Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 22 mai 2010

Guvernul și Președintele au mințit. Pe 31 mai 2010 Grevă Generală

Tocmai am aflat că Guvernul a mai mințit o dată. Încă o dată și nu pentru ultima dată. Cu mare tupeu și fără scrupule.

Șeful FMI și directorul de relații externe al FMI fac puțină lumină în declarațiile salvatorului neamului, președintele Băselu', și ale apendicelui dumisale, premierul Boc.

FMI a spus nu tăierilor salariale

Dominique Strauss-Kahn, șeful FMI, spune că instituția pe care o conduce a "spus nu tăierii salariale cu 25%. Am propus impozitarea bogaţilor. Guvernul român s-a opus. Vlădescu: Au cerut şi tăieri de salarii şi creşterea TVA"

Caroline Atkinson, directoarea de relații externe a FMI, declara că "FMI nu a specificat şi nici nu a insistat asupra tăierii salariilor bugetarilor în România, aceasta a fost decizia Guvernului României şi este important ca cei vulnerabili să fie protejaţi"

Guvernul scade salariile și pensiile dar nu garantează că nu vor fi crescute taxele

Boc și Vlădescu, rămași la înaintare, încep să o scalde  iar președintele jucător - salvator stă pitit la Cotroceni. Nu mai dă explicații, nu mai e sentențios, nu mai e sigur că doar tăierile de salarii, pensii și prestații sociale salvează neamul românesc.

Premierul Emil Boc a declarat, la incheierea discutiilor cu misiunea FMI, CE si Bancii Mondiale, care a fost prezenta la Bucuresti in perioada 27 aprilie - 10 mai, ca "Guvernul a optat pentru aceasta solutie care vizeaza impunerea unor masuri de austeritate pentru sectorul bugetar". Tot Guvernul prin capetele vorbitoare de la televizor se ferește să garanteze că nu vor fi crescute taxele.

Sindicatele continuă acțiunile de protest cu greva generală

Calendarul acțiunilor sindicale e urmatorul:

1. în dimineața zilei de miercuri 26 mai vor încerca rediscutarea scrisorii de intenție cu Guvernul inainte de luarea deciziei lor in sedinta de dupa amiaza;

2. miercuri 26 mai ora 14.00 va fi organizată conferinta de presa care sa anunte programul de actiuni al celor 5 confederatii sindicale, respectiv:

- grevă generală pe termen nedeterminat începand din 31 mai 2010 (cel putin pana la dezbaterea moțiunii de cenzură), realizata de sectoarele principale bugetare (invatamant, sanatate, administratie publica) la care se vor alatura prin greva de solidaritate celelalte celelalte sectoare bugetare si economice;

- In data de 3 sau 4 mai 2010, in functie de calendarul asumarii in Parlament si depunerii motiunii de cenzura (in vederea caderii Guvernului), se organizeaza lanț uman in jurul Parlamentului cu manifestari la cele 4 porti de intrare, cu prezenta in sala Parlamentului.

Pentru conformitate mai jos aveți declarațiile reprezentanților FMI:


4 comentarii:

Anonim spunea...

Trebuie sa ramanem uniti, trebuie sa avem curaj...milioane de euro bagat in buzunarele politicienilor prin intermediul afacerilor "legale" cu statul...promovarea turismului pe banii nostrii si a parintilor nostrii, energie mai scumpa cu 100% cumparata de la intermediarii protejati de pdl, asfalt mai scump cu 100% decit in Germania cumparat de la aceeasi clientela politica corupta etc etc...si noua ne spun ca nu au bani de salarii?...camere de hotel de 5 stele platite cu milioane de euro pentru parlamentarii care vizoaneaza filme porno atunci cind ar trebui sa gaseasca solutii pentru astazi... ASTIA NU MERITA DECIT O PERECHE DE CATUSE FIECARE!

Anonim spunea...

E MOMENTUL SA DEMONSTRAM CA SUNTEM UNITI SI NU DAM INAPOI .PE 31 TREBUIE SA INTRAM IN GREVA ALATURI DE CEILALTI. NU VA LASATI OAMENI BUNI NU DATI INAPOI CA ASTIA NE VOR CALCA PE CAP NE VOR LASA MURITORI DE FOAME NE VOR SUBJUGA CA PE TIMPUL BOIERILOR VOM DEVENI SCLAVI LOR NU DATI INAPOI NU TREBUIE SA VA COMVINGA NIMIC NICI UN FEL DE INCERCARE DE A VA LAMURI CA .E BINE ........BLA BLA BLA .........NU DATI .INAPOI FITI UNITI

Anonim spunea...

PUTETI FI UNITI CA NU MAI CONTEAZA .PUTETI STA IN GREVA 100 DE ANI CA TREBUIE SA FACETI TOATE ACTIVITATILE PE CARE LE-ATI FACE IN MOD NORMAL.

Anonim spunea...

Cel mai bine reda Socaciu prin cantec jaful national petrecut in 20 de ani de la asasinarea lui Ceausescu pentru a se pune mana pe putere. Sistematic s-a desfiintat ARMATA, apoi AGRICULTURA, sa conduci bine ai nevoie de analfabeti, deci a urmat INVATAMANTUL, apoi SANATATEA (inca se mai lucreaza la asta) si apoi nu ne mai ramane decat sa ne intrebam ca in cantec fix "ca prostii" DE CE L-AU OMORAT PE CEAUSESCU ACUZAND-UL DE GENOCID??? De bine de rau pe timpul lui am strans cureaua sa cladim Romania, iar acum strangem cureaua ca sa se imbogateasca si mai mult HOTII !!! MAMA LOR DE HOTI !!!