Proiectul de Ordin al Ministrului Justitiei pentru aprobarea regulamentului privind siguranta locurilor de detinere sin subordinea ANP
În temeiul art. 6 din Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti supune dezbaterii publice proiectul de ordin al ministrului justiţiei pentru aprobarea Regulamentului privind siguranţa locurilor de deţinere din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor
Propunerile, sugestiile şi opiniile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise in scris pe adresa Ministerului Justiţiei, str.Apolodor, nr.17, sector 5, Bucureşti, pe fax la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail deansd@just.ro până la data de 1 mai 2010.
15 comentarii:
ce e prosteala aia cu semnatura de luare la cunostiinta de aprobarea parasirii de garnizoana sau domiciliui cum vor acum? nici cand eram militari nu era asa.
da ar fi o idee buna de penitenciare private ....vai de capu nostru nici o uniforma demna nu avem umblam cu zdrentele astea pe noi si ei se gandesc la penitenciare private
Nu stiu ce minte luminata elaboreaza aceste acte normative iar apoi suntem nevoiti sa le schimbam cu mari eforturi. Cred ca ar fi trebuit sa se faca un apel la nivelul unitatilor in vederea constituirii unei comisii pentru elaborarea acestor acte normative. Un act normativ nu poate fi facut de o persoana care nu stie sa interpreteze un act juridic. Proiectul de ordin privind Regulamentul privind siguranta locurilor de detinere este o jignire adusa persoanelor care au absolvit o facultate de drept. Bafta!!!
Domnule Huginn,
Subsemnatul Antisiparici, va recomand sa introduceti link-uri, sa faceti ceva pentru a se deschide mai repede pagina de start a Penifest-ului. Lumea vrea sa ne vada si sa ne auda, sa ajunga cat mai repede la sufletul nostru de oameni de bine ce suntem. Am ajuns de rasul siparicilor. Punct.
dom'le cum va permiteti sa spuneti ca sunt incompetenti cand ei este niste specialisti
Sper ca Federatia Sindicatelor din A.N.P sau SNLANP sa atace in contencios acest regulament pentru dispoziile ilegale si neconstitutionale, mă refer la art.6. Prevederile acestui articol încalcă dreptul la libera circulaţie, drept fundamental şi garantat, consacrat la art. 25 din Constituţia României, şi au natura unei măsuri preventive, respectiv a obligării de a nu părăsi localitatea, prevăzută la art.136 alin (1) lit b din Codul de procedură penală, măsură ce se poate lua numai de procuror sau de judecător în cursul urmăririi penale şi de instanţa de judecată , în cursul judecăţii, împotriva persoanelor care au săvârşit infracţiuni.
De asemenea prevederile art 3 lit g) şi h). Directorul nu poate dispune percheziţionarea, percheziţia corporală se dispune în conformitate cu dispoziţiile art. 100 si următoarele din Codului de procedură penală.
Este tragic ce se întâmplă aştept reacţia sindicatelor, care au toate pârghiile legale pentru anularea acestor prevederi, sper să existe şi voinţă.
Ce cauta proiectul asta in dezbatere publica???Trebuia clasificat cel putin secret de serviciu.
Pt. 21.04.
.........mai omule, nu mai e clasificat regulamentul asta, intelegi?
......... N-U M-A-I E C-L-A-S-I-F-I-C-A-T!
În conformitate cu prevederile H.G. 585/13.06.2002 pentru aprobarea Standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate din România, art. 66, 69, 72, 74, 77, 81, acest proiect are un nivel de secretizare corespunzător documentului original, respectiv secret de serviciu.
De altfel şi din art. 24 din H.G. 585/13.06.2002 pentru aprobarea Standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate din România este evident că proiectul ROESPES este document clasificat având în vedere faptul că, inclusiv la data prezentă acesta nu a fost declasificat.
Regulamentului privind organizarea şi executarea serviciului de pază, escortare şi supraveghere a persoanelor private de libertate din unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ROESPES) este un document de o importanţă majoră în desfăşurarea activităţilor privind paza şi siguranţa unităţilor penitenciare şi a persoanelor private de libertate.
Acesta este îndrumarul după care au fost întocmite planurile de pază şi apărare ale tuturor unităţilor din sistemul administraţiei penitenciare.
04.05.2010, 21:29:00
E clasificat asa cum am spus anterior deoarece documentul original, cel care a fost prelucrat, nu a fost inca declasificat.
intelegi?
......... E C-L-A-S-I-F-I-C-A-T!
Clasificat, neclasificat e bine sa stie opinia publica in ce conditii lucram. Haideti sa nu ne mai ascundem dupa usa si sa ne plangem singuri de mila dupa aceea. Astia suntem.
ptr. 20.46........consider că în interiorul locului de deţinere nu ar trebui să existe oprelişti privind percheziţia corporală a cadrelor.........nu consider oportună aplicarea prevederilor codului de proced penală în sfera activităţilor desfăşurate de personalul din penitenciare.....e simplă problema.....cum vrei să ai un control privind introducerea obiectelor interzise de către cadre?....prin control corporal şi cu aparate specifice........lucrăm la puşcărie băiete, trebuie neapărat să conştientizăm asta......şi mai trebuie să realizăm şi să recunoaştem că 95 la sută din obiectele interzise care ajung în posesia deţinuţilor sunt intriduse de cadre.....ofiţeri şi agenţi.....fără discuţie
Am inteles bine, termenul pana la care puteam trimite sugestii si propuneri este 1 mai 2010? Adica am pierdut sansa asta? Adica eu am aflat, ca prostu`, abia astazi, la 5 zile dupa expirarea termenului ? Nu-i nimic, doar nu ar fi primul document prost care sa ajunga sa ne reglementeze activitatea , duoa care sa ne trebuiasca 3 ani sa-l modificam astfel incat sa fie viabil.
Oare cum se va integra prezentul proiect de regulament cu cele N-spe mii de proceduri aplicabile in acest moment?
Sau se va merge ca si pana acum: lucratorii trebuie sa indeplineasca toate cerintele aplicabile prin toate ordinele/deciziile/procedurile iar sefii vor evalua activitatea acestora prin prisma ordinului/deciziei/procedurii care nu a fost 100% respectata?
Oare cum se va integra prezentul proiect de regulament cu cele N-spe mii de proceduri aplicabile in acest moment?
Sau se va merge ca si pana acum: lucratorii trebuie sa indeplineasca toate cerintele aplicabile prin toate ordinele/deciziile/procedurile iar sefii vor evalua activitatea acestora prin prisma ordinului/deciziei/procedurii care nu a fost 100% respectata?
Trimiteți un comentariu