Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 11 mai 2010

Poate fi acordul cu FMI modificat?

Presedintele Traian Basescu a cerut, in cadrul reuniunii avute cu reprezentantii Executivului, sindicatelor si patronatelor, ca scrisoarea de intentie a acordului stand-by incheiat cu FMI sa nu fie validata de Guvern inainte de aprobarea Consiliului Economic si Social, care va fi convocat vineri, la ora 10.00.

Sindicalistii au solicitat, marti, renegocierea scrisorii catre FMI, iar presedintele Basescu a precizat ca "orice se poate renegocia, dar modificarile trebuie discutate in Consiliul Economic si Social".





"Sigur, oricand se poate relua negocierea (n.r.- asupra Memorandumului dintre Guvern si FMI), trebuie discutat in Consiliul Economic si Social, care este structura legala sa valideze acest acord. Orice se poate renegocia, dar vreau sa stiti ca este si o chestiune de timp si oricum trebuie sa raspundem cum reducem cheltuielile bugetare", a spus seful statului la finalul discutiilor.

"Am solicitat analizarea scrisorii catre FMI in Consiliul Economic si Social si sa propunem modificari", a declarat Bogdan Hossu, presedintele CNS Cartel Alfa.

"Presedintele a vrut in mod explicit ca ea sa fie avizata de Consiliul Economic si Social", a precizat Marius Petcu, liderul federatiei Sanitas.

Continuarea aici.

19 comentarii:

Anonim spunea...

Asta strigau în decembrie 2001 argentinienii ajunşi la disperare, în plin apogeu al crizei economice : Que se vayan todos!. Preşedintele argentinian a demisionat, iar după zece zile demisiona şi preşedintele interimar. Pentru acest rezultat au murit 39 de protestatari, între care şi nouă copii. Sper să nu ajungem aici. Să plece înainte să ajungem aici. Ungurii strigau “Gyurcsány takarodj!” doar pentru că premierul recunoscuse, în spatele uşilor închise, faptul că guvernul a minţit. Ba chiar îndemna la trecere la acţiune. Şi, totuşi, Gyurcsany a plecat.

Acest guvern şi-a pierdut orice credibilitate şi trebuie să plece şi el. Chiar preşedintele Băsescu, care postula “încrederea în guvernul Boc”, se duce între parlamentarii puterii şi le spune: “s-a dat în liber clientelei şi tot felul de neaveniţi au fost numiţi în diverse funcţii”, “Prezentarea pe televiziuni a unor infractori ajunşi pe funcţii de directori în numele partidului, prezentarea pe televiziuni a unor domni cu venituri foarte mari care erau pe la cabinetele voastre nu au făcut decât să discrediteze acţiunea guvernamentală.”, “Colegii dumneavoastră din Guvern au prima responsabilitate.. era clar că toate acţiunile Guvernului, toate numirile pe funcţii sunt în atenţia presei.”

Anonim spunea...

@ 11.05.2010, 19:02:00

"¡Que se vayan todos! Boc, Videanu şi cu tot guvernul lor…"

Ai uitat sa scrii titlul (si nu prea avea logica inceputul comentariului tau). Si ai mai uitat sa scrii si sursa de "inspiratie" (Voxpublica)...

In rest... e doar inca o dovada ca suntem un popor de hoti, de la vladica si pana la opinca, si ca la noi nici macar aia care striga nu sunt mai breji.

Anonim spunea...

L-am vazut pe Vasile Turcu de la Dinamo in sala unde sindicalistii asteptau intalnirea cu Bashescu...Este adevarat ? Pana si ultimul golan din fotbal a ajuns sa ne conduca ? Vai mama noastra ! Mana pe bate si rangi !

Anonim spunea...

Importanta este informatia 19.02...Dupa cum pui problema presupun ca esti unul din cei care stau la panda sa culeaga mizerie. Administreaz-o in continuare si poate nu te voi prinde in strada la proteste...

Anonim spunea...

@ 11.05.2010, 20:44:00

Pai nu mizeria ne ingroapa, viteazule?

Anonim spunea...

in plina sedinta de conducere din data de 6/05/2010 la penitenciarul spital tg ocna directorul pe medical a facut/ o proasta pe contabila care i/a calculat diurna .este vorba de doctorul ciurea venit de la sri si pensionat pe caz de boala care pentru sistemul nostru e numai bun sa fie chiar director . sa nu fie vorba de vreo boala de cap ca am pus/o .domna director ce zice? nimic ca si ea a adunat la 2 examene 2 note de 2 care adunate nu fac cit o nota de trecere . cite sint adunate deja cu noua conducere stau sa explodeze ca oamenii nu mai suporta sa fie tratati ca niste animale.

Anonim spunea...

Va supun atentiei urmatoarea problema: Eu am credit ipotecar pe care il platesc de cativa ani si mai am de platit ani buni...Am colegi care nu isi fac credit, desi au leafa ca mine, pentru ca le plateste ANP chirie. E corect sa ni se reduca cu un sfert salariile la amandoi sau sa se reduca mai putin si sa i se taie chiria? Inteleg sa se deconteze chiria, transportul etc pentru detasari in interesul serviciului. Dar cati sunt in situatia asta? Cred ca putini, cei mai multi stau bine-merci cu chirie doar ca le merge. Daca au dreptul, de ce nu?Ce zic sindicatele?

Anonim spunea...

SI EU AM CREDIT IPOTECAR CHIAR AM O RATA DESTUL DE MARE INSA NU SUNT SUPARAT PE CEI CARE STAU CU CHIRIE PENTRU CA STIU CA SA OBTINUT FOARTE GREU ACEST LUCRU SI CA TREBUIE SA TE INCADREZI INTR-UN ANUMIT SABLON CA SA IEI ACESTI BANI PLUS CA CEI DE LA CADRE ITI FAC VIZITE INOPINANTE CA SA VADA DACA NU TRAGI STATUL IN PIEP SI LA ORICE SUSPICIUNE SARI DIN ACESTI BANI...PROBLEMA INSA SE PUNE ALTFEL SI ANUME CA DACA SE VREA SA SE REDUCA NISTE BANI SA SE GASEASCA ALTE SURSE NU DIN SALARII...SE PUTEA REDUCE NUMARUL DE PERSONAL SI MA GINDESC LA CITI FREACA MENTA LA DIRECTIE SI CARORA PER ANSAMBLU CIND SE CALCULEAZA NUMARUL DE P.P.L. PE CAP DE LUCRATOR DE PENITENCIARE LE REVINE SI LOR CITIVA CU TOATE CA NU AU VAZUT MULTI CUM ARATA ACESTIA SI EXEMPLELE AR PUTEA CONTINUA INSA AR FACE SUBIECTUL ALTEI DISCUTII...

Anonim spunea...

11.05.2010, 21:56:00 dai cumva din buzunarul tau personal? e dreptul angajatului? sa i se respecte acest drept.daca statul ia din bani angajatul se foloseste de acest drept sa isi refaca suma.

Anonim spunea...

@ 12.05.2010, 09:04:00

DA, acest "drept" al decontarii chiriilor este din buzunarele noastre, ale tuturor. Iar acum, cand gaurile bugetului ne ies pe ochi, dam si mai abitir din buzunarul nostru, nesimtitule.

Auzi la el cum pune problema? Bai, magarule, de aia suntem unde suntem, pentru ca toti cei care au umblat cu banu' public (sau au profitat de el) au considerat ca nu dadeau (sau dupa caz, nu luau) de la ei. Nu era doar de la ei, ci de la noi toti, iar acum se vede si se simte al dracului de tare.

Anonim spunea...

Ti se plateste chiria, "09.04", din buzunarele noastre, dar si din pensiile parintilor nostri, inclusiv din ale alor tai, netorule.

Anonim spunea...

colegule ??? care te crezi la ferma animalelor.da dovada ca ai facut scoala primara macar.nu te-a facut nimeni nici magar nici altfel.daca omul are un drept trebuie sa i se respecte dreptul ala.scrie la lege ca are dreptul la chirie? scrie.asa ca mergi pe burta.nu vad se te aprinzi ca se platesc sume mult mai mari unor ciori care nu au muncit o zi in viata lor si primesc pensie minim garantata.sau hotii care primesc bani mai multi decat un olimpic pentru ca merg la surogatul de scoala din puscarie.un copil acre invata are bursa de merit 40 ron iar la hoti li se da salariul minim pe economie.bine ca nu li se da toata suma dar oricum este mai mare decat bursa elevilor.te doare ca ia un coleg chirie dar nu te intereseaza ca parazitii de la conducerea tarii au adus zeci de functionari de la cluj, si cu care se cheltuie cu mult mai mult.nu te deranjeaza ca au fost cheltuite 500 mil euro pe un site nefunctional si acum mai trebuie sa se dea vreo 300 ca sa functioneze.astea nu te deranjeaza?minti inguste.

Anonim spunea...

colegilor nu imi plateste chirie numeni ca am rata ca si alti colegi, dar nu inteleg de unde atata ura.sunteti cu spume la gura sau va curge din gura de atata ura.
12.05.2010, 13:26:00 nu mai ai bani si de rata ta si de a celor care te-au angajat de esti asa ofuscat?

Anonim spunea...

12.05.2010, 14:23:00 bai economistule inchipuit poate nu stii ca sub un anumit plafon pensiile nu se impoziteaza.sau poate parintii tai au "pensii nesimtite" - ca tot e la moda termenul- si cum spunea colegul : nu mai ai bani pentru rata sefului? nasol. te sare din functie.

Anonim spunea...

@ 12.05.2010, 18:52:00

E si normal sa nu intelegi, materie incenusata, ca doar zilele astea se discuta la nivel de Guvern de dublarea salariilor bugetarilor, de reducerea cu 50% a fiscalitatii in Romania, de eradicarea speculei din piata a comerciantilor "made in Romania", de "albirea" a circa 75% din economia la "negru" etc, etc, etc.

Bai narodule, macar vezi-ti de viata de leguma trista si taci dracului din... taste, fi-ti-ar Bocii si Basestii de cap, sa-ti fie!

Anonim spunea...

Ce-i aia "nu mai ai bani pentru rata sefului"? Ia spuneti-ne si noua, dragalasilor, ca pare interesant.

Anonim spunea...

cand ai votat basexu erai foarte tare si afisai un aer superior.acum il injuri? rusinica.iti dedic noua bucata de la bug mafia aia cu lumea cadou.

Anonim spunea...

12.05.2010, 19:25:00 clar esti basist convins. daca mai pui botul la ce spun guvernantii esti de toata jena.vezi ca idolul tau baselu se lauda ca e crestere in economia romaneasca si asta acum cateva luni iar de cateva zile o baga pe aia cu greaua mostenire.
sa traiesti bine! http://www.youtube.com/watch?v=285OKea14Sc

Anonim spunea...

12.05.2010, 19:41:00 mai sunt deontologi destia care au facut rate la banca sa se angajeze la puscarie si sunt tinuti pe locuri calde ca le pute sa lucreze cu detinutul si acum se dau specialisti in economie.nepoti si pitipoance cu diplome cumparate dar specialisti.