Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 19 iunie 2010

Transparența decizională - sublimă dar absentă

Credeți că în sistemul penitenciar este nevoie de transparență în actul managerial? Am fost cumva informați referitor la ce ne așteaptă? N-ar trebui să fim întrebați ce se reprofilează și cum? 

N-ar trebui să știm cum se face reorganizarea? N-ar trebui să știm dacă Guvernul intenționează să dea afară din personal?

Există un Acord privind Transparența Decizională, există o Decizie a directorului general și legislație grămadă care obligă la informarea personalului direct sau prin reprezentanți. Cereți-vă acest drept. 

Poate că e cel mai important drept acum când Guvernul ne pregătește surprize. N-ați vrea să știți dacă se fac listele cu reorganizații și să puteți face ceva înainte de a fi prea târziu? N-ați vrea să știți cum asigură MJ și ANP buna funcționare a penitenciarelor în aceste condiții?
Organizarea activitatilor de informare a sindicatelor cu scopul respectarii Acordului privind Transparenta ...
Acord privind Transparenta Decizionala ANP/MJ - Sindicate

20 comentarii:

Anonim spunea...

NSTITUTIILE DE APARARE, ORDINE PUBLICA SI SIGURANTA NATIONALA GENEREAZA MODIFICARI LA LEGEA DE SALARIZARE.
Institutiile din sistemul de aparare , ordine publica si siguranta nationala pun bazele unui proiect de modificare a legii unice de salarizare in care sa fie cuprins un capitol special pentru aceste institutii. In data de 18.06.2010 orele 9 o comisie formata din delegatii acestor insitutii se vor intalni pentru a lucra la acest proiect. Ca de fiecare data Administratia Nationala a Penitenciarelor este luata prin surprindere. In data de 17.06.2010 ANP-ul trimite in unitatile subordonate adresa nr. 43064/17.06.2010 prin care cere directorilor de unitati propuneri cu privire la posibile modificari, cat si sezizari cu privire la problemele intampinate in aplicarea Legii 330/2010. Asa cum ne-a obisnuit ANP-ul, treaba se face in fuga si superficial. Nu poti trata o problema atat de importanta cu o asa nepasare. Ne-am obisnuit sa asteptam la ceilalti colegi de la celelalte institutii de aparare, ordine publica si siguranta nationala sa lucreze si pentru noi. Poate e timpul ca specialistii care sunt platiti pentru astfel de treburi chiar sa si faca ceva. Desi a trecut o luna de zile de la semnarea Acordului pe transparenta decizionala, ANP-ul cat si unitatile subordonate refuza sa informeze din oficiu semnatarii acordului cu privire la problemele si situatiile prevazute in acord. Sindicatele someaza public, atat conducerea ANP-ului cat si conducerea unitatilor subordonate, sa respecte clauzele prevazute in Acordul pe transparenta decizionala. Nu e prima data cand se fac ca au uitat si sindicatele nu au de gand sa tolereze aceasta lipsa de responsabilitate, mai ales ca problema expusa mai sus este de o maxima importanta pentru fpss pe care-i reprezinta sindicatele.

Anonim spunea...

Observ ca Penifestul a intrat in "silenzio stampa".

Anonim spunea...

E o tacere vinovata. Unii combateau doar pe penifest, cand a fost nasulia n-au miscat un deget. Acuma le e rusine.

Anonim spunea...

dar chiar nu e cineva in masura sa ne lamureasca si pe noi prostimea ce este cu reducerile de personal...macar la nivel de zvon

Huginn spunea...

@ 14.42

Nu este doar un zvon. Dupa o sedinta in care s-au certat de la Guvern s-a transmis dispoziția de reducere cu 12,5% a posturilor ocupate. Ministerele deja fac liste. ANP spera sa convinga Guvernul ca la noi nu e cazul.

PS. ANP ar fi trebuit sa transmita in unitati exostenta acestui risc.

Anonim spunea...

ANP-ul nu trebuie sa transmita nimic ! Se ocupa Penifestul de asta ! Daca vreau sa aflu ceva care-mi priveste activitatea, prima data intru pe Penifest ! O sugestie....mai bine conducerea ANP ar concedia Serviciul Cabinet, inclusiv purtatorii de cuvant. Nu stiu ce fac oamenii aia acolo..

Anonim spunea...

Domnule Huginn a aparut un zvon ca toti cei ce intrunesc conditiile de pensionare vor fi scosi ''la japca''si fara salarii compensatorii?? este adevarat???? VA MULTUMESC!

Huginn spunea...

@ 19:19

Asta e varianta optimistă a realității. Calculul cinic e că șomerii sunt mai ieftini decât pensionarii.

Criteriile avansate pentru reorganizare sunt altele și nu au deloc în calcul pensionabilii. Ultimul venit primul plecat, cei cu relații de rudenie și cei cu sancțiuni disciplinare par a fi primi în pericol.

Deocamdată e doar un zvon susținut de declarațiile unor miniștri și de o ședință de guvern în care nu s-a ajuns la o concluzie clară, Totuși ordinul a fost transmis în ministere pentru o primă evaluare.

Anonim spunea...

Se vehiculeaza ideea ca se vrea sa se organizeze examene!!! pentru cei aflati deja pe post ca sa se dea afara daca cei examinati nu iau examenul...Chiar in halul asta am ajuns cind schema noastra este subdimensionata!

Huginn spunea...

@ 21:24

E doar un zvon, nu s-a discutat așa ceva și nici nu cred că poate fi organizat. Asta durează și e cu surprize, o să prefere o execuție rapidă.

Anonim spunea...

Propuneri tirzii pentru legea salarizarii:
-specificarea clara a pesonalului operativ,
-un spor clar penntru cei care lucreaza in ture ,program de 12ore, pentru sarbatori legale ,simbete si duminici,
-pentru cei care au schimbat gradatia de vechime si grad nu se respecta plata salariala la nivelul lunii decembrie 2009

Huginn spunea...

@ 21:46

Ultima tine de ANP au promis ca o rezolva. in tot sistemul e la fel.

Anonim spunea...

Huginn, simt o oarecare resemnare în "tonul" tău. Avem un plan, în caz de disponibilizări? Cred că acum oamenii vor fi suficient de motivati. Oricum, trebuie actionat din timp.

Anonim spunea...

Când eram profesor, dacă eu nu aveam chef într-o zi, nici copiii nu aveau. Am văzut că au apărut frictiuni între liderii de sindicat si membrii acestuia, acuze reciproce. Nu e cazul. Nici unii, nici altii nu am avut motivatia necesară: unii pentru ridicarea oamenilor, altii pentru propria ridicare. Acum, însă, mai contează doar ceea ce ne dorim să facem. Dacă si noi îi executăm rapid, dur si suntem solidari, nu ne pot face nimic.

Anonim spunea...

D0MNULE HUGINN SA NU UITE MAI MARII ANP CA PANA IN 2012 NE VOR SOSI IN PENITENCIARE DIN VESTUL EUROPEI APROXIMATIV 12000 DE PPL.

Huginn spunea...

@ 21:55
Nu în tonul meu simtiti resemnare, resemnarea o vedeti in jur. Scriu pe blogul ăsta de prin 2008 și pot fi acuzat de foarte multe dar nu de resemnare.

@ 22:00
Nu o să executăm rapid pe nimeni, o să stăm liniștiți că poate se rezolvă de la sine. Ăsta e trendul, eu asta văd.

@22:53
Nu cred că uită, dar cred că o să facă cum fac directorii din unități când aleg între scaun și problemele unității. Tac profund.

Anonim spunea...

pentru 21.46 daca vei citi actul aditional nr 2 din 18 12 2009 vei vede ca exista articolul 29 indice 1 care face referire la plata sporului pentru zilele de weekend si sarbatori legale.

Anonim spunea...

Nu-i adevărat, Huginn. Dacă esti sincer cu tine, îti amintesti că nu credeai în reusita miscării sindicale (mă refer la miting si la grevă). Părea că faci ceea ce trebuia să faci, nu ceea ce credeai. La fel l-am perceput si pe liderul nostru. Ori, din starea de lâncezeală în care sunt colegii nostri nu-i trezesti cu atitudinea asta de administratori. Liderii trebuie să fie suflet, inimă si creier, dacă vor ca noi să fim brate de fier. Nu vreau să spun că liderii sunt de vină, dar ar fi bine să ne asumăm esecul fiecare în parte. E posibil să vină tavălugul peste noi si ne găseste tari ca niste cârpe scorojite.

Avem nevoie de lideri ca tine si ceva mai multă determinare. Haideti, fratilor!

Huginn spunea...

@ 14:34 Speram să nu fie degeaba și să nu se confirme posibilitatea ca oamenii să se ascundă și să aștepte să treacă de la sine. Cam așa a fost.

E nefiresc să găsim hibe doar la cei care ar trebui să fie "minte și inimă pentru brațele de fier" Minte și inimă a fost îndeajuns încât "brațele de fier" să reacționeze. Nu s-a întâmplat așa.

Dacă vreți să spun că liderul ar fi trebuit să facă mai mult am s-o spun -întotdeauna se poate mai mult și mai bine.

Dar vreau să vă spun și că destui au venit singuri pentru că n-au mai putut să-i plătească pe cei pe al căror interes îl apără. N-au fost în stare să sacrifice 3 nenorocite de zile oameni altfel buni când vine vorba de afirmații războinice.

Câți au participat asumându-și o pierdere de 100 de RON pe zi pentru interesul comun? Oare nu făcea diferență dacă la Parlament erau 100.000 de în loc de 15.000?

I-am văzut pe liderii confederațiilor, am văzut liderii marilor federații, am văzut însă și foarte puțini oameni implicați.

A fost un calendar de acțiuni de 1 lună și mai bine, cunoscut și organizat. Ce scuză ar avea cel neimplicat? N-a știut? Nu l-a rugat nimeni frumos să-și apere sărăcia? Ce scuză?

Problema reală n-a fost că liderul nu i-a rugat mai mult pe oameni să se implice, problema a fost că oamenii nu au vrut să se implice. După care evident că de vină a fost ăla care n-a putut să se multiplice și să pună de unul singur presiune.

N-avem nevoie de lideri ca mine. Avem nevoie de mai multă determinare. E puțin cam târziu. De acum e posibil să reușescă haosul - cu costurile de rigoare - unde n-a reușit organizarea.

Anonim spunea...

Ai foarte multa dreptate, Huginn!