Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 9 iunie 2010

Kamikaze fan Pelendava

Chiar de-s crizele nasoale, pușcăriașii au potoale...
Kamikaze, 09.06.2010

Ne dăm în gît și în fapt singuri: am ajutat pîrnăiașii patriei să nu moară de foame pe praful ăsta (în atenția deținuților dependenți: e vorba de praf bugetar, ieftin spre valoare zero, nu praf alb și scump). Admitem că nu ne e clar dacă asta intenționam, da’ așa a ieșit.

Deci: săptămîna trecută scriam cum niște băieți situați doar întîmplător de partea greșită a gratiilor încearcă să le fure mîncarea de la gură celor aflați de partea fără cheie a acelorași gratii.

Metoda de furt consta falimentarea fermei penitenciarului craiovean Pelendava, apoi vinderea acesteia unor olteni șmecheri. Pentru ca falimentul să fie rapid, adjunctul ANP (Autoritatea Națională a Penitenciarelor), complice la măgărie, dispusese ca penitenciarele țărișoarei să nu mai cumpere direct de la Pelendava produse alimentare, ci să facă licitație pentru acestea.


Or, asta însemna scoaterea din producție a fermei, care s-ar fi văzut concurată de tot felul de pile private de pe piață, că trebuie să mănîncă și gura șefilor de pușcării niște comisioane, nu?

Ei, și cînd își frecau falimentatorii mînuțele mai ceva ca pulanele de spatele deținuților, ne-am trezit noi să publicăm un articol pe tema asta.

Urmarea:

1) ANRMAP (Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice) a trimis adresă căre ANP, prin care insistă că NU e nevoie de nici un fel de licitație în acest caz. Deci, ferma Pelendava trebuie să dea păpică în mod direct penitenciarelor;

2) Ministerul Justiției a hotărît ca produsele fermei să fie distribuite gratuit unităților penitenciare iar banii să fie plătiți direct de ANP, nu de pușcăriile din țară, către Pelendava. Deci, adio mici șmenuri între gardienii cu funcții, circuitul banilor prin pîrnăi se face centralizat, să nu se molipsească de vreun nărav dubios de la deținuți.

Acu’, na, scuzați-ne și voi, o să încercăm să facem ceva similar și pentru pensionari. Sperăm, doar, ca pentru asta să nu fie nevoie să intre și ei la închisoare. (sursa: Kamikaze)

PS. Directorul se pregateste sa iasa la pensie. La incalzire sunt deja trimise cateva rezerve. Revenim cu vesti.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Nu preacred Huggine. Astazi Craioveanu a povestit prin toata unitatea rezultatul intalnirii de ieri, intalnire care cica nu a fost cu Ungureanu, a fost cu al mai mare cu Bala, care l-a rugat sa mai ramana deoarece are incredere in el. Asa ca mai verifica-ti sursele.

Huginn spunea...

@ 20:59

Daca asa a spus Craioveanu insemna ca asa e. Sigur ca n-a facut 5 ore de anticamera la Bala si ca la 8.30 nu iesea de la Ungureanu. Poate ca era geamanul lui Craioveanu care statea fiert pe hol mototolindu-si sortul de emotie.

09.06.2010, 21:06:00

Anonim spunea...

Se pare ca este adevarat Craioveanu ramane la Pelendava! Asta spune dansul.
Pacat, mare pacat Huginn caci incompetenta este in continuare promovata ...la tine acasa, la Craiova.
Chiar nu se poate face nimic?

Anonim spunea...

Tot isi impune Ungureanu om acolo. Si asa toate puscariile din Oltenia sunt ale lui, Bala are doar un om acolo. Si in Ardeal, Bala incepe sa fie din ce in ce mai solitar.

Anonim spunea...

09.06.2010, 21:43:00

Stii la ce zic mildovenii "dansul"? Mare dreptate ar avea in acest caz.

Anonim spunea...

RESTITUIRI: Vlad Hogea, “Dictatura nulităţilor” (aprilie 2002)
Posted on 15 06am15 2010 by vladhogea

Pe Pământ sunt două lucruri omniprezente: hidrogenul şi proştii. Nulităţile conduc mai peste tot, iar valorile au devenit neputincioase în faţa înfumuraţilor cu pretenţii de elite.

Puterea este plină de lepre care se descompun la lumina zilei şi, prin putrefacţia lor, infectează aerul odinioară curat şi sănătos al unei lumi în declin. Lipsa de caracter şi de substanţă – probată de cei care ne dirijează destinele – ar trebui, aparent, să ne contrarieze.

Dacă ne-am lua după regulile logicii şi normalităţii, firesc ar fi să avem conducători a căror statură morală să constituie un exemplu de verticalitate şi competenţă. Ce rectitudine să pretinzi, însă, de la nişte inşi care se târăsc ca melcii pe autostrada bunului-simţ? T

rebuie reprimată, fără întârziere, asocierea acestor nulităţi, minoritatea aceasta agresivă, aptă să-şi impună regimul dictatorial asupra majorităţii morale, care se refugiază în blazare şi tăcere culpabilă.

Faptul că nu reacţionează forţele curate şi merituoase, inexplicabila şi impardonabila fugă de responsabilitate a adevăratei elite naţionale, toate acestea fac pârtie stârpiturilor, impostorilor şi lichelelor.


La Pelendava a fost reactie si unitate impotriva abuzurilor unei nulitati. Pacat ca ANPul nu doreste binele acestei unitati.

Anonim spunea...

Pelendava nu are nevoie ca penitenciarele tarisoarei sa cumpere direct produsele alimentare, ci va produce la preturi competitive pentru a iesi pe piata, va participa la proceduri de achizitie si va castiga licitatii cum a castigat la branza la BAGR.
Pelendava nu va distribui fara plata in sistem, pentru ca trebuie sa obtinem venituri, si daca am avea voie am obtine si profit.

Anonim spunea...

09.06.2010, 22:15:00

Craiovene tu ai scris asta? Ce incerci sa faci Ciripelule?

Iar incerci sa vorbesti dintr-un interes personal erijandu-te in vox populis?

Te cred ca in moment ce nu ai reusit sa falimentezi Pelendava acum ai vrea sa o transformi din penitenciar in entitate pur economica ca sa incercati acum varianta MULTIPRODUCT.

Rusinica.

Anonim spunea...

Pentru anonimul 09.06.2010 , 21:15:00
Amice esti dus cu pluta . Vrei sa stii si de ce ? Pelendava nu-si doreste obtinerea de venituri sau profit ci pur si simplu finantare pentru obtinerea produselor agroalimentate precum si asigurarea pietei de desfacere ( in speta ,transferul fara plata al produselor obtinute , catre unitatile sistemului )

Anonim spunea...

Pt 10.06.2010 22:00:00

Amice esti dus cu pluta . Vrei sa stii si de ce ? Pentru ca nu exista nici un anonim la 21.15 vorbesti ca televizorul