Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 5 iunie 2010

Unde-a dispărut corbul?

Huginn şi Muninn sunt cei doi corbi din mitologia nordică, simbolizând "gândul" şi "memoria". Aceştia, după ce zboară în timpul zilei deasupra lumii, se întorc seara şi povestesc zeului Odin tot ce se întâmplă pe pământ.

În afară de asta Huginn este pseudonimul sub care postează subsemnatul, iar Muninn, a fost pentru ceva vreme pseudonimul sub care a semnat un alt coleg blogger.

Când a început Muninn, pentru că mai aveam exemplul unei alte inițiative curmate rapid acum vreun an - un domn Marius postând 4 paragrafe ca un răspuns la Penifestul radicalizat din acea vreme, mi-am zis că e doar o reacție.

Au fost însă 10 articole, deși vizitatorii nu s-au înghesuit și, părea că se naște un alt blog despre penitenciare. La un moment dat însă autorul s-a arătat dezamăgit de reacția slabă la dezbaterile propuse și imediat după criza Băsescului a încetat să mai scrie.

N-am o simpatie specială, dar vreau să cred că impulsul inițial - acela că Penifestul nu e de ajuns -  are destulă energie și că din asta vom învăța cu toții. S-a mai întâmplat, n-ar fi prima dată în istoria blogurilor despre penitenciare. Polițistu' e un exemplu bun, blogurile active de sindicate sunt altul.

Așadar, domnu' Muninn lasă dezamăgirile și quo vadis-urile dezarmante și întoarce-te la treabă. Odin ăla din poveste și-a sacrificat un ochi în schimbul morganaticei cunoașteri, cred că poate și corbul cu memoria să-și sacrifice câte o seară din când în când. Sunt sigur că ai ce povesti.

10 comentarii:

Anonim spunea...

muninn e la fel de dezarmat si mesigur ca prisonu tau huginn, asa ca n-are rost sa te agiti...

Anonim spunea...

Ieri pe biroul unde lucrez am gasit o foaie trasa la xerox dspre un ultim ordin transmis de ANP cu privire la reducerea de energie electrica, gaze, telefonie mobila, carburanti si lista ar fi putea continua. In contextul crizei actuale aceste masuri mi se par destul de logice, numai ca...nu mi se par destul de realizabile. Pot sa fac si un calcul simplu. In puscaria unde activez sunt 92 de camere de detinere. Imaginati-va 92 de televizoare in priza! Imaginati-va 92 de fierbatoare in priza! Pai acum vine vara si spui sa nu dam drumul la aerul conditionat din biroul de 3/4 unde stam 4 suflete? Vrei sa faci economie de carburant? Pai zilnic vin aprobari de la ANP in care se solicita transport cu mijloacele proprii a unor detinuti tocmai la ICCJ. Sunt 400 de km, plateste ppl transportul? Zilnic ducem ppl in toate locurile posibile din oras fara sa li se ia bani din cont! Vrei sa faci economie de gaze? Pai de ce nu se face contract cu o firma specializata care sa asigure hrana de calitate ppl? Cat despre telefonia mobila cerd ca se poate taia destul de usor acele abonamente ale unora. Sa mai vorbesc despre tonele de hartii pe care zilnic suntem obligati sa le facem? Am adus calculatoare ca sa avem cu ce sa ne laudam. Acum le vom inchide sa facem economie la buget. Se cere scoaterea la munca a ppl in mod imperativ! UNDE? E CRIZA SI IN ECONOMIE. Si chiar daca s-ar gasi unde suferim de o grava criza de personal. Poate ANP nu stie dar pe 31.05.2010 au plecat 9 agenti din sistem la pensie si 400 in toata tara! Se cere reducerea nr de ore suplimentare; atunci hai sa decretam ziua de munca de 28 de ore si nu 24 si 10 in loc de 8 si terminam povestea! Bine ca ne tinem de convocari la Flamingo! Oare acolo se da drumul la aer conditionat?
TARABOSTES

Anonim spunea...

Domnule chestor BALA,stiati ca mai sunt unitati care mai detin in incaperi,fara a se utiliza absolut deloc, acele aparate(analizoare de laborator),care la vremea achizitiei costau cca.34000 E. ????
Ia dati un ordin pe la unitati si vedeti cine a avut interesul sa le tina in huse si sa nu le foloseasca? Oricum se stie ca ele au fost bagate cu forta in unitati ca doar nu le ceruse nimeni!!!
Cineva traieste bine si linistit din acele comisioane...
Testele costa e drept,si se achizitioneaza in valuta...
Ia sa le transferati acolo unde e nevoie de ele,poate obtineti ceva bani sa mai platiti din datorii sau sa mai achizitionati(schimbati) ceva mijloace de transport,ca din astea cadem in curand...
Si mai ganditi-va sa mai reduceti numarul de sefi care cer zilnic raportari aiurea si tot felul de hartii tot aiurea, cu care ei incerca sa-si justifice activitatea!!!
ANP-ul trebuie sa functioneze asa cum functiona acum 10 ani,ma refer la numar de personal,iar unitatile la fel,mai putini directorasi,mai putine comisii si sedinte fara rost...
Rezultatele se vad!!! Vi se pare ca e mai bine???
Stiti ca zilnic la toate sedintele si comisiile participa cite un ofiter din toate cmpartimentele si dupa aceea la trebuie un timp de refacere pana la ora de plecare acasa????
Merita ei sa-si ia leafa doar pentru atata lucru?? Ei zic ca DA !

Muninn spunea...

Revin, stimate Huginn. Am avut o perioada mai plina si, recunosc, am fost si sunt dezamagit, dar revin.

Anonim spunea...

Pai daca vreti economii taiati chiriile date aiurea, indemnizatiile de conducere date aiurea.......luati exemplu de la Galati unde papusa cheala a taiat doua functii de conducere.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Antipa spunea...

Daca Huginn si Muninn sunt corbii atunci cine este zeul Odin caruia cei doi "ii povestesc ce se intampla pe pamant"? Sa fie vreun mare siparez, un PDL-ist cu functie mare, un cap de bou al MJ-ului sau cei doi isi povestesc unul altuia impresiile? Va doresc un zbor lin deasupra pamantului care se chinuie sa ne tina asa cum suntem, cu bune dar mai ales rele.

Sa ne traiti dragi corbi devotati Huginn si Muninn (in traducere libera...Dumitrascu si Teoroc)

Huginn spunea...

@ 14:06
Ca sa pastram paralela Odin este beneficiarul informatiilor. Dumneavoastra si ceilalti colegi care ne citesc. Nu cred ca sefii sunt interesati sa fie publice lucruri pe care se chinuie sa le tina sub pres. :)

Anonim spunea...

De ce sa facem economii cind ne taie 25%?De prosti?

Anonim spunea...

Mai vindeti dracu calculatoarele cu care s-a dotat toate posturile ca nu le foloseste nici 30% din personal si ati dat 6000 ron pe ele.Le poti lua de la orice colt cu 1200 ron