Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 4 mai 2010

Evadare esuata din Penitenciarul Bistrita

Cinci persoane se afla in aceste momente la izolator dupa ce au incercat sa evadeze din Penitenciarul Bistrita. Fapta s-a petrecut duminica dupa-masa, cand acestia au incercat sa indeparteze gratiile de la baie. Unul dintre cei cinci a povestit gardianului de serviciu ce s-a intamplat si evadarea nu a reusit.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Bistrita, Laura Opris, spune ca cei cinci au varsta cuprinsa intre 19 si 26 de ani si sunt transferati de la Penitenciarul Gherla pentru o perioada scurta de timp, perioada in care au anumite procese la Tribunalul Bistrita-Nasaud.

"Trei dintre cei cinci sunt condamnati de prima instanta, patru dintre acestia sunt incarcerati pentru furt si unul pentru talharie. Incidentul s-a petrecut duminica, intre orele 15.00-17.00, cand din camera in care stau patru persoane au refuzat sa iasa la plimbarea de dupa-masa. Dupa circa 15 minute o alta persoana a cerut sa fie dusa la camera motivand ca are dureri stomacale. In jurul orei 16.00, cei cinci au iesit la plimbare, timp in care unul dintre ei l-a anuntat pe gardianul de serviciu cu privire la faptul ca ceilalti patru au incercat sa evadeze prin geamul de la baie" spune Laura Opris.

Continuarea aici.

41 comentarii:

Anonim spunea...

Apropo de articolul postat anterior: "Regulamentul privind siguranta locurilor de detinere", facem regulamente (sunt necesare, corect)dar nu facem nimic concret in privinta sigurantei detinerii in penitenciarele patriei invocand intotdeauna lipsa banilor, criza economica care ne afecteaza...rezultatele acestui management "profesionist" practicat de conducerea administratiei duc implicit la evenimente ca cel de la Bistrita. Stimate domnule dir.general, stiu ca ati vizitat Penitenciarul Bistrita si poate ati ramas cu o impresie placuta..., dar nu ati sesizat gardul imprejmuitor "impunator" pe care l-am putea prezenta la canalul Discovery in emisiunea MEGA-STRUCTURI..., intotdeauna luam tot felul de masuri si incriminam pe toata lumea numai dupa ce se intampla astfel de lucruri (evenimente), in loc sa lucram mai mult pe PREVENIRE...si ma intreb: ce face administratia in acest sens????

Anonim spunea...

Gardianul sau agentul supraveghetor.....

Anonim spunea...

Sunt siparez, prevenitor, mascarici sau cum vreti voi sa spuneti. Dar sunt unul din cei ce vor sa faca ceva pentru aceasta structura, pentru ANP si pentru unitate. Din pacate suntem putini, dar.......Cei ungurei, acadei, firinei si mai stiu eu cum sunt multi da.....prosti. Toata ziua stau si fluiera, vizioneaza filme pe Youtube si alte....filme.
SIPARICID? Eu as zice GENOCID. Marele Acadel a facut genocid in randul prevenirii. El si cu altii de rea credinta au incercat sa faca jocuri murdare, sa se razbune, sa musamalizeze problemele existente, sa stea la masa cu mafiotii, clanurile si .....
Dar Bunul Dumnezeu vegheaza, iar intr-o zi genocidul, siparicidul va disparea niar Acadel va fi uitat pana si de proprii acoliti.
Firinele, nu uita sa publici CVul, nu uita sa pui in pomelnic un Raicu, Filis, Armani, fetele si baietii firinei care te-au sustinut si te-au aparat mereu.
Acum zambiti, dar aveti grija sa nu ramaneti cu gura stramba......
Spuneam la inceput ca cei ce vrem sa facem treaba suntem putini, dar......puternici si seriosi. Multumim celor ce inca mai au incerdere ca prevenirea va deveni ceea ce ar fi trebuit sa fie, multumim domnului STEF, cel care ne-a motivat, ne-a sustinut si ne-a facut cunoscuti. La fel si domnului Popescu Marian.
Domnule STEF, fruntea sus, noi mergem inainte si vom invinge.
ACADEL sa-l chemi pe FIFI sa-ti sape groapa ca asta ii place si stie cel mai bine. E un veritabil tradator.
HUGIN multumim ca mai crezi ca sunt si siparezi cinstiti.

Anonim spunea...

Am uitat. Acadel ar trebui sa cheme un taraf de lautari sa-i cante melodia urmatoare:
Mai intoarce Doamne roata,
Sa-mi mai vad o data soarta
Sa-mi vad anii tineretii
Cand faceam afaceri cu mafiotii.
Mai doresc sa fiu director
Te rog Doamne, inc-un an
Si-ai sa vezi atunci, Tu Doamne
Eu bogat voi fi destul,
Fara hoti in puscarii
Fiindca-i las cu datorii.
Da eu jur in fata ta
Sa ajung DG voi incerca
Pe Raduta-l pun director la DPCT din nou
Iar pe Raicu sef serviciu
Fiindca merita si el.
Dar nu pot sa uit de FILIS
Si-l aduc la ANP.

Anonim spunea...

Admin, multumesc.

Anonim spunea...

oare stef isi simte sfarsitul aproape? dupa atacurile la Ungureanu ale Bertei, se pare ca da.
Duca-se!

Anonim spunea...

Berta recunoaste si singura ca prevenitorii antiungureanu sunt extrem de putini. Stiti vorba aia, "prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul"? Asa si doamna. Ea canta singura pe blog, ea face poezii, trimite comentarii in serie si in paralel, in direct si inregistrat, doar-doar il muta mai incolo pe Ungureanu. N-ai sa vezi, cocoana! :)

Anonim spunea...

@Anonim 20:55:00

Stef ne-a facut cunoscuti? Du-te mah! Suntem de rasul curcilor de cand e Stef director la prevenire. Rade toata lumea de noi, exceptandu-l pe domnul Dumitrascu, care apreciaza mereu limbile umede ale domnului Stef. Doamne!, nu vine ea si ziua cand pleaca Stef de la conducere....sa vezi atunci, disperare pe unii!
Ai curaj sa-l invoci pe Bunul Dumnezeu? Cine? Tu? Voi aia care ati mintit, care ati inventat povesti ca s-au musamalizat problemele existente? Vrei sa-ti dau eu nenumarate exemple de situatii musamalizate de Stef?
Dispari, pana nu ma enervez mai rau.

Anonim spunea...

Sic...gresit. Nu e Berta, dar nu conteaza cine e.
Nu exista prevenitori pro si antiungureanu. Exista prevenitori care muncesc si prevenitori parliti, care freaca menta si pun barfele pe hartie.

Anonim spunea...

De ce nu-l publici, domnule admin? Nu e cu nimic mai urat decat unele din postarile dumneavoastra sau cu ceva mai prejos decat comentariile antiungureanu. Ce deranjeaza? Limbile umede? Sa fim seriosi! Va strica politica dumneavoastra si punct.

Anonim spunea...

Claudiule, stii sa vorbesti, ai ochi albastri, esti simpatic, vii de la Margineni...
Dar despre prevenire nu ai habar.
Cred ca nu este nimeni care sa te stimeze, i-ai jignit pe toti si ai fost arogant cu toata lumea.
Asa te-a invatat tatucul tau, Ungureanu?

Anonim spunea...

Va e rusine cu realitatea, domnule Huginn?

Anonim spunea...

Si vrei sa-mi spui ca tu faci parte din prevenitorii care muncesc, nu? Iar noi, cei care apreciem ce ne-a invatat domnul Ungureanu, suntem parliti? Asta sugerezi, nu-i asa? VAI! Vezi ca ingheata raul ala de curge prin Satu Mare. Daca nu esti Berta, esti purtatoarea ei de cuvant, Gabriela. SIC!

Anonim spunea...

Pentru necunoscatori celebrul FIFI este Filis.

Anonim spunea...

Si cine vorbeste de barfe? Voi aia care-l proslaviti pe Stef? In arta punerii barfelor pe hartie, Cirtina este Mare Maestru!

Anonim spunea...

Pentru anonimul/anonima de la 22:11

Cine are habar de munca prevenire in momentul de fata in DPCT? Da-mi un nume. Stef? HA-HA. Popescu? Mai treaca, mearga. In rest? Nimeni? Chiar asa?

Anonim spunea...

Nu sunt nici Gabriela. Sic din nou. Mai ai dreptul la o incercare, dar tot nu no sa reusesti.
Claudiule, sunt mai aproape de tine decat crezi, dar nu ai ochi sa vezi.Sic

Anonim spunea...

Oricum Claudiule mai ai multe de invatat. Pacat de Mocanu ca s-a luat dupa tine. Nu a vazut ca are profesor prost. Dar nu mai ai elevi acum, ce te faci?

Anonim spunea...

Iar eu nu sunt Claudiu. In afara de Berta, nu cunosc un prevenitor care sa-l pupe atata pe Stef.

Anonim spunea...

La mine acum ploua. Cand privesc pe geam la ploaie ma gandesc ce ploaie de prostie e la unii dintre prevenitori. Spre exemplu la tine....domnule Raicu, venit fara concurs la DPCT, adus de tata Ungureanu pe ochi frumosi, pe barba, ca doar examenul l-ai picat. Si ai pretentia ca esti foarte bun si stii multe. HA, HA, HA...

Anonim spunea...

Daca stau bine sa ma gandesc dupa ce criterii ai fost tu acceptata, Ramona... Ma apuca greata, te asigur eu. Promovare doar pe clipit din gene cum spunea cineva, s-a mai vazut, dar cat tine?

Anonim spunea...

Apropo de STEF, atat cat stie, pune in practica. Atat cat poate, atat face. Ai vazut bilantul DPCT? Compara cu alti ani si ai sa vezi cate informari au fost facute de cand este le directir la DPCT. Informari atat la directori, la DG, la alte directii din ANP , dar si la alte structuri din domeniul maparari. Si toate cu rezultate bune. Asta este munca. Nu ceea ce faci tu si altii. Pacat ca va denaturati munca facand un idol din Ungureanu.
Daca v-ati vedea de treaba poate si rezultatele directiei ar fi altele, iar acum nu ar mai fi nimeni care sa scriue pe penifest.
Dar voi vreti functii.... si tu Claudiule, si Filis FIFINEL si Laura Manoleasca , si Armani si altii, dar in primul mrand UNGUREANU care vrea DG.
Ungureanu nu il vrea pe Dumitrascu, si nici voi, pentru ca a dat lucrurile pe fata.
Poate domnul Dumitracu a gresit, e om si el, dar a recunoscut, ACADEL nu vrea sa recunoasca.

Anonim spunea...

Nici nu conteaza daca esti Raicu, Burcu, Filis, Armani, Laura, Lili, sau altcineva.
Conteaza ca voi il pupati pe Ungureanu si il stergeti pe picioare cu limba.
Iar eu nu sut nici Berta, nici Gabriela, poate nici nu sunt. Sunt o fantoma si o sa va bantui in fiecare noapte pe voi cei ce distrugeti DPCT. O sa va bantui si ziua. HI, hi hi

Anonim spunea...

Admin, te rog sa publici ce am scris. Eu scriu rar, dar astia care nu vor sa munceasca si se iau toata ziua de Stef, de Popescu, de DG, de Dumitrascu, de prevenitorii bine intentionati m-au enervat rau de tot.
Da o sa-i vada Dumnezeu pe toti si o sa-i lase cu gurile cascate si strambe si vor fi mai balosi decat acum.

Anonim spunea...

Decat ca tine, Ramona....mai bine dam cu limba pe picioare. Tu stii mai bine ce ii faci lui Stef.
Hai ca ne-ai luat la rand. Vezi poate ne si nimeresti :). Mai ai de bagat nume...cam 90% din Prevenire. :P

Anonim spunea...

Nopate buna.
Mai bine dorm decat sa ma gandesc la Acadei si Firinei.
Oricul Firinei si Acadei, Ungurei si ....sa va fie noaptea un prilej de meditatie si poate de maine Munnin si altii vor fi mai bine intentionati. Dar astea sunt vise. Vise, taica, vise.

Anonim spunea...

Ce stie Stef? Ce a invatat el pe cei din teritoriu? Nimic. Directia merge din inertie. Atat cat au fost invatati de Ungureanu si Raduta, atata fac. Doar ca STEF exploateaza tot, chiar si barfele. Rezultate sunt ca au mai capatat oamenii experienta, dar ia fa un sondaj printre ei si vezi la cati le convine situatia. No? Ce raspuns imi dai?

Anonim spunea...

@22:31
Iarasi intoxicati! IAR aud povestea cu Ungureanu vrea DG? Partea frumoasa e ca si-a dat seama si DG-ul ca ati mintit spunand aceasta nerozie. In sfarsit, a inceput si dumnealui sa va ceara dovezile, sa va intrebe de ce ati facut aceste afirmatii. Ati inceput sa dati din colt, in colt. Nu mai stiti ce sa faceti, asa ca v-a pus tatucu Stef sa scrieti comentarii pe Penifest, sa-i faceti atmosfera negativa lui Ungureanu. Nu tine!

Anonim spunea...

stef va da socoteala pentru cum i/a inlaturat pe colegii lui mocanu si raduta.cum s-a dus in ultima saptamana a delegarii acestora ce urmase detasarii, adica dupa 8 luni cu berta si alt ciumpalac ca sa ii forteze sa plece.RAICU a avut sange si nu a vrut sa plece si acum ziceti de el.Cumva va e frica?Iar tu popescule stiai tot si ai inchis ochii la tot.Trebuia sa te duci la D.G. dezinformat si sa ii spui care era adevarul.Dar ai preferat sa vina finul directoras.Lasa-ne!e timpul sa vina oameni din unitati care au lucrat de 3 ani in domeniu.

Anonim spunea...

Bati deja in retragere? A cui e vina ca scormonesti tu gunoiul? Cine sta sa scrie comentarii pe Penifest, in loc sa-si faca treaba? Ia hai sa vedem al cui e primul comentariu. Nu cumva e ala de la 20:55? Voi ne credeti prosti? Credeti ca va mai lasam mult sa scrieti aceste ineptii? Cand luam atitudine si dam cartile pe fata, sunteti deranjati, nu? Tulai Doamne!

Anonim spunea...

Chiar, unde s-a mai pomenit finul Director si nasul Adjunct? La Prevenire! Asta nu mai e conflict de interese?

Anonim spunea...

Vai maica, se luara la tranta siparezii intre ei mai ceva ca la Podul Inalt. Doamne apara si pazeste!!!

Anonim spunea...

Au uitat siparezii cand vuia toata presa de petrecerile facute de ei prin birouri cu detinutii in noaptea de revelion avand sampanie si telefoane la discretie? Am sa caut in arhiva ziaruluui dar poate ne ajuta cineva.

Muninn spunea...

Stimate coleg de la 22,42,
De ce ma bagi si pe mine in oala in care iti place sa te complaci?
Te-am deranjat eu in vreun fel?
Multumesc de raspuns, oricare ar fi el.
Cu stima,

Anonim spunea...

loooooooooooooooooooooooooooooooool :DD

Anonim spunea...

Uite cine se umfla aici! Ultimul din promotia scolii militare,VAMPIRUL DPCT ului!Cel care a picat proba de calculator la examenul de sef birou DPCT si a venit cu numire mare sef la DPCT!

04.05.2010, 23:03:00
04.05.2010, 22:03:00
04.05.2010, 22:14:00

Anonim spunea...

Daca ma gandesc bine la povestea cu FERMA ANIMALELOR,constat ca dupa ce au fost inlaturati OAMENII de la conducerea fermei,cei care au preluat puterea au fost: Ungureanu,Raicu, Burcu, Filis, Armani si Laura! Sper ca ANP ul nu este o FERMA A ANIMALELOR si totul ramanea doar o POVESTE!

Anonim spunea...

vvvvvvvaaaaaaaaiiiiiii noua !!!!! voi va numiti ofiteri pregatiti pentru munca de culegere de informatii????? pe latraturile voastre se bazeaza bietul director general?????????? TATELOR.De unde naiba v-a adunat? si mai ales cine ?
dar daca rapunul este firi.... atunci este clar......geambas nu meserias

Anonim spunea...

Pentru anonimul 04.05.2010, 22:15:00,
iti dedic stirile de asta seara sau presa de maine ! Vezi ce pot face eu cu barfele pe care le astern pe hartie?
Tu cand fructifici barfele tale?
Oricum iti urez numai ,,succesuri,, in activitate!

Semneaza:
Cirtina Gicu


Ps
Scuzama ca nu ti-am raspuns pana acum,dar a trebuit sa muncesc !

Lizuca spunea...

Mister G,

Acum am primit confirmarea de la colegii mei ca ceea ce ai spus aici este real. Interesante articole.
Felicitari atat de la mine cat si de la SIO-OP. ::DD

Anonim spunea...

MULTUMESC LIZUCA ! ESTI O DRAGUTA CA DE OBICEI!
SPER CA O SA INTELEAGA SI ALTII CA SUNT SI SIPAREZI CARE MUNCESC SI VOR SA FACA CEVA PENTRU DPCT SI ANP!
AM PURTAT DESTUL PATA CAZULUI GORBUNOV,ACUM CRED CA AM SPALAT RUSINEA!

SEMNEAZA: CIRTINA GICU