Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 17 mai 2010

O țară învinsă de propriii aleși

Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu la mine. De ce mă ameninţă că intră România în colaps. În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut.

Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură.

Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească. Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi fiind, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri.

Şi-acum aud că România se duce fix în faliment. Iar Traian Băsescu mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.

Mă uit la Băsescu şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.

Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.

- Da. Aparatul de stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş. Voi, clasa politică, l-aţi transformat în monstru.
- Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab! Cu contribuţia anterioară, în ordine procentelor de reprezentare în structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc...  

- Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi-apoi aţi călărit ţara, aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă i-aţi vârât pe gât.
- Aţi spart instituţiile statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.

- Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie.
Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem.

- Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.
- Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... instituţia preşedintelui României.

- Nu mama - mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeţene ale voastre, primăriile voastre.

- Nu populaţia a prăpădit banii statului – sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani- pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştri voştri, ai clasei politice.

- Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?!! Pe ăştia pe care-i tăiaţi azi de la pensionari!

- V-aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.
- Nu populaţia se află în AGA şi CA din companiile şi băncile de stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.

- Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România.

Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri!

Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă.

Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere.

Cu ce curaj? Cu ce moralitate?

Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, restructuraţi-vă întâi pe voi!

Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi. După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite.

După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui... gras, de 500 sau 600 de lei.

1. Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.
2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame!

3. Luaţi-vă clientela politică din toate AGA şi CA-urile companiilor de stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.
4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât profesorul?
5. Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.

6. Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele (primăriile, consiliile judeţene) cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.
7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru. Oamenii voştri, ai partidelor, îi protejează. Îi apără de funcţionari, să nu-i descopere. Îi apără de lege.
8.După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări.

Asta este România, dle Băsescu. O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni. Sunt inofensivi. Ascultători. Mult prea blajini. Tăcuţi. 

Loviţi-i cu nădejde! Nu ţipă.
Fortati-i sa iasa in varful picioarelor din sistem!
(sursa: link)

18 comentarii:

Anonim spunea...

Acest personaj numit BASESCU in indelungata sa cariera politica ,nu poate sa ne mai mire nimic din ceia ce face pentru ca de nenumarate ori a semnalizat DREAPTA si a facut STANGA.

Anonim spunea...

...Pinochio ne a mintit si acum se asteapta sa inghitim tot ce ne vira pe git...nu mai rabdam...NU MAI RABDAM!!!

Anonim spunea...

...SA FIM UNITI MAINE...SA CEREM RESPECT...SA CEREM UN TRAI DECENT...SA NU MAI FIM CONDUSI DE MINCINOSI SI INFRACTORI...DE HOTI SI POLITICIENI CORUPTI...NU STIU DECIT SA VIRE IN TRAISTA CALTABOSI SI PALINCA...

Anonim spunea...

Aproximativ 12.000 de persoane arestate în străinătate vor ajunge în puşcăriile din România începând cu 2012, a declarat luni directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, chestorul Ioan Băla, care a precizat că există o prevedere europeană în acest sens.

Anonim spunea...

criza e la omul de rind,unde ai vazut criza la deputati si senatori nu ati vazut citi bani toaca lunar ,se duc la senat sau la camera deputatilor sa vizioneze filme porno,ar trebui sa_ia si stripteoze poate ar fi sedintele mai interesante!!!!!!!

Anonim spunea...

Propriii, cu 3 de "i", Huginn.

Huginn spunea...

@ 17:43 Multumesc

Anonim spunea...

Reprezentantii MAI au afirmat ca nu vor exista concedieri in randul angajatilor din siguranta publica si interventie. Asta inteleg eu ca e politia si jandarmeria. Noi unde mai suntem? Din cate stiu, peste tot in lume, penitenciarele intra la SIGURANTA NATIONALA. Oare ce sanse sunt sa se aplice si la noi concedieri? Nu doresc asa ceva nici unui coleg, indiferent de sectorul unde lucreaza...Si asa suntem putini...Si apoi, dau afara din cei deja incadrati, cu experienta, ca sa angajeze proaspetii absolventi, fie ei ofiteri sau agenti...?!

Martin spunea...

Sincer, eu ma bucur de ce decizie a luat Guvernul pentru ca sunt singurele masuri propuse pentru trecerea de criza.

Anonim spunea...

Cu placere. :)

Anonim spunea...

LA PUSCARIE SE VORBESTE MULT DAR NU SE FACE NIMIC.CIND ESTE DATA GREVEI GENERALE ,DE ALTFEL SINGURA SOLUTIE.

25% spunea...

NEA LIDERU DE SINDICAT DE LA POARTA ALBA NU ZICI SI MATA NIMIC NIMIC..........HAI TE RUGAM FRUMOS
CA TOT ITI EI CEVA LOVELE DE LA FRAERI INSCRISI IN SIDICAT

Anonim spunea...

fara suparare, este nevoie de masuri severe, atata timp cat, in unele unitati penitenicare sunt oameni care nu fac nimic in 8 ore ! ori colerarea muncii, ori restructurari, nu se mai poate sa frece menta toata ziulica indiferent cine o fi !! De asta tragem "scurta" - acum, fiindca sunt unii care se delecteaza prin lectura la lcoul de munca, ,ori internet...LA TREABA FRATILOR ! RESPECT PTR CEI CARE MUNCESC ! Cei care iau degeaba atatia bani, sa plece, sa lase loc altora care muncesc 10 ore in 8 ore ! fRA SUPARARE ESTE NEVOIE DE ASTFEL DE HOTARARI, SPRE BINELE NOSTRU, AL TUTUROR ! Pacat de cei care nu sunt vinovati si mucnesc ptr altii...
Comparati unitatile noastre cu sietemul privat unde se invart bani grei, acolo nu sunt atatia oameni, sunt mai putini si se invart bani gei ! PANA NU SE VA MUNCI CA LUMEA NU VA FI BINE ! Informatizarea sistemului si reducerea personalului crae tae iarba la caini !! fara suparare!

Anonim spunea...

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), chestor Ioan Băla, a declarat, azi, la Bistriţa, că instituţia pe care o conduce va informa Ministerul Justiţiei că va reduce
cu 25 la sută numărul angajaţilor, dacă se va ajunge, în Guvern, la o astfel de soluţie.

Chestorul Ioan Băla a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Centrul Creştin de Reintegrare Socială Onisim din Bistriţa, că penitenciarele au deja peste 3.000 de posturi libere.

mario spunea...

PENTRU17,O6 voi fi fericit cind aproximativ 300parlamentari ,16 ministri si un presedinte vor ajunge in inchisorile din Romania

mario spunea...

Haideti sa declansam suspendarea lui Pionochio si demisia guvernului pinguin .Avem nevoie de 500.000 semnaturi.Cine se baga?EU da Ilie Marius ph 657101

Anonim spunea...

D-le Dumitrascu, chiar daca odata ne erati antipatic, timpul ne-a facut sa va cunoastem mai bine! Cunoasteti sistemul, cunoasteti mentalitatea celor care sunt in virful ANP ului...Va suntem alaturi si va rugam sa nu ne lasati, ca astia ne lasa pe drumuri!

Anonim spunea...

ptr.anonim 21:27:00

respect avem ...ce nu ai inteles este ca ne taie 25% din salariu!!!!! ai cum e??????intelegi sau este grele ,revolutionarule