Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 16 mai 2010

I-auzi tărășenie: după ce plătim prostiile guvernanților, explodează șomajul

FMI astă vară: reducerea drastică a cheltuielilor publice înseamnă explozia şomajului

Declaraţia cea mai semnificativă pusă la dispoziţia opiniei publice zilele acestea mi se pare, de departe, cea a negociatorului-şef al FMI pentru România, Jeffrey Franks. 

„Financiarul” scrie că acesta a afirmat, anul trecut, prin vară, că reducerea drastică a cheltuielilor publice în seamnă explozia şomajului. Şeful misiunii Fondului Monetar mai spunea că un asemenea tip de măsură - de care vrea să ia guvernul român - este o gravă eroare. Franks dă dea exemplul Statelor Unite care, în anii ’30, au redus cheltuielile cu 12%, ceea ce a dus rata şomajului la 24%.

Cu alte cuvinte, aşa-zisa variantă de ieşire din criză prezentată de guvernul Emil Boc, prin vocea stăpânului inelului bugetar - Traian Băsescu -, drept soluţie agreată de FMI, este exact ce ea ce anul trecut, în august, şeful misiunii FMI spunea că ar fi o greşeală.

Deci, cine minte, cine spune adevărul şi, mai ales, cine mai este capabil acum să înţeleagă ce este în capul puterii actuale - în caz că sălăşluieşte totuşi ceva acolo -, dar şi ce strategie are FMI cu noi, după ce a avut eşecuri în multe zone ale lumii?

Continuarea în Săptămâna Financiară.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Prin masura luata de actualul guvern ne prelungim boala.Nimic nou sub soarele competentei ilustrilor!