Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 24 iunie 2010

Directia de Prevenire a Criminalitatii, rebranding sau perestroika?

Am primit pe mail:

Saptamanile trecute am asistat la o miscare pe care o anticipam dar care se cam lasa asteptata.

Dupa scandalurile incadrarii informative a liderilor de sidicat, dupa scenariile hollywoudiene, absolut ilare, dupa scandalul atacului informatic asupra penifestului si spionarea calculatoarelor si mailurilor angajatilor, iata ca departamentul de public relations a ANP propune un rebranding pentru directia de prevenire a criminalitatii si terorismului in mediul penitenciar. 

Astfel de procese au mai existat insa fara prea mare succes. De altfel lumea s-a cam prins ca se umbla cu cioara vopsita. Nefericita directie cu o munca ingrata a fost amenintata mereu de fel si fel de pericole printre care si transparenta dar permanent a fost un instrument in mana puterii. 

Acum, supusa la tot felul de presiuni mai mult sau mai putin actuale, rebrandingul a inceput cu un exercitiu de imagine: o analiza privind descoperirea si introducerea substanteleor stupefiante prin puscariile mioritice.

Desi studiul nu e de o extraordinara complexitate, multe din datele expuse putand fi puse cap la cap si analizate de oricine care arunca un ochi pe notele de informare totusi initiativa e laudabila. Mai mult, in afara de relatiile dintre unele personaje din sau cu lumea interlopa, care de altfel sunt doar amintite, nu avem nici un fel de dezvaluiri nici un fel de secrete. E absolut munca de paza. 

Cu lucrurile astea putea sa vina sau trebuia sa vina Directia siguranta detinerii si regim penitenciar, in loc sa ne prezinte anual doar numarul de cazuri de descoperiri de substante stupefiante. Timp ar fi avut suficient pentru ca datele incep din anul 2007. 

Nu vreau sa caut vinovati desi as putea incepe cu un fost gheneral prea preocupat de sectoare si termina cu un sef serviciu cu portbagajul mare, dar analiza asta vine ca si o palma pentru DSDRP si o pune intr-o situatie cel putin stanjenitoare.

Revenind, perestroika la DPMP? Optimistii sa mai citeasca o data primul aliniat...


From: undisclosed 
Subject: Directia de Prevenire a Criminalitatii, rebranding sau perestroika?
Date: 23 iunie 2010, 20:34:06 GMT+03:00
To: blogpenifest@gmail.com
(text needitat)

5 comentarii:

Anonim spunea...

Cineva este direct interesat pentru a ramane aceasta structura in cadrul administratiei desi rezultatele acestui serviciu nu se vad, sau daca chiar sunt rezultate, acestea sunt etichetate imediat ca "STRICT SECRET"..., adevarata problema este vizavi de manipularea acestui serviciu de catre terte persoane din cadrul ANP, care (poate) le folosesc in alte scopuri ( a se vedea personale) sau ptr. monitorizarea anumitor lideri de sindicat din unitati...exemple au fost in acest sens...dar ramane de vazut ce se va intampla in continuare ?!

Anonim spunea...

NU STIU DACA ACESTE CONCEDIERI IN SISTEMUL PENITENCIAR OR SA FIE DE BUN AGUR!DUMNEZEU STIE CE URMEAZA?!

Anonim spunea...

O dedicatie adecvata titlului articolului pentru prevenitori:

http://www.youtube.com/watch?v=dEKIDQmKbfk

Anonim spunea...

un serviciu sau o structura de informatii exista in orice tara in orice domeniu militar sau fost militar dar sa isi faca treaba.sa-i geseasca pe aia care introduc telefoane,droguri si se combina in tot felul cu detinutii, pe aia care dau spagi pentru functii si altele care tin de combatere si prevenire dar sa iti ofere consultanta in momentul in care esti amenintat de hoti si familia este in pericol.sa te pazeasca sau sa iti ofere protectie la propriu nu au cum ca nu sunt destui dar ar putea coopere cu alte structuri din alte ministere.

Anonim spunea...

Luati exemplu de la Vaslui unde mata hari de racova il tine la dos pe coruptul numar 1 din unitate ca o aduce cu masina.