Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 11 mai 2010

Surse sindicale: Basescu accepta ca reducerile salariilor si pensiilor sa fie facute in trepte

Ziarul Financiar
Doina Anghel
11.05.2010

Presedintele Traian Basescu si-a dat acordul pentru ca Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii sa studieze variante de reducere in trepte a salariilor bugetarilor si a pensiilor, in functie de nivelul veniturilor, sustin surse sindicale participante la discutia de azi cu seful statului de la Parlament.

Astfel, la salarii ar putea fi aplicata o reducere de 25% pe intreg fondul salarial, iar in interiorul alocarii sumelor pe individ sa fie aplicate diminuari diferentiate. De asemenea, pentru pensii s-ar putea ajunge la reduceri de 10-12% in loc de 15% cum s-a anuntat initial.

Basescu ar mai fi spus ca este gata sa recheme misiunea FMI pentru noi discutii daca proiectul de taiere a salariilor si pensiilor nu va fi acceptat de Consiliul Economic si Social. (sursa: link)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sa legalizeze prostitutia!!!S-ar aduce venituri substantiale bugetului de stat!Evaziunea fiscala sa fie aplicata!Sunt bani in economia subterana de zeci de miliarde de euro!!!Se face contrabanda cu tigari....zilnic cu milioane de euro!!!SUNT SOLUTII!!NU OMORATI ACEASTA TARA!!!

Anonim spunea...

Este imoral sa-i jigniti pe oamenii de la DPCT pentru ca si ei sunt membrii de sindicat si au salarii mult mai mici decat cei din paza,lasati-o mai moale,va bateti 10000 de oameni cu 65,asta e puterea voastra?Daca sunteti corecti ce aveti cu ei?Nu dau de baut,poate nu au de unde.