni nu zice nimic, sindicatele tac, fac ca si cu mitingul ,cand am fost doar 20-30 de speriati in greva. Se vehiculeaza ca pana miercuri sa se prezinte situatiile cu disponibilizarile . Nu vreau sa panichez pe nimeni dar ar fi bine sa stim si noi plebea.

Anonim spunea...

Numărul de concedieri din sectorul public va depăşi, în unele instituţii, pragul de 25% din totalul angajaţilor fiecărui minister şi instituţie publică, stabilit iniţial, pe baza unor proceduri mai rapide, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale. Miniştrii au primit sarcina ca până cel târziu miercuri să finalizeze noile organigrame ale instituţiilor.

Premierul Emil Boc a cerut miniştrilor să aplice rapid procedurile de restructurare a instituţiilor pe care le conduc şi că acest proces, care va presupune inclusiv concedieri de personal, să fie iniţiat prin ordonanţă de urgenţă (OU), dacă legislaţia permite, au declarat anterior surse guvernamentale citate de Mediafax.