Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 24 iunie 2010

Agerpress: CCR dezbate azi sesizările privind legile de reducere a salariilor bugetarilor şi a pensiilor

Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate, joi, toate sesizările depuse privind neconstituţionalitatea legilor de reducere a salariilor bugetarilor şi a pensiilor pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului.

Judecătorii Secţiilor Unite ale ÎCCJ au trimis la CCR două sesizări privind neconstituţionalitatea legilor care prevăd scăderea pensiilor şi a salariilor bugetarilor.

Judecătorii instanţei supreme consideră că printre prevederile constituţionale încălcate de cele două legi se numără articolul privind munca şi protecţia socială a muncii şi susţin că se încalcă şi dispoziţiile care spun că cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege.

Totodată, judecătorii Înaltei Curţi invocă în decizii că mai sunt încălcate prevederile din Constituţiei care spun că legea dispune numai pentru viitor.

CCR a mai primit sesizarea de neconstituţionalitate formulată de un grup de 37 senatori ai Alianţei PSD+PC în legătură cu Legea pentru stabilirea unor măsuri din domeniul pensiilor.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, susţinea că ''este total inadmisibil să ceri tăierea pensiilor tuturor militarilor, poliţiştilor, diplomaţilor, tuturor judecătorilor, aviatorilor". De asemenea, PSD a depus la CCR şi o contestaţie în care solicită constatarea neconstituţionalităţii prevederilor Legii privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, pentru neconcordanţele existente între prevederile actului normativ şi Constituţia României.

PSD mai susţine că reducerea salariilor bugetarilor şi a pensiilor echivalează, practic, cu instituirea unui nou impozit, care va constitui venit la bugetul de stat, iar acest nou impozit excede sferei impozitelor reglementate expres de Codul fiscal (Legea nr. 571/2003).

Şi parlamentarii PNL au anunţat săptămâna trecută că au sesizat Curtea cu privire la neconstituţionalitatea legii privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Astfel, viceliderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a declarat că sesizarea a fost semnată de 54 de deputaţi PNL care consideră că au fost încălcate articolele 44, 47 şi 53 din Constituţie. AGERPRES

5 comentarii:

Anonim spunea...

REDUCERI DE SALARII....DAR MAI ABITIR CA URMEAZA CONCEDIERI DE PERSONAL!!!CE FAC CEI DISPONIBILIZATI CU RATELE LA BANCA?!

Anonim spunea...

TACERE, TACERE, TACERE,RESEMNARE.

Anonim spunea...

Nu mai avem nici cuvinte...
Da,cuvintul tacere este cheia acestor zile dar nu resemnare! Nu trebuie sa ne resemnam , trebuie sa mergem mai departe sa nu ne dam batuti.CCR VA DA DECIZIE FAVORABILA PT NOI!
NE INTALNIM MAINE SA DAM DE BAUT!!!
Speranta moare ultima!

Anonim spunea...

Pentru 21;48
De felul meu sunt optimist, daca CCR VA DA O DECIZIE FAVORABILA maine dau de baut si...ma calugaresc.

DUPA CAUTA-MA.

Anonim spunea...

nu trebuia sa va imprumutati peste limite normale, asa va trebuie,erati ingamfati ca aveti salarii mari,ca puteti scoate bani multi din banci ! Nu imi este mila de cei care nu-si cunosc capacitatile si limitele. Mai lasati tigarile,masinile,bauturica si o sa va descurcati. Ce fac altii cu 600 RON pe luna ? Nu va plangeti, sunt altii mai necajiti decat voi.